-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2 nesudėtingi patiekalai pietums ar vakarienei: kepta vištiena ir klasikiniai kotletai

Karantinas mums pažėrė nemažai pamokų, viena jų – kruopščiau, labiau apgalvojant planuoti valgiaraštį. Idealu, jei pavyksta jį susidėlioti savaitei į priekį ir, atitinkamai, orientuojantis, ko namuose trūksta, reikiamus produktus vienu ypu ir nusipirkti.
Kepta vištos krūtinėlė grietinėlės padaže
Kepta vištos krūtinėlė grietinėlės padaže / Vida Press nuotr.

Apsipirkimą pagal iš anksto susidarytą sąrašą bei retesnius apsilankymus parduotuvėse, kaip vienas iš priemonių stengiantis išvengti viruso akcentuoja ir prekybininkai.

O kad lengviau būtų rasti pietų ar vakarienės idėjų, pora jų pranešime žiniasklaidai dalijasi prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė. Dar vienas privalumas – šie patiekalai ne tik paprasti, tačiau ir nereikalauja ypatingų, brangių ingredientų.

Kepta vištos krūtinėlė grietinėlės padaže

Ingredientai:

  • 2 vištos krūtinėlės;
  • 3–5 skiltelės česnako;
  • 250 ml grietinėlės;
  • 1–2 valg. šaukšt. miltų;
  • druskos;
  • pipirų;
  • vištienos prieskonių.

Gaminimas:

1. Vištos krūtinėles supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite prieskoniais ir palikite bent pusvalandžiui, kad pasimarinuotų.

2. Praėjus numatytam laikui, vištienos gabaliukus apvoliokite miltuose bei apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Po to įspauskite česnako skilteles bei pakepkite dar kelias minutes. Joms praėjus, supilkite grietinėlę, viską išmaišykite ir palikite 5–7 minutėms pasitroškinti.

3. Vištieną patiekiame su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.

Pastaba: šiam patiekalui reikiamų produktų kiekius koreguokite pagal valgančiųjų skaičių arba pagal tai, kuriam laikui maistas bus gaminamas.

Vida Press nuotr./Vištos krūtinėlė grietinėlės padaže
Vida Press nuotr./Vištos krūtinėlė grietinėlės padaže

Skanūs ir sultingi kotletai

Ingredientai:

  • 1 kg kiaulienos ir jautienos faršo;
  • 150 ml pieno;
  • 3 bulvės;
  • 2 nedideli svogūnai;
  • 4 batono riekelės;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Batono riekes pamerkite į pieną ir palikite, kad jos išbrinktų. Vėliau nenusunktas riekes dėkite į faršą ir išmaišykite.

2. Bulves ir svogūnus susmulkinkite bei įmaišykite į faršą. Į gautą masę įdėkite druskos ir pipirų, šaukštą aliejaus, įmuškite kiaušinį. Viską išmaišykite ir palikite pastovėti bent 10 min.

3. Drėgnomis rankomis suformuokite kotletus ir kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Patiekite su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis.

Pastaba: prieš ruošiant kotletus, reikėtų atsižvelgti, kiek bus valgytojų, mat 1 kilogramo faršo dviem žmonėms gali būti per daug, nebent kotletai bus valgomi dar porą dienų.

Vida Press nuotr./Kepami kotletai
Vida Press nuotr./Kepami kotletai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius