Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nori – gali atrasti: ypatingi sumuštiniai ir pistacijų ledai

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
Veganiškas duetas
Veganiškas duetas / Tinklaraščio nuotr.

Sumuštiniai su karamelizuotais svogūnais

Nors svogūnų karamelizavimas užtrunka, išbandyti tikrai verta! Juos galima panaudoti įvairiuose patiekaluose – derinti su makaronais, dėti į salotas, gardinti sumuštinius.

Ingredientai (išeina apie 230 g karamelizuotų svogūnų):

  • 67 dideli svogūnai;
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • žiupsnis druskos.

sumuštiniams:

  • sumuštinių duonos;
  • humuso;
  • kepto tofu, saulėje džiovintų pomidorų, šviežių žolelių (pasirinktinai).

Gaminimas:

1. Nulupti svogūnus, perpjauti per puse ir supjaustyti pusžiedžiais.

2. Į keptuvę įpilti šaukštą aliejaus, sudėti pjaustytus svogūnus ir pradėti kepti ant vidutinės kaitros – keptuvės iš anksto įkaitinti nereikia. Ant svogūnų užbarstyti maždaug žiupsnį druskos, išmaišyti.

3. Svogūnus kepti uždengus keptuvę dangčiu ir kas kelias minutes pamaišant. Praėjus 2030 min. arba kai svogūnai pradės darytis permatomi, kepti nudengus ir taip pat kas 35 minutes pamaišyti. Jeigu svogūnai pradėtų svilti, įpilti labai nedaug vandens. Po dar 2030 min. svogūnai turėtų pradėti ruduoti ir karamelizuotis – tada reikia maišyti dažnai, kad neprikeptų – kas 0,5–1 minutę, o kuo labiau svogūnai ruduos, tuo dažniau maišyti.

4. Svogūnai bus paruošti, kai visi taps tamsiai rudos spalvos. Visas karamelizavimas bendrai užtrunka maždaug apie valandą.

5. Gaminame sumuštinius. Šviesią duoną patepti humusu ir ant viršaus uždėti karamelizuotų svogūnų. Taip pat labai tinka uždėti kepto tofu, saulėje džiovintų pomidorų ir papuošti šviežiomis žolelėmis.

Tinklaraščio nuotr./Sumuštiniai su karamelizuotais svogūnais
Tinklaraščio nuotr./Sumuštiniai su karamelizuotais svogūnais

Pistacijų ledai

Ingredientai:

  • 220 g kokosų kremo;
  • 80 g augalinio pieno;
  • 60 g pistacijų;
  • 60 g klevų sirupo (tinka ir agavų);
  • 1 arbat. šaukšt. maca miltelių (nebūtina).

glaistui:

  • 100 g juodojo šokolado;
  • 20 g kokosų aliejaus;
  • pistacijų (papuošimui).

Gaminimas:

1. Kavamalėje ar maisto smulkintuve susmulkiname pistacijas.

2. Sudedame į puodą kokosų kremą, augalinį pieną, klevų sirupą ir smulkintas pistacijas, viską ištirpiname iki vientisos masės (ne užverdame, tik ištirpiname).

3. Gautą masę sutriname blenderiu ir supilame į dubenį. Uždengiame maistine plėvele ir dedame 1 val. į šaldymo kamerą.

4. Po valandos išimame, išmaišome ir supilstome į ledų formeles. Tada uždengiame maistine plėvele ir dedame nakčiai į šaldymo kamerą.

5. Kitą dieną ištirpiname šokoladą ir kokosų aliejų. Ištraukiame ledus iš šaldymo kameros ir išėmę iš formelių po vieną merkiame į ištirpintą šokoladą. Galima apibarstyti smulkintais pistacijų riešutais ir iškart ragauti.

Tinklaraščio nuotr./Pistacijų ledai
Tinklaraščio nuotr./Pistacijų ledai

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiams @plantasticka ir so_delicious_vegan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai