Dabar populiaru
Publikuota: 2017 balandžio 9d. 13:00

Renkamės Velykų skanėstą: 15 gaivių tortų ir desertų

Sūrio pyragas
Vida Press nuotr. / Sūrio pyragas

Koks gi šventinis stalas be deserto? Ypač, kai toji šventė – Velykos. Neretai joms kepami mieliniai pyragai, bandelės, romo bobos, sviestiniai sausainiai – tokiais recepais dar pasidalinsime. Tačiau šįsyk pasiūlymai visiems, pasiilgusiems gaivių desertų – su jogurtu, želė, vaisiais, uogomis, kremine varške... Metas dairytis, ar turite šaldytuve reikiamų ingredientų ir išsirinkti, ką gaminsite.

Receptai
Receptas: Jogurto tortas su mandarinais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 81
Kaip gaminti

1. Sausainius sudėkite į tvirtą polietileninį maišelį ir kočėlu sutrinkite. Išmaišykite su tirpintu sviestu.

2. Sausainių masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą apskritą skardą, tolygiai paskirstykite, suspauskite ir padėkite šaltai.

3. Aguonas įmaišykite į pieną, užvirinkite ir atvėsinkite. Želatiną 10 minučių brinkinkite šaltame vandenyje.

4. Jogurtą, varškę, cukrų, vanilinį cukrų išsukite elektriniu maišikliu.

5. Į varškės masę supilkite aguonas su pienu, suberkite citrinos žieveles ir gerai išmaišykite.

6. Puode įkaitinkite citrinų sultis, supilkite ir ištirpinkite išbrinkusią želatiną (neužvirinkite). Mišinį atsargiai įmaišykite į varškės masę ir padėkite šaltai. Kai pradės stingti, įmaišykite plaktą grietinėlę.

7. Varškės ir jogurto masę sukrėskite ant avižinių sausainių papločio ir 4 valandoms dėkite į šaldytuvą.

8. Mandarinus nulupkite, skersai supjaustykite griežinėliais ir jais gražiai apdėkite sustingusį pyragą.

9. Pakaitintą abrikosų džemą ištrinkite pro sietelį ir atvėsinkite. Apliekite torto viršų.

Pagaminsite per 1 val. neskaičiuojant šaldymo laiko.

 

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

 

Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (avižiniai)
Sviestas: 120.00 g
Aguonos: 25.00 g (maltos)
Pienas: 80.00 ml
Želatina: 20.00 g (pakelis)
Jogurtas: 250.00 g (natūralus)
Varškė: 400.00 g (liesa)
Cukrus: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 32.00 g (2 pakeliai)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuotos žievelės)
Sultys: 40.00 ml (citrinų)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakama)
Mandarinai: 3.00 vnt. (3-4 vnt. be kauliukų)
Džemas: 150.00 g (mandarinų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Javainių ir uogų tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.0 / 15
Kaip gaminti

1. Šokoladinį glajų paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės. Šiek tiek atvėsinkite ir gerai sumaišykite su pasmulkintais javainiais.

2. Dar šiltus javainius sudėkite į atsegamą kepimo formą, šaukštu lengvai paspauskite ir išlyginkite paviršių. Padėkite į šaldytuvą sustingti.

3. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti. Grietinėlės sūrį išmaišykite su klevų sirupu ir citrinų sultimis. Grietinėlę plakite, kol susidarys putos, sumaišykite su sūrio mase. Želatiną pakaitinkite, kad išsileistų, šiek tiek atvėsinkite ir nuolat maišant plona srovele supilkite į sūrio masę. Ją sudėkite ant sustingusių šokoladinių javainių ir mažiausiai 2 valandas (geriausia – per naktį) laikyti šaldytuve.

4 Uogas nuplaukite (jei šaldytos – atitirpinkite), apdžiovinkite ant virtuvinio rankšluosčio ir sudėkite ant torto. Papuoškite mėtų lapeliais.  

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Juodasis šokoladas: 100.00 g (švelniai kartaus glajaus)
Avižiniai javainiai: 80.00 g (su kakava "Javinės" "Smaližiams")
Želatina: 20.00 g
Sūris: 200.00 g (tepamas grietinėlės)
Klevų sirupas: 150.00 ml (arba 150 g cukraus)
Sultys: 3.00 valg. š. (citrinų)
Grietinėlė: 400.00 ml (plakama)
Uogos: (mėlynės, avietės, gervuogės, serbentai) 600.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Skanuolis tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 6 val.
3.4 / 47
Kaip gaminti

1. Sausainius sutrupinkite. Sviestą išlydykite, supilkite ant sausainių ir išmaišykite.

2. Torto formą išklokite specialiu kepimo popieriumi, sudėkite sausainius ir gerai juos paspauskite. Truputį sausainių pasilikite kitam sluoksniui, bet daug mažiau nei pirmajam.

3. Želatiną ištirpinkite karštame (ne verdančiame, o šiek tiek atvėsintame!) virintame vandenyje, supilkite ant varškės sūrio, gerai sumaišykite ir supilkite ant sausainių.

4. Gautą masę 3 val. laikykite šaldytuve, kol sustings.

5. Ant sustingusio varškės sūrio sudėkite likusius sausainius, suberkite ir gražiai po paviršių paskirstykite vaisius (arba uogas), užpilkite želė ir vėl palikite 2 val. stingti.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Sausainiai: 540.00 g (3 pakeliai)
Sviestas: 200.00 g
Varškės sūris: 1000.00 g
Želatina: 20.00 g (1 pakelis)
Želė: 75.00 g (1 pakelis)
Vaisiai: 400.00 g (arba uogos - kas labiau patinka)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Graikiško jogurto tortas. Daug mažiau kalorijų!
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 83
Kaip gaminti

PARUOŠKITE TORTO PAGRINDĄ

 

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 ˚C temperatūros.

 

2. Sausainius susmulkinkite maisto smulkintuvu iki smulkių trupinių. Suberkite į dubenį. Supilkite į tą patį dubenį ištirpintą ir atvėsintą sviestą, suberkite cukrų. Išmaišykite iki vientisos masės.

 

3. Kepimo popieriumi išklokite ar sviestu ištepkite 22 cm skersmens apvalią kepimo formą. Pirštais ir delnais išklokite paruoštą sausainių masę taip, kad tolygiai būtų padengtas kepimo formos dugnas ir sienelės.

 

4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių, kol pagrindas bus tvirtas ir sausas. Prabėgus tiek laiko, išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

 

PARUOŠKITE TORTO ĮDARĄ

 

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius. Elektriniu plaktuvu šiek tiek paplakite. Suberkite cukrų, kukurūzų krakmolą, druską, supilkite vanilės ekstraktą, sudėkite tirštą jogurtą. Plakite, kol gausite vientisą masę. Supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles ir gerai sumaišykite. Paruoštą masę supilkite ant iškepto sausainių pagrindo.

 

2. Įdėkite kepimo indą į įkaitintą orkaitę, į patį orkaitės centrą. Kepkite 50 min. ir tuomet patikrinkite. Praverkite orkaitės dureles ir lengvai pajudinkite kepimo formą. Kepinio kraštai turi būti tvirti, o pats centras šiek tiek virpėti, būti kreminės konsistencijos. Jeigu matote, kad masė dar per skysta, kepkite toliau, vis patikrindami kas 5–10 minučių. Kai kepinio konsistencija bus tokia, kokios reikia, išjunkite orkaitę ir perkelkite kepimo indą ant grotelių. Nesijaudinkite dėl kreminės konsistencijos torto centro – vėsdamas jis sutvirtės.

 

3. Atvėsinkite graikiško jogurto tortą iki kambario temperatūros. Tuomet perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite jame mažiausiai 4 valandas arba visą naktį.

 

4. Prieš patiekdami, paruoškite torto papuošimą. Braškes supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite ant torto viršaus. Į nedidelį prikaistuvį supilkite vandenį, suberkite cukrų ir kukurūzų krakmolą. Sumaišykite. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps ir masė pradės tirštėti. Nuimkite nuo ugnies, maišydami šiek tiek atvėsinkite ir tolygiai plonu sluoksniu apipilkite braškes.

 

5. Atvėsinkite, kol torto paviršius sustings. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

 

Astos Černės nuotr. / Graikiško jogurto tortas
Astos Černės nuotr. / Graikiško jogurto tortas

 

Graikiško jogurto tortą kepė ir aprašė Asta Černė

Ingredientai
Sausainiai: 180.00 g (pagrindui)
Cukrus: 50.00 g (pagrindui, 150 g įdarui ir 1 valg. š. papuošti)
Sviestas: 115.00 g (tirpintas – pagrindui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (įdarui)
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š. (po 1 valg. š. įdarui ir papuošti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas – įdarui)
Jogurtas: 600.00 g (tirštas, graikiškas – įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. citrinos sulčių ir 1 valg. š. tarkuotos citrinos žievelės – įdarui)
Braškės: 250.00 g (šviežios – papuošti)
Vanduo: 250.00 ml (papuošti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gaivus nekeptas tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 8 val.
3.5 / 42
Kaip gaminti
  1. Sausainius sutrinkite elektriniu trintuvu.
  2. Sviestą ištirpinkite karšto vandens vonelėje, supilkite į trupinius ir išmaišykite.
  3. Atsegamą pyrago formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite sausainių masę ir tolygiai paskleiskite, stipriai prispauskite.
  4. Dėkite 30 minučių į šaldytuvą.
  5. Želatiną užpilkite 100 ml vandens ir palikite 10 minučių išbrinkti.
  6. Dėkite ant mažos ugnies ir maišydama ištirpinkite. Tik neužvirkite! Palikite atvėsti.
  7. Sumaišykite varškę, cukrų, grietinę ir vanilinį cukrų, įspauskite 2–3 šaukštus citrinos sulčių ir viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu.
  8. Nesustodama plakti plona srovele supilkite želatiną. Masę sukrėskite ant sausainių pagrindo ir dėkite į šaldytuvą 1–2 valandoms.
  9. Pagal nurodymus ant pakelio (tik vandens kiekį sumažinkite 100 ml) pagaminkite kivių želę ir supilkite ant varškės sluoksnio.
  10. Atpjaukite obuolio griežinėlių ir dėkite į želės sluoksnį.
  11. Šaldytuve laikykite ne mažiau kaip 5 valandas, kol sustings visi sluoksniai.
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (kadratinių)
Sviestas: 100.00 g
Grietinė: 500.00 g
Varškė: 150.00 g
Cukrus: 120.00 g
Vanilinis cukrus: 10.00 g
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Želatina: 10.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt.
Želė: 1.00 vnt. (pakelis - kivi)
Mėtos: 1.00 vnt. (šakelė - nebūtina)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

TAIP PAT SKAITYKITE: Artėjant Velykoms: gaminame šaltieną, „zuikį“ ir liežuvį

Receptai
Receptas: Desertas su aguonomis ir mandarinais
2 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 6
Kaip gaminti

1. Nedideles kepimo formeles ištepkite riebalais.

2. Puode pakaitinkite pieną, suberkite 100 g cukraus, vanilinį cukrų, aguonas ir maišykite, kol ištirps cukrus. Kai užvirs, iškart nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

3. Paruoškite karamelę: likusius 50 g cukraus kaitinkite keptuvėje, kol cukrus taps skystas. Išpilstykite į paruoštas formeles.

4.Į atvėsusį pieną supilkite kiaušinius ir gerai išplakite. Plakinį pilkite į formeles su karamele.

5. Formeles statykite į kitą indą ir iki pusės jų pripilkite vandens. Šaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 40–55 minutes arba kol kremas sustings. Išimkite iš orkaitės ir vėsinkite mažiausiai 2 valandas.

6. Mandarinus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apkepkite su ruduoju cukrumi, atvėsinkite. Kai kremas atvės, sukrėskite jį į lėkštutes, mandarinus sudėkite ant kremo.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Pienas: 2.00 st.
Cukrus: 150.00 g
Vanilinis cukrus: 2.00 valg. š.
Aguonos: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (išplakti)
Mandarinai: 4.00 vnt.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės desertas su uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 6
Kaip gaminti

1. Varškę ištrinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, supilkite jogurtą ir gerai išmaišykite. Želatiną ištirpinkite su 5–6 šaukštais karšto vandens ir plota srovele supilkite į varškę. Labai gerai išplakite.

2. Paruoštą varškės masę supilkite į šaltu vandeniu apšlakstytas stiklines ir per naktį laikykite šaldytuve.

3. Išimtas iš šaldytuvo stiklines kelioms sekundėms panardinkite į karštą vandenį ir apverskite – varškės kremas turėtų pats iškristi. Į puodelį suberkite uogas, rudąjį cukrų, cinamoną ir kelias minutes kaitinkite, kol cukrus ištirps. Varškės desertą tiekite su uogų padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Varškė: 2.00 vnt. (2 pakeliai riebios varškės)
Želatina: 2.00 valg. š. (brinkinta)
Cukrus: 4.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 200.00 ml (natūralus)
uogos įvairios (tinka šaldytos) 400.00 g
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bananų ir varškės desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 13
Kaip gaminti
  1. Želatiną užpilkite 4 šaukštais šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti. Bananus nulupkite ir susmulkinkite.
  2. Sudėkite į plakimo indą, sukrėskite kreminę varškę, agavų sirupą ar kitokį skystą saldiklį ir sutrinkite elektrine trintuve. Atsargiai įmaišykite karšto vandens vonelėje išlydytą atvėsusią želatiną.
  3. Atskirame inde išplakite kiaušinio baltymą (prieš tai kiaušinį kruopščiai nušveiskite šepetėliu po karštu tekančiu vandeniu!). Atsargiai įmaišykite į bananų ir varškės masę.
  4. Desertą sukrėskite į serviravimo taures ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
  5. Prieš tiekdama papuoškite bananų griežinėliais, apibarstykite cinamonu.  

DAR KELIOS SKANIOS IDĖJOS

Mariaus Žičiaus nuotr. / Sūrio pyragas su braškių padažu
Mariaus Žičiaus nuotr. / Sūrio pyragas su braškių padažu

 Sūrio pyragas su braškių padažu

 

 

 

 

 

 

A. Černės nuotr. / Citrininis tiramisas
A. Černės nuotr. / Citrininis tiramisas

 Citrininis tiramisas

 

 

 

 

 

 

Shutterstock nuotr. / Jogurtiniai ledai
Shutterstock nuotr. / Jogurtiniai ledai

 Jogurtiniai ledai

 

 

 

 

 

 

Astos Černės nuotr. / Graikiško jogurto tortas
Astos Černės nuotr. / Graikiško jogurto tortas

 Graikiško jogurto tortas

 

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Varškės desertas su uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Varškės desertas su uogomis

  Varškės desertas su uogomis

 

 

 

 

 

 

Emilijos nuotr. / Jogurtinis braškių ir bananų desertas
Emilijos nuotr. / Jogurtinis braškių ir bananų desertas

 Jogurtinis braškių ir bananų desertas

 

 

 

 

 

Ingredientai
Bananai: 4.00 vnt.
Kreminė varškė: 250.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Želatina: 1.00 arbat. š.
Agavų sirupas (tiks ir kitoks skystas saldiklis): 2.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 43
Kaip gaminti
  1. Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į 6 stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą. Šiek tiek paspauskite šaukštu ar pirštų galais.
  2. Paruoškite kreminio sūrio ir braškių kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias braškes, citrinų sultis ir vanilės ekstraktą.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu riebią grietinėlę suplakite iki standžių putų. Paskui ją lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio masę.
  4. Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame mažiausiai porą valandų.
  5. Prieš patiekiant, desertų viršų papuoškite šviežiomis kubeliais pjaustytomis braškėmis.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai

Ingredientai
Sausainiai: 150.00 g (šokoladiniai sausainiai - pagrindui)
Sviestas: 60.00 g (tirpintas - pagrindui)
Sūris: 250.00 g (kreminis sūris)
Cukrus: 100.00 g
Braškės: 130.00 g (šviežios arba šaldytos - kremui ir sauja - papuošimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas)
Grietinėlė: 250.00 ml (riebi plakamoji)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Dangiškas „Tellicherry“ pipirų ir baltojo šokolado desertas
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 6
Kaip gaminti

Dubenyje mango gabalėlius sumaišykite su vanile ir pipirais bei palikite kelioms valandoms, mažiausiai – 30 min.

Puode pašildykite grietinėlę iki pradedant jai burbuliuoti. Sudėkite šokoladą ir leiskite tirpti apie 1 min. Po to pamaišykite, kad masė taptų vientisa ir įdėkite į šaldytuvą atvėsti.

Sudėkite maskarponės sūrį į dubenį, plakite, kad jis taptų minkštesnis. Sudėkite balto šokolado kremą ir išmaišykite iki vientisos masės. Patiekite maskarponę su kremu viename dideliame arba keturiuose mažesniuose indeliuose su ant viršaus subertais mango vaisiaus gabalėliais.

Skanaus!

Recepto autorė – latvių tinklaraštininkė ir receptų knygos „Crazy About“ autorė Signe Meirane.

Ingredientai
Mangas: 1.00 vnt. ((gerai sunokusio, nulupto ir supjaustyto nedideliais kubeliais))
Vanilė: 1.00 žiupsnelis ((1/2 vanilės ankšties sėklų ))
Pipirai: 0.50 arbat. š. ((„Tellicherry“ pipirai))
Grietinėlė: 240.00 ml ((saldžios))
Šokoladas: 180.00 g ((baltasis šokoladas, susmulkintas gabalėliais))
Maskarponės sūris: 300.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją

TAIP PAT SKAITYKITE: Kiaušinių marginimas natūraliomis priemonėmis: nuo klasikos iki netikėtumų

Receptas: Ledų tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 23
Kaip gaminti
  1. Sausainius sutrupinkite, sugrūskite ar sumalkite mėsmale.
  2. Trupinius sumaišykite su lydytu sviestu, riešutais, cukrumi, masę paskirstykite apvalioje kepimo formoje, suspauskite, apdenkite folija ir 7–8 min. pašaukite į karštą orkaitę. Ištraukusi atvėsinkite.
  3. Ledus apie 15 min. palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų ir būtų lengviau išplakami. Sumaišykite  juos su likeriu, elektriniu plakikliu išplakite iki purumo ir užpilkite ant kepto sausainių pagrindo. Viską trumpai palaikykite šaldiklyje, kad ledų masė sustingtų.
  4. Avietes perrinkite, nuplaukite, gražesnes palikite papuošti, mažesnes pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su citrinų sultimis bei milteliniu cukrumi iki standžių putų išplakta grietinėle. Smarkiai nemaišykite – masė bus blizgi, tarsi marmurinė.
  5. Paruošta grietinėle aptepkite ledų tortą, ant viršaus išdėliokite avietes ir vonelėje virš garų išlydytu šokoladu išraizgykite dailius nėrinius. Paruoštą tortą  mažiausiai 3 val. laikykite šaldiklyje.
  6. Prieš pjaustydami trumpai palaikykite kambario temperatūroje.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

 

Ingredientai
Sausainiai: 250.00 g (trapių avižinių su šokoladu - pagrindui)
Sviestas: 140.00 g (pagrindui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (pagrindui)
Riešutai: 1.00 st. (0,5 maltų - pagrindui)
Ledai: (vanilinio plombyro - ledų masei) 800.00 ml
Likeris: 80.00 ml (migdolų - ledų masei)
Grietinėlė: 250.00 g (plakamosios - viršui)
Avietės: 2.00 st. (1,5 - viršui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių - viršui)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (viršui)
Miltelinis cukrus: 2.00 arbat. š. (viršui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Persikinis maskarponės tortas
12 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 58
Kaip gaminti
  1. Biskvitui: Kiaušinius išplakite su cukrumi, į juos įmaišykite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, suberkite apelsino ir citrinos žieveles.
  2. Viską gerai išmaišykite, tešlą supilkite į kepimo formą ir biskvitą kepkite ~10 min 200 laipsnių orkaitėje (kol patikrinus mediniu pagaliuku jis liks sausas).
  3. Puriam maskarponės kremui: Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje ir po to ištirpdykite ant garų vonelės arba mikrobanginėje.
  4. Maskarponę sumaišykite su kondensuotu pienu.
  5. Grietinėlę išplakite, į ją įmaišykite ištirpintą želatiną.
  6. Grietinėlės masę įmaišykite į maskarponę.
  7. Sirupui (sulaistymui): Visus ingredientus sumaišykite ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps.
  8. Persikų glazūrai: Želatiną išbrinkinkite vandenyje ir ištirpdykite.
  9. Cukrų sumaišykite su vandeniu ir sirupu ir kaitinkite ant mažos ugnies kol cukrus ištirps ir viskas pradės virti.
  10. Tuomet į gautą sirupą supilkite trintus persikus ir išjunkite ugnį.
  11. Į gautą masę supilkite želatiną ir viską gerai išmaišykite, glazūrą palikite vėsti iki kambario temperatūros.
  12. Torto surinkimas: Į konditerinį žiedą dėkite biskvitą ir gerai sulaistykite sirupu. 
  13. Ant biskvito išpilkite trintus persikus.
  14. Supilkite maskarponės kremą ir tortą dėkite į šaldytuvą šiek tiek sustingti (~30 min).
  15. Ant torto viršaus supilkite glazūrą ir ant jos pridėliokite norimų vaisių ar uogų.
  16. Tortą pagaminsite per 2 val., neskaičiuojant stingimo laiko.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (biskvitui)
Cukrus: 300.00 g (0,5 st. - biskvitui, 100 g - sirupui ir 40 g - glazūrai)
Miltai: 1.00 st. (0,5 - biskvitui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5 - biskvitui)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 arbat. š. - tarkuotos žievelės - biskvitui ir pusės citrinos sulčių - sirupui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (0,5 arbat. š. - tarkuotos žievelės - biskvitui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (maskarponės kremui)
Grietinėlė: 200.00 ml (35 - 36 proc. riebumo - maskarponės kremui)
Želatina: 2.00 valg. š. (1,5 valg. š. - maskarponės kremui ir 0,5 arbat. š. - glazūrai)
Kondensuotas pienas: (0,5 skardinės - maskarponės kremui) 1.00 vnt.
Vanduo: 200.00 ml (160 - sirupui ir 40 - glazūrai)
Persikai: 230.00 g (150 - trintų konservuotų - persikų sluoksniui ir 80 - glazūrai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Nekeptas gaivus tortas su avietėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 8 val.
3.5 / 53
Kaip gaminti
  1. Anakardžius patariama mirkyti 3-4 valandas.
  2. Paruoškite įdarą, kad ispaninio šalavijo sėklos išbrinktų. Sutrinkite avietes šakute, suberkite sėklas ir supilkite klevų sirupą – saldumą reguliuokite pagal savo skonį.
  3. Sudėkite į maisto trintuvą datules ir riešutus, skirtus pyrago pagrindui. Juos sumalkite iki vientisos masės, įberkite žiupsnelį druskos. Gauta mase išklokite norimo dydžio indą – patariama naudoti kepimo popierių, kad masė nepriliptų.
  4. Įdarui skirtus produktus sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos, kreminės masės. Ją supilkite ant paruošto pyrago pagrindo iš datulių ir riešutų.
  5. Papuoškite aviečių mase ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

 

Ingredientai
Datulės: 1.00 puodelis (pagrindui)
Migdolai: 1.00 puodelis (tinka ir graikiniai riešutai - pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Anakardžių riešutai: 3.00 arbat. š. (mirkytų - įdarui)
Sultys: 1.00 arbat. š. (1/2 - citrinį - įdarui)
Kokosų aliejus:(1/2 tirpinto - įdarui) 1.00 puodelis
Klevų sirupas: 1.00 puodelis (0,5 puodelio - įdarui ir 2 valg. š. - papuošimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. - žievelės - įdarui)
Avietės: 1.00 st. (1,5 - papuošimui)
Ispaninio šalavijo sėklos:(1,5 - Ispaninio šalavijo sėklos) 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jogurtinis tortas su kiviais
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.7 / 51
Kaip gaminti
  1. Sutrinkite sausainius iki vientisos masės ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Suformuokite torto formoje pyrago pagrindą.
  2. Želatiną užpilkite puse stiklinės šilto vandens ir palikite 30 minučių. Vėliau ištirpinkite.
  3. Kivius susmulkinkite, sudėkite į nedidelį puodą, suberkite cukrų, supilkite citrinų sultis. Ant mažos ugnies kaitinkite kivius apie 3 minutes, po to atvėsinkite.
  4. Į kivių masę supilkite jogurtą ir ištirpintą želatiną.
  5. Torto padą apdėliokite griežinėliais pjaustytais bananais ir užpilkite kivių bei jogurto mase.
  6. Tortą dėkite į šaldymo kamerą ir palikite 30-40 minučių, vėliau viską perkelkite į šaldytuvą. Prieš patiekdami papuoškite kivių griežinėliais.
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (pagrindui)
Sviestas: 100.00 g (pagrindui)
Bananai: 2.00 vnt. (įdarui)
Kiviai: 6.00 vnt. (4 - įdarui ir 2 - papuošimui)
Želatina: 4.00 valg. š. (įdarui)
Vanduo: 1.00 st. (½ karšto - įdarui)
Jogurtas: 500.00 ml (natūralaus - įdarui)
Cukrus: 70.00 g (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gaivus velykinis tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.4 / 49
Kaip gaminti
  1. Sumalkite sausainius su riešutais.
  2. Išlydytą sviestą sumaišykite ir trumpai užvirkite su sutirštintu pienu (100 g).
  3. Išminkykite, sudėkite į torto formą, išlyginkite ant dugno ir pakepkite apie 12 minučių. Torto pagrindas būna kietas – tokio ir reikia.
  4. Grietinę trumpai paplakite su 2 šaukštais vanilinio cukraus ir 4 šaukštais cukraus. Ją sumaišykite su kitais pieno produktais. Dar įspauskite žaliosios citrinos (laimo) sulčių.
  5. Paimkite apie 200 ml persikų sirupo ir jame pagal instrukciją paruoškite želatiną. 2/3 supilkite į baltą masę, o kitą palikite geltonam kremui.
  6. Moliūgų tyrę (sutarkuotą ir pavirtą 10 minučių moliūgą) sumaišykite plakikliu su 3 konservuotais persikais ir 100 g sutirštinto pieno, vieno apelsino sultimis, šaukštu vanilinio cukraus ir, jei norisi, 2 šaukštais cukraus, galite įspausti laimo sulčių. Išmaišykite gerai, supilkite likusią želatiną, išmaišykite.
  7. Tortinės kraštus apdėkite persikais, uogomis, įpilkite baltos masės, trumpai pašaldykite, dėkite pjaustytų persikų, į tarpus pilkite uogų. Trumpai pašaldykite ir vėl užpilkite baltu kremu. Tuomet palaikykite šaldytuve, kol paviršius bus tikrai sustingęs.
  8. Tuomet pilkite geltoną kremą. Užšaldykite.
  9. Puoškite vaisias ir uogomis pagal savo norus, užliekite „ežerą“ kivių skonio žele.​
         Receptą atsiuntė Regina R., Alytus
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (avižiniai)
Graikiniai riešutai: 50.00 g
Sviestas: 100.00 g
Kondensuotas pienas: 200.00 g (sutirštintas pienas)
Maskarponės sūris: 250.00 g
Varškė: 250.00 g
Grietinėlė: 500.00 g (riebi)
Grietinė: 250.00 g (jogurtinė)
Persikai: 500.00 g (konservuoti)
Uogos:(Šaldytos ar šviežios avietės, braškės) 250.00 g
Vanilinis cukrus: 3.00 valg. š.
Cukrus: 6.00 valg. š.
Moliūgai: 300.00 g (tarkuotas, virtas)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Vynuogės: 1.00 sauja
Spanguolės: 1.00 st. (saujelė)
Želatina: 6.00 valg. š.
Želė: 1.00 vnt. (pakelis - kivių)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (laimas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Rusijos saugumo tarnybos taikosi į Krymo totorius kaip į islamistinius teroristus

Gazas

„Drifto“ varžybose Palangoje – per plauką tragedija nepasibaigusi „Nissan“ avarija

Verslas

Automobilių pramonė prašo D.Trumpą susilaikyti nuo tarifų

Sportas

Su trenksmu – Kenijos bėgikė įspūdingai pagerino pasaulio rekordą

Aktualu

Masinė avarija sostinėje: po sunkvežimiu palindo automobilis, žuvo žmogus, yra ir sužeistų

Gazas

Netikėta žinia: „Skuba Racing Team“ traukiasi iš Palangos lenktynių, „Big Daddy“ neatlaikė

Sportas

Kroatijos puolėjas atsisakė pasaulio čempionato sidabro

Aktualu

JAV teisėsauga gavo D.Trumpą kompromituojantį pokalbio įrašą: kalbama apie meilės romaną

Vardai

Garsenybės pasibaisėjo cirko vadovo N.Zobovo elgesiu su meška: „Išgelbėkit gyvūną iš velnio namų“

Patikrinta 15min Gyvūnų klubas

Tiesa ar melas? N.Zobovas įsitikinęs, kad meškos nėra mėsėdės: „Nevalgo iš tikrųjų. Nevalgo“

Aktualu

S.Gentvilas meta iššūkį V.Grubliauskui Klaipėdos mero rinkimuose

Aktualu

„Novičiok“ apsinuodijęs Charlie Rowley išrašytas iš ligoninės

Verslas

Lietuvoje sulaikytas sukčius iš grupuotės, padariusios 18 milijonų eurų žalą

Pasaulis kišenėje

Motociklininkai Asta ir Linas beveik po 2 metų kelionės grįžta į Vilnių: „Bus keista turėti grafiką“

Gazas

„Aurum 1006 km lenktynėse“ įtampa pasiekė piką: paskutinę akimirką „pole“ poziciją išsikovojo Robertas Kupčikas

Deuce

Jautrus Novako Džokovičiaus laiškas – apie palaimingą tėvystę ir vidines abejones

Aktualu

Ekvadoriečio užpuolimas Vilniuje: policijos ir nukentėjusiojo versijos kardinaliai skiriasi

Vardai

Palangos trasa savu „Porsche 911 Turbo S“ lėkė R.Javtokas: jo „žirgą“ išbandė ir J.Valančiūnas

Interviu Aktualu

Skaudų smūgį gavęs Alytaus meras V.Grigaravičius: „Aš visuomet buvau nusivylęs politika“

Aktualu

Fotokonkursas „Žalia vasara“: pasigrožėkite skaitytojų kadrais (II)

Naujienos

Aktualu

Rusijos saugumo tarnybos taikosi į Krymo totorius kaip į islamistinius teroristus

Gazas

„Drifto“ varžybose Palangoje – per plauką tragedija nepasibaigusi „Nissan“ avarija

Aktualu

Norėjo nuraminti, bet sužalojo: anūką globojanti klaipėdietė pasijuto įbauginta

Pasaulis kišenėje

Kretingos rajone palangiškis sukūrė didžiausią Europoje japonišką sodą

Gazas

Greičiausiai TCR komandai vadovaujantis M.Varža: „Tikslas – laimėti klasėje, bet apetitas auga“

Vardai

Valdovų rūmų kiemas netikėtai virto Vokiečių gatve: „G&G Sindikatas“ pakartojo projektą „Unplugged“

Aktualu

Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas: išrašome ir 100 eurų baudas

24sek

Po klubą sukrėtusių permainų – „Raptors“ vadovo atsiprašymas

XX a. pradžioje veikusio žmonių zoologijos sodo likučiai Prancūzijoje

Vardai

Kourtney Kardashian mylimasis iškėlė viešą pavydo sceną dėl seksualios nuotraukos

Sportas

Kroatijos puolėjas atsisakė pasaulio čempionato sidabro

Konkursas Gyvenimas

Konkurso „Mano kiemas“ dalyvė 77-erių Elena gėlėmis džiugina visą daugiabutį

24sek

LaMelo ir LiAngelo pelnė 96 taškus, bet kritika tęsiasi: „Tai laiko švaistymas“

Gazas

Palangos lenktynės tapo tikru „raliu“: tenka dardėti žvyrkeliais

Gyvenimas

Kodėl imituodamos orgazmą šiandien dėl to pasigailėsite rytoj?

Pasaulis kišenėje

Su meškomis namie susidūrę lietuviai: „Prasivėrė durys, o ten stovėjo meška ir žiūrėjo“

Vardai

Kaune – baleto šokėjų A.Mikalajūnaitės ir V.Osadčenko vestuvės: pirmiausia įsimylėjo kūno kalbą

Verslas

Automobilių pramonė prašo D.Trumpą susilaikyti nuo tarifų

Sportas

Su trenksmu – Kenijos bėgikė įspūdingai pagerino pasaulio rekordą

Aktualu

Masinė avarija sostinėje: po sunkvežimiu palindo automobilis, žuvo žmogus, yra ir sužeistų

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Išmanus kaimas

Festivalis „Galapagai”

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką