Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugsėjo 3d. 09:00

Pusryčiams – varškėčiai: nuo klasikinių iki praturtintų obuoliais ar cukinijomis

Varškėčiai su uogiene
Vida Press nuotr. / Varškėčiai su uogiene

Panašu, po truputį baigiasi gaiviųjų pusryčių patiekalų – šaltų kokteilių ar jogurto su uogomis – laikas. Vėsų rytą norisi pasisotinti šilta koše, iš keptuvės ką tik iššokusiais blynais, varškėčiais. Šį kartą prisiminkime būtent pastaruosius, juolab kad įgudus tuos varškėčius visai nesunku greitai nulipdyti. Na, o jei darbo dieną kepsite paprastuosius, galbūt savaitgalį praturtinsite kokia daržove ar vaisiais?

Receptai
Receptas: Kepti varškėčiai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 134
Kaip gaminti

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.

2. Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, tada įmaišykite į išplaktus kiaušinių trynius.  Suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žieveles, razinas.

3. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai ir išskobkite šiek tiek sėklyčių.

4. Varškėčių masę gerai išsukite, tada berkite miltus, įmaišykite baltymus ir užminkykite tešlą – ji turi būti ne kieta, bet nelipti prie rankų.

5. Iš tešlos formuokite blynelių dydžio varškėčius ir tinkamu atstumu (kepdami varškėčiai iškyla) išdėliokite riebalais išteptoje skardoje.

6. Varškėčius apšlakstykite aliejumi arba lydytu sviestu ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tiekite su mėgstamu padažu.

Ingredientai
Varškė: 360.00 g (riebios)
Miltai: 2.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. nutarkuotos žievelės)
Vanilė: 1.00 vnt. (vanilės ankštis)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Razinos: 50.00 g (jei norite)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vaniliniai varškėčiai su aguonomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 47
Kaip gaminti
  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, aguonas, citrinos žieveles, citrinos sultis ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
  4. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
  5. Patiekite su uogomis, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.  
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 70.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Aguonos: 1.00 valg. š.
Citrinos: 2.00 vnt. (1 citrinos nutarkuota žievelė ir ½ citrinos sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Varškėčiai su manais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 113
Kaip gaminti
  1. Išvirkite manų košę ir atvėsinkite (tinka ir vakarykštė).
  2. Į varškę įmaišykite manų košę, išplaktus kiaušinius. Suberkite kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žieveles. Gerai išsukite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suformuokite blynus ir iškepkite.
  4. Patiekite su jogurtu, mėgstama uogiene ir pan.
Ingredientai
Varškė: 250.00 g
Manai: 250.00 g (košės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 4.00 valg. š. (pagal skonį)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š. (kokosų - kepimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės - pagal poreikį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškėčiai be miltų
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 78
Kaip gaminti

1. Į dubenėlį sudėkite varškę ir sutrinkite. Berkite sėlenas, muškite kiaušinį, įpilkite sirupo ir viską gerai išmaišykite.

2. Suformuokite nedidelius, centimetro storio blynelius. Kai padarysite visus blynelius, sudėkite juos į kepimo indą ir kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Ingredientai
Varškė: 120.00 g
Sėlenos: 10.00 g (avižų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Agavų sirupas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Citrusais kvepiantys naminiai varškėčiai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 89
Kaip gaminti

1. Varškę mediniu šaukštu pertrinkite per smulkų sietelį, kad varškėčiai būtų puresni. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir viską gerai išmaišykite.

2. Sudėkite miltus, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę. Dar kartą viską gerai permaišykite. Tešla bus limpanti prie rankų, bet kuo mažiau miltų, tuo varškėčiai minkštesni! Tad geriau sudrėkinkite rankas vandeniu ar aliejumi.

3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus po 3–4 min. iš abiejų pusių.

Ingredientai
Varškė: 500.00 g (9 proc. riebumo)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 8.00 valg. š.
Aliejus: 6.00 valg. š. (kepimui)
Citrinos žievelė: 0.50 vnt. (geltonoji dalis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų varškėčiai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 223
Kaip gaminti

1. Sutarkuotas cukinijas suberkite į dubenį, pabarstykite 2 šaukšteliais druskos ir palikite apie 10 minučių, kad išsiskirtų skystis. Gerai nusunkite ir nuspauskite tarkuotas cukinijas, kad liktų kuo sausesnės (geriausia – sūrmaišyje arba keliais sluoksniais sulankstytu gabalėliu marlės).

2. Dubenyje išplakite kiaušinį su cukrumi ir trupučiu druskos (su druska elkitės atsargiai, mat jei labai gerai nenusausinsite cukinijų, tai druskos tikrai pakaks tiek, kiek jau subėrėte į cukinijas). Įmaišykite varškę ir ištrinkite šakute, sumaišydami su kiaušiniu. Tada sudėkite cukinijas, vėl sumaišykite. Galiausiai suberkite miltus ir sumaišykite minkštą nelipnią tešlą.

3. Suformuokite nedidelius paplotėlius. Kepkite iš abiejų pusių įkaitintuose riebaluose (labai tiks kokosų aliejus, jei mėgstate!).

4. Patiekite su grietine, medumi, uogiene ar šviežiomis uogomis.

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio jauna, sutarkuota stambia tarka)
Druska: 2.00 arbat. š. (rupios)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Varškė: 250.00 g
Miltai: 3.00 valg. š. (naudojau speltų; gali prireikti daugiau, jei varškė šlapesnė arba cukinija didesnė)
Kokosų aliejus: 5.00 valg. š. (kepimui; galima naudoti ir kitą mėgstamą)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Obuoliniai varškėčiai
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 174
Kaip gaminti
  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Įmaišykite tarkuotą obuolį. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir druską, sudėkite vanilinį jogurtą. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
  4. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
  5. Patiekite su obuoliene, uogomis, karamelės padažu, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt. (tarkuotas)
Miltai: 140.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 5.00 g
Jogurtas: 2.00 valg. š. (vanilinis)
Cinamonas: 5.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškėčiai su špinatais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 102
Kaip gaminti
  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, druską ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Špinatus nuplaukite ir perliekite karštu vandeniu. Kiek įmanoma geriau nusausinkite ir  šiek tiek pasmulkinkite. Įmaišykite į varškės masę.
  3. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
  5. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
  6. Patiekite su grietine, daržovėmis ar kitais mėgstamais priedais.
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 70.00 g
Druska: 4.00 g
Juodieji pipirai: 4.00 g (šviežiai malti)
Špinatai: 50.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškėčiai su bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 52
Kaip gaminti
  1. Virtas bulves ir varškę sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, cukrų.
  2. Tešlą gerai suminkykite ir iš jos suformuokite paplotėlius, apvoliokite juos miltais iš abiejų pusių ir kepkite svieste, kol pagels.
  3. Patiekite su grietine ar sviestu.

Recepto autorė: Gintarė

Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Miltai: 1.00 st.
Varškė: 300.00 g
Bulvės: 5.00 vnt. (virtos)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rikotos varškėčiai kriaušėse
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 4
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sumaišykite migdolų miltus, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite rikotą, citrinos žievelę bei vanilę ir išmaišykite.

2. Atskirame inde išplakite kiaušinio baltymą iki pusiau standžių putų, atsargiai sukrėskite į rikotos mišinį ir atsargiai sumaišykite.

3. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę, išskobkite sėkliukes ir padarykite duobutę. Nupjauta puse patrinkite jas citrina, kad neparuduotų. Nupjaukite kriaušės apačią tiek, kad tvirtai stovėtų skardoje.

4. Krėskite į kriaušes po šaukštą su kaupu rikotos mišinio, gražiai išlyginkite. Skardą išklokite folija, ištepkite aliejumi arba sviestu, sudėkite kriaušes ir kepkite 20 minučių.

5. Kol keps, uogas petrinkite per sietelį, šiek tiek palikite sveikų, jei norisi, uogų masę pasaldinkite medumi. Lėkštėje padarykite uogų padažo „balutę“, į ją dėkite šiltą kriaušę ir papuoškite uogomis.

Lauros Mizgirytės-Latour receptas

Plačiau skaitykite: „Reali patirtis: būti mama Kalifornijoje...“

Ingredientai
Kriaušės: 4.00 vnt. (4-5 mažos kriaušės, bet tinka ir maži obuoliukai, švieži persikai ar abrikosai)
Citrinos: 1.00 vnt. (1/4 šaukštelio nutarkuotos geltonosios dalies žievelės)
Rikotos sūris: 1.00 st. (pusriebis)
Migdolų miltai: (galite pasidaryti pačios- nuplikykite neskrudintus migdolus verdančiu vandeniu, nutrinkite žieveles ir susmulkinkite plaktuve maždaug tokio rupumo, kaip džiūvėsėliai, nepermalkite, nes gausite migdolų sviestą - beje, labai skanų) 100.00 g
Datulės: 6.00 vnt. (jei kietos, pamirkykite ir sumalkite, jei norisi saldžiau, galima jų dėti daugiau ir atvirkščiai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Kepimo milteliai: 2.00 g (1/4 šaukštelio)
Druska: 2.00 g (1/4 šaukštelio)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (1/2 šaukštelio vanilės esencijos arba ketvirtis vanilės lazdelės)
Uogos: (gervuogės, avietės, mėlynės ar kitos mėgiamos) 1.00 st.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką