Dabar populiaru
Publikuota: 2020 liepos 29d. 09:00

Skanaujame persikų: nuo įdarytų, keptų ant grilio iki derinių su mėsa

Grilyje kepti persikai
Vida Press nuotr. / Grilyje kepti persikai

Kiekvieną vasarą vos tik pasirodę parduotuvėse, persikai paprastai nedžiugina. Tačiau tereikia sulaukti liepos vidurio ir galime nusipirkti padoriai sunokusių, kvapnių ir sultingų vaisių. Nors vietinių uogų taip pat gausu, atvežtinėmis gėrybėmis irgi verta pasimėgauti. Rinkitės iš 15-os pačių įvairiausių receptų su persikais.

Receptai
Receptas: Sūriu ir vištiena įdaryti persikai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 4
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite svogūną, virtą vištienos filė ir sumaišykite su tarkuotu sūriu, majonezu, krapais bei prieskoniais.

2. Gauta mase įdarykite konservuotus persikus.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Persikai: 4.00 vnt. (konservuoti)
Svogūnai: 80.00 g (pusė)
Vištiena: 200.00 g (virtos)
Sūris: 150.00 g („Džiugas“)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Krapai: 20.00 g (kelios šakelės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdaryti persikai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.3 / 3
Kaip gaminti

1. Paruošti įdarą: vieną persiką ir karštame vandenyje pamirkytus abrikosus supjaustyti nedideliais kubeliais, sumaišyti su sausainių trupiniais, migdolų drožlėmis, kiaušinio baltymu, supilti brendį ir migdolų esenciją.

2. Likusius persikus perpjauti pusiau ir išpjauti kauliukus bei dalį minkštimo (jį sudėti į įdarą). Į kiekvieną persiko puselę su kaupu prikrauti įdaro ir sudėti į gilų ugniai atsparų indą.

3. Indą uždengti aliuminio folijos lakštu ir 180ºC karštumo orkaitėje kepti 25–30 min. Tada nuimti foliją, padidinti orkaitės temperatūrą iki 200ºC ir kepti dar 5–10 min. (kol įdaro kauburėliai ir persikų krašteliai dailiai apskrus).

4. Prieš patiekiant persikų puseles papuošti melisų lapeliais.

Ingredientai
Persikai: 5.00 vnt. (dideli)
Abrikosai: 10.00 vnt. (džiovinti)
Sausainiai: 50.00 g (5 šaukštai trupintų migdolinių)
Brendis: 2.00 valg. š.
Migdolų esencija: keli lašai 2.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Migdolai: 50.00 g (drožlės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėlių salotos su persikais
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 11
Kaip gaminti

1. Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite arba iškepkite orkaitėje su lupenomis, tada atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

2. Burokėlių griežinėlius išdėliokite lėkštėse, ant viršaus dėkite ožkų pieno sūrio riekelių ir persikų gabalėlių.

3. Apelsino sultis sumaišykite su medumi, balzaminiu padažu, aliejumi ir užpilkite ant salotų. Ant viršaus berkite skrudintų moliūgų sėklų.

Kulinaro patarimas. Šias salotas skanu tiekti su orkaitėje keptais baltos duonos kubeliais. Juos paruoši labai paprasta: duonos gabalėlius apšlakstykite aliejumi, vynu, berkite kapotų česnakų ir „Provanso“ žolelių mišinio. Paskrudinkite, kol taps traškūs.

Ingredientai
Persikai: 2.00 vnt. (konservuoti)
Moliūgo sėklos: 4.00 valg. š. (saujelė)
Burokėliai: 4.00 vnt.
Ožkų pieno sūris: 150.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių)
Medus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rūkytos vištienos ir persikų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 9
Kaip gaminti

1. Vištieną nuimkite nuo kaulo ir susmulkinkite. Susmulkinkite pekininį kopūstą. Persikus ir obuolį supjaustykite kubeliais.

2. Supjaustytas salotų sudedamąsias dalis sudėkite į žemą dubenį ir išmaišykite (jei norite, galite sluoksniuoti).

3. Paruoškite padažą: imbiero šaknį sutarkuokite ir sumaišykite su likusiomis padažo sudedamosiomis dalimis.  Užpilkite ant salotų. Pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (šlaunelė arba krūtinėlė)
Persikai: 410.00 g (skardinė konservuotų)
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis)
Pekininiai kopūstai: arba salotos 1.00 vnt.
Graikiniai riešutai: 50.00 g
Jogurtas: 200.00 g (natūralus - padažui)
Majonezas: 100.00 g (padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (padažui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (padažui)
Imbieras: 5.00 g (1 cm gabaliuko šaknies arba 0,5 šaukštelio maltų imbierų - padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos salotos su persikais ir feta
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
4.8 / 11
Kaip gaminti
  1. Pomidoriukus perpjaukite per pusę, persikus ir fetą supjaustykite kubeliais.
  2. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apkepkite su šiek tiek alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu druskos bei pipirų.
  3. Kopūstą suplėšykite nedideliais gabalėliais, visus padažo ingredientus sumaišykite ir gautą padažą užpilkite ant kopūstų, gerai išmaišykite.
  4. Pekino kopūstą dėkite į lėkštę, ant jo išdėliokite fetą, persikus, pomidorus ir uždėkite dar šiltą vištieną.
  5. Viską pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (pekino)
Pomidorai: 5.00 vnt. (vyšninių)
Persikai: 1.00 vnt. (konservuotų, nedidelės pakuotės)
Fetos sūris: 100.00 g
Vištiena: 150.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (salotoms ir padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (salotoms ir padažui)
Pesto padažas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - padažui)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Viščiuko krūtinėlės ir persikų šašlykai
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
2.3 / 6
Kaip gaminti
  1. Ruošimas: mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska.
  2. Dubenėlyje išmaišykite aliejų, persikų antpilą, sojų padažą ir prieskonius, pasūdykite pagal skonį.
  3. Sudėkite į marinatą viščiuko gabalėlius, pridenkite, įdėkite į šaldytuvą 3 val.
  4. Persikus supjaustykite.
  5. Mėsą išimkite iš marinato ir verkite ant iešmelių paeiliui viščiuką ir persikus.
  6. Kepkite grilyje vartant ir tepant marinatu.
  7. Skanaus!

Receptą atsiiuntė Janina M., Alytus

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 750.00 g
Persikai: 1.00 vnt. (indelis konservuotų - šašlykui ir persikų skysčio esančiame skardinėje - marinatui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį - mėsai ir marinatui)
Aliejus: 1.00 st. (1/4 - marinatui)
Vištienos prieskoniai: 1.00 valg. š. (Grill - marinatui)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ant grilio kepta vištiena su pikantišku persikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 22
Kaip gaminti
  1. Visus marinato ingredientus sumaišykite ir gautu marinatu užpilkite vištieną, palikite marinuotis per naktį.
  2. Vištieną apskrudinkite ant grilio ir dar 7–10 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje kol visiškai iškeps.
  3. Padažas: Persikus supjaustykite, sudėkite į puodą ir šiek tiek pakepinkite, sudėkite smulkintą imbierą, čili ir garam masala, supilkite brendį, alkoholiui išgaravus, viską sutrinkite elektriniu smulkintuvu.
  4. Pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

 

Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (filė)
Aliejus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (džiovinto - marinatui)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto - marinatui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto - marinatui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (džiovintų - marinatui)
Actas: 1.00 arbat. š. (ryžių - marinatui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (marinatui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų - marinatui)
Persikai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų - padažui)
Čili pipiras: (gabalėlis šviežio - padažui) 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis - padažui)
Garam masalos: (padažui) 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Brendis: 20.00 ml (20 - 30 - padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptų persikų, fetos ir cikorijų salotos
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Persiką supjaustome į keturias dalis. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir dedame į grill keptuvę arba ant grotelių lauke. Kepame neilgai, nes persikas turi išlaikyti savo formą.

2. Susmulkiname šviežias mėtas.

3. Į dubenėlį pilame citrinos sultis, raudonojo vyno actą, alyvuogių aliejų, medų ir pusę susmulkintų mėtų. Viską gerai išmaišome, beriame druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Į paruoštą užpilą dedame cikorijos lapus ir viską gerai išmaišome.

4. Cikorijas paskirstome į dvi lėkštes, dedame šiltus persikus, užbarstome fetos sūriu ir likusiomis mėtomis.

Ingredientai
Cikorija: 1.00 vnt. (jei nerandate cikorijos, galite keisti į mažų standžių salotų gūželę, pvz., gem lettuce)
Persikai: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 50.00 g
Citrinos sultys: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Vyno actas: 1.00 arbat. š. (raudonojo vyno)
Medus: 0.25 arbat. š.
Mėtos: 1.00 valg. š. (smulkintų šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepti persikai
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 7
Kaip gaminti

1. Persikus nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, atsargiai, kad nepažeistumėte puselių, išimkite kauliukus.

2. Melisų lapelius ir čiobrelio šakelę labai smulkiai sukapokite, tada šiek tiek pagrūskite.

3. Medų ištirpinkite vonelėje virš garų, sumaišykite su vynuogių kauliukų aliejumi, apelsinų sultimis, grūstais prieskoniais.

4. Viską labai gerai išmaišykite, gautu mišiniu apšlakstykite persikus ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad padažas įsigertų. Tada apverskite persikus kita pusele ir dar pusvalandžiui palikite, kad pastovėtų.

5. Taip paruoštus persikus iš abiejų pusių po kelias minutes, kad neištižtų, o tik sušiltų, apkepkite ant grotelių arba keptuvėje.

Apšlakstytus pikantiško skonio balzaminiu padažu galima valgyti vienus arba tiekti kaip garnyrą prie paukštienos bei žvėrienos patiekalų.

Be padažo tokius persikus galima tiekti su ledais, trintomis šviežiomis uogomis ir trapios tešlos pyragais.

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Ingredientai
Persikai: 3.00 vnt. (gerai prinokę)
Vynuogių kauliukų aliejus 3.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Citrininė melisa (keli švieži lapeliai) 5.00 g
Čiobreliai: 1.00 vnt. (šakelė)
Balzaminis padažas (natūralaus apelsinų arba persikų skonio) 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį stambiai maltų)
Cinamonų lazdelė: 2.00 vnt. (papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jogurtiniai persikų putėsiai
8 asmenims
Pagaminsite per 1 min.
3.8 / 16
Kaip gaminti
  1. Želatiną užpilkite 20 ml vandens ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
  2. Persikus maisto smulkintuvu susmulkinkite iki vientisos masės. Sumaišykite su graikišku jogurtu, milteliniu cukrumi ir vanilės ektraktu. Suplakite iki vientisos masės.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki standžių putų suplakite riebią grietinėlę. Atidėkite į šalį.
  4. Želatiną ištirpinkite ir plona srovele supilkite į persikų masę, nuolat ją maišydami. Sudėkite suplaktą grietinėlę ir lengvai maišykite.
  5. Paruoštus putėsius supilkite į stiklines ar kitus pasirinktus indelius. Uždenkite juos maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite bent kelias valandas ar per naktį.
  6. Puošimui skirtą persiką supjaustykite mažais kubeliais. Želė miltelius užpilkite perpus mažesniu vandens kiekiu nei nurodyta instrukcijose ant pakuotės. Persikų kubelius užberkite ant deserto viršaus, užpilkite šiek tiek atvėsusia želė. Vėl dėkite desertą į šaldytuvą ir palaikykite, kol želė sustings. 

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai

Ingredientai
Persikai: 5.00 vnt. (4-5 prinokę - putėsiams ir 1 - papuošimui)
Jogurtas: 250.00 g (graikiškas natūralus)
Miltelinis cukrus: 100.00 g
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ektraktas)
Želatina: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 250.00 g (riebi plakamoji)
Želė: 1.00 vnt. (1 pakelis citrinų arba persikų skonio želės - papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Persikų pyragėliai „shortcake“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.2 / 6
Kaip gaminti

PARUOŠKITE SCONES

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytą sviestą. Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinį, pieną, riebią grietinėlę ir tarkuotą citrinų žievelę. Supilkite į miltų mišinį. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Minkydama kuo mažiau, suformuokite iš tešlos apie 1,5 cm storio tešlos apskritimą. Apvalia aštria formele išspauskite apie 7–8 cm skersmens apskritimus. Iš šio tešlos kiekio turėtumėte išspausti 6 tokio dydžio bei aukščio apskritimus. Perkelkite juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  4. Aptepkite scones paviršių grietinėle ir apibarstykite cukrumi.
    Astos Černės nuotr. / Gaminant persikų pyragėlius „shortcake“
    Astos Černės nuotr. / Gaminant persikų pyragėlius shortcake
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol paviršius taps gražios aukso spalvos. Iškepusius scones perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.

PARUOŠKITE PERSIKUS

  1. Persikus nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite jas citrinų sultimis ir apibarstykite ruduoju cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Išmaišykite.
  2. Palaikykite kambario temperatūroje apie 2 val., kartais pamaišydama.

PARUOŠKITE KREMĄ

  1. Į dubenį supilkite riebią plakamąją grietinėlę, rudąjį cukrų ir vanilinį cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu iki standžių putų.
  2. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą, kol būsite pasiruošusi sluoksniuoti shortcakes.

PATIEKITE SHORTCAKES

  1. Atvėsusius scones perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis. Vidines perpjautas puses sulaistykite išsiskyrusiomis persikų sultimis.
  2. Ant lėkštės dėkite apatines scones riekeles. Ant jų gražiai sudėliokite persikų skilteles.
  3. Ant viršaus dėkite po šaukštą išplakto grietinėlės kremo. Ant viršaus uždėkite antrąją scones pusę.
    Astos Černės nuotr. / Gaminant persikų pyragėlius „shortcake“
    Astos Černės nuotr. / Gaminant persikų pyragėlius shortcake
  4. Patiekite iš karto arba, jei tieksite vėliau, laikykite šaldytuve. Skanaus! 
Ingredientai
Miltai: 280.00 g
Cukrus: 125.00 g (50 g – tešlai, 1 valg. š. – apibarstyti ir 2 valg. š. – kremui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 5.00 g
Sviestas: 65.00 g (šaltas)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Pienas: 60.00 ml
Grietinėlė: 200.00 ml (60 ml riebios grietinėlės – tešlai, 1 valg. š. – aptepti ir 1 puodelis plakamosios – kremui)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuota žievelė ir 2 valg. š. sulčių)
Persikai: 3.00 vnt.
Rudasis cukrus: 65.00 g
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. persikams ir kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Nekeptas sūrio tortas su persikais
8 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
4.3 / 18
Kaip gaminti

Beje, ne sezono metu gardėsį galite ruošti su konservuotais persikais, o jei norite nustebinti save ir svečius, į sausainių pagrindą įdėkite smulkintų riešutų, o dalį kreminio sūrio pakeiskite vaisiniu jogurtu.

Kad sutaupytumėte laiko, galite grietinėlės neplakti, o supilti ją tokią, kokia yra. Prarasite šiek tiek purumo, bet nieko baisaus. O jei esate dideli tinginiai, recepte siūlomą ruošti glaistą keiskite vandeniu, praskiestu persikų marmeladu.

Dar viena pastaba naujokams: želatinos lapeliai veikia taip pat, kaip želatinos milteliai, tačiau skirtingų gamintojų lapeliai įvairuoja. Tad jei kyla abejonių, pažiūrėkite į rekomendaciją ant pakelio – kiek lapelių reikia pusei litro vandens, ir dėkite truputį daugiau.

1. Iki trupinių sutrinkite sausainius. Išlydykite sviestą ir sumaišykite su sausainiais, kol visi trupiniai sudrėks. Kepimo popieriumi išklokite torto formą, sukrėskite masę ir spausdami išlyginkite.

2. Formą su pagrindu uždenkite ir laikykite šaldytuve, kol atliksite kitus darbus.

3. Į stiklinę su šaltu vandeniu įdėkite 5 lapelius želatinos, kad išbrinktų.

4. Elektriniu plaktuvu ar plakimo šluotele išplakite sūrį. Jei norite, pusę jo kiekio galite pakeisti jogurtu.

5. Ant ugnies dėkite vidutinio dydžio puodą, berkite cukrų, dėkite išbrinkusią ir nuvarvintą želatiną su 5 valgomaisiais šaukštais skystos grietinėlės. Vos tik viskas ištirps, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite išplaktą sūrį.

6. Likusią grietinėlę išplakite ir lėtais sukamaisiais judesiais įmaišykite į pagrindinę masę.

7. Pusę gautos masės užpilkite ant sausainių, ant viršaus paskirstykite persikų gabalėlius. Pilkite antrąją sūrio masės dalį, išsklaidykite ir, uždengę formą, kelias valandas palaikykite šaldytuve.

Ingredientai
Sausainiai: 150.00 g (trapių; pagrindui)
Sviestas: 75.00 g (pagrindui)
Sūris: 500.00 g (arba perpus sūrio ir jogurto; įdarui)
Grietinėlė: 200.00 ml (šaltos plakamosios; įdarui)
Cukrus: 70.00 g (įdarui)
Želatina: 24.00 g (10 lapelių, perpus įdarui ir glaistui)
Persikai: 4.00 vnt. (2 sunokusių ir smulkiai supjaustytų įdarui ir 2 įdarui)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š. (glaistui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Smėlinis persikų desertas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.0 / 3
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir 10–12 min. pakepinkite ant skardos paskleistus riešutus (jei juos naudosite). Kai paskrus, atvėsinkite.

2. Dabar pagaminkite deserto viršų. Į elektrinį kombainą dėkite riešutus ir sumalkite iki rupių miltų. Berkite miltus, abiejų rūšių cukrų, druską, kepimo miltelius. Labai trumpam įjunkite aparatą, tik kad produktai susimaišytų.

3. Perdėkite mišinį į didelį dubenį, supilkite sviestą ir vanilės ekstraktą. Pamaišykite, kol susidarys drėgni gumuliukai, ir padėkite šaltai, kol paruošite persikus.

4. Perpjaukite persikus pusiau, išimkite kaulus ir supjaustykite kubeliais. Imkite stačiakampio formos kepimo indą (tinka keraminis ar stiklinis), supilkite persikus, apibarstykite cukrumi, kukurūzų miltais, cinamonu, muskatu, druska, supilkite citrinos sultis, lengvai permaišykite ir paskirstykite vienodu sluoksniu ant kepimo formos dugno.

5. Išimkite viršui skirtą jau pagamintą mišinį iš šaldytuvo ir padenkite juo persikus. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol viršus taps rusvai auksinis.

6. Šiek tiek atvėsinkite prieš patiekdami su, pavyzdžiui, vaniliniais ledais. Rojus žemėje!

Ingredientai
Miltai: 1.50 st. (viršui)
Pekaninių karijų riešutai: 1.00 sauja (viršui; bet galima ir nedėti)
Cukrus: 1.00 st. (perpus viršui ir apačiai)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (arba „Turbinado“)
Druska: 0.50 arbat. š. (viršui ir dar žiupsnis apačiai)
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š. (viršui)
Sviestas: 110.00 g (ištirpinto; viršui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (viršui)
Persikai: 2.00 kg (apačiai)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š. (apačiai)
Kukurūzų miltai: 3.00 valg. š. (apačiai)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (apačiai)
Cinamonas: 0.50 arbat. š. (apačiai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Persikų, aviečių ir juodųjų serbentų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.2 / 13
Kaip gaminti
  1. Persikus nuplaukite, nulupkite, pašalinkite kauliukus. Avietes ir serbentus nuplaukite.
  2. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Skanaukite su lazdyno riešutais ar kokoso drožlėmis. 
Ingredientai
Persikai: 2.00 vnt.
Avietės: 200.00 g
Serbentai: 200.00 g (juodųjų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Persikų limonadas su minkštimu
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Vieną persiką supjaustykite skiltelėmis, o kitus du smulkiai. Smulkintus persikus sutrinkite su cukrumi ir citrinų sultimis.

2. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite persikų tyrelę, persikų skilteles ir virkite apie 10 minučių. Gėrimą gerai atšaldykite ir tiekite su mėtomis ir ledukais.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Persikai: 3.00 vnt.
Cukrus: 1.00 st. (ar 1,5 st.)
Vanduo: 6.00 st.
Sultys: 1.00 st. (pusė st. citrinų)
Ledas: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Atradimai virtuvėje

Skanumėlis

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką