-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktoriaus G.Savicko diena prasideda ir baigiasi vaisiais

Sportiškas morkas graužiantis jaunuolis, solidus porą valgantis verslininkas, burokėliais skruostus rausvinanti brunetė ir arbūzą vien rankomis perpus sugebantis perlaužti statybininkas. Visus šiuos personažus suvaidino vienas žmogus – aktorius Giedrius Savickas, suvaidinęs kampanijos „Penki per dieną“ reklaminiame klipe. Šios kampanijos tikslas – skatinti Lietuvos gyventojus valgyti daugiau vaisių ir daržovių.
Giedrius Savickas
Giedrius Savickas / Nelės Chomičiūtės (Okto.lt) nuotr.

Prisiminęs klipo filmavimą, aktorius teigė, kad viena sudėtingiausių užduočių jam buvo įsijausti į moters vaidmenį. Taip pat reikėjo leisti, kad ant jo veidų piltų apelsinų sultis.

„Nemažai jų išpylė, bet išgerti nespėjau“, – dalijosi įspūdžiais pašnekovas. Filmuojant klipą G.Savickui teko suvalgyti ir ne vieną porą, kas taip pat nebuvo lengva.

„Kad tiek galėčiau suvalgyti porų reikėjo dar atsivežti kiaušinių, šoninės“, – juokavo G.Savickas, prisipažinęs, kad tuo metu, kai filmavo klipą, daržovių prisivalgė sočiai.

Projekto tikslas – paskatinti mūsų šalies gyventojus gyventi sveikai ir suvalgyti per dieną bent penkis vaisius ar daržoves

Nuotaikingasis klipas reklamuoja neseniai Lietuvoje prasidėjusią kampaniją „Penki per dieną“.

Projekto tikslas – paskatinti mūsų šalies gyventojus gyventi sveikai ir suvalgyti per dieną bent penkis vaisius ar daržoves.

Tiek jų rekomenduoja Pasaulio sveikatos organizacija, kad pavyktų sumažinti riziką susirgti vėžiu, širdies ir kraujagyslių ligomis, insultu, 2 tipo diabetu ar išvengti nutukimo.

Po penkis vaisius ar daržoves suvalgyti nėra sudėtinga, juk mūsų parduotuvėse galima visus metus įsigyti ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Europos Sąjungos šalyse užaugintų kokybiškų sodo bei daržo gėrybių.

G.Savickas sakė iškart sutikęs nusifilmuoti kampanijos „Penki per dieną“ reklamoje, nes skatinimas valgyti kuo daugiau vaisių ar daržovių jam atrodo visiškai teisingas.

Pusryčiams – vaisiai

Filmavimo metu valgyti daug vaisių ir daržovių G.Savickui nebuvo kančia. Sodo bei daržo gėrybių ir taip netrūksta jo racione.

Daržovių, vaisių ar uogų jis valgo visus metus. Vaisiais visada prasideda aktoriaus rytas. G.Savickas laikosi taisyklės, kad atsikėlus skrandis pirma turi gauti vaisių ar daržovių, o tik po to kitokio maisto.

Todėl pusryčiaudamas visada išgeria šilto vandens su citrina ir suvalgo kelis bananus arba pasipjausto kitokių vaisių, pavyzdžiui, melioną.

G.Savickas laikosi taisyklės, kad atsikėlus skrandis pirma turi gauti vaisių ar daržovių, o tik po to kitokio maisto

Bananų sportuojantis aktorius valgo ir dieną. Jie tampa puikiu užkandžiu, pavyzdžiui, per repeticijų pertraukas.

Aktoriaus diena ne tik prasideda, bet ir pasibaigia vaisiais. Kartais vakarais jis valgo vien tik vaisius, pavyzdžiui, vynuoges. Prieš miegą jam ypač patinka pasimėgauti obuoliais.

G.Savickas pasakojo, kad dažniausiai valgo tas daržoves, kurių tuo metu būna darže. Pavyzdžiui, dabar priaugo daug moliūgų, tad aktoriaus meniu dominuoja jie.

Vietiniais vaisiais ir daržovėmis G.Savickas stengiasi pasimėgauti ir nuvykęs į kitas šalis.

Pripratino mama

Anksčiau pirkdamas vaisius ar daržoves G.Savickas atkreipdavo dėmesį į tai, ar jie lietuviški, ar ne. Bet dabar laikosi nuomonės, kad ir lietuviškų vaisių ar daržovių būna visokios kokybės. Patikimiausios jam atrodo daržovės iš savo sodo.

Dabar žmonės daugiau valgo vaisių, daržovių. Nebe kulšelės darosi madingos

„O parduotuvėje nesistengiu specialiai nepirkti, pavyzdžiui, lenkišku obuolių, nes, ką tu žinai, kokie lietuviški yra parduodami?“ – samprotavo aktorius.

Valgyti daug vaisių ir daržovių G.Savicką išmokė jo mama.

„Mano mama yra labai daržovinė. Ji man pridaro daug visokių daržovių troškinių, tai namie turiu daug cukinijų, moliūgų, aguročių ir panašių mamos paruoštų daržovių patiekalų“, – atskleidė pašnekovas.

Giedrius Savickas
Giedrius Savickas

Kulšelės nebėra madingos

G.Savickas ne itin mėgsta mėsą, nors ir nėra vegetaras. Šašlykų jis apskritai nevalgo, o nuo mėsos visada susilaiko per Adventą ar Gavėnią. Aktorius prisipažįsta, kad už mėsą jam skanesni daržovės, vaisiai, košės.

Pašnekovas pastebėjo, kad panašiai maitinasi nemažai jo aplinkos žmonių.

„Dabar žmonės daugiau valgo vaisių, daržovių. Nebe kulšelės darosi madingos“, – mano G. Savickas.

Kampanija „Penki per dieną“

Kampanija „Penki per dieną“ Lietuvoje vyksta pirmą kartą, tačiau panašios kampanijos įvairiose pasaulio šalyse žinomos jau ne vieną dešimtmetį. Idėja gimė 1988 m. JAV, kur inicijuota šviečiamoji kampanija.

Tarptautinis kampanijos bumas prasidėjo 2003 metais, kai PSO išleido ataskaitą apie tai, kad žmonės valgo per mažai vaisių ir daržovių, o didesnis jų valgymas padėtų išvengti ligų ir net mirties (ataskaitoje rašoma, kad jei žmonės valgytų daugiau vaisių ir daržovių, būtų galima išsaugoti 2,7 mln. žmonių).

„Penki per dieną“ ar panašios kampanijos yra vykusios JAV, Kanadoje, Meksikoje, Švedijoje, Suomijoje, Norvegijoje, Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Danijoje, Estijoje, Lenkijoje, Olandijoje, Belgijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Portugalijoje, Austrijoje, Vengrijoje, Šveicarijoje, Liuksemburge, kitose šalyse.

Kampanija „Penki per dieną“ yra pagrindinė programos „Europos Sąjungos kilmės vaisių ir daržovių žinomumo didinimas Lietuvoje“ priemonė.

ES finansuojama priemonė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius