-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lėkštėje – dilgėlės, kiaulpienės ir kiti žalėsiai: 15 pavasariškų receptų

Per kelias savaites, kol dauguma leidome laiką namuose, spėjo sužaliuoti ir suvešėti daugybė gėrybių. Kol kas tai nei daržovės, nei salotos, o įvairios laukinės žolės. Ko gero, puikiai žinote, jog dalis jų ne tik valgomos, bet dar ir labai naudingos, kupinos naudingų medžiagų Jei prisiskynėte gražų kuokštą švarių jaunų dilgėlių, kiaulpienių, skubame dalintis receptais, ką su visu tuo daryti!
Kiaulpienės su džiovintais pomidorais
Kiaulpienės su džiovintais pomidorais / Fotolia nuotr.
Sriuba su dilgėlėmis
Receptas: Sriuba su dilgėlėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 18
Receptas
Ingredientai
Dilgėlės: 40.00 g (šviežių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Pievagrybiai: 150.00 g
Sviestas: 100.00 g
Perlinės kruopos: 3.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Perlines kruopas užmerkite ir palaikykite per naktį. Tada, iki suminkštės, pavirkite daržovių sultinyje.

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste.

3. Sudėkite nuvalytus ir susmulkintus pievagrybius ir kepinkite, iki suminkštės.

4. Svogūnų ir pievagrybių troškinį sukrėskite į sriubą, sumeskite žiedynėliais suskirstytus brokolinius kopūstus (kelis palikite papuošti), kiek pavirkite (tik ne per ilgai – kopūstai turi išsaugoti spalvą) ir nukelkite nuo ugnies. Sriubą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

5. Į kiek pravėsusią sriubą sumeskite perrinktus dilgėlių lapelius, supilkite grietinėlę ir viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.

6. Sriubą tiekite su garuose virtu brokolinių kopūstų gabalėliu. Valgykite su prancūziškojo batono riekele.

Suskleisti
Dilgėlių sriuba
Receptas: Dilgėlių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 43
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Dilgėlės: 20.00 g (sauja)
Rūgštynės: 20.00 g (sauja)
Kaip gaminti
  1. Išvirkite ryžius sūdytame vandenyje.
  2. Perplaukite ir užvirkite, tada vanduo bus skaidrus.
  3. Dilgėles nuplikykite verdančiu vandeniu ir susmulkinkite.
  4. Užvirus ryžiams, sudėkite prieskonius, smulkintas dilgėles ir rugštynes.
  5. Taip pat galima dėti morkų, bulvių, virtą kiaušinį. Pavirkite 30 sek. ir nukelkite nuo ugnies sriubą.

Receptą atsiuntė Lina M.

 

Suskleisti
Šviežių dilgėlių majonezas
Receptas: Šviežių dilgėlių majonezas
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.2 / 34
Receptas
Ingredientai
Dilgėlės: 1.00 sauja (šviežių jaunų dilgėlių lapelių)
Saulėgrąžos: 1.00 st. (daigintų)
Kanapių sėklos:(maltų lukštentų) 1.00 valg. š.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (1,5)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (0,5)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų grūdelių)
Karis: 1.00 arbat. š. (1,5)
Sezamų aliejus: 4.00 valg. š. (sėklų aliejaus)
Vanduo: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Dilgėlių majonezą paruošite akimirksniu. Visus nurodytus ingredientus suberkite į elektrinį plakiklį, supilkite vandenį, aliejų ir išplakite iki vientisos masės.
  2. Šis majonezas – tikra vitaminų bomba. Ypač skanu jį valgyti su įvairių daržovių šiaudeliais ar tepti ant duonelės.
A. Chlebinskaitės nuotr./Knyga „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“.
A. Chlebinskaitės nuotr./Knyga „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“.

 

 

 

 

Receptas iš J. Djakonovaitės knygos „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“.

Suskleisti
Dilgėlių ir špinatų sriuba su vištiena
Receptas: Dilgėlių ir špinatų sriuba su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 25
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 300.00 g (šviežių)
Dilgėlės: 300.00 g (jaunų lapelių)
Vištiena: 200.00 g (filė)
Vanduo: 500.00 ml (arba daržovių sultinio)
Bulvės: 4.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Vištieną nuplaukite ir taip pat supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Baltąją poro dalį nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Susmulkinkite česnako skilteles.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus porus ir česnakus, nuolat maišydami pakepinkite, kol pagels.
  4. Į puodą įpilkite maždaug 0,5 l vandens (galite paruošti ir daržovių sultinio) ir užvirkite. Į verdantį vandenį suberkite bulves bei vištieną. Pamaišykite ir pavirkite, kol šiek tiek suminkštės. Tada į puodą sukrėskite kepintus porus ir česnakus, suberkite nuplautus bei nusausintus špinatus ir dilgėles. Virkite, kol daržovės visiškai suminkštės.
  5. Į išvirusią sriubą supilkite grietinėlę ir sutrinkite viską elektriniu trintuvu iki vientisos purios masės. Pagal skonį pagardinkite pipirais, pasūdykite.

 

Suskleisti
Žaliasis kiaulpienių kokteilis
Receptas: Žaliasis kiaulpienių kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 23
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 1.00 puodelis
Kiaulpienės: 1.00 puodelis (smulkintų jaunų lapelių)
Obuoliai: 1.00 vnt. (arba bananas)
Braškės: 1.00 puodelis (0,5 šaldytų arba šviežių)
Mėlynės: 1.00 puodelis (0,5 šaldytų arba šviežių)
Kaip gaminti
  1. Ingredientus suberkite į elektrinį smulkintuvą, supilkite vandenį ir gerai išplakite.
  2. Kokteilį galite pasaldinti medumi arba įberti truputį cinamono.

Receptas iš žurnalo „Edita“.

 

Suskleisti
Meškinių česnakų pesto
Receptas: Meškinių česnakų pesto padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.6 / 20
Receptas
Ingredientai
Meškiniai česnakai: 20.00 vnt. (lapelių)
Petražolės: 1.00 sauja
Džiūvėsiai: 30.00 g (šviežių baltos duonos)
Lazdynų riešutai: 50.00 g (lengvai paskrudintų, be odelių)
Alyvuogių aliejus: 200.00 ml (arba šalto spaudimo rapsų aliejaus)
Medus: 0.50 arbat. š. (arba agavų sirupo)
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Nuplautus ir labai gerai nusausintus meškinius česnakus ir petražoles (gali būti kartu su stiebeliais) sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą kartu su džiūvėsiais ir riešutais. Kelis kartus pulsuojančiu režimu pasukite, tada supilkite aliejų ir plakite, kol gausite norimą konsistenciją (man patinka, kai lieka smulkių grūdelių). Pabaigoje pagardinkite druska, pipirais ir trupučiu medaus arba agavų sirupo.

Suskleisti
Dilgėlių sriuba su bulvių kukuliukais
Receptas: Dilgėlių sriuba su bulvių kukuliukais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.40 kg (1 kg kukuliukams ir 400 g sriubai)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį kukuliams ir sriubai)
Miltai: 200.00 g (galima naudoti speltų; bulvių kukuliukams; ir dar šiek tiek stalviršiui pabarstyti)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (suplaktas; bulvių kukuliukams)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (kukuliukams ir sriubai)
Daržovių sultinys: 1.00 l (arba vandens; sriubai)
Sviestas: 2.00 valg. š. (arba aliejaus; sriubai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (supjaustytas gabalėliais; sriubai)
Česnakai: 2.00 skiltelės (susmulkintos; sriubai)
Dilgėlės: 2.00 sauja (didelės, nuplikytų; sriubai)
Jogurtas: 4.00 valg. š. (graikiško; patiekimui (arba šviežio ožkų pieno sūrio))
Kietasis sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Pradėkite nuo bulvių kukuliukų: įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kepimo indo dugną padenkite druska (druska reikalinga tam, kad ištrauktų bulvių drėgmę, ir tešla būtų sausesnė), išdėliokite bulves su lupena. Kepkite apie 45-50 min., kol bulvės bus minkštos.

2. Perpjaukite pusiau ir išskobkite iškepusiį minkštimą. Šį minkštimą (geriausia kol jis dar šiltas) sutrinkite trintuve arba sumalkite. Sumaišykite su miltais ir plaktu kiaušiniu, pagardinkite druska ir pipirais, ir suminkykite minkštą tešlą. Tešla turi būti drėgna, bet nelipti prie rankų.

3. Ant miltais pabarstyto darbastalio suformuokite plonas (maždaug nykščio plonumo) tešlos „virveles“, jas supjaustykite gabaliukais (kaip virtinukus), tada šakute šiek tiek paspauskite, suteikdami jiems įdomesnę formą. Sudėkite ant miltais pabarstyto pagrindo ir padėkite šaltai, kol prireiks.

4. Pasigaminkite sriubą: bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais ir virkite sultinyje arba vandenyje apie 15 min., arba kol bulvės bus visiškai minkštos.

 

5. Kol bulvės verda, kitame dideliam puode ištirpinkite sviestą (arba įkaitinkite aliejų) ir jame apkepinkite svogūnus. Nuolat maišykite, kad svogūnai neparuduotų, tik suminkštėtų. Bebaigiant kepti svogūnams, sudėkite česnakus, ir dar minutę pakepkite. Tada sudėkite nuplikytas dilgėles ir dar pusę minutės pakepinkite. Galiausiai supilkite bulves kartu su skysčiu, kuriame jos virė, ir pavirinkite viską dar 2 minutes. Visą masę sutrinkite elektriniu trintuvu, pagardinkite druska ir pipirais.

6. Bulvių kukuliukus išvirkite pasūdytame vandenyje (dėkite po nedidelį kukuliukų kiekį, kad jie nesuliptų, o jiems iškilus į paviršių pavirkite apie 2 minutes, tada kiaurasamčiu išgriebkite, ir virkite kitus).

7. Patiekite sriubą su bulvių kukuliukais, pagardinkite šviežiu ožkos sūriu (arba jogurtu), bei tarkuotu kietuoju fermentiniu sūriu.

Suskleisti
Meškinio česnako salotos
Receptas: Meškinio česnako salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 200.00 g (meškinio)
Kefyras: 1.00 l
Svogūnų laiškai: 10.00 g (nebūtina)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Ridikėliai: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite meškinius česnakus, svogūnų laiškus, susmulkinkite ridikėlius.
  2. Viską sudėkite į dubenį, užpilkite kefyru, paskaninkite prieskoniais, išmaišykite.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

Suskleisti
Kiaulpienės su džiovintais pomidorais
Receptas: Kiaulpienės su džiovintais pomidorais
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Kiaulpienės: 40.00 g (šviežių lapelių)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Ridikai: 1.00 vnt. (baltasis)
Sūris: 100.00 g (kieto brandinto)
Aliejus: 4.00 valg. š. (Užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Užpilui šaukštas citrinų sulčių)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Užpilui grūdėtųjų)
Klevų sirupas: 1.00 arbat. š. (arba medaus)
Dilgėlės: 30.00 g (šviežių lapelių)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Kiaulpienių lapelius nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir pusvalandį palaikykite šaldytuve, išimkite ir išdėliokite lėkštėse.

2. Kiaušinius išvirkite, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais arba skritulėliais ir išdėliokite ant salotų.

3. Džiovintus pomidorus gerai nuvarvinkite, didesnius galite šiek tiek pasmulkinti ir išdėliokite ant salotų.

4. Ridiką nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, pasūdykite, sudėkite į sandarų indą ir pakratykite – dings aitrumas, tada išdėliokite ant salotų.

5. Užberkite specialiu sūrio mentele-gremžtuku smulkinto brandinto sūrio, berkite skrudintų kedrinių pinijų.

6. Česnakus susmulkinkite ir kartu su dilgėlių lapeliais sumeskite į elektrinį plakiklį. Supilkite aliejų, citrinų sultis ir klevų sirupą, sukrėskite garstyčias. Padažą iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, gerai atvėsinkite ir užpilkite ant paruoštų salotų.

Suskleisti
Kiaulpienės su burokėliais ir obuoliais
Receptas: Kiaulpienės su burokėliais ir obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
1.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt.
Obuoliai: 2.00 vnt.
Migdolai: 20.00 g (pusė saujelės migdolų drožlių)
Kiaulpienės: 30.00 g (lapelių)
Aliejus: 2.00 valg. š. (ir užpilui 2 valg. š.)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (vaisių skonio)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. citrinų sulčių ir užpilui po šaukštelį citrinų sulčių bei nutarkuotų citrinų žievelių)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių)
Česnakai: 1.00 skiltelės (Užpilui)
Obuolių sirupas; užpilui 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (Užpilui pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kiaulpienių lapelius nuplaukite, nusausinkite, uždarykite į sandarų indaą ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.

2. Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais, sudėkite į riebalais pateptą karščiui atsparią kepimo formą.

3. Nedideliame indelyje sumaišykite aliejų, balzaminį actą, citrinų sultis ir raudonėlius. Paruoštu padažu apšlakstykite burokėlių griežinėlius, pašlakstykite apelsino sulčių ir, iki taps traškūs, iškepkite vidutinio karštumo orkaitėje.

4. Atvėsintus burokėlių griežinėlius išdėliokite lėkštėse. Šalia dėkite obuolių skiltelių, ant viršaus – kiaulpienių lapelių.

5. Migdolų drožles (galite rinktis ir kitus riešutus) pakepinkite, atvėsinkite, užberkite ant salotų.

6. Iš nurodytų ingredientų elektriniu plakikliu paruoškite padažą ir juo apliekite salotas.

 Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant burokėlių kepimo laiko).

Suskleisti
Kiaulpienės su vištiena ir keptomis daržovėmis
Receptas: Kiaulpienės su vištiena ir keptomis daržovėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 25 min.
4.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (filė)
Pomidorai: 4.00 vnt. (nedideli)
Cukinijos: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (geltonos)
Kiaulpienės: 50.00 g (kelios saujelės lapelių)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas sulčių)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai malti pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (rožiniai pipirų grūdeliai pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite prieskoniais, kapotu česnaku, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi ir bent dvi valandas palikite, kad pasimarinuotų.

2. Cukinijas, papriką, pomidorus nuplaukite, nusausinkite. Pomidorus perpjaukite per pusę, cukinijas supjaustykite storais griežinėliais, išvalytas paprikas – juostelėmis. Daržoves pagardinkite Viduržemio jūros prieskoniais, apšlakstykite aliejumi.

3. Vištieną ir daržoves iškepkite ant grotelių, dėkite ant lėkštėje paskleistų kiaulpienių lapelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite rožinių pipirų grūdelių. Galite paskaninti ir citrinų sultimis.

Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Kiaulpienės su lašišomis ir šparagais
Receptas: Kiaulpienės su lašišomis ir smidrais
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 200.00 g (rūkytų lašišų filė)
Salotos: 2.00 vnt. (gūželė salotinių trūkažolių ir keli lapeliai „Ledkalnio“ salotų)
Kiaulpienės: 30.00 g (saujelė lapelių)
Smidrai: 50.00 g (t. y. smidrai; nedidelis ryšulėlis šviežių)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Alyvuogės: 30.00 g (saujelė juodųjų)
Baltos duonos riekelės 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (padažui)
Grūdėtosios garstyčios (padažui) 1.00 arbat. š.
Sojų padažas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (padažui)
Medus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sultys padažui)
Kaip gaminti

1. Visus salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite, pusvalandį palaikykite šaldytuve sandariame inde, didesnius suplėšykite ir išdėliokite į lėkštes.

2. Ant viršaus dėkite lašišų griežinėlių, berkite nuvarvintų alyvuogių.

3. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite skiltelėmis, išdėliokite ant salotų.

4. Duonos riekeles supjaustykite kubeliais, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite.

5. Smidrų galus nupjaukite, nuvalykite, koteliais žemyn sumeskite į puodą su vandeniu ir kelias minutes pavirkite. Išgriebkite ir nuvarvinkite, atvėsintus išdėliokite ant salotų.

6. Paruoškite žalumynų padažą. Svogūną susmulkinkite, sumeskite į elektrinį plakiklį, supilkite aliejų, balzaminį actą, sojų padažą, apelsinų sultis, sukrėskite garstyčias, medų ir viską iki vientisumo suplakite.

7. Padažu apliekite salotas ir tiekite su skrudinta baltos duonos riekele.

Suskleisti
Bulvių ir dilgėlių virtinukai
Receptas: Bulvinukai su dilgėlėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 10
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Dilgėlės: 200.00 g (pjaustytos)
Miltai: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 80.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Šalavijai: 4.00 g (4 lapeliai)
Parmezano sūris: 50.00 g (tarkuotas)
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite ir dar šiltas sugrūskite, įmaišykite dilgėles, miltus.

2. Į atvėsusią masę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išminkykite tešlą. Padalinkite ją į keletą gabaliukų ir formuokite 1,5 cm skersmens volelius. Supjaustykite 2 cm ilgio gabalėliais. Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite kol iškils, tada išgriebkite.

3. Sviestą ištirpinkite keptuvėje, suberkite pjaustytą česnaką, šalavijo lapelius, pakepinkite kelias minutes, kol česnakas pagels. Užpilkite sviesto padažą ant bulvinukų. Pabarstykite tarkuotu sūriu.

Suskleisti
Varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais
Receptas: Pikantiškas varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 13
Receptas
Ingredientai
Varškė: 400.00 g
Grietinė: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Dilgėlės: 4.00 sauja (jaunų lapelių)
Peletrūnas: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (geriau jūros)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Didelę kepimo formą ištepkite sviestu ar aliejumi, joje ištieskite iškočiotą atšildytą sluoksniuotą tešlą pagal visą indo dydį. Prie kepimo formos kraštų užlenkite tešlą kuo aukščiau ir ją visą subadykite šakute.

2. Dilgėles nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir iš karto perliekite šaltu, kad neprarastų savo skaisčiai žalios spalvos.

3. Varškę išsukite su grietine, prieskoniais ir smulkiai pjaustytomis nuplikytomis dilgėlėmis. Įmuškite vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite. Šią masę vienodai paskleiskite ant tešlos ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 15 minučių.

4. Apkepusį pyragą ištraukite iš orkaitės, atsargiai ant jo įmuškite 4 kiaušinius, apibarstykite juos maltais pipirais ir druska, bei vėl pašaukite į orkaitę kepti dar 10–15 minučių. Kai kiaušiniai iškeps, pyragą dar šiltą neškite į stalą.

Suskleisti
Dilgėlių, garšvų ir kiaulpienių pyragas
Receptas: Dilgėlių, garšvų ir kiaulpienių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 11
Receptas
Ingredientai
Sūris: 75.00 g (25 g smulkiai tarkuoto pagrindui ir 50 g įdarui)
Sviestas: 50.00 g (šalto pagrindui ir dar 1 šaukštas lydyto įdarui)
Miltai: 70.00 g (pagrindui)
Druska: 0.30 arbat. š. (pagrindui)
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt. (didelis; pagrindui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (dideli; įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (įdarui)
Grietinėlė: 250.00 ml (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Gorgonzolos sūris: 60.00 g (įdarui)
Kiaulpienės: 20.00 g (jaunų lapelių; įdarui)
Dilgėlės: 100.00 g (jaunų; įdarui)
Garšvos: 80.00 g (jaunų lapelių; įdarui)
Kaip gaminti

1. Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sutrinkite tarp pirštų kartu su miltais. Suberkite sūrį, supilkite miltus, druską, trynį ir suformuokite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite su sviestu. Baigiant kept, sudėkite smulkintas česnako skilteles. Atvėsinkite.

3. Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su grietinėle. Įtarkuokite į kiaušinių-grietinėlės masę kietąjį sūrį, pagardinkite tarkuotu muskato riešutu, maltais pipirais.

4. Dilgėles, garšvas ir kiaulpienes perliekite karštu vandeniu.

5. Tešlą iškočiokite, išklokite ja kepimo formą. Ant tešlos paskleiskite keptus svogūnus, ant viršaus – nuplikytas dilgėles, garšvas ir kiaulpienes, užpilkite kiaušinių-grietinėlės masę, užtrupinkite ant viršaus gorgonzolos sūrio.

6. Kepkite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.

7. Skaniausias šis pyragas kitą dieną. Mes jį valgėme su pesto padažu, pagamintu iš šiųmetinių ridikėlių lapelių

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius