Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

5 maisto produktai, kuriuos patariama valgyti visiems 40-mečiams

Ar ir jums sunku numesti svorio ir jį išlaikyti? Kai sueina 30 metų, natūraliai pradedate prarasti raumenų masę. Deja, mažėjant raumenų masei daug lengviau priaugti riebalų.
Rauginti kopūstai
Rauginti kopūstai / 123RF.com nuotr.

Norint palaikyti norimą formą, reikia ne tik nuosekliai mankštintis, bet ir pakeisti mitybą. Dietologė ir knygos „Finally Full, Finally Slim“ autorė, privačia praktika užsiimanti mitybos specialistė Lisa Young rekomenduoja penkis maisto produktus, kuriuos reikėtų valgyti, kad greičiau numestumėte svorio sulaukę 40-ies, rašoma eatthis.com.

Linų sėmenys

Linų sėmenys yra puikus omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, pasakoja L.Young. Be to, juose gausu skaidulų.

Tyrimai rodo, kad kasdien suvartojant apie 30 g skaidulinių medžiagų, gali būti lengviau numesti svorio, be to, pasak „WebMD“, skaidulinės medžiagos skatina sotumo jausmą.

Uogos

Jei norite numesti svorio būdami 40-ies, į avižinę košę, jogurtą ar kokteilį įmaišykite šviežių aviečių, gervuogių, braškių ar mėlynių. Arba rinkitės uogas kaip užkandį ir skanaukite jas su šlakeliu medaus. Vaisiuose yra įspūdingas maistingų medžiagų kiekis, o jei jas įtrauksite į mitybą, tai gali paskatinti svorį kristi, aiškina „Medical News Today“.

Uogose yra daug vandens, antioksidantų, kurie padeda kovoti su uždegiminiais procesais. Vos viename puodelyje gervuogių yra 8 g, o viename puodelyje aviečių – 9,8 g skaidulinių medžiagų.

123RF.com nuotr./Jogurtas su uogomis ir vaisiais
123RF.com nuotr./Jogurtas su uogomis ir vaisiais

Avokadai

Vaisiuose yra daug vandens, taip pat skaidulų, kurios turi mažai kalorijų, o avokadai – ne išimtis, aiškina svetainė NutritionFacts.org. Teigiama, kad avokadus valgantys žmonės kasdien vartoja daugiau daržovių ir vaisių, taip pat mažiau maisto produktų, kuriuose yra pridėtinio cukraus.

2013 m. žurnale „Nutrition Journal“ paskelbtame tyrime atskleista, kad per pietus suvalgę pusę avokado galite jaustis sotūs net 3–5 valandas.

Riešutai ir sėklos

Saikingai vartojami riešutai ir sėklos yra neįtikėtinai lengvas ir sveikas užkandis, kurį galima įtraukti į mitybą siekiantiems sulieknėti. L.Young sako, kad juose gausu skaidulų, baltymų ir sveikųjų riebalų.

Pasak medicinos daktaro Joelio Fuhrmano, šiuose „natūraliuose maisto produktuose“ gausu naudingų maistinių medžiagų. Riešutuose ir sėklose yra antioksidantų, tokių kaip vitaminas E, flavonoidai ir resveratrolis. Be to, moksliniai tyrimai rodo, kad valgant riešutus galima numesti svorio ir padidinti jautrumą insulinui.

Rauginti kopūstai

Raugintuose kopūstuose yra gausu probiotikų ir prebiotikų, aiškina L.Young. Yra daugybė priežasčių, kodėl rauginti kopūstai gali padėti numesti svorio, praneša „WebMD“. Juose nėra daug kalorijų, jie neriebūs ir juose gausu skaidulų, kurios skatina sotumo jausmą. Be to, raugintuose kopūstuose esantys probiotikai gali sumažinti riebalų įsisavinimą.

Raugintuose kopūstuose yra ne tik svorio metimo privalumų, bet ir svarbiausių maistinių medžiagų, tokių kaip geležis, manganas, vitaminas C, vitaminas K1, varis ir kalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius