Keptų daržovių salotos
Šios salotos labai lengvos ir gali būti kaip atskiras valgis arba garnyras, o gal net dedamas ant sumuštinio! Be to, jos skanios tiek šiltos, tiek šaltos. Pagaliau, dar vienas privalumas – nėra jokio griežto recepto, ingredientus galima derinti pagal savo skonį.
Ingredientai:
-
2 saldžiosios paprikos;
-
2 raudonieji svogūnai;
-
1 blokas tofu;
-
kepintų migdolų;
-
balzaminio acto;
-
alyvuogių aliejaus;
-
petražolių.
Gaminimas:
1. Nepjaustytas paprikas dedame į iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45 min., kol visiškai suminkštės.
2. Svogūną ir tofu supjaustome, apvoliojame alyvuogių aliejuje ir kepame tokio pat karščio orkaitėje, kol apskrus – apie pusvalandį.
3. Išėmus paprikas iš orkaitės paliekame atvėsti ir nulupame odelę, išimame sėklas – tai turėtų būti labai lengva, nes paprika labai suminkštėjusi. Supjaustome gabalėliais.
4. Paprikas ir svogūnus dubenyje sumaišome su balzaminiu actu, galime dar įpilti alyvuogių aliejaus. Sudedame į lėkštę, ant viršaus dėliojame tofu, barstome migdolais ir papuošiame petražolėmis.
Patarimai:
-
šios salotos labai skaniai derėtų su [veganiška] feta vietoje tofu!
-
labai svarbus žingsnis yra nulupti paprikas. Beje, jei yra galimybė jas kepti ant grilio, nepraleiskite jos!
-
labiausiai mėgstu naudoti balzaminio acto glajų dėl jo tirštesnės tekstūros.
-
labai mėgstu šias salotas su migdolais, bet man atrodo, kad kedrinės pinijos čia irgi labai tiktų.
-
pasirinkite gerą alyvuogių aliejų, o kad būtų žaismingiau, naudokite skirtingų spalvų paprikas!
Naminiai pistacijų ledai
Kai karšta ir norisi atsigaivinti, pistacijų ledai yra puikus būdas suteikti sau šiek tiek gaivumo. Šie ledai švelnūs, kreminiai, su karaliaujančiu pistacijų skoniu. Išbandykit!
Ingredientai:
-
220 g kokosų kremo;
-
80 g augalinio pieno;
-
60 g pistacijų riešutų;
-
60 g klevų sirupo (tinka ir agavų);
-
1 arbat. šaukšt. maca miltelių (nebūtina).
Gaminimas:
1. Kavamalėje ar elektriniame smulkintuve susmulkiname pistacijas.
2. Sudedame į puodą kokosų kremą, augalinį pieną, klevų sirupą ir smulkintas pistacijas, viską ištirpiname iki vientisos masės (ne užverdame, o tik ištirpiname).
3. Gautą masę sutriname iki vientisos konsistencijos ir supilame į dubenį. Uždengiame maistine plėvele ir dedame nakčiai į šaldymo kamerą.
4. Kitą dieną ištirpiname šokoladą ir kokosų aliejų, ištraukiame ledus iš šaldymo kameros ir išėmę iš formelių po vieną merkiame į ištirpintą šokoladą. Galima apibarstyti smulkintais pistacijų riešutais ir iškart ragauti.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiams @mindyoureats ir so_delicious_vegan.