-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gardus, efektingai atrodantis sumuštinis su burokėliais ir žuvimi

Burokėliai – klasikinė lietuviška daržovė, be kurios neapsieiname nei šiltuoju, nei šaltuoju metų laiku. Galbūt šaltibarščių sezonas jau baigėsi, bet niekas netrukdo pasiruošti nuostabių sumuštinių su burokėliais, pagardintų rūkyta žuvimi. Nustebsite, koks efektingas, turtingo skonio šis derinys. Pagrindu jam tapo „Rugelio“ 100 proc. ruginė duona, o karūna – švieži krapai.
Sumuštinis su burokėliais, rūkyta menke ir krapais
Sumuštinis su burokėliais, rūkyta menke ir krapais / 15min nuotr.

Skanų, akį traukiantį sumuštinį gaminome su „Vilniaus duonos“ autentiška „Rugelio“ duona, išsaugojus originalų receptą, ji kepama ne pirmą dešimtmetį ir dabar yra dar patogesnės formos. Duona išliko tokia pat pilna rugių, be pridėtinių cukrų, 100 proc. ruginė, visų grūdo dalių – dėl šių savybių ji itin mėgstama ir vertinama. „Rugelio“ duona patiks ir klasikinio skonio mėgėjams, ir reikliems gurmanams, ieškantiems sveikesnio produkto

„Rugelio“ sumuštinis su burokėliais, rūkyta menke ir krapais

Burokėlius šiam sumuštiniui galima naudoti virtus (pirktus ar virtus namuose), taip pat ir keptus orkaitėje. Kaip juos pjaustyti, taip pat jūsų valia – kaip tik gražiau ir patogiau. Galima – plonais griežinėliais, galima – šiaudeliais ar kubeliais. Su burokėlių salsvumu, švelniai „suminkštintu“ jogurto-majonezo padažo, puikiai dera ryškaus skonio karšto rūkymo žuvis. Ji gali būti pati įvairiausia, o mes šįsyk rinkomės menkę. Jos pernelyg nė nesmulkinome – tupdėme stambius gabaliukus ant burokėlių, o ant viršaus barstėme kapotų krapų. Išbandykite šį sumuštinį ir jūs!

Ingredientai (2 sumuštiniams):

  • 2 riekelės duonos „Rugelis“;
  • 1 valg. šaukšt. natūralaus jogurto;
  • 0,5 valg. šaukšt. neriebaus majonezo;
  • 1 nemažas virtas ar keptas burokėlis;
  • karšto rūkymo žuvies (mes rinkomės menkę);
  • druskos (saikingai, nes žuvis sūrstelėjui);
  • šviežių krapų, smulkiai kapotų.

Gaminimas:

1. Burokėlį nulupkite ir supjaustykite, kaip tik jums patinka. Mažame dubenėlyje gerai išsukite jogurtą ir majonezą, įberkite mažutį žiupsnelį druskos.

2. Burokėlius sumaišykite su padažu, o tada dėkite ant duonos riekelių.

3. Ant kiekvieno sumuštinio kraukite po porą trejetą žuvies filė gabaliukų (būkite atidūs, kad neliktų ašakų), o galiausiai gausiai pabarstykite krapais. Valgykite nedelsdami!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius