Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 01 23, 10:00

10 nebrangių vištienos patiekalų: deriname su paprastais, sezoniniais produktais

Vištieną mėgstame daugelis, o pagaminti iš jos patiekalą ilgai netrunka. Prie jos dera daugybė produktų, tačiau jei nenorite pernelyg išlaidauti, verta atsigręžti į paprastus, vietinius, sezoninius ingredientus. Siūlome 10 receptų, pagal kuriuos gamindami, nebūsite priversti išlaidauti retiems ar prašmatniems dalykams.
Vištienos maltinukai
Vištienos maltinukai / Shutterstock nuotr.
Receptas: Vištiena su morkomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 23
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 700.00 g
Morkos: 3.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Paukštienos prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Vištieną įtrinkite druska bei prieskoniais ir per naktį pamarinuokite.

2. Dėkite ją į keptuvę ir troškinkite apie valandą, vis įpildama vandens.

3. Galiausiai suberkite tarkuotas morkas, susmulkintus česnakus ir viską troškinkite, kol suminkštės morkos.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Receptas: Vištiena raugintų kopūstų patale
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 38
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (kumpelių)
Kopūstai: 1.00 kg (raugintų)
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti

1. Vištienos kumpelius švariai nuplaukite ir įtrinkite druska, kmynais, česnaku ir pipirais. Palaikykite kelias valandas, kad pasimarinuotų.

2. I kepimo maišą dėkite kopūstus ir mėsą, užriškite ir kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje apie 1 val.

Kopūstai išeina labai skanūs, viskas išsitroškina savose sultyse.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Suskleisti
Receptas: Vištiena su pievagrybiais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 43
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (viščiukų blauzdelių mėsos)
Pievagrybiai: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Grietinėlė: 150.00 ml (riebios)
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnelį vištienai įtrinti ir marinatui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnelį šviežiai maltų vištienai įtrinti ir marinatui)
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Imbieras: 20.00 g (nedidelis gabalėlis šaknies - marinatui)
Aitrioji paprika: 20.00 g (nedidelis gabalėlis - marinatui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (marinatui)
Grūdėtosios garstyčios (marinatui) 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių - marinatui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sulčių - marinatui)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis, pagal skonį įtrinkite druska ir pipirais.

2. Imbierą ir išvalytą aitriąją papriką susmulkinkite, sumaišykite su kapotais česnakais, garstyčiomis, citrusų sultimis ir bent 2 val. marinuokite.

3. Svogūną smulkiai susipjaustykite ir kepinkite aliejuje, kol suminkštės.

4. Į svogūnų masę sumeskite gerai nuvarvintą vištieną ir kepkite, kol dailiai apskrus.

5. Tada berkite vidutinio dydžio griežinėliais pjaustytus smulkintus pievagrybius ir dar šiek tiek pakaitinkite.

6. Galiausiai supilkite grietinėlę, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, virkite, kol grietinėlė ims burbuliuoti, ir nukelkite nuo ugnies. Skanu valgyti su ryžiais.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Receptas: Vištiena su sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.9 / 37
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 4.00 vnt. (viščiukų krūtinėlės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Džiūvėsiai: 100.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Sūris: 200.00 g (brandinto)
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti

1. Smulkiai sutarkuokite brandintą sūrį, sumaišykite su kapotomis petražolėmis ir smulkintais graikiniais riešutais, išspauskite česnaką.

2. Įpjaukite viščiukų krūtinėles išilgai, kad gautumėte „kišenėlę“. Įtrinkite mėsą druska ir pipirais. Į vidų įdėkite gabalėlį sviesto ir tarkuoto sūrio, susmeikite mediniu pagaliuku, kad neišbėgtų įdaras.

3. Kelis kartus apvoliokite kepsnelius plaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tiekite su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.

Kulinaro patarimas. Viščiukų krūtinėles dar galite įdaryti brandinto sūrio iš špinatų įdaru arba svieste apkeptais pievagrybiais ir svogūnais.

Suskleisti
Receptas: Vištienos sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 53
Receptas
Ingredientai
Malta vištiena (kukuliams) 400.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (kukuliams)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (kukuliams)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį kukuliams)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį kukuliams ir sriubai)
Aliejus: 50.00 ml (kukuliams kepti)
Vištienos sultinys: 1.00 l (sriubai)
Morkos: 2.00 vnt. (nedidelės; sriubai)
Bulvės: 2.00 vnt. (sriubai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (sriubai)
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis sriubai)
Krapai: 20.00 g (ryšulėlis sriubai)
Petražolės: 20.00 g (ryšulėlis sriubai)
Sviestas: 1.00 valg. š. (sriubai)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį sriubai)
Kaip gaminti

1. Į maltą vištieną įmuškite kiaušinį, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, gerai išmaišykite. Drėgnais delnais suformuokite nedidelius kukulius, apvoliokite džiūvėsėliuose ir iš visų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų.

2. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Morkas ir saliero stiebą supjaustykite griežinėliais, bulves – šiaudeliais.

3. Į puodą įdėkite šaukštą sviesto, kai riebalai nustos putoti, suberkite svogūnus ir vis pamaišydama kepkite, kol gabalėliai įgaus geltoną atspalvį. Sudėkite morkų ir salierų griežinėlius, dar šiek tiek pakepkite. Supilkite sultinį, užvirinkite, sudėkite bulves. Virkite, kol daržovės suminkštės. Baigdama virti sudėkite į sriubą vištienos kukulius. Jei reikia, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kapotais žalumynais.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Suskleisti
Receptas: Vištiena greitpuodyje
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 17
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (supjaustyta gabalėliais)
Druska: 15.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis, stambiai supjaustytas)
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Gvazdikėliai: 5.00 vnt.
Vynas: 100.00 ml (sausas raudonas)
Pomidorai: 300.00 g (trinti)
Kaip gaminti

Puikus itališkas patiekalas. Tereikės tik pasigaminti garnyro, ypač tiks spagečiai arba ryžiai.

1. Vištienos gabalėlius nuplaukite, nusausinkite, pabarstykite druska ir pipirais.

2. Apkepkite juos įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol gražiai parus.

3. Suberkite į greitpuodį svogūno ir paprikos gabalėlius, supilkite vyną, gvazdikėlius ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol pusė skysčio išgaruos – vos kelias minutes.

4. Paskui sudėkite vištienos gabalėlius, užpilkite pomidorų tyre, užvirkite ir 10 min. dar patroškinkite.

Plačiau skaitykite: „Savaitgalio pietums: pasaulio virtuvių patiekalai per pusvalandį“

Suskleisti
Receptas: Tinginio plovas su vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 183
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 250.00 g
Vanduo: 500.00 ml
Vištiena: 2.00 vnt. (filė gabalėliai)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Morkos: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 100.00 ml (50–100 ml pomidorų pasta)
Daržovių sultinys: 1.00 l (arba vištienos sultinys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1.Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje (gali būti išvirti iš anksto). Mažais kubeliais supjaustykite vištienos filė, apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi ir atidėkite.

2.Morkas supjaustykite plonais griežinėliais, susmulkinkite svogūnus, paprikas supjaustykite kubeliais ir apkepkite storadugniame puode.

3.Į puodą sudėkite vištienos gabaliukus, pomidorų pastą, pipirus ir dar truputį pakaitinkite. Supilkite iš kubelių paruoštą sultinį ir retkarčiais pamaišydami 20 minučių troškinkite (kol mėsa bus minkšta).

4.Galiausiai įmaišykite virtus ryžius ir troškinkite dar porą minučių. Galima dar sykį pagardinti druska ir pipirais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Receptas: Vištienos maltinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 39
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (filė)
Kviečiai: (indelis - daigintų) 1.00 st.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Šalavijai: 1.00 valg. š. (žiupsnelis)
Džiūvėsiai: 1.00 st. (saujelė)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės)
Prieskoniniai žalumynai: 4.00 valg. š. (keli šaukštai įvairių smulkintų žalumynų - krapų, petražolių, salierų lapkočių)
Kaip gaminti
  1. Vištieną nuplaukite, supjaustykite labai mažais gabalėliais.
  2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste ir atvėsinkite.  Vištieną ir atvėsintus keptus svogūnus krėskite į dubenį, išmaišykite plaktą kiaušinį, šalavijus, gerai nuplautus ir nuvarvintus daigus, pagal skonį berkite druskos, nutarkuotos citrinos žievelės ir pipirų.
  3. Iš paruoštos masės formuokite norimo dydžio ir formos maltinukus, juos išdėliokite didelėje lėkštėje ir 10 min. palaikykite šaldytuve, kad sustingtų.
  4. Maltinukus kepkite gerai įkaitintuose riebaluose arba orkaitėje be riebalų, kol dailiai pagels ir pakvips. Jeigu kepsite riebaluose, nepamirškite nusausinti jų pertekliaus popieriniu rankšluostėliu.
  5. Tiekite gausiai apibarsčiusi kapotais šviežiais žalumynais.
Suskleisti
Receptas: Vištienos ir grikių kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 117
Receptas
Ingredientai
Faršas: 350.00 g (350 - 400 vištienos)
Grikiai: 1.00 st. (virtų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Grietinėlė: 300.00 g (riebios)
Kaip gaminti

1. Vištienos faršą sumaišykite su smulkiai tarkuotu svogūnu, virtais grikiais ir kiaušiniu. Pagardinkite pipirais, žolelėmis ir druska.

2. Iš paruošto faršo formuokite nedidelius kotletus ir kepkite ant mažos ugnies, kol gražiai parus. Į keptuvę su kotletais supilkite grietinėlę, vėl pagardinkite žolelėmis, druska, pipirais ir troškinkite apie 15 minučių. Troškindami kotletus nuolat vartykite.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Receptas: Vištienos kotletukai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 121
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (didesnė krūtinėlė)
Duona: 1.00 vnt. (pusė baltos prancūziškos bandelės)
Pienas: 125.00 ml
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 tryniai, kiaušinio baltymas)
Džiūvėsiai: 60.00 g (2 saujelės)
Apelsinai: 1.00 vnt. (ir trečdalis šaukštelio nutarkuotos žievelės)
Salotos: 30.00 g (saujelė įvairių mažų salotų lapelių (burokėlių, gražgarsčių))
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį maltų, baltųjų)
Kaip gaminti

1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, stambiai sumalkite arba labai smulkiai sukapokite ir sukrėskite į gilesnį dubenį.

2. Apelsiną nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite, tada aštriu peiliuku nupjaukite baltąją žievelės dalį ir supjaustykite apelsiną griežinėliais.

3. Bandelę sutrupinkite, užpilkite pienu, kai suminkštės, nuspauskite ir sumeskite į indą su vištiena. Ten pat sudėkite sviestą, įmuškite trynius, gerai išminkykite, įberkite šaukštą džiūvėsėlių, nutarkuotą apelsinų žievelę. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Viską labai gerai išmaišykite, tada šaukštu įmaišykite iki standžių putų išplaktą baltymą.

4. Rankomis suformuotus kotletukus apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min. 

5. Tiekite su apelsinų griežinėliais ir salotų lapeliais.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką