-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Duonos ir žaidimų“ receptas: pikantiškas obuolių pyragas su vištiena ir pelėsiniu sūriu

Nors obuolių pyragai dažniausiai kepami desertui, šis atveria visai kitą skonių pasaulį. Obuoliai, vištiena, šalavijai, pelėsinis sūris ir spanguolės dera fantastiškai! Kvapniam ir rudeniškam pyragui tinka ir kietesni, ir sultingesni obuoliai. Pastarieji kepdami sukris, o pyragas pavyks dar gardesnis. Man jis skaniausias keptas su saldesniais obuoliais – juk pikantiško ir saldaus dermė tokia žavi – ir ką tik ištrauktas iš orkaitės. Mes jį valgome be jokių priedų – nieko čia daugiau netrūksta.
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos keptas pyragas
Tinklaraštininkė Jurgita ir jos keptas pyragas / Tinklaraštininkės, asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (4-6 porcijoms):
(gaminimo laikas – 1 val.)

tešlai:

  • 220 g speltų miltų;
  • 1 šaukštelis džiovintų šalavijų;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • dosnus žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 100 g šalto sviesto;
  • 1 kiaušinis;
  • 50 ml šalto vandens.

įdarui:

  • 1 šaukštas aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 300 g vištų krūtinėlių;
  • 1 šaukštas džiovintų spanguolių;
  • ½ šaukštelio džiovintų šalavijų;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 2 nedideli obuoliai;
  • 30 g mėlynojo pelėsio sūrio.

Gaminimas:

1. Dubenyje miltus sumaišykite su šalavijais, druska ir pipirais. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir pirštais su miltais trinkite, kol gausite trupinius. Supilkite išplaktą kiaušinį ir vandenį. Išmaišykite šaukštu ir suminkykite tešlą. Ją įsukite į maistinę plėvelę ir 10 min. padėkite į šaldymo kamerą.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite kelias minutes. Sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytas krūtinėles, suberkite šalavijus, spanguoles, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Retsykiais pamaišydami kepkite apie 5 min., kol vištiena apkeps.

3. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite plonomis riekelėmis.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros. Atgnybkite tris ketvirtadalius tešlos ir iškočiokite į apskritimą. Įtieskite jį į 20 cm skersmens ir 4 cm gylio kepimo indą. Ant dugno sudėkite pusę obuolių skiltelių, pabarstykite puse sūrio, sudėkite visą vištieną. Ant jos sudėkite likusius obuolius ir pabarstykite likusiu sūru.

5. Likusią tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis. Sudėkite ant tešlos suformuodami groteles. Tešlą galite iškočioti ir į apskritimą, uždėti ant įdaro, tvirtai prispausti kraštelius ir peilio galiuku įpjauti paviršių. Pyrago paviršių sutepkite kiaušinio plakiniu.

6. Kepkite 20 min. Tuomet karštį sumažinkite iki 160°C laipsnių, pyrago paviršių pridenkite kepimo folijos lakštu ir kepkite dar apie 20 min.

Tinklaraštininkės nuotr./Pikantiškas obuolių pyragas su vištiena ir pelėsiniu sūriu
Tinklaraštininkės nuotr./Pikantiškas obuolių pyragas su vištiena ir pelėsiniu sūriu

Valgau ir gaminu viską. Nesu pamišusi veganė, žirnio dydžio porcijų valgytoja, tobulai subalansuotos mitybos šalininkė. Tikiu, kad maistas yra meilė, ir tik saiko jausmo nepažįstantieji ima kurti naujas maisto religijas. Šiame draudimų pasaulyje aš ištikima sau, miltams, cukrui, sviestui, vynui, didkepsniui, bulvių košei, pelėsiniam sūriui, makaronams, daržovėms (bet nebūtinai penkioms per dieną), lęšių troškiniui ir rytais kruasanų pritrupintai lovai – maisto šventei, nes maistas yra ir gyvenimas.

Instagram: @duonos.ir.zaidimu

Tinklaraštis: www.duonosirzaidimu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius