-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiaulienos kepsnys su džiovintomis slyvomis ir vytintu kumpiu

Su kepsniu paprastai nebūna daug vargo, o pamaitinti juo galima nemažą šeimyną ar bičiulių būrį. Tereikia nusipirkti kokybiškos mėsos, parinkti porą priedų, o kol kepsnys kepa, paruošti tinkančių salotų. Šįkart mūsų siūlomas receptas su kiauliena itin paprastas, tačiau skonis maloniai nustebins.
Įdarytas kiaukienos kepsnys
Įdarytas kiaulienos kepsnys / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 700 g vientisas pailgas kiaulienos gabalas, be kaulų, tinka nugarinė ar sprandinė;
  • 12 plonų riekelių vytinto kumpio;
  • 10–12 džiovintų slyvų;
  • mažas gabaliukas šviežio imbiero, nuluptas ir sutarkuotas burokine tarka (jei nemėgstate imbiero, galite ir nenaudoti);
  • kelios šakelės šviežių čiobrelių;
  • 1 valg. šaukšt. skysto medaus;
  • tyro alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 6–7 didelės bulvės.

Gaminimas:

1. Dėkite kiaulienos gabalą ant lentelės ir aštriu peiliu padarykite gilų horozontalų pjūvį – turite suformuoti savotišką „kišenę“, į kurią dėsite įdarą.

2. Slyvas nuplaukite ir stambiai supjaustykite, pusę kumpio juostelių susmulkinkite. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite slyvas, smulkintą kumpį ir tarkuotą imbierą (jei naudojate), įberkite pipirų. Sudėkite šį mišinį į kiaulienos gabale padarytą „kišenę“.

3. Apgaubkite kiaulienos kepsnį likusiomis vytinto kumpio juostelėmis dėdami jas skersai ir taip, kad kraštelis kiek dengtų ankstesnę juostelę. Apdėliokite čiobrelių šakelėmis ir apsukite visą mėsos gabalą tvirtu lininiu siūlu ar specialia virvele kepsniams, surišdami galuose.

4. Nedidelį kepimo indą pašlakstykite aliejumi ir dėkite ant dugno paruoštą kepsnį, iš šonų sudėliokite nuskustas ir perpus perpjautas bulves, kurias dar pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, čiobrelių lapeliais.

5. Patepkite aliejumi ir kiaulienos kepsnį, o tada užpilkite ir paskirstykite per visą jo viršų šaukštą medaus, pabarstykite pipirais ir trupučiu druskos.

6. Dėkite kepimo indą į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min., jei pernelyg dega kepsnio viršus, pridenkite jį folijos gabalėliu. Po 30 min. sumažinkite karštį iki 180 °C ir kepkite kepsnį dar 15 min. Išimkite iš orkaitės, gerai apgaubkite visą kepimo indo viršų folija ir leiskite pastovėti apie 20 min.

7. Pjaustykite kepsnį riekėmis, patiekite su bulvėmis ir, kol patiekalas kepė, paruoštomis lengvomis salotomis.

Vida Press nuotr./Kepsnys su bulvėmis
Vida Press nuotr./Kepsnys su bulvėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius