Dabar populiaru
Publikuota: 2019 gegužės 8d. 09:00

Patiks ir sveikuoliams, ir smaližiams: 12 kepinių su avižiniais dribsniais receptų

Avižiniai sausainiai su razinomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Avižiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai dribsniai, ypač viso grūdo, pelnytai giriami visų, besidominčių sveika mityba. Žinoma, kai jie derinami su daugybe saldžių priedų, sveiko skanėsto statusą gal ir praranda. Mūsų sudarytame receptų rinkinyje rasite ir tikrai sveikuoliškų kepinių, ir tokių, kuriuos kas nors pavadintų „nuodėmingais“. Jūsų valia rinktis!

Receptai
Receptas: Avižiniai sausainiai su razinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 28
Kaip gaminti

1. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite avižinius dribsnius ir maišydami kaitinkite kelias minutes. Suberkite saulėgrąžas, sezamus, razinas.

2. Kiaušinį išplakite su cukrumi.

3. Į plaktą kiaušinį suberkite dribsnių ir sėklų mišinį, gerai išmaišykite ir 10 minučių palikite brinkti. Iš masės šaukštu formuokite sausainius ir dėkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Sviestas: 100.00 g
Avižiniai dribsniai: 250.00 g
Saulėgrąžos: 100.00 g
Sezamo sėklos: 100.00 g
Razinos: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Cukrus: 4.00 valg. š. (4 -5)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avižinių dribsnių sausainiai su varške
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 21
Kaip gaminti
  1. Viename dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sausainių trupinius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
  2. Kitame inde varškę ištrinkite su minkštu sviestu, suberkite cukrų ir atsargiai įmaišyti standžiai išplaktus baltymus.
  3. Varškės masę sumaišykite su dribsnių mišiniu, tarkuotu šokoladu, mirkytomis razinomis ir migdolų drožlėmis.
  4. Iš paruoštos tešlos ant riebalais pateptos skardos šaukštu formuokite sausainėlius ir apie 30 min. kepkite 180`C karštumo orkaitėje.
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 2.00 st. (2,5)
Sausainiai: 1.00 st. (trupiniai - maždaug 10 forminių sausainių)
Miltai: 50.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Varškė: 100.00 g (liesa)
Sviestas: 4.00 valg. š. (saldžios grietinėlės sviestas (tiks ir ghi sviestas))
Rudasis cukrus: 1.00 st. (1,5)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (baltymai)
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Razinos: 1.00 st.
Migdolai: 60.00 g (drožlės)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avižinių dribsnių ir morkų sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 11
Kaip gaminti

Užuot naudoję cukrų, saldinkite sausainius natūraliais saldikliais (agavos arba klevų sirupu, medumi), o norėdami maistingesnio užkandžio, į masę galite įmaišyti sezamų, saulėgrąžų arba moliūgų sėklų.

Atminkite, kad iškepę sausainiai vėsdami sukietės, taps maloniai traškūs, todėl bus patogūs įsidėti į darbą ar mokyklą.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.

2. Viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Kitame nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą, kokosų aliejų (arba sviestą), klevų sirupą arba medų (medų pakaitinkite, kad taptų skystas).

3. Sausus ingredientus sumaišykite su kiaušinio, sirupo ir kokosų aliejaus mase, o pabaigoje įmaišykite sutarkuotas morkas.

4. Šaukštu arba rankomis formuokite graikiško riešuto dydžio tešlos rutuliukus, dėkite į skardą ir švelniai suplokite.

5. Kepkite apie 15–20 minučių, arba kol paruduos. Palikite atvėsti, kad sukietėtų.

Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (greitai paruošiamų)
Miltai: 100.00 g (kvietinių, arba viso grūdo, arba be glitimo, pvz., avižų)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kokosų aliejus: 3.00 valg. š. (arba sviesto, ištirpinto ir atvėsinto)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Klevų sirupas: 100.00 ml (arba medaus)
Morkos: 100.00 g (smulkiai sutarkuotos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pusrytiniai avižinių dribsnių sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 19
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Išklokite 2 kepimo skardas pergamentiniu popieriumi.

2. Visus ingredientus sumaišykite. Valgomu šaukštu (arba geriausia – ledų dozavimo šaukštu) imkite masės, suformuokite iš jos apvalų rutuliuką ir padėję ant kepimo skardos paspauskite delnu (arba šaukšto nugarėle), kad būtų plokščias. Palikite tarpus ir taip suformuokite likusius sausainius.

3. Kepkite orkaitėje 25 minutes, arba kol gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti skardoje. Tik atvėsę sausainiai bus traškūs išorėje ir minkšti viduje.

Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 270.00 g
Migdolai: 120.00 g (maltų)
Kokosų drožlės: 40.00 g
Alyvuogių aliejus: 125.00 ml (ypač tyro)
Klevų sirupas: 160.00 ml (arba medaus)
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Bananai: 260.00 g (minkštų, sutrintų šakute)
Džiovintos spanguolės: 110.00 g (arba džiovintų mėlynių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladiniai avižinių dribsnių „miusli“ batonėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 5
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C. Kepimo indą (20x20cm) išklokite pergamentiniu popieriumi.

2. Į dubenį suberkite chia sėklas ir supilkite vandenį. Išmaišykite ir palikite apie 10 min. išbrinkti. Tada supilkite klevų sirupą, suberkite miltus, avižinius dribsnius, figas, migdolų plokšteles, kakavą, vanilės ekstraktą ir susmulkintus migdolus, viską sumaišykite.

3. Masę sukrėskite į paruoštą kepimo indą ir paskirstykite per visą paviršių, galiausiai gerai suplokite, suspauskite, kad viršus būtų tolygus ir visi kraštai prisipildytų mase.

4. Kepkite 30 min., arba kol gražiai patamsės.

5. Išimkite iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite kepimo inde. Tada išimkite ir dantytu peiliu supjaustykite norimo dydžio batonėliais (aš supjausčiau į 8 dalis).

Ingredientai
Chia sėklos: 1.00 valg. š. (juodųjų)
Klevų sirupas: 125.00 ml
Vanduo: 60.00 ml
Avižiniai dribsniai: 135.00 g
Džiovintos figos: 100.00 g (supjaustytų gabaliukais)
Migdolai: 160.00 g (80 g plokštelių ir 80 g smulkintų riešutų)
Kakava: 25.00 g (raw)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avižų dribsnių batonėliai su naminiu riešutų sviestu
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 5
Kaip gaminti

riešutų sviestas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.

2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Vienu sluoksniu paberkite riešutus. Kepkite 8-10 minučių. Praėjus 5 minutėns, riešutus pavartykite mentele. Būkite budrūs, kad riešutai neprisviltų.

2. Apskrudusius riešutus atvėsinkite. Suberkite į trintuvo indą. Šaukštu nubraukdami riešutų masės likučius nuo trintuvo sienelių, malkite tol, kol iš riešutų išsiskirs aliejus ir jie pavirs tiršta, drėgna mase. Paskaninkite žiupsneliu druskos.

batonėliai:

1. Kepimo popieriumi išklokite apie 20×20 cm dydžio kepimo skardą.

2. Puodelyje sumaišykite linų sėmenis su šiltu vandeniu ir palikite pastovėti, kol prireiks.

3. Dideliame dubenyje gerai sumaišykite avižų dribsnius, migdolų miltus, avižų sėlenas, kokosų drožles, cinamoną ir druską.

4. Į prikaistuvį dėkite kokosų aliejų, medų ir ištirpdykite ant mažos ugnies, paskui nukelkite nuo viryklės. Į karštą kokosų aliejaus ir medaus mišinį, sudėkite riešutų sviestą ir išmaišykite, kol neliks gumulėlių. Įmaišykite linų sėmenų masę. Supilkite šį mišinį ant sausų ingredientų mišinio, suberkite razinas ir gerai išmaišykite, kad viskas suliptų į vieną masę.

5. Sudėkite gautą masę į kepimo skardą kuo tolygiau. Drėgnais dėlnais paspauskite viršų, kad viskas tvirtai susispaustų.

6. Palaikykite šaldytuve bent 2-5 val, tuomet batonėlius lengvai supjaustysite aštriu peiliu.

Ingredientai
Žemės riešutai: 100.00 g (be luobelės; naminiam riešutų sviestui)
Migdolai: 75.00 g (naminiam riešutų sviestui)
Graikiniai riešutai: 75.00 g (naminiam riešutų sviestui)
Druska: 0.25 arbat. š. (batonėliams ir dar žiupsnis naminiam riešutų sviestui)
Linų sėmenys: 2.00 valg. š. (smulkintų; batonėliams)
Vanduo: 6.00 valg. š. (šilto; batonėliams)
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (batonėliams)
Migdolų miltai: 30.00 g (batonėliams)
Kokosų drožlės: 40.00 g (batonėliams)
Medus: 2.00 valg. š. (batonėliams)
Kokosų aliejus: 55.00 g (batonėliams)
Razinos: 115.00 g (batonėliams)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avižiniai sausainiai su razinomis ir riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 5
Kaip gaminti

1. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

2. Viename dubenyje gerai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus ar saulėgrąžas ir druską.

3. Kitame dubenyje plaktuvu gerai išplakite kiaušinius, cukrų ir sviestą iki purios masės. Į ją dalimis, nuolat maišant suberkite miltus.

4. Razinas nuplikykite karštu vandeniu ir palikite 2-3 min. brinkti.

5. Į gautą masę sudėkite sutrintus bananus, avižinius dribsnius ir nusausintas bei miltuose apvoliotas razinas. Gerai išmaišykite.

6. Kabinkite šaukštu tešlą, o kitu šaukštu nubraukite ją ant skardos. Taip gausite netaisyklingus rutuliukai. Kepdami jie išsiplės, todėl tarp sausainukų paliekame tarpelius.

7. Kepkite apie 15 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol švelniai paruduoja. Ištraukus iš orkaitės palikite atvėsti, kad sukietėtų.

8. Visai atvėsusius sausainius sudėkite į sandarų indą.

Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 300.00 g (viso grūdo stambių)
Miltai: 200.00 g (100 g viso grūdo avižų ir 100 g viso grūdo speltų)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 50.00 g (nerafinuoto)
Bananai: 2.00 vnt. (prinokę)
Sviestas: 160.00 g (kambario temperatūros)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Razinos: 80.00 g
Riešutai: 40.00 g (pasmulkintų)
Saulėgrąžos: 40.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avižinių dribsnių sausainukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 39
Kaip gaminti

1. Išlydykite margariną keptuvėje ir suberkite dribsnius. Maišydamos kepkite, kol dribsniai pakeis spalvą, t. y., apie 15-20min. Galite tuo pačiu pakepinti ir saulėgrąžas.

2. Iškeptus dribsnius atvėsinkite, į juos suberkite sezamo sėklas, razinas (sausas) ir išmaišykite.

3. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir supilkite ant atvėsintų dribsnių. Sumaišykite ir formuokite sausainukus ant sviestinio popieriaus.

4. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol sausainukai gražiai apskrus.

 

Ingredientai
Margarinas: 250.00 g (kepimui)
Avižiniai dribsniai: 1.00 kg
Sezamo sėklos: 100.00 g
Razinos: 150.00 g
Saulėgrąžos: 100.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avižinių dribsnių pyragas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.0 / 1
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sausainių trupinius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.

2. Kitame inde varškę ištrinkite su kambario temperatūroje atšildytu sviestu, paskaninkite saldikliu ir pabaigoje įmaišykite iki purumo išplaktus baltymus.

3. Varškės masę sumaišykite su dribsnių mišiniu, tarkuotu šokoladu, smulkintais abrikosais ir migdolų drožlėmis.

4. Paruoštą pyrago tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 30–35 minutes.

Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 200.00 g
Sausainiai: 10.00 vnt. (forminių)
Miltai: 40.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Varškė: 100.00 g (neriebios)
Sviestas: 3.00 valg. š.
Saldiklis (atitinkantis 50 g cukraus) 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (baltymai)
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Džiovinti abrikosai: 200.00 g
Migdolai: 50.00 g (drožlių)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avižiniai sausainiai
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 22
Kaip gaminti

1. Spanguoles apie 40 min. pamirkykite brendyje, tada gerai nuvarvinkite.

2. Cukrų ir vanilinį cukrų gerai išsukite su sviestu.

3. Į purią cukraus ir sviesto masę įmaišykite kokosų drožles, avižinius dribsnius, suberkite spanguoles ir ryžių miltus.

4. Jei masė atrodo per skysta ir tokią bus sunku formuoti, galite įberti dar šiek tiek miltų.

5. Sausainėlių tešlą gerai išminkykite ir maždaug pusvalandžiui palikite, kad susimaišytų skoniai.

6. Iš paruoštos masės drėgnomis rankomis formuokite sausainėlius ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

7. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tiekite su arbata ir kava.

Ingredientai
Avižos: 250.00 g (dribsnių)
Sviestas: 100.00 g (pusė pakelio)
Cukrus: 1.00 st.
Ryžiai: 2.00 valg. š. (ryžių miltų)
Spanguolės: 40.00 g (džiovintų)
Vanilinis cukrus: 16.00 g (pakelis)
Kokosų drožlės: 2.00 valg. š.
Brendis 50.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avižinių dribsnių keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 9
Kaip gaminti

1. Dribsnius, miltus, cukrų ir sviestą išmaišykite (masė turi būti panaši į trupinius).

2. Sumaišykite su uogiene ir citrinų sultimis. Masę sudėkite į kekso indelius (galima dėti nedidelius kauburėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos) ir kepkite 180 °C karštumo orkaitėje 25 min.

3. Glajui cukraus pudrą išsukite su likeriu. Ant kiekvieno keksiuko dėkite po puselę riešuto, užpilkite glajumi ir palikite sustingti.

Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 1.00 st.
Miltai: 125.00 g
Cukrus: 125.00 g (ir glajui 150 g miltelinio cukraus)
Sviestas: 5.00 valg. š.
Avietės: 1.00 st. (uogienės)
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas citrinų sulčių)
Graikiniai riešutai: 50.00 g (Glajui)
Baileys (airiško kremo) likeris: 60.00 ml (Glajui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais
12 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 23
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.
  2. Miltus, kepinių miltus, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius sumaišykite ir išsijokite, įmaišykite avižinius dribsnius.
  3. Riešutus apkepinkite sausoje keptuvėje, nuo jų nulupkite odelę ir juos truputį pasmulkinkite.
  4. Kriaušes sutarkuokite stambia tarka, jei išsiskiria daug sulčių jas nupilkite.
  5. Sviestą ištirpinkite, palikite kelioms minutėms atvėsti.
  6. Šiltą sviestą sumaišykite su cukrumi ir plakite, kol taps vientisa mase.
  7. Tuomet, po vieną įmuškite kiaušinius, nuolat maišydami sudėkite tarkuotas kriaušes, supilkite pasukas.
  8. Į tešlą po truputį suberkite miltų mišinį ir viską gerai išmaišykite.
  9. Tešlą sukrėskite į formeles, keksiukų viršų apibarstykite riešutais ir juos dėkite kepti, bet vos tik įdėjus keksiukus į orkaitę temperatūrą sumažinkite iki 190 laipsnių.
  10. Keksiukus kepkite ~25 minutes.
 
*Jau paruoštų miltų kepiniams galite nusipirkti kai kuriuose prekybos centruose, bet aš juos pasigaminu pati: 
 
Pamatuojama 1 stiklinė miltų, iš jos išimami du šaukštai miltų ir vietoj jų įdedami du šaukštai kukurūzų krakmolo. Miltų ir krakmolo mišinys persijojamas penkis kartus (taip, penkis kartus -  taip viskas gerai išsimaišys, miltų tekstūra taps daug tolygesnė ir vientisesnė).
 
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 1.00 st. (¾)
Miltai: 2.00 st. (1 ¼ - miltai ir ¼ - miltai kepiniams*)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š. (¼)
Kriaušės: 2.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (½)
Sviestas: 85.00 g
Rudasis cukrus: 1.00 st. (⅔)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pasukos: 1.00 st.
Lazdynų riešutai: 1.00 st.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką