Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota 2022 09 20, 08:30

Moliūgų sezonas: 10 sriubų, kurios mus pastiprins ir sušildys rudenį

Moliūgas – karališka rudens daržovė, o tą daržovę mėgstantys nesibaimina prapjauti net vos pakeliamo dičkio, nes žino, kad jį be jokių bėdų sunaudos. Lengviausias būdas tą padaryti – virti iš moliūgo įvairiausias sriubas. Šį kartą ir dalinamės receptų dešimtuku, tikrai išsirinksite!
Moliūgų sriuba
Moliūgų sriuba / Vida Press nuotr.
Receptas: Moliūgų sriuba su voveraitėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 29
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1500.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Vermutas: 2.00 valg. š. (baltas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Apelsinai: 1.00 vnt.
Grybai: 150.00 g (voveraitės)
Sviestas: 30.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml
Kaip gaminti

1.Moliūgą perpjaukite pusiau ir šaukštu išvalykite sėklas. Puses supjaustykite riekėmis ir nulupkite. Minkštimą supjaustykite stambiais gabaliukais.

2.Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūną ir moliūgo gabaliukus pakepinkite su šaukštu aliejaus, supilkite vermutą, sultinį, užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių.

3.Išgriebtus moliūgus pertrinkite pro sietelį ir sukrėskite atgal į sriubą. Pagardinkite druska, pipirais ir išspaustomis apelsinų sultimis. Voveraites nuvalykite ir šiek tiek apkepinkite likusiame aliejuje ir svieste.

4.Pagardinkite pipirais ir druska. Sriubą išpilstykite į pašildytus dubenėlius. Užpilkite po šaukštą grietinėlės, įdėkite grybų, pabarstykite pipirais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Receptas: Tiršta moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 71
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 2.00 kg
Sviestas: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (jauna)
Paprikos: 1.00 vnt. (geltonoji)
Pomidorai: 500.00 g (smulkinti arba konservuoti be odelių)
Daržovių sultinys: 600.00 ml
Makaronai: 250.00 g (spiraliniai)
Rozmarinai: 3.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (Kajeno)
Parmezano sūris: 125.00 g (tarkuotas)
Kaip gaminti

1.Moliūgą perpjaukite pusiau, nulupkite, išskobkite, minkštimą supjaustykite kubeliais.

2.Dideliame puode su įkaitintu sviestu apkepkite moliūgo kubelius, griežinėliais pjaustytas morkas ir smulkintus svogūnus.

3.Sudėkite raikytą cukiniją ir paprikos kubelius. Supilkite sultinį, pomidorus, suberkite makaronus.

4.Pagardinkite prieskoniais, užvirinkite. Virkite apie 10 minučių. Nukėlus nuo ugnies įmaišykite tarkuotą parmezaną.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Receptas: Aštrioji moliūgų sriuba
8 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 40
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g (didokais kubeliais pjaustytų)
Daržovių sultinys: 2.00 l (tinka tirpus)
Bulvės: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (malto)
Kaip gaminti

1. Bulves, morką, svogūną, česnakus nulupkite. Bulves ir morkas supjaustykite didokais gabalėliais. Svogūną ir česnakus susmulkinkite. Iš aitriosios paprikos išvalykite sėklas, minkštimą smulkiai supjaustykite.

2. Į puodą storu dugnu įpilkite aliejaus, sudėkite svogūnus, česnakus, aitriąsias paprikas, įberkite imbiero ir apkepkite. Sudėkite morkas, bulves, moliūgus, supilkite sultinį ir virkite, kol daržovės suminkštės.

3. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Išvirtą sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Receptas: Pikantiška moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.9 / 58
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 kg
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 80.00 g
Sultinys: 1.00 l (vištienos arba daržovių)
Aliejus: 1.00 valg. š. (1,5 - moliūgų sėklų)
Grietinėlė: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Sūris: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto parmezano, mėlynųjų arba baltųjų pelėsių - pagardams pasirinktinai)
Moliūgo sėklos: 1.00 valg. š. (skrudintos baltos duonos kubelių, saulėje džiovintų pomidorų, sūrio traškučių, keptų obuolių- pagardams pasirinktinai)
Kaip gaminti
  1. Moliūgą perpjaukite per pusę, nulupkite ir iškrapštykite sėklas.
  2. Supjausčiusi vidutinio dydžio skiltelėmis, sudėkite į skardą be riebalų ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
  3. Kepkite, kol moliūgo skiltelės šiek tiek apskrus, – bus gardesnė sriuba.
  4. Svogūnus ir česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite, pakepinkite svieste.
  5. Vištienos arba daržovių sultinį supilkite į puodą, sukrėskite moliūgų gabalėlius, kepintus svogūnus ir česnakus.
  6. Pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų ir muskatų.
  7. Uždengusi puodą dangčiu, sriubą virkite ant silpnos ugnies apie 15 min.
  8. Supilkite aliejų, grietinėlę ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  9. Karštą trintą sriubą išpilstykite į dubenėlius.
  10. Tiekite su pasirinktais priedais. Kaskart išbandykite vis kitus – atrasite mėgstamiausią.
Suskleisti
Receptas: Moliūgų ir kukurūzų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 30
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Moliūgai: 500.00 g
Raudonėliai: 3.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (¼)
Kukurūzai: 1.00 puodelis (saldūs geltonieji kukurūzai)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat.š. - sulčių)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintus svogūnus. Troškinkite 1 min. Sudėkite į puodą pjaustytą moliūgą, suberkite žoleles. Virkite iki kol sriuba sutirštės.
  2. Suberkite saldžiuosius geltonuosius kukurūzus ir virkite, kol jie suminkštės.
  3. Sriubą iki vientisos masės sutrinkite elektriniu trintuvu. Pagardinkite citrinų sultimis, druska ir patiekite su šviežiais žalumynais.
Suskleisti
Receptas: Kreminė moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 269
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 kg
Morkos: 2.00 vnt. (didelės)
Bulvės: 4.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Morkas ir bulves nuskuskite.
  2. Daržoves supjaustykite kubeliais.
  3. Svogūną pakepinkite su česnaku ir sudėkite su bulvėmis, morkomis ir moliūgu į užvirusį sultinį.
  4. Virti apie 20 min.
  5. Įberkite prieskonius pagal skonį. Elektriniu trintuvu viską sutrinkite iki piurė konsistencijos.
  6. Valgykite su grietine.

 Receptą atsiuntė Erika Ž.

Suskleisti
Receptas: Moliūgų ir raudonųjų lęšių sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 39
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (supjaustytas kubeliais)
Alyvuogių aliejus: 7.00 valg. š. (2 sriubos virimui ir 5 išvirusios pagardinimui)
Moliūgai: 600.00 g (geriausia tinka Hokaido, pjaustyto kubeliais)
Vištienos sultinys: 600.00 ml
Lęšiai: 150.00 g (raudonųjų)
Kokosų pienas: 100.00 ml
Citrinos sultys: 1.00 valg. š.
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kalendros sėklos: 2.00 valg. š. (pagardinimui)
Moliūgo sėklos: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, berkite svogūnus ir pakepinkite, kol pradės gelsti – apie 4 minutes. Tada suberkite moliūgo kubelius, pakepkite minutę, suberkite lęšius, supilkite vištienos sultinį ir leiskite ramiai virti apie 25–30 minučių.

2. Kai moliūgas bus minkštas ir lęšiai išvirę, sutrinkite sriubą elektriniu trintuvu, pagardinkite kokoso pienu, citrinos sultimis, pipirais, gal dar trupučiu druskos, jei sultinys nebuvo labai sūrus.

3. Pagardui elektrine trintuve sumalkite kalendrą ir moliūgo sėklas drauge su alyvuogių aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais.

4. Pilkite sriubą į lėkštes, apšlakstykite pagardu ir mėgaukitės.

Suskleisti

Receptas: Žirnių ir moliūgų sriuba su baravykais

Receptas: Trinta moliūgų sriuba su riešutų sviestu

Receptas: Tiršta moliūgų sriuba
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.1 / 63
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 6.00 vnt. (nedideli)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (nepilnas š. - malti)
Druska: 10.00 g
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 350.00 ml (liesos)
Grietinė: 200.00 ml (nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Perpjaukite moliūgus pusiau ir išimkite sėklas. Sudėkite puseles nupjautomis pusėmis žemyn į kepimo skardą. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Apverskite. Kepkite dar 20–25 min., kol moliūgai bus minkšti.

2. Šaukštu išskobkite moliūgų minkštimą, išmeskite žieveles. Sudėkite moliūgų minkštimą į virtuvinio kombaino indą ir susmulkinkite iki vientisos masės.  Jei mišinys bus per tirštas, įpilkite truputį vištienos sultinio.

3. Supilkite moliūgų masę ir likusį vištienos sultinį į didelį puodą. Sudėkite imbierą, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir cinamono. Sumažinkite ugnį ir supilkite grietinėlę. Įkaitinkite, bet neužvirinkite. Jei norite, papuoškite kiekvieną porciją grietine ir šviežiais čiobrelio lapeliais.  

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką