Dabar populiaru
Publikuota: 2020 vasario 5d. 09:00

Lengvai vakarienei – su įvairiais priedais kepti moliūgai arba jų salotos. 10 receptų

Keptas moliūgas su lęšiais
Strelkabelka nuotr. / Keptas moliūgas su lęšiais

Kai prapjauname nemažą moliūgą, dažniausiai pirmiausiai verdame iš jo trintą sriubą, vėliau ateina metas troškiniams ar kepiniams su šia daržove. O ką, jei šiam ryškiaspalviui leistume groti pirmu smuiku jo nepavertę aksomine sriuba? Tai pavyks, jei nutarsite moliūgą iškepti, o gal iš jo – kepto ar termioškai neapdoroto – ruošti salotas. Kviečiame įsidrąsinti ir rinktis receptą!

Receptai
Receptas: Kepti moliūgai
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 24
Kaip gaminti

1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūnus padalykite į keturias dalis.

2. Paruoškite marinatą: dubenyje sumaišykite pusės citrinos sultis ir aliejų, išspauskite česnaką, pasūdykite, pagardinkite pipirais, suberkite prieskonius. Sudėkite į marinatą moliūgų gabalėlius ir palaikykite maždaug 15 min.

3. Išgriebkite moliūgus ir kartu su svogūnais apkepkite įkaitintame aliejuje, baigdama kepti išspauskite česnaką.

4. Lėkštės dugną išklokite špinatų lapeliais, ant viršaus sudėkite keptus moliūgus ir svogūnus, apibarstykite migdolų drožlėmis.

Ingredientai
Moliūgai: 400.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės (ir marinatui skiltelė)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Špinatai: 30.00 g (šviežių)
Aliejus: 2.00 valg. š. (Marinatui 3 šaukštai aliejaus)
Citrinos: 1.00 vnt. (Marinatui pusė citrinos)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (1/2 arbat. š.)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (1/2 arbat. š.)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais kepti moliūgai
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 10
Kaip gaminti

1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais ir sudėkite į karščiui atsparų indą ar kepimo formą (prieš tai į formą įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus).

2. Ant moliūgo kubelių suberkite mocarelą ir pelėsinį sūrį, juostelėmis pjaustytus džiovintus pomidorus ir smulkintus česnakus.

3. Apibarstykite maltais pipirais, druska, žalumynais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis ir šaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 15–20 minučių, kol moliūgo kubeliai suminkštės ir šiek tiek apskrus.

4. Nuo kepimo pradžios praėjus 10 minučių, patiekalą apibarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite toliau.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Moliūgai: 800.00 g
Mocarelos sūris: 150.00 g
Sūris: 50.00 g (trupintas pelėsinis)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (8-10)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (4-5)
Česnakai: 6.00 skiltelės (5-6)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Raudonėliai: 5.00 g (kelios šakelės šviežių raudonėlių)
Mairūnas: 5.00 g (kelios šakelės šviežių mairūnų)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Migdolai: 1.00 arbat. š. (drožlės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepti moliūgai ant grotelių
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.4 / 9
Kaip gaminti

1. Supjaustykite moliūgą riekelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, baltojo vyno actu, pagardinkite druska, maltais pipirais, aitriąja paprika ir palikite pusvalandžiui.

2. Dėkite moliūgų riekeles ant grotelių ir kepkite, kol dailiai apskrus. Skanaukite su gražgarstėmis.

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Gražgarstės: 50.00 g
Actas: 1.00 valg. š. (baltojo vyno)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (1/2 arbat. š.)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptas sviestinis moliūgas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 32
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.

2. Moliūgą nuskuskite daržovių skustuku ir perpjaukite išilgai per pusę. Šaukštu išskobkite sėklalizdį.

3. Moliūgo puses sudėkite į aliejumi pateptą kepimo indą ir supjaustykite, neįpjaudami iki galo, plonais griežinėliais. Aptepkite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais ir apibarstykite čiobreliais.

4. Kepkite orkaitės viduryje 30 minučių. Išimkite iš orkaitės, aptepkite lydytu sviestu ir apibarstykite maltais migdolais. Kepkite dar 15 minučių, kol moliūgas gražiai parus.

5. Tiekite kaip garnyrą ar valgykite kaip pagrindinį patiekalą su duona ir jogurtiniu padažu.

Ingredientai
Moliūgai: 1.00 vnt. (sviestinis)
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūstų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Migdolai: 2.00 arbat. š. (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Keptas moliūgas su lęšiais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.1 / 9
Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje moliūgo riekes ir svogūnus gerai sumaišome su 2 valg. šaukšt. aliejaus, šalavijo lapais, 3/4 arbat. šaukšt. druskos ir pipirų. Išdėliojame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.

2. Kepame 25–30 min. 220 laipsnių temperatūroje. Ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti 10 min.

3. Kol kepa moliūgai, išverdame lęšius, nukošiame. Sumaišome su likusiais ingredientais (išskyrus sūrį), 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus ir 1/4 arbat. šaukšt. druskos.

4. Sumaišome moliūgus su lęšiais. Užbarstome gabaliukais pjaustytu sūriu.

Ingredientai
Moliūgai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, supjaustytas riekelėmis, bet nenuluptas)
Svogūnai: 2.00 vnt. (stambiai supjaustyti)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Šalavijai: 1.00 sauja (šviežių arba džiovintų)
Lęšiai: 100.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (reikės tarkuotos žievelės ir 2 valg. šaukšt. sulčių)
Česnakai: 1.00 skiltelės (sutraiškyta)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių, sukapotų)
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių, sukapotų)
Mėlynųjų pelėsių sūris: 100.00 g (minkšto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bolivinių balandų ir keptų moliūgų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.9 / 56
Kaip gaminti
  1. Bolivinių balandų kruopas iš vakaro užmerkite. Kitą dieną išskalaukite ir išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Jei norite, kad būtų naudingesnės, virkite kuo trumpiau. Vandens galite ir nesūdyti.
  2. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais bei žiupsneliu rozmarinų.
  3. Moliūgo kubelius išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų prieskoniai, suberkite į kepimo skardą ir kepkite apie 40–45 min. 200 laipsnių orkaitėje.
  4. Virtas bolivinių balandų kruopas gražiai suberkite į lėkštes, ant jų berkite keptus moliūgus, išdėliokite „Fitaki“ sūrio gabalėlius. Apibarstykite saulėgrąžų sėklomis ir gražgarsčių lapeliais. Salotas taip pat galite apšlakstyti šlakeliu šviežiai spaustų citrinų sulčių bei trupučiu alyvuogių aliejaus.
Ingredientai
Moliūgai: 200.00 g
Kynvos (bolivinės balandos): 200.00 g (bolivinių balandų kruopų)
Sūris: 100.00 g („Fitaki“ ar kito panašaus minkšto sūrio)
Saulėgrąžos: 1.00 sauja (gliaudytų)
Gražgarstės: 1.00 sauja (saujelė)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Salotos su moliūgais ir sūriais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 12
Kaip gaminti
  1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į saikingai riebalais pateptą kepimo formą.
  2. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su raudonėliais ir aitriąja paprika, užberkite ant moliūgų. Ant viršaus pašlakstykite aliejaus ir 20 min. pašaukite į karštą orkaitę.
  3. Sūrius supjaustykite kubeliais ir užberkite ant moliūgų iki kepimo pabaigos likus 5 min.
  4. Moliūgus ištraukite ir atvėsinkite. Į lėkštes dėkite nuplautų ir nusausintų salotų lapelių, ant viršaus – keptų moliūgų.
  5. Salotas apšlakstykite padažu, paruoštu iš nurodytų ingredientų. Ant viršaus berkite apie pusvalandį vandenyje mirkytų džiovintų spanguolių. Skanu valgyti su skrudintos itališkos duonos riekele.
Ingredientai
Salotos: 6.00 vnt. (keli lapeliai)
Moliūgai: 500.00 g
Sūris: 100.00 g (baltųjų pelėsių)
Spanguolės: 1.00 valg. š. (saujelė džiovintų)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių - užpilui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Klevų sirupas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (abrikosų kauliukų - užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštrios moliūgų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 7
Kaip gaminti

1. Moliūgo netarkuokite, o supjaustykite pailgais šiaudeliais.

2. Susmulkinkite kitus produktus, sumaišykite sojų padažą su majonezu ir užliekite ant salotų, įberkite pipirų, paprikos miltelių ir išmaišykite.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Moliūgai: 200.00 g
Kumpis: 100.00 g (karšto rūkymo)
Varškės sūris: 100.00 g (rūkytas, su kmynais ar česnakais)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Obuoliai: 70.00 g (pusės rūgštaus obuolio)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Majonezas: 4.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis baltųjų)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis miltelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūgų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.0 / 1
Kaip gaminti

Moliūgą sutarkuokite, pomidorą ir svogūną supjaustykite, suberkite smulkintus krapus, įdėkite žiupsnelį druskos, pipirų. Užliekite varškės - grietinėlės padažu.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Moliūgai: 200.00 g
Pomidorai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Varškė: 100.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis baltųjų)
Krapai: 1.00 arbat. š. (šakelė žalių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptų moliūgų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 12
Kaip gaminti

1. Saldžiąsias bulves ir moliūgų minkštimą supjaustykite didokais kubeliais. Česnakus nulupkite. Bulves, moliūgus ir česnakus sudėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite kmynais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir 200ºC karštumo orkaitėje kepkite apie 40 min. 

2. Suberkite riešutus ir kepkite dar 10 min.

3. Į karštą masę sudėkite kubeliais supjaustytą sūrį – kol daržovės atauš, jis truputį aptirps.

4. Ataušusias daržoves išdėliokite ant kruopščiai nuplautų salotų lapų ir apšlakstykite actu.

Ingredientai
Moliūgai: 800.00 g
Saldžiosios bulvės (būna didžiuosiuose prekybos centruose) 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvų aliejus 3.00 valg. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Graikiniai riešutai: 100.00 g
Sūris: 200.00 g (nebrandinto)
Salotos: 150.00 g
Balzaminis actas: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Skanumėlis

Video

21:40
11:46
00:49

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką