TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Tarasovų virtuvėje“ itališkas „braciola“: mėsos suktinukai su makaronais

Laidoje „Tarasovai virtuvėje“ Violeta ir Vilius dar kartą sveikinasi itališkai, kadangi gamina „braciola“ patiekalą. Šis kiek panašus į zrazus – į mėsą dedamas įdaras ir ji susukama. Išbandykite savaitgalį ir jūs!

Pristatydama būsimą patiekalą, Violeta iš karto pasidžiaugia ant stalo gulinčiu mėsos gabalu, kuris ir vaidins pagrindinį vaidmenį.

„Mėsą išmušime, dėsime įdarą, susuksime ir išeis kažkas panašaus į zrazus, – aiškina V.Tarasovienė. – Kadangi gaminame itališką patiekalą, tokie yra ir ingredientai – kumpis, sūris, svogūnai, česnakai, makaronai bei įdaras.“

„Aš turbūt, kaip visada, griebiu česnaką ir svogūną?“ – iniciatyvos imasi Vilius.

Kol Vilius darbuojasi, Violeta imasi mėsos. Nors vėliau reikės išmušti, ją vis tiek pataria pjaustyti kuo ploniau.

„Kaip gražiai atrodo mėsytė... Aš jau laukiu, nes vien cukinijos, cukinijos, vis klausiu, kada valgysime normaliai“, – nekantrauja V.Tarasovas.

Pagaminti „braciola“ trunka pakankamai ilgai – nuo pusantros iki dviejų valandų, priklausomai nuo to, kokia yra mėsa.

„Tai labiau savaitgalio patiekalas, tinkamas paruošti visai šeimai“, – tikina Vilius.

Andriaus Pelakausko nuotr./Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas
Andriaus Pelakausko nuotr./Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas

Kol V.Tarasovas vargsta su česnaku, kuris jam itin sunkiai lupasi, Vilius paragina Violetą padainuoti.

„Klausyk, aš visas laidas ką nors dainavau, padainuok tu ką nors itališkai“, – prašo V.Tarasovas, o netrukus abu užtraukia dainą.

Išmušus mėsą, iš jų formuojami suktinukai, kurie dedami į puodą. Violeta pataria nedėti iš karto daug, kadangi turi apkepti, o tik vėliau pradėti troškintis.

Kol suktinukai daugiau nei valandą troškinasi, Violeta su Viliumi išverda makaronus, kuriuos vėliau užpila likusiu padažu.

„Aš jau noriu valgyti, tiek laiko laukiau, – nekantrauja V.Tarasovas, kuris netrukus gauna galimybę įvertinti patiekalą. – Tobula, labai skanu!“

Visą gaminimo procesą žiūrėkite įraše:

VIDEO: „Tarasovų virtuvėje“ – naminis „braciola“ receptas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius