Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Makaronus deriname su daržovėmis ir vištiena: 2 paprasti ir greiti patiekalai

Įsisukę į darbo ir namų ruošos, o kai kas dar ir vaikų priežiūros rutiną, ne visada spėjame pilnavertiškai maitintis. Tačiau pavasaris gali būti ta starto pozicija, kai į lėkštės turinį imame žvelgti atidžiau. Vienas iš tobulų sprendimų skubant – derinti vertingus kieto grūdo makaronus su tokiomis daržovėmis, kokių tik turite.
Makaronai su daržovėmis
Makaronai su daržovėmis / Vida Press nuotr.

Kaip primena prekybos tinklo „Maxima“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė, makaronai yra puikus skaidulinių medžiagų šaltinis. Anot jos, atsakingai išsirinkus makaronus, galima sėkmingai išsaugoti energijos pojūtį net ir darbingiausios bei sunkiausios savaitės metu.

„Svarbu pabrėžti, kad bent pusė per dieną suvalgomų grūdinių produktų turėtų būti pilnagrūdžiai. Tokie makaronai turi itin daug žmogaus organizmui vertingų medžiagų, kurios padeda pagerinti virškinimą ar sureguliuoti medžiagų apykaitą. Be to, viso grūdo arba kietagrūdžiai kviečių makaronai daug ilgesniam laikui užtikrina mūsų sotumo jausmą“, – pastebi B.Baratinskaitė ir dalijasi dviem puikiais, nesudėtingais receptais.

Makaronai su įvairiaspalvėmis daržovėmis

Ingredientai (1 asm.):

  • 50 g mėgstamų makaronų;
  • 100 g brokolio;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 1 nedidelė cukinija;
  • 1 svogūnas;
  • 10 vyšninių pomidorų;
  • 200 ml daržovių sultinio;
  • 50 g grietinėlės;
  • 1 česnako skiltelė;
  • šlakelis citrinos sulčių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • mėgstamų prieskonių (galite naudoti, galite nenaudoti).

Gaminimas:

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus taip, kaip nurodyta ant jų pakuotės. Likus porai minučių iki virimo pabaigos, sudėkite į puodą pjaustytą brokolį. Išvirus viską nukoškite bei perpilkite šaltu vandeniu – tai padės išsaugoti ryškią brokolio spalvą.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, porą minučių pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką, suberkite smulkintą cukiniją ir papriką. Kepkite, kol daržovės suminkštės, o tada į keptuvę supilkite sultinį ir grietinėlę.

3. Mišiniui keptuvėje užvirus, sudėkite ir paruoštus makaronus, brokolį bei per pusę supjaustytus vyšninius pomidorus. Viską apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir gerai išmaišykite.

Vida Press nuotr./Makaronai su daržovėmis
Vida Press nuotr./Makaronai su daržovėmis

Makaronai su daržovėmis ir vištiena

Ingredientai (1 asm.):

  • 50 g pilno grūdo makaronų;
  • pora gabaliukų virtos ar keptos vištienos (tinka likusi nuo vakarykštės vakarienės ar pietų);
  • 50 g šaldytų žirnelių;
  • 2 saliero stiebai;
  • 1 raudonasis svogūnas;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 1 sauja tarkuoto parmezano;
  • šlakelis citrinos sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. „Dijon“ garstyčių;
  • 2 arbat. šaukšt. majonezo arba graikiško jogurto;
  • druskos ir pipirų.

Pastaba: je turite, galima panaudoti ir smulkintus svogūno laiškus bei saulėje džiovintus pomidorus.

Gaminimas:

1. Makaronus išvirkite pagal instrukciją.

2. Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite smulkintus svogūną bei salierą. Jiems suminkštėjus, į keptuvę suberkite kubeliais pjaustytą vištieną, vėliau – tarkuotą parmezano sūrį ir viską gerai išmaišykite. Jeigu turite, kartu keptuvėje galite pakepinti ir svogūnų laiškus su saulėje džiovintais pomidorais.

3. Atskirai indelyje sumaišykite garstyčias su majonezu arba graikišku jogurtu, viską pagardinkite citrinos sultimis bei druska ir pipirais.

4. Išvirusius makaronus kartu su padažu supilkite į keptuvę bei viską gerai išmaišykite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius