Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 lapkričio 5d. 13:00

Savaitgalio valgiaraštis iš Azijos šalių: nuo mėsos ar žuvies iki desertų

Azijietiškas žuvies patiekalas
Vida Press nuotr. / Azijietiškas žuvies patiekalas
Vėlyvas ruduo – metas ne tik sotiems bulviniams patiekalams, bet ir ryškiems skoniams, dar nebandytiems receptams. Šios trumpos darbo savaitės laisvadienius siūlome skirti skanėstams iš Azijos – galbūt panorėsite sriubos, gal žuvies ar mėsos patiekalo. O jei nė vieno, tada pasidairykite po desertų receptus.

Salotos ir užkandžiai:

Receptai
Receptas: Kiniškos sojų varškės salotos
4 asmenims
Pagaminsite per40 min.
3.5 /18
Kaip gaminti

1. Sojų varškę supjaustykite didesniais kubeliais. Panardinkite juos 1–2 min. į verdantį vandenį. Išgriebkite, nusausinkite ir berkite į keptuvę su 2 šaukštais įkaitinto sezamo aliejaus. Kepkite, kol gražiai apskrus.

2. Pievagrybius ir porus susmulkinkite, morkas ir moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais, berkite į gilią keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepkite, kol daržovės suminkštės ir gražiai apskrus.

3. Tada supilkite sojos padažą, cukrų ir druską, gerai išmaišykite, suberkite skrudintus sojų varškės kubelius, uždenkite keptuvę dangčiu ir patroškinkite dar apie 2 min.

4. Patiekti galite vienas arba su ryžiais bei saldžiarūgščiu padažu.

Ingredientai
Pievagrybiai: 200.00 g
Morkos: 100.00 g
Moliūgai: 100.00 g
Porai: 2.00 vnt. (nedideli)
Varškė: 200.00 g (sojų)
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tailandietiškos baklažanų salotos su krevetėm
4 asmenims
Pagaminsite per30 min.
3.9 /15
Kaip gaminti

1. Baklažaną kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie 25 min. Po to atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais. 

2. Baklažano griežinėlius išdėliokite lėkštėje ant stambiai suplėšytų aisbergo salotos lapų.

3. Ant baklažanų dėkite virtų putpelių kiaušinių puseles, žiedais pjaustytą mėlyną svogūną, keptas tigrines krevetes, žiedais pjaustytą čili pipirą.

4. Salotas apšlakstykite padažu, ypač keptus baklažanus.

5. Padažas: į dubenį įpilkite sojų, žuvies, austrių padažo, citrinų sulčių, augalinio aliejaus, įberkite cukraus ir maišykite kol jis ištirps. Į padažą suberkite smulkiai kapotus česnaką,imbierą ir čili pipirą.

Asmeninio archyvo nuotr./Robertas Ščesnavičius
Asmeninio archyvo nuotr./Robertas Ščesnavičius

Receptas virtuvės šefo Roberto Ščesnavičiaus

 

 

 

 

 

Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Tigrinės krevetės 16.00 vnt.
Kiaušiniai: 12.00 vnt. (putpelių)
Mėlynas svogūnas 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 vnt. (šviežias čili salotoms ir pusė padažui)
Salotos: 250.00 g („Ledkalnio“)
Aliejus: 4.00 valg. š. (augalinio padažui)
Sojų padažas: 6.00 valg. š.
Žuvies padažas 1.00 valg. š.
Austrių padažas 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys padažui)
Cukrus: 3.00 arbat. š. (padažui)
Česnakai: 1.00 vnt. (šviežias, kapotas padažui)
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežias kapotas padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gado indonezietiškos salotos
3 asmenims
Pagaminsite per20 min.
4.0 /6
Kaip gaminti

Salotų paruošimas:

  1. Susmulkinkite ilgajį kinietišką kopūstą. Ilgąsias žaliąsias pupeles išvirkite ir supjausykite pailgais, maždaug 4 cm. pagaliukais.
  2. Supjaustykite griežinėliais morkas, apvirkite tačiau nepersistenkite, kad liktų traškios.
  3. Supjaustykite agurką griežinėliais, pomidorą skiltelėmis. Išvirkite bulvę bei supjaustykite nemažais kubeliais. Nepamirškite pupelių daigų.
  4. Viską dėkite į lekštę, apdeliokite kietai virtais kiaušiniais, supjaustytais į keturias dalis.

Padažo paruošimas:

  1. Sudėkite česnakus, apkepintus žemės riešutus, pusę dalies kokoso pieno, pagal skonį čili pipirų, cukrų, laimo vaisiaus sultis, sojos padažą į trintuvę, viską gerai sumaišykite. Į puodą sudėkite gautą masę bei likusį kokoso pieną ir maišykite ant vidutinio karščio kol užvirs.

Keletas patarimų:

Jei padažas per tirštas visada galite jį praskiesti panaudojus truputėlį vandens. Patiekite gado – gado padažą užpildami ant salotų, kol jis dar šiltas. Jei spėjo atšalti, visada galima pašildyti. Jei Jums liko gado – gado padažo, nepergyvenkite, dėkite jį į kamerą ar šaldytuvą ir panaudokite jį kaip padažą, galbūt kitiems patiekalams.

Skaitytojos receptas

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (kietai virtų - salotoms)
Kopūstai: 1.00 st. (3/4 ilgo kinietiško - salotoms)
Pupelės: 1.00 st. (3/4 ilgųjų žaliųjų ir 1/2 daigų - salotoms)
Morkos: 1.00 st. (3/4 - salotoms)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt. (0,5)
Bulvės: 1.00 vnt. (virta)
Kokosų pienas: 1.00 st. (iki 1 st. priklausomai kokio tirštumo padažo norėsite - riešutų padažui)
Žemės riešutai: 300.00 g (lengvai apkeptų - riešutų padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (riešutų padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (riešutų padažui)
Žalioji citrina: 1.00 valg. š. (sulčių - riešutų padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (riešutų padažui)
Pipirai: 1.00 valg. š. (čili - pagal skonį - riešutų padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Indiškos kopūstų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per30 min.
3.5 /47
Kaip gaminti

1. Kopūstą supjaustykite plonyčiais ilgais šiaudeliais, pasūdykite ir sugrūskite rankomis, kad druska jį suminkštintų.

2. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Žemės riešutus berkite į tvirtą plastiko maišelį ir padaužykite kočėlu, kol virs rupiais trupiniais.

3. Sudėkite į kopūstus pomidorus, riešutus, kapotą kalendrą, suberkite cukrų, žemės riešutus ir kokoso drožles. Užpilkite citrinos sultimis.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai supjaustytą aitriąją papriką, jei naudojate – ferulą, kuminą ir ciberžolę. Prieskonius 10–12 s maišydami pakaitinkite aliejuje, o tada supilkite į kopūstus. Gerai išmaišykite.

Ingredientai
Kopūstai: 500.00 g
Pomidorai: 3.00 vnt.
Aitrioji paprika: 0.50 vnt. (šviežios)
Saulėgrąžų aliejus: 4.00 valg. š.
Žemės riešutai: 90.00 g (pakepintų)
Citrinos: 0.50 vnt. (sulčių)
Kokosų drožlės: 4.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Ferula: 0.25 arbat. š. (indiškas prieskonis su švelniu svogūno aromatu, pakeičiantis svogūną; jei neturite, nenaudokite)
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Kuminai: 0.50 arbat. š. (malto)
Kalendros: 1.00 sauja (šviežios)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Šiltos kininio kopūsto salotos su ryžiais
2 asmenims
Pagaminsite per20 min.
2.8 /14
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.

2. Gilioje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite česnaką ir smulkintą imbierą, pakaitinkite apie minutę, suberkite pjaustytą kopūstą, kaitinkite apie 2–3 min., kol sušils ir sukris.

3. Keptuvę nukelkite nuo ugnies, įmaišykite svogūnų laiškus, kalendrą ir virtus ryžius. Pagardinkite sojos padažu ir sezamų aliejumi.

4. Mėgaukitės nedelsdami.

Šias salotas galite pagardinti sezamų sėklomis arba skrudintais žemės riešutais. Mėgaukitės jomis kaip lengvu vegetarišku patiekalu arba kaip garnyru prie paukštienos patiekalų.

Ingredientai
Ryžiai: 100.00 g (ilgagrūdžių)
Aliejus: 1.00 valg. š. (neutralaus, skirto kepimui)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežio, smulkiai kapoto)
Kininis kopūstas: 0.50 vnt. (nelabai didelės galvos, pjaustytos juostelėmis)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (smulkintų)
Kalendros: 1.00 sauja (šviežios, smulkintos)
Sojos padažas: 1.00 valg. š.
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Traškios kiniškos salotos su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per30 min.
2.5 /4
Kaip gaminti

1. Pirmiausiai orkaitėje iškepkite vištienos krūtinėlę. Įtrinkite ją druska, pipirais, aliejumi ir pašaukite 20-25 minutėms į iki 200°C laipsnių įkaitintą orkaitę.

2. Kol vištiena kepa, supjaustykite daržoves. Atskirai plonomis juostelėmis supjaustykite pekino ir mėlynuosius kopūstus bei morkas. Svogūnų laiškus sukapokite kartu su kalendrų lapeliais. Viename didesniame arba keliuose atsiruose mažesniuose dubenėliuose gražiai atsiromis krūvelėmis sudėliokite visas supjaustytas daržoves, palikite vietos ir vištienai.

3. Žemės riešutus pakepinkite keptuvėje neaukštoje temperatūroje apie 10 minučių, kol riešutai apskrus. Karts nuo karto juos pamaišykite, kad nepridegtų. Palikite pravėsti.

4. Paruoškite padažą. Žemės riešutų sviestą gerai išmaišykite su ryžių actu ir sojų padažu bei supylę į užsukamą stiklainį gerai sukratykite. Tada supilkite skrudintų sezamų aliejų, berkite aitriąsias paprikas ir vėl gerai pakratykite.

5. Iškepusią vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėsmis ir suberkite šalia daržovių. Į salotų dubenėlio vidurį berkite skrudintus riešutus, o ant jų pilkite paruoštą salotų padažą. Išmaišykite ir skanaukite. Šios salotos skanios tiek su šilta, tiek ir su šalta vištiena.

Ingredientai
Pekino kopūstas: 0.50 vnt. (arba 2 stiklinės pjaustytų)
Raudongūžis kopūstas: 0.25 vnt. (arba 2 stiklinės pjaustytų)
Morkos: 2.00 st. (juostelėmis pjaustytų)
Svogūnų laiškai: 1.00 vnt. (ryšelis)
Kalendros: 1.00 vnt. (ryšelis)
Žemės riešutai: 1.00 st.
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt. (didelė)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Riešutų sviestas: 2.00 valg. š. (žemės riešutų; padažui)
Sojos padažas: 4.00 valg. š. (padažui)
Ryžių actas: 2.00 valg. š. (padažui)
Sezamų aliejus: 4.00 valg. š. (skrudintų sezamų; padažui)
Aitriosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Indiška „Naan“ duonelė
4 asmenims
Pagaminsite per2 val. 30 min.
3.4 /14
Kaip gaminti
  1. Mielių miltukus sumaišykite su cukrumi ir užpilkite šiltu vandeniu, kelias minutes palaukite, kol suputos.
  2. Supilkite pieną, paplaktą kiaušinį bei druską.
  3. Po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą. Užminkykite minkštą vientisą tešlos rutulį, dėkite į riebalais pateptą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir gerą valandą laukite, kol tešla padvigubės.
  4. Iškilusią tešlą perminkykite ir padalinkite į 10–16 mažų rutuliukų, juos apdenkite švariu rankšluosčiu, kad neapdžiūtų ir dar 15 minučių pakildinkite.
  5. Keptuvę gerai įkaitinkite ir iškart sumažinkite temperatūrą iki vidutinės.
  6. Jei reikia, švelniai patepkite keptuvę sviestu (recepto autorė kepa sausoje, be riebalų).
  7. Kiekvieną tešlos rutuliuką plonai iškočiokite į blynelį ir kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Vanduo: 120.00 ml (šilto)
Mielės: 1.00 valg. š. (0,5 sausų)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Pienas: 1.00 valg. š. (1,5 kambario temperatūros)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (paplakto, kambario temperatūros)
Miltai: 500.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Sriubos:

Receptai
Receptas: Tailandietiška vištienos sriuba su kokosų pienu „Tom kha gai“
4 asmenims
Pagaminsite per30 min.
4.8 /5
Kaip gaminti

1. Pasiruoškite visus prieskonius. Svogūną, česnakus, imbierą nulupkite. Svogūną smulkiai supjaustykite, o česnaką ir imbierą sukapokite. Aitriąją papriką irgi susmulkinkite, jei norite mažiau aštrios sriubos, jos sėklas pašalinkite.

2. Puode ant kokosų aliejaus pakepinkite pirma svogūnus, po to česnakus su imbierais ir aitriąsias paprikas, įmeskite citrinžolės lazdelę ir laimo lapus.

3. Grybus ir vištieną nusplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Prie apkeptų prieskonių berkite vištieną, ją apkepkite, o po to suberkite ir pjaustytus grybus, kuriuos kartu apkepkite. Kai viskas bus apkepę supilkite į puodą sultinį ir užvirkite. Virkite apie 10 minučių.

4. Per tą laiką ryžių makaronus atskirame puode užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių išbrinkti. Vienam žmogui naudokite vieną lizdelį ryžių makaronų. Viename pakelyje rasite 4 makaronų lizdelius.

 

5. Į išvirusią sriubą pilkite žuvies padažą, įspauskite pusės žaliosios citrinos sulčių, skaninkite druska ir cukrumi, supilkite kokosų pieną ir dar kelias minutes pavirkite.

6. Į sriubos dubenėlius dėkite išbrinkusių, nusunktų ryžių makaronų ir juos užpilkite paruošta sriuba. Apibarstykite kapotomis kalendromis ir svogūnų laiškais, patiekite su žaliosios citrinos skiltele.

Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 0.50 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežio, nykščio dydžio gabaliukas)
Citrinžolė: 1.00 vnt. (lazdelė)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Kaffir laimo lapai: 4.00 vnt. (jei neturite, nedėkite)
Vištienos sultinys: 500.00 ml (arba daržovių)
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt.
Grybai: 200.00 g (šviežių)
Kokosų pienas: 1.00 vnt. (pakuotė kreminio)
Žuvies padažas: 3.00 valg. š.
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (iš pusės išspaustos sultys, kita pusė - patiekimui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kokosų aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Kalendros: 1.00 sauja (šviežių; pateikti)
Svogūnų laiškai: 5.00 vnt. (pateikti)
Makaronai: 200.00 g (azijietiškų ryžių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Kaip gaminti

1. Sultinį užvirkite. Imbiero šaknį ir aitriąją papriką supjaustykite, įmeskite į verdantį sultinį. Jei norite, kad sriuba būtų mažiau aštri, iš aitriosios paprikos išimkite sėklas. Česnako skilteles nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau, taip pat įmeskite į puodą su verdančiu sultiniu. Į sultinį supilkite sojų padažą. Virkite sultinį su prieskoniais vos burbuliuojant apie 5 minutes.

2. Per tą laiką nuskuskite morką ir sutarkuokite ją plonais griežinėliais. Pekino kopūstą nuplaukite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais. Paruoštas daržoves sumeskite į verdantį sultinį ir virkite dar 5 minutes.

3. Tada į sriubą sudėkite greitai išverdančius azijietiškus makaronus, virkite dar kelias minutes. Išvirusią sriubą nukelkite nuo ugnies.

4. Švarius svogūnų laiškus ir kalendrų lapelius supjaustykite, suberkite į išvirusią sriubą, įspauskite žaliosios citrinos sultis. Išmaišykite ir pilstykite į lėkštes. Sriubą puoškite porų daigais.

Ingredientai
Vištienos sultinys: 1.50 l (kokybiško)
Imbieras: 1.00 vnt. (nykščio dydžio šviežio gabalėlis)
Česnakai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Sojos padažas: 2.00 valg. š.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Pekino kopūstas: 0.50 vnt. (nedidelio)
Makaronai: 100.00 g (arba pusė pakuotės; azijietiškų kiaušininių)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Kalendros: 1.00 sauja (šviežios)
Daigai: 3.00 sauja (porų)
Žalioji citrina: 0.50 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Japoniška moliuskų sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per15 min.
4.0 /5
Kaip gaminti

1. Sudėkite į puodą moliuskus, nuluptą ir sukapotą svogūną, supilkite vyną ir pakaitinkite ant vidutinės kaitros maždaug 5 minutes.

2. Kriaukles nusunkite (nuoviro neišpilkite, jo prireiks vėliau), išgliaudykite, keletą palikite neišgliaudytų sriubai papuošti.

3. Dideliame puode užvirinkite žuvų sultinį ir moliuskų nuovirą, sudėkite šafraną, susmulkintas morkas, salierus, makaronus ir grybus. Kai užvirs, karštį sumažinkite ir maždaug 3 minutes dar pakaitinkite ant nesmarkios ugnies.

4. Tada sudėkite žuvį. Sriubai užvirus, pavirkite dar apie minutę, tada sumeskite krevetes ir išgliaudytus moliuskus. Virkite dar maždaug 1 minutę. Pagardinkite druska, šviežiai maltais pipirais. Tada įmaišykite svogūnų laiškus.

4. Sriubą išpilstykite į lėkštes, sudėkite į ją atidėtus neišgliaudytus moliuskus ir ragaukite.

Ingredientai
Moliuskai: 36.00 vnt. (nuplauti ir nuvalyti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Vynas: 250.00 ml (baltojo sausojo)
Žuvies sultinys: 2.00 l
Šafranas: 1.00 žiupsnelis
Morkos: 2.00 vnt. (nuplautos ir nuskustos)
Salierų stiebai: 2.00 vnt.
Makaronai: 60.00 g (plonyčių angel hair)
Grybai: 10.00 vnt. (išmirkytų džiovintų shiitake)
Žuvis: 500.00 g (baltų žuvų filė (pavyzdžiui, jūrų velnio))
Krevetės: 300.00 g (be kiauto ir pašalinta vena)
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Indiška žiedinių kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per40 min.
3.6 /41
Kaip gaminti

1. Sudėkite supjaustytą bulvę bei žiedinį kopūstą ir susmulkintą svogūną į didelį puodą su aliejumi ir trupučiu vandens.

2. Užvirinkite, išmaišykite, uždenkite puodą ir sumažinę kaitrą virkite apie 10 minučių – retsykiais pamaišydami ir stebėdami, kad neprisviltų, jei kartais kaitra per didelė.

3. Pridėkite sutraiškytą česnaką, imbierą, prieskonius ir maišydami pakaitinkite kelias minutes.

4. Supilkite į puodą daržovių sultinį, užvirinkite, uždenkite ir pavirkite ant mažos ugnies apie 20 minučių. Trintuvėje sriubą sutrinkite, sumaišykite su jogurtu ir įpylę į lėkštę papuoškite kalendra.

Ingredientai
Bulvės: 1.00 vnt. (didelė)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (mažas)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežio, tarkuoto)
Ciberžolė: 2.00 arbat. š.
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Juodųjų garstyčių sėklos: 1.00 arbat. š.
Kalendros sėklos: 2.00 arbat. š.
Daržovių sultinys: 4.00 st.
Jogurtas: 1.50 st. (natūralaus)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kalendros: 4.00 žiupsnelis (papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Indiška sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per50 min.
3.1 /20
Kaip gaminti

1. Nedideliais gabalėliais supjaustytą vištienos filė išvirkite dviejuose litruose vandens (įmeskite laurų lapų, juodųjų ir kvapiųjų pipirų), išgriebkite, palikite atvėsti. Žiedinius kopūstus supjaustykite gabalėliais.

2. Svieste pakepinkite smulkintą svogūną bei česnako skilteles. Sudėkite tarkuotą imbiero šaknį, smulkintą aitriąją papriką, suberkite miltus, išmaišykite ir šiek tiek pakaitinkite.

3. Masę sukrėskite į sultinį. Statykite puodą ant ugnies, supilkite kokosų pieną, luktelėkite, kol užvirs.

4. Sudėkite smulkintus žiedinius kopūstus ir virkite apie 10 minučių. Galiausiai sumeskite virtą mėsą.

5. Sriubą sutrinkite elektriniu plakikliu. Įmaišykite citrinos sultis, pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.  

Ingredientai
Vištiena: 250.00 g (filė)
Žiediniai kopūstai: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 10.00 g (gabalėlis)
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis šaknies)
Kokosų pienas: 150.00 ml (nesaldintas)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Mėsos ir žuvies patiekalai:

Receptas: Kiniškos krevetės su imbieru ir žirniais
4 asmenims
Pagaminsite per15 min.
3.8 /15
Kaip gaminti

1. Jei krevetės nelukštentos – išlukštenkite.

2. Krakmolą sumaišykite iki tyrės su vandeniu. Gautą masę sumaišykite su krevetėmis, kiaušinio baltymu ir žiupsneliu druskos.

3. Įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus apie minutę pakepinkite žirnių ankštis. Įdėkite cukrų ir truputį druskos. Pakepinkite vartydami dar minutę. Išgriebkite žirnius į lėkštę.

4. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir minutę pakepinkite krevetes. Išgriebkite krevetes, sudėkite į keptuvę imbierą ir svogūnus (jei reikia, prieš tai įpilkite šiek tiek aliejaus) ir pakepinkite apie minutę

5. Sudėkite atgal krevetes, supilkite sojos padažą ir cheresą, pusę minutės pakepkite ir patiekite kartu su žirniais. Esminis dalykas – keptuvė visą laiką turi būti gerai įkaitusi. O jei turite kinišką keptuvę wok – dar geriau.

 

Ingredientai
Krevetės: 450.00 g (nevirtų, gali būti šaldytos atitirpintos)
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 2.00 arbat. š.
Žirniai: 175.00 g (cukrinių)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Svogūnų laiškai: 3.00 valg. š. (smulkintų)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (šviežio, tarkuoto)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š.
Ryžių vynas: 1.00 arbat. š. (arba chereso)
Kiaušinio baltymas: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baracko Obamos išgarsinti Indonezijos kukuliai „bakso“
4 asmenims
Pagaminsite per3 val.
3.5 /10
Kaip gaminti

Vieno bakso recepto nėra, tai patiekalas su daugybe skonių. Pavyzdžiui, Indonezijos religinė dauguma musulmonai nevalgo kiaulienos, tad jie bakso gamina iš jautienos, vištienos arba žuvies. Garnyru šalia kukulių gali tapti lakštiniai, ryžiai, salotos, daigai, virti kiaušiniai, padažai – aiškių ribų nėra. Bet privalomi dalykai – kukuliai ir sultinys.

1. Visus kukulių ingredientus gerai išminkome su malta mėsa ir dar kartą permalame – iki vientisos masės. Jei yra galimybė, dėkite viską į elektrinę trintuvę. Mėsą sudedame į dubenėlį, uždengiame ir 2-3 valandoms pastatome į šaldytuvą – masė turi sustingti.

2. Sultinį užviriname, sudedame visus ingredientus ir paverdame ant mažo karščio apie pusvalandį, kol sultinys prisisotins skonių. Nukošiame.

3. Gaminame kukulius. Šlapiomis rankomis imame masės ir spaudžiame kumštyje, kad pro jo viršų išlįstų teniso kamuoliuko dydžio apvalus gabaliukas.

4. Su šaukštu jį nugnybame ir dedame į lėkštę. Stenkitės kukulius daryti kuo mažesnius, nes virdami jie išsipučia. Sudėję kukulius į verdantį vandenį, keletą minučių paverdame. Paragaujame vieno, ar jau išvirę, tada išgriebiame visus. Jeigu atrodo, kad per daug jų prisigaminote, dalį galima užšaldyti kitam kartui.

5. Dedame į lėkštę kukulius, garnyrą ir užpilame karštu sultiniu. Indonezijoje prie bakso pasiūlomas ir aštrus padažas, dažniausiai sambal. Išbandykite savąjį mėgstamą, o sambal kada nors patys pasigaminsime.

Garnyras: daigai, virtų ryžių lakštiniai, kalendros. Bet galite išbandyti vaizduotę – nuo salotų lapų iki virto kiaušinio.

Ingredientai
Mėsa: 500.00 g (maltos (mėsos rūšis galima maišyti arba keisti ją žuvimi); kukuliams)
Krakmolas: 3.00 valg. š. (kukuliams)
Žuvies padažas: 2.00 valg. š. (po šaukštą kukuliams ir sultiniui)
Soda: 0.50 arbat. š. (kukuliams)
Svogūnai: 1.00 vnt. (smulkintas; kukuliams)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkinta; kukuliams)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (smulkiai tarkuoto – kukuliams ir dar 2 cm ilgio gabaliuko sultiniui)
Druska: 1.00 arbat. š. (perpus kukuliams ir sultiniui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sultinys: 8.00 puodelis (sultiniui)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (sultiniui)
Kardamonas: 0.50 arbat. š. (malto; sultiniui)
Gvazdikėliai: 3.00 vnt. (sultiniui)
Baltieji pipirai: 1.00 arbat. š. (sultiniui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kiniška vištiena su jaunomis cukinijomis
2 asmenims
Pagaminsite per20 min.
3.5 /30
Kaip gaminti

1. Pirmiausia smulkiai supjaustome čili, imbierą, česnaką ir svogūnų laiškų baltąją dalį – žaliąją svogūnų lapų dalį paliekame papuošimui.

2. Įkaitiname „wok“ keptuvę ir pilame truputį aliejaus, dedame vištieną ir apkepiname iš abiejų pusių (viso kepame apie 4-5 minutes).

3. Kol vištiena kepa, į dubenėlį pilame sojos, vandens, dedame šaukštą medaus ir viską gerai išmaišome.

4. Supjaustome cukinijas.

5. Vištienai apskrudus, blauzdeles dedame į lėkštę kol prireiks.

6. Į tą pačią keptuvę pilame truputėlį aliejaus ir, jam įkaitus, dedame susmulkintus čili, imbierą, česnaką ir svogūnų laiškus.

7. Kepame apie 1-2 minutes, dedame cukinijas, apskrudintą vištieną ir viską užpilame paruoštu padažu. Uždengiame dangčiu ir paliekame apie 4-5 minutes. Prieš išimant įmaišome pak choi ir uždengus dangtį dar paliekame apie 2 minutes.

8. Viską dedame į lėkštę, užbarstome sezamo sėklomis, likusiais svogūnų laiškais ir valgome su ryžiais. Skanaus!

Ingredientai
Vištiena: 4.00 vnt. (blauzdelės (be kaulo))
Cukinijos: 4.00 vnt. (mažos)
Pak Choi: 4.00 vnt. (maži (nebūtinai))
Čili pipiras: 1.00 vnt. (raudonas)
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežio, 2 cm ilgio gabaliukas)
Svogūnų laiškai: 4.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sojos padažas: 6.00 valg. š. (šviesaus)
Vanduo: 6.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Kokosų aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui; tinka ir kitoks)
Ryžiai: 200.00 g (virtų; garnyrui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Indonezietiški kepti ryžiai „nasi goreng“
2 asmenims
Pagaminsite per40 min.
3.7 /6
Kaip gaminti

1. Išverdame ryžius ir paliekame atvėsti. Būtina palaukti, kol ryžiai bus visiškai šalti.

2. Nulupame ir smulkiais kubeliais supjaustome morką. Smulkiai supjaustome čili, imbierą, česnaką ir svogūną.

3. Įkaitiname keptuvę, pilame truputį aliejaus ir beriame svogūną. Kepame ant vidutinės ugnies apie 2-3 minutes, po to dedame čili, imbierą ir česnaką. Kepame dar 2-3 minutes. Beriame morkas, pakepiname ne daugiau, kaip 1 minutę, pilame šaukštą vandens ir uždengiame dangčiu. Po 3 minučių dedame špinatus ir kepame dar 1 minutę. Beriame ciberžolę ir viską išmaišome – svarbu, kad keptuvėje nebūtų vandens. Jei yra, padidinkite ugnį.

4. Daržoves sudedame į dubenėlį. Keptuvę išvalome popieriniu rankšluosčiu, įpilame labai labai nedaug aliejaus ir dedame šaltus ryžius. Kepame ant didesnės ugnies apie 3-4 minutes. Ryžiai turi išlikti purūs. Dedame daržoves atgal į ryžius kartu su sojos padažu, „kecap manis“, žaliosios citrinos sultimis ir viską išmaišome.

5. Tuo tarpu įkaitiname kitą keptuvę. Įpilame aliejaus ir gerai įkaitiname. Įmušame 2 kiaušinius. Kepame apie 2 minutes, svarbu kad trynys išliktų skystas, o baltymas gražiai apskrustų. Ant kiaušinio užbarstykite druskos.

6. Į lėkštę dedame ryžius su daržovėmis, kiaušinį, užbarstome šviežia kalendra ir čili (jei naudojate). Mes visada ant stalo papildomai dedame ir žaliosios citrinos.

Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g (rudųjų)
Čili pipiras: 0.50 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 vnt. (2 cm ilgio gabaliukas; šviežio)
Šalotinis svogūnas: 1.00 vnt. (apie 50 g svorio; jei nerandate galite naudoti paprastą baltąjį svogūną)
Morkos: 1.00 vnt. (apie 80 g)
Špinatai: 50.00 g
Sojos padažas: 1.50 valg. š.
Žalioji citrina: 0.50 vnt. (kitą pusę palikite patiekimui)
Ciberžolė: 0.25 arbat. š.
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Padažas „kecap manis“: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (naudokite kaip priedus)
Kalendros: 1.00 sauja (naudokite kaip priedą)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiniška generolo Tso vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per30 min.
3.2 /62
Kaip gaminti

Štai šis, mano pateikiamas Generolo Tso vištienos variantas, iš Fuchsios Dunlop knygos „Every Grain of Rice“. Autorė tvirtina, kad patiekalą išmoko gaminti iš vieno kinų šefo restorane Taipėjuje.

Jei gaminsite tiksliai pagal instrukcijas, gausite tipišką (tikrą!) kinišką patiekalą – vištienos gabalėlius turtingame lipniame rūgštokame padaže, lygiai taip, kaip patiekalus gamina Kinijoje. Tačiau jei norite lietuviškai-kiniškos versijos, patariu į padažą įdėti bent 1 šaukštelį cukraus, kad būtų tas geidžiamas saldžiarūgštis efektas (prie kurio mes visi pratę)...

1. Vištieną supjaustykite mažais gabalėliais (geriausia plonomis pailgomis apie 3–4 cm ilgio juostelėmis). Dubenėlyje sumaišykite marinatui skirtus ingredientus, sudėkite supjaustytus vištienos gabalėlius, rankomis įmasažuokite į juos marinatą ir atidėkite į šalį, kol darysite kitus darbus (galite palikti marinuotis vištieną keletui valandų arba per naktį – laikykite šaldytuve).

2. Sumaišykite visus padažo ingredientus ir atidėkite į šalį.

3. Gilioje keptuvėje arba wok keptuvėje (arba gruzdintuvėje) įkaitinkite aliejų. Karštame aliejuje apskrudinkite vištienos gabalėlius, kol šie taps traškūs. Atidėkite į šalį ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.

4. Baigus skrudinti mėsą, išpilkite aliejų, jei reikia, nusausinkite wok keptuvę. Įpilkite dar pora šaukštų aliejaus, sumeskite čili pipirus (jei norite, kad būtų mažiau aštru, pašalinkite čili pipirų sėklas – jos duoda daugiausia aštrumo), ir labai trumpai apskrudinkite (tik žiūrėkite, kad čili nesudegtų). Suberkite imbierus ir česnakus, dar pakepinkite keletą sekundžių, kol pasklis aromatas.

5. Supilkite padažą ir maišydami virinkite, kol padažas sutirštės. Pabaigoje sudėkite apkepintą vištieną ir viską maišydami pakepinkite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų padažu. Pabaigoje pašlakstykite sezamų aliejumi.

6. Patiekite iškart, pabarstę žaliais svogūnų laiškais, su virtais ryžiais.

 

Ingredientai
Vištiena: 350.00 g (krūtinėlių arba blauzdelių mėsos)
Čili pipiras: 2.00 vnt. (džiovinti)
Aliejus: 5.00 valg. š. (3 šaukštai mėsos skrudinimui ir 2 marinatui)
Imbieras: 2.00 arbat. š. (smulkinto šviežio)
Česnakai: 2.00 arbat. š. (smulkinto)
Sezamų aliejus: 2.00 arbat. š.
Svogūnų laiškai: 2.00 valg. š. (smulkintų, patiekimui)
Ryžiai: 200.00 g (virtų, patiekimui)
Sojos padažas: 4.50 arbat. š. (1 šaukštelis tamsaus (perpus marinatui ir padažui), 3,5 šaukštelio šviesaus (2 marinarui ir 1,5 padažui))
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt. (marinarui)
Krakmolas: 2.50 arbat. š. (2 marinatui ir 0,5 padažui)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š. (išmaišytos su 1 šaukštu vandens; padažui)
Ryžių actas: 1.00 valg. š. (padažui)
Vištienos sultinys: 3.00 valg. š. (arba vandens; padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Indiškas pomidorų birijanis
6 asmenims
Pagaminsite per1 val. 30 min.
2.7 /7
Kaip gaminti

1. Ryžius praplaukite ir apie pusvalandį pamirkykite.

2. Kol ryžiai mirksta, paruoškite kitus ingredientus.

3. Svogūną supjaustykite griežinėliais. Pomidorus, bulvę ir ankštinį pipirą – kubeliais. Imbierą susmulkinkite su trintuve. Kalendrą susmulkinkite. Česnaką sutrinkite.

4. Įkaitinkite puodą su storu dugnu (jei turite ketaus puodą – tinka geriausiai). Įpilkitę aliejų, ir kai šis įkais, pamaišydami kelias minutes pakepinkite svogūnus.

5. Sudėkite pomidorus, ankštinį pipirą, imbierą, česnaką ir čili pipirus. Pakepinkite pamaišydami kelias minutes.

6. Sudėkite kalendrą, bulves, druską, žirnius ir pakepinkite kelias minutes.

7. Per koštuvą nusausinkite ryžius ir sudėkite į tą patį puodą. Kelias minutes maišydami pakepinkite.

 

8. Supilkite vandenį, užvirinkite, tada sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Uždenkite ir virkite apie 15 minučių.

9. Nukaiskite, leiskite pastovėti 5 minutes ir patiekite kaip garnyrą prie mėsos, paukštienos ar žuvies. Arba skanaukite kaip pagrindinį patiekalą.

 

Ingredientai
Ryžiai: 400.00 g (basmati)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežio; 2 cm ilgio gabaliukas)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (galite dėti ir 3)
Bulvės: 1.00 vnt.
Kalendros: 4.00 vnt. (šakelės šviežios)
Druska: 1.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Vanduo: 3.00 st.
Šaldyti žirneliai: 50.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiniškas omletas, skanus ir šiltas, ir šaltas
2 asmenims
Pagaminsite per15 min.
3.4 /18
Kaip gaminti

1. Kiaušinius suplakite su pienu ir druska. Sumaišykite su smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais (ar kitais mėgstamais žalyumynais) ir supilkite į stiklinį ar keraminį indą, kuris nebijo karščio. Indą įstatykite į puodą su vandeniu ir užvirinkite.

2. Virkite apie 10 minučių, kol omletas taps purus. Apšlakstykite sezamo aliejumi.

Galima valgyti ir šiltą, ir šaltą.

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Laiškiniai svogūnai: 1.00 sauja (kapotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Indiškas lęšių troškinys „Dal“
4 asmenims
Pagaminsite per40 min.
4.2 /6
Kaip gaminti

1. Jogurtą ir rudąjį cukrų sumaišykite su stikline vandens ir atidėkite į šalį.

2. Lęšius nuplaukite kiaurasamtyje ir suberkite į verdantį vandenį. Kai užvirs antrą kartą, pavirkite apie 10 minučių. Nugraibykite putas.

3. Sumeskite laurų lapus, suberkite ciberžolės miltelius, druską, išmaišykite, uždenkite ir virkite virš silpnos ugnies, kol lęšiai išvirs. Išgriebkite laurų lapus.

4. Mažame puode įkaitinkite ghi arbą aliejų. Virš vidutinės ugnies pakaitinkite juodųjų garstyčių grūdelius. Puodą trumpam uždenkite – kol nutils grūdelių spragėjimas. Tada suberkite likusius prieskonius. Maišydami truputį pakaitinkite, tada supilkite šį padažą į jogurtą, išmaišykite ir supilkite jogurtą į puodą su lęšiais. Maišydami dar kartą užvirinkite.

5. Gamindami šį patiekalą stebėkite sriubos tirštumą – ji turi būti ne per skysta ir ne per tiršta. Jei reikės, virdami šiek tiek papildykite vandeniu.

Ingredientai
Jogurtas: 450.00 g (natūralaus)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 st. (arba kiekis gali skirtis, priklausomai nuo lęšių rūšies)
Lęšiai: 1.00 st.
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Sviestas: 1.00 valg. š. (lydyto ghee arba aliejaus)
Juodųjų garstyčių sėklos: 1.00 arbat. š.
Pankolių sėklos: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (tarkuoto šviežio)
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 arbat. š. (galima berti ir 3)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Marinuota tailandietiška žuvis
2 asmenims
Pagaminsite per30 min.
4.0 /1
Kaip gaminti
  • Bandžiau gaminti ir su menkės filė – buvo kiek sausokas kepinys. O man skaniausia – su starkiu. Marinato proporcijas galima kaitalioti pagal skonį.
  • Šiam patiekalui jums dar reikės aliuminio folijos arba bananų lapų suvyniojimui (šių Lietuvoje jau galima nusipirkti)

1. Šalotinius svogūnus sutarkuokite į didelį dubenį. Sumaišykite su kitais marinato ingredientais. Įdėkite druskos ir pipirų. Sumaišykite su žuvies gabalėliais ir palikite marinuotis per naktį.

2. Pasiruoškite bananų lapus. Ištepkite saulėgražų aliejumi, įdėkite žuvies ir suvyniokite į „voką“. Jei neturite bananų lapų, tą patį darykite folijoje.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių.

4. Ištraukite žuvį iš orkaitės. Išvyniokite, dėkite į lėkštę su mėgstamu garnyru (ryžiais, lakštiniais ar salotomis).

Ingredientai
Žuvis: 300.00 g (supjaustytos gabalėliais gėlavandenės žuvies filė (tinka upėtakiai, starkis, lydeka))
Šalotinis svogūnas: 2.00 vnt. (marinatui)
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (marinatui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (sutraiškytos)
Ciberžolės šaknis: 1.00 vnt. (apie 5 cm gabaliukas, nuvalytas ir sutarkuotas; marinatui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (be sėklų, susmulkintas; marinatui)
Rudasis cukrus: 1.50 arbat. š. (marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Nuoc mam padažas: 1.00 valg. š. (jo galima pasiruošti patiems: 1 dalis žuvies padažo, 1 dalis cukraus ir 2 dalys vandens bei žaliosios citrinos sulčių pagal skonį; marinarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tailandietiškas „Pad Thai“ su krevetėmis
2 asmenims
Pagaminsite per20 min.
5.0 /1
Kaip gaminti

1. Sudėkite į puodelį tamarindų pastą (arba žaliųjų citrinų sultis), žuvų padažą, cukrų, aitriųjų paprikų padažą ir kaitinkite ant silpnos ugnies maišydami, kol cukrus ištirps.

2. Ryžių makaronus paruoškite pagal pakuotės rekomendacijas.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite krevetes, česnakus, svogūnus ir kepkite maišydami 2 minutes.

4. Sudėkite ryžių makaronus, padažą, išmaišykite ir patraukite visą masę į keptuvės šoną.

5. Supilkite į paliktą vietą keptuvėje kiaušinio plakinį ir kepkite maišydami, kol kiaušinį pradės traukti.

6. Sudėkite šparagines pupeles, žemės riešutus ir maišydami kepkite minutę. Sudėkite svogūnų laiškus, kalendrą ir nuimkite nuo kaitros.

7. Patiekite „Pad Thai“ su žaliosios citrinos griežinėliais.

Idealiausia „Pad Thai“ gaminti WOK keptuvėje. Nieko tokio, jei jos neturite, gaminkite patiekalą plonadugnėje arba ketaus keptuvėje, kuri sudėjus produktus gali vėl greitai įkaisti.

Ingredientai
Tamarindų pasta: 2.00 valg. š. (arba 4 šaukštai žaliųjų citrinų sulčių)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š. (arba palmių)
Žuvies padažas: 3.00 valg. š.
Aitriųjų paprikų pasta: 1.00 valg. š. (pvz., Sriracha)
Makaronai: 140.00 g (ryžių (rice noodles))
Aliejus: 1.00 valg. š.
Krevetės: 10.00 vnt.
Šalotinis svogūnas: 2.00 vnt. (pjaustyti griežinėliais)
Česnakai: 2.00 skiltelės (pjaustytos griežinėliais)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (lengvai paplaktas)
Žemės riešutai: 2.00 valg. š. (smulkintų skrudintų)
Šparaginės pupelės: 1.00 st. (nuplikytų; tinka ir šaldytos)
Svogūnų laiškai: 2.00 vnt. (smulkinti)
Kalendros: 2.00 valg. š. (smulkintos)
Žalioji citrina: 4.00 skiltelės
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Tailandietiškas karis su moliūgais, pupelėmis ir avinžirniais
2 asmenims
Pagaminsite per30 min.
3.1 /11
Kaip gaminti

1. Puode storu dugnu arba gilesnėje keptuvėje pakaitinkite 2 šaukštus kokosų pieno kartu su raudonojo kario pasta (arba, jei neturite – tarkuotą imbiero šaknį ir trintus česnakus).

2. Suberkite svogūnus ir moliūgus, ir maišydami kaitinkite porą minučių. Suberkite ciberžoles ir papriką, supilkite likusį kokosų pieną, suberkite konservuotus avinžirnius ir pupeles, įpilkite sultinio, ir virinkite ant nedidelės ugnies, kol moliūgas taps minkštas (priklausomai nuo moliūgo rūšies, užtruksite apie 8-15 minučių). 

3. Pačioje pabaigoje sudėkite špinatus, sumaišykite, ir nukelkite nuo ugnies. Jei trūksta sūrumo, įpilkite žuvies padažo (arba įberkite druskos).

4. Patiekite su virtais ryžiais, pabarstę čili pipirais, kalendrų lapeliais, ir pašlakstę laimo sultimis.

*Jei naudosite ne konservuotas pupeles ir avinžirnius, o džiovintas, jas užmerkite iš vakaro, o tada išvirkite pasūdytame vandenyje, kol taps minkštos.

Ingredientai
Avinžirniai: 0.50 vnt. (indelio konservuotų)
Pupelės: 0.50 vnt. (indelio konservuotų)
Kokosų pienas: 200.00 ml
Raudonojo kario pasta: 1.00 arbat. š. (jei neturite, pakeiskite šaukšteliu tarkuotos imbiero šaknies ir šaukšteliu trinto česnako)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis, smulkiai supjaustytas)
Moliūgai: 300.00 g (supjaustyto mažo kąsnio kubeliais)
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Saldžiosios paprikos milteliai: 0.50 arbat. š.
Sultinys: 0.50 st. (arba vandens)
Čili pipiras: 1.00 g (pagal skonį)
Žuvies padažas: 1.00 valg. š. (arba pagal skonį)
Špinatai: 1.00 sauja (didelė; jaunų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštrus vištienos troškinys kiniškai
4 asmenims
Pagaminsite per1 val.
3.9 /79
Kaip gaminti
  1. Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, čili, česnaką ir imbierą susmulkinkite.
  2. Vištieną šiek tiek apkepkite, suberkite česnakus, čili ir imbierą.
  3. Suberkite morkas, supilkite soją ir kinietišką padažą, viską troškinkite su šlakeliu vandens.
  4. Kai vištiena ir morkos suminkštės, suberikite sezamo sėklas ir viską dar porą minučių patroškinkite.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

Ingredientai
Vištiena: 2.00 vnt. (2 - 3 gabalėliai filė)
Morkos: 2.00 vnt.
Sojų padažas: 5.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 vnt. (nedidelis čili)
Padažas:(saldžiaaštrio kinietiško) 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kiniškai paruoštos žuvys
6 asmenims
Pagaminsite per1 val.
3.4 /21
Kaip gaminti

1. Iš miltų, krakmolo, baltymo, žiupsnelio druskos ir vandens užmaišykite tešlą (kaip blynams).

2. Žuvis supjaustykite stambokais gabalėliais, kiekvieną pamerkite į tešlą. Dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels. Iškepusius gabalėlius sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.

3. Paruoškite padažą: į puodą supilkite vyną, sojų padažą, įpilkite pusę puodelio vandens, sudėkite pomidorų tyrę, sugrūstus česnakus, imbierus, įberkite cukraus, maltos paprikos. Išmaišykite ir virkite ant mažos ugnies 5 min.

4. Padažu užpiltas žuvis patiekite karštas. Prie jų tinka biriai virti ryžiai.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Žuvis: 600.00 g (baltų žuvų filė ( menkė, jūrinės lydekos, kefalių))
Miltai: 100.00 g (rupių)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (bulvių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 st.
Vynas: 1.00 st. (1/4 saldaus raudono - padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Pomidorų tyrė: (padažui) 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežiai tarkuotų - padažui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltos - padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžių makaronai tailandietiškai
2 asmenims
Pagaminsite per1 val.
4.2 /6
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (jie verdami apie 8 min.).

2. Keptuvėje su šlakeliu sezamo aliejumi pakepinkite pjaustytas daržoves: baklažanus, pomidorą, papriką bei susmulkintą česnako skiltelę ir užbarstykite daržoves prieskoniais.

3. Išvirus makaronams, sudėkite juos į keptuvę ir dar keletą minučių viską pakepinkite.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Tailandietiški ryžių makaronai 200.00 g
Pomidorai: 1.00 vnt.
Baklažanai: 3.00 riekės
Česnakai: 1.00 skiltelės
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Paprikos: 75.00 g
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š. (šlakelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Desertai:

Receptai
Receptas: Indiškas kriaušių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per1 val. 30 min.
3.3 /7
Kaip gaminti

1. Tešlai sviestą sumaišykite su miltais, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską ir įpilkite šaukštą vandens. Paruoštą tešlą suvyniokite į foliją ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.

2. Paruoškite sirupą: į verdantį vandenį suberkite cukrų su prieskoniais.

3. Kriaušes nulupkite, perpjaukite perpus, išimkite sėklas ir sudėkite į sirupą. Virkite pusvalandį.

4. Išvirtas kriaušes išgriebkite iš sirupo, atvėsinkite ir sudėkite ant iš šaldytuvo išimtos, iškočiotos ir į kepimo indą įtiestos tešlos.

5. Likusį sirupą kaitinkite ant silpnos ugnies tol, kol išgaruos vanduo ir liks tąsi masė.

6. Sezamų sėklas, aguonas, kiaušinius, grietinę (ar grietinėlę) ir cukrų išplakite ir užpilkite ant kriaušių.

7. Pašaukite į orkaitę pusvalandžiui. Kai atvės, apšlakstykite išvirtu sirupu.

SKANAUS!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Miltai: 200.00 g (kvietinių - tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 tešlai ir 2 įdarui)
Cukrus: 200.00 g (1 valg. š. tešlai, 150 g sirupui ir 2 valg. š. įdarui)
Sviestas: 80.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Vanduo: 500.00 ml (sirupui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (sirupui)
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (sirupui)
Kriaušės: 6.00 vnt. (įdarui)
Grietinė: 200.00 g (įdarui (arba grietinėlės))
Sezamo sėklos: 200.00 g (įdarui)
Aguonos (įdarui) 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Japoniškos arbatos „matcha“ desertas „panna cotta“
4 asmenims
Pagaminsite per30 min.
3.5 /8
Kaip gaminti

1. Želatinos lapelius pamerkite į šalto vandens dubenėlį ir palikite, kad jie suminkštėtų. Jei naudojate birią želatiną, miltelius užpilkite apie 1,5–2 šaukštais vandens ir palikite išbrinkti.

2. Į nedidelį puodą supilkite pieną ir grietinėlę, suberkite cukrų (kad būtų lengviau vėliau įmaišyti „matcha“ arbatą, galite nupilti maždaug 1/3 puodelio pieno ir jame išmaišyti arbatos miltelius). Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps, o pienas nepradės virti. Nukelkite nuo ugnies.

3. Želatinos lapelius nuspauskite, kad nuvarvėtų vanduo, sudėkite į šiltą pieną ir maišykite, kol ištirps (taip pat ir su želatinos milteliais, jei išbrinkinti milteliai sunkiai tirpsta, galite šiek tiek pakaitinti masę, tačiau jokiais būdais neužvirinkite, antraip želatina gali nestingti). Pabaigoje įmaišykite „matcha“ miltelius (arba supilkite pieną, sumaišytą su arbata).

4. Mažus indelius arba puodelius, arba stiklinaites švelniai patepkite riebalais (arba išpurkškite cooking spray) ir supilkite paruoštą masę. Laikykite šaldytuve, kol visiškai sukietės.

5. Galite patiekti indeliuose, kuriuose „panna cotta“ stingo, arba išversti juos į serviravimo lėkštę. Patiekiant pabarstykite „matcha“ arbata arba valgomais rožių žiedlapiais.

Ingredientai
Želatina: 3.00 vnt. (lapeliai arba 1,5 šaukštelio želatinos milteliais)
Grietinėlė: 250.00 ml (36 proc. riebumo)
Pienas: 250.00 ml (riebaus arba pusriebio)
Cukrus: 1.50 valg. š.
Kokosų aliejus: 0.50 arbat. š. (formelėms patepti)
Matcha arbatos milteliai: 1.50 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Japoniškas blynų tortas su žaliosios arbatos matcha milteliais
6 asmenims
Pagaminsite per1 val.
4.0 /3
Kaip gaminti

Kodėl japoniškas? Lietinių tešlą paskaninsime žaliosios japoniškos arbatos matcha milteliais, kuriuos taip pat naudosime ir gamindami glajų. Ir nors apie matchą, tikiu, daugelis yra girdėję, tačiau retas kuris turi savo namuose ir beria jos į patiekalus.

Pastaba: ingredientai apskaičiuoti 22 cm skersmens tortui

Pirmiausiai iškepame blynus:

1. Į dubenį sijojame miltus, beriame matcha miltelius ir cukrų. Įmušame kiaušinius ir išsukame šluotele.

2. Supilame pieną ir viską išsukame iki vienalytės masės. Galiausiai supilame tirpintą sviestą ir dar kartą viską išsukame.

3. Įkaitiname keptuvę, patepame sviestu ir iškepame plonus lietinius. Juos atvėsiname.

Gaminame kremą:

Visus jam skirtus ingredientus supilame ir suberiame į nemažą indą bei išplakame iki purios masės.

Surenkame tortą:

Dedame lietinį, tepame kremu, vėl lietinis ir vėl kremas. Torto viršuje turėtų būti lietinis. Tortą pastatome šaltai bent pusdieniui, kad subręstų.

Paruošiame glazūrą:

Visus jai skirtus ingredientus sumaišome nedideliame puode ir paverdame apie 5 min. ant nedidelės kaitros. Tortą apliejame paruošta glazūra.

Jei norisi, tortą galima papuošti taip, kaip jums patinka.

Ingredientai
Miltai: 125.00 g (blynų tešlai)
Matcha arbatos milteliai: 3.00 arbat. š. (2 šaukšteliai blynų tešlai ir 1 glazūrai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (blynų tešlai)
Pienas: 250.00 ml (blynų tešlai)
Cukrus: 15.00 g (blynų tešlai)
Sviestas: 35.00 g (blynų tešlai)
Grietinėlė: 500.00 ml (riebios; kremui)
Cukraus pudra: 215.00 g (65 g kremui ir 150 g glazūrai)
Vanilinis cukrus: 10.00 g (kremui)
Vanduo: 4.00 valg. š. (karšto; glazūrai)
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š. (glazūrai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Indiška manų kruopų chalva
4 asmenims
Pagaminsite per45 min.
3.7 /24
Kaip gaminti
  1. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir razinas. Virkite vis pamaišydami.
  2. Kai cukrus išsilydys, taps sirupu ir užvirs, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite kaisti ant mažiausios įmanomos ugnies.
  3. Keptuvėje išlydykite sviestą. Svarbu, kad jis nepradėtų svilti, tad lydykite ant labai lėtos ugnies.
  4. Į ištirpusį sviestą suberkite manų kruopas. Gerai jas išmaišykite, kad susigertų visas sviestas.
  5. Manų kruopas nuolat maišydami skrudinkite keptuvėje ant lėtos ugnies, kol taps karamelinio atspalvio.
  6. Kai manų kruopos pradės pamažu skrusti, suberkite šiek tiek susmulkintus graikinius riešutus ir toliau maišydami skrudinkite. Galiausiai prieš baigdami skrudinti, pagardinkite kardamonu ir cinamonu ir dar aktyviai maišydami truputį paskrudinkite.
  7. Nukaiskite keptuvę su manų kruopomis ir pamažu, nuolat maišydami supilkite cukraus sirupą su razinomis.
  8. Tada vėl statykite keptuvę ant labai lėtos ugnies ir kelias minutes pakaitinkite.
  9. Kai manų kruopos sugers sirupą ir jų masė taps panaši į pudingo, keptuvę nukaiskite.
  10. Keptuvę uždenkite dangčiu ir apie 5 minutes leiskite manų kruopų chalvai pastovėti.
  11. Ši chalva skaniausia šilta. Galite ją pagardinti grietinėle.
Ingredientai
Manai: 200.00 g
Vanduo: 600.00 ml
Rudasis cukrus: 200.00 g
Sviestas: 120.00 g (ghi sviesto (tiks ir paprastas))
Razinos: 50.00 g
Graikiniai riešutai: 50.00 g
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdomi ir paprastai pagaminama morkų chalva
4 asmenims
Pagaminsite per40 min.
3.5 /4
Kaip gaminti

1. Morkas sutarkuojame burokine tarka. Pabarstome ruduoju cukrumi ir kepiname keptuvėje iš pradžių ant didelės ugnies, kad išgaruotų morkose esantis vanduo, o vėliau – ant mažesnės ugnies, kad morkos nuo cukraus imtų karamelizuotis.

2. Į keptuvę ant morkų pilame kondensuotą ir paprastą pieną, masę vis pamaišome. Mėgstantys saldžiau gali naudoti tik kondensuotą pieną. Taip pat čia puikiai tiks ir kokosų pienas.

3. Į kepimo-troškinimo pabaigą įdedame sviesto, pabarstome kardamono ir cinamono.

4. Kepimo laikas priklauso nuo morkų, bet galiausiai tarkiai turi būti visiškai suminkštėję, o pati chalva – tiršta ir lipni (man užtruko apie 20 min.).

Pastabos:

  • Morkų chalvą galima valgyti išsyk karštą, iš atvėsusios labai lengva rankomis formuoti rutuliukus ir paruošti mažučius vieno kąsnio desertukus. Arba tiesiog sudėti į dėžutes ir užšaldyti, iki kol užsinorės „ko nors skanaus ir greitai“.
  • Receptas labai paprastas, o valgant pirmą kartą sunku patikėti, kad čia tik morkos, pienas ir prieskoniai. Mano pačios vyras buvo įsitikinęs, kad valgo egzotišką kokosinį desertą.
  • Beje, kartą gaminant iš tikrųjų buvau įbėrusi saują kokosų drožlių, bet jos visiškai nustelbė morkų skonį ir prigesino skaisčią oranžinę spalvą, tad taip eksperimentuoti nepatariu.
  • Nuotraukoje ant chalvos užpurkšta truputis plaktos grietinėlės, bet čia labiau dėl grožio, daugiau skonio nei prideda, nei atima.
Ingredientai
Morkos: 2.00 vnt. (didelės)
Rudasis cukrus: 50.00 g
Kondensuotas pienas: 150.00 g (saldinto)
Pienas: 100.00 ml
Sviestas: 50.00 g
Kardamonas: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

SEB verslo augimo programa

01:16:45
47:36

Video

01:31
01:42
45:27

Adventur 2022

Maistas

URBAN˙/

Tik prenumeratoriams
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką