Dabar populiaru
Publikuota: 2018 birželio 13d. 08:30

Skanūs ir universalūs kukuliai: 15 mėsiškų ir vegetariškų receptų

Sumuštinis su mėsos kukuliais
Vida Press nuotr. / Sumuštinis su mėsos kukuliais

Klystate, jei kukulius vis dar laikote senamadišku maistu, nes, paskaninti įvairiais drąsesniais prieskoniais, jie gali tapti patiekalo žvaigždėmis – „pastiprinti“ lengvas vasariškas salotas, tapti bandelės įdaru, juos skanu verti ant iešmelių ir kepti ant grilio. Pagaliau, kukulius galima ruošti ne tik iš mėsos, bet ir daržovių, ankštinių, kruopų. Įjunkite fantaziją ir pirmyn!

Receptas: Skanieji švediški kukuliai
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 6
Kaip gaminti

1. Nedideliame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius ir 1/3 sultinio – palikite, kad išbrinktų.

2. Keptuvėje storu dugnu ištirpinkite gabaliuką sviesto, berkite svogūnus ir ant vidutinės ugnies kepinkite 8–10 min. – kol taps rusvi (atsargiai, nesudeginkite!). Suberkite pakepintus svogūnus į didelį dubenį.

3. Išvalykite keptuvę, kurioje kepinote svogūnus ir grąžinkite ant ugnies. Suberkite į keptuvę šoninės gabaliukus ir pakepinkite, kol gabaliukai bus traškūs, tada sudėkite juos į dubenį su svogūnais (išsiskyrusius riebalus pasilikite).

4. Į dubenį su svogūnais bei šonine sudėkite mėsą, muškite kiaušinius, berkite prieskonius, druską, išbrinkusius džiūvėsėlius ir viską labai gerai rankomis išmaišykite.

5. Iš gautos masės formuokite nedidukus kukulius (orientuokitės į masės, kuri tilptų į valgomąjį šaukštą, kiekį). Dėkite kukulius ant aliejumi pateptos kepimo skardos ar kito nelipnaus paviršiaus.

6. Keptuvėje vėl įkaitinkite pasiliktus riebalus, kurie išsiskyrė kepinant šoninę, įdėkite dar šaukštą sviesto ir per 3 kartus pakepinkite suformuotus kukulius – vienai porcijai skirkite 6–8 min., stebėkite, kad apkeptų iš visų pusių. Dėdami kiekvieną naują porciją kukulių, į keptuvę vis įmeskite po gabaliuką sviesto.

7. Kai visi kukuliai bus pakepinti, pasilikite keptuvėje apie 2 šaukštus riebalų, berkite į juos miltus ir paplakite šluotele, kol turėsite gana tirštą košelę. Į šią košelę pilkite likusį sultinį, išmaišykite, užvirinkite, o tada suberkite kukulius, uždenkite keptuvę ir ant silpnos ugnies pavirkite 5–6 min. – kol kukuliai bus iškepę.

8. Keptuvę su kukuliais nuimkite nuo ugnies, įmaišykite grietinę ir tiekite ant stalo – su bulvių koše, burokėlių mišraine, spanguolių ar bruknių padažu. Skanaus!

Ingredientai
Jautiena: 450.00 g (maltos)
Kiauliena: 350.00 g (maltos)
Džiūvėsiai: 90.00 g (maltų)
Jautienos sultinys: 550.00 ml
Sviestas: 50.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis smulkiai sukapotas)
Šoninė: 2.00 riekės (rūkytos, smulkiai supjaustytos)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (švelniai paplakti)
Druska: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų)
Cukrus: 1.50 arbat. š.
Muskatas: 0.50 arbat. š.
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Gvazdikėliai: 0.50 arbat. š. (maltų)
Miltai: 2.00 valg. š.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Kaip gaminti

1. Į vištienos filė įmuškite kiaušinius, sudėkite porą batono riekelių, druskos, pipirų, čiobrelių lapelių, kubeliais pjaustytos paprikos ir pusę svogūno. Gerai išminkykite.

2. Kitą pusę svogūno smulkiai supjaustykite, apkepkite svieste, o kai jis suminkštės, dėkite ilgomis juostelėmis pjaustytą morką, įpilkite šlakelį vandens ir troškinkite apie 10 min. Sudėkite čiobrelių šakeles ir maišant po truputį pilkite grietinėlę. Įberkite pipirų, druskos, sudėkite kukulius.

3. Užvirus troškinkite ant mažos ugnies 15–20 minučių. Kukulius patiekite kartu su troškintomis morkų juostelėmis.

Ingredientai
Vištienos filė: 450.00 g (smulkintos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji raudonoji)
Morkos: 3.00 vnt. (didelės)
Sviestas: 50.00 g
Grietinėlė: 200.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Batonas: 2.00 vnt. (riekės)
Čiobreliai: 20.00 g (šviežių, bet jei neturite, tiks ir džiovinti)
Druska: 0.50 arbat. š.
Pipirai: 3.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vieno kąsnio kukuliai su jogurtiniu padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.0 / 1
Kaip gaminti
  • Dideliame dubenyje sumaišykite maltą avieną, smulkiai pjaustytą svogūną ir išspaustas skilteles česnako.
  • Atskirame inde sumaišykite prieskonines žoleles, įmuškite kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Viską gerai išplakite ir sumaišykite su mėsa.
  • Iš gautos masės suformuokite pailgus mėsos kukulius. Per vidurį įsmeikite medinį pagaliuką ir dėkite bent valandai į šaldytuvą.
  • Tuomet sudėkite mėsos kukulius ant grotelių ir 15 minučių kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Nepamirškite po grotelėmis padėti kitą skardą su vandeniu, nes išsiskyrusios sultys, pridegins orkaitę.
  • Kukuliukus patiekite su jogurtiniu padažu, kurį paruošite sumaišę visus jam skirtus ingredientus.
Ingredientai
Aviena: 500.00 g (maltos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Mėtos: 2.00 arbat. š. (džiovintų ir sutrintų)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 0.50 arbat. š. (perpus kukulių masei ir padažui)
Jogurtas: 200.00 ml (natūralaus; padažui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Indiški kukuliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 32
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Prieskoniai: 1.00 vnt. (1 pak. „Santa Maria Tikka Masala Spice Mix“)
Faršas: 500.00 g (įvairios mėsos arba ėrienos faršas)
Duona: 100.00 ml (trupinių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (tinka ir sviestas)
Vanduo: 100.00 ml
Varškė: 200.00 ml (varškės kremas)
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite faršą, duonos džiūvėsėlius ir kiaušinį. Leiskite mišiniui pastovėti 10 minučių.
  2. Suridenkite kukulius ir kepkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai paruduos. 
  3. Įberkite prieskonių mišinio „Tikka Masala“ ir įpilkite vandens.​
  4. Įmaišykite grietinėlės ir virkite uždengę 5–10 minučių ant mažos ugnies.
  5. Apibarstykite kalendra ir patiekite su basmati ryžiais, mangų čatniu ir paplotėliais.
  6. Patiekite kukulius su mangų čatniu, basmati ryžiais ir traškiais paplotėliais.

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Receptai
Receptas: Vištienos kukuliai su mirkomuoju aitriųjų paprikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 30
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite maltą vištieną su svogūnais, česnakais, aitriąja paprika bei druska ir suformuokite kukuliukus.
  2. Sumaišykite sezamų sėklas ir džiūvėsėlius.
  3. Pavoliokite kukuliukus kiaušinio plakinyje ir sezamų sėklų bei džiūvėsėlių mišinyje.
  4. Įkaitinkite aliejų ir apie 2–3 min. kepkite kukuliukus, kol jie gražiai paruduos.
  5. Tada sudėkite kukuliukus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

Mirkomasis padažas:

  1. Užvirkite vandenį su razinomis.
  2. Sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie 2–3 min., kol razinos suminkštės.
  3. Sudėkite kitus produktus, išskyrus valgomąjį svogūnėlį, ir gerai juos sumaišykite.
  4. Puodą nukaiskite ir įdėkite svogūnų.
  5. Pagardinkite druska ir sumaišykite, kad konsistencija būtų vientisa. Šiek tiek palaukite.
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (maltos)
Svogūnai: 5.00 vnt. (žieminių – supjaustytų)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkiai sukapotos)
Prieskoniai: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA RED HOT aitriųjų paprikų dribsnių)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA)
Džiūvėsiai: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos iš malūnėlio ir žiupsnelis padažui)
Aliejus: 200.00 ml (rapsų – kepti)
Razinos: 200.00 g (padažui)
Vanduo: 200.00 ml (padažui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (padažui)
Actas: 2.00 valg. š. (vyno – padažui)
Aitrioji paprika: 2.00 arbat. š. (SANTA MARIA)
Paprikos: 2.00 arbat. š. (SANTA MARIA maltų)
Svogūnėlis: (valgomasis, smulkiai supjaustytas – padažui) 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos kukulių ir daržovių šašlykai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
1.5 / 2
Kaip gaminti

1. Vištienos faršą sumaišykite su grietinėle ar grietine, vištienos prieskoniais, pipirais, druska ir labai gerai išsukite. Šlapiomis rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio kukulius ir apkepkite keptuvėje ant didesnės ugnies nuolat vartydami, kad gražiai apskrustų.

2. Vyšninius pomidorus, griežinėliais pjaustytą cukiniją ir smulkintą papriką pabarstykite žolelių mišiniu, pipirais, druska ir apšlakstykite aliejumi. Viską gerai išmaišykite ir leiskite 10 minučių pastovėti, kad įsigertų prieskoniai. Ant medinių pagaliukų paeiliui verkite kukulius ir daržoves. Vėrinukus kepkite 200 laipsnių orkaitėje ant grotelių 10–15 minučių.

3. Taip paruoštus vėrinukus galima kepti įjungus kepintuvo su ventiliatoriumi funkciją, tik kukulių nereikia apkepti.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Ingredientai
Faršas: 700.00 g (700 - 800 vištienos filė)
Vištienos prieskoniai: 3.00 g (žiupsnelis)
Prieskoniniai žalumynai: 4.00 g (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 3.00 valg. š. (riebios, tinka ir grietinė)
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžiosios geltonos)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 10.00 vnt. (vyšniniai)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Vištienos kukuliai su špinatų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.8 / 13
Kaip gaminti

1. Vištienos faršą sumaišykite su kiaušiniu ir manų kruopomis. Pagardinkite pipirais, druska ir vištienos prieskoniais. Didesniame puode užvirkite vandenį, įdėkite sultinio kubelį. Šlapiomis rankomis formuokite didesnius kukulius ir meskite į verdantį sultinį. Virkite ant nedidelės ugnies apie 20 minučių.

3. Tuo tarpu pasiruoškite padažą. Keptuvėje ar puodelyje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus, sudėkite smulkintą svogūną, grūstą česnaką ir maišydami apkepkite. Sumeskite plėšytus špinatus ir maišydami taip pat apkepkite. Supilkite grietinėlę, paskaninkite žolelėmis, druska, pipirais ir kaitinkite nuolat maišydami, kol padažas sutirštės. 4. Išvirtus kukulius išgriebkite, nuvarvinkite ir apipilkite padažu. Tiekite su makaronais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Faršas: 600.00 g (600 - 700 vištienos - kukuliams)
Manai: 2.00 valg. š. (kukuliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (kukuliams)
Vištienos sultinys: 1.00 vnt. (1 kubelis - kukuliams)
Vištienos prieskoniai: 2.00 g (pagal skonį - kukuliams)
Karis: 1.00 g (pagal skonį - kukuliams)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji - kukuliams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kukuliams ir padažui)
Špinatai: 300.00 g (padažui)
Grietinėlė: 300.00 ml (riebios - padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis - padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 g (žiupsnelis - padažui)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kalakutienos kukuliai su kaparėlių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.0 / 2
Kaip gaminti

1. Faršą sumaišykite su smulkintu česnaku, kiaušinio tryniu, džiūvėsėliais, kario padažu. Pagardinkite pipirais ir druska. Labai gerai išmaišykite ir leiskite apie 20 minučių pastovėti, kad įsigertų prieskoniai.

2. Šlapiomis rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio kukulius ir virkite sūdytame vandenyje apie 20 minučių. Išgriebkite kiaurasamčiu ir apkepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.

3. Pusę kaparėlių sutrinkite su pusės žaliosios citrinos sultimis, cukrumi ir kariu. Į jogurtą sudėkite trintą kaparėlių masę ir gerai išmaišykite. Likusius kaparėlius sudėkite ant padažo. Kukulius tiekite su paruoštu padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Kalakutiena: 600.00 g (600 - 700 filė ir faršo sumaišyto lygiomis dalimis - kukuliams)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3 - kukuliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys - kukuliams)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (kukuliams)
Karis: 1.00 arbat. š. (kario padažas arba karis - kukuliams ir padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kukuliams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (kukuliams)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - kukuliams)
Jogurtas: 400.00 g (natūralaus - padažui)
Kaparėliai: 125.00 g (0,5 st. konservuotų - padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės žalios sulčių - padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - padažui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštrūs jautienos kukuliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 5
Kaip gaminti

1. Saldžiąją papriką ir aitrųjį pipirą supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su malta jautiena. Į paruoštą masę sudėkite mėsos prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį, įlašinkite tabasko padažo, citrinų sulčių, gerai išmaišykite ir leiskite pusvalandį pastovėti, kad įsigertų prieskoniai.

2. Iš faršo formuokite mažus kukuliukus. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, sudėkite kukuliukus, sumažinkite ugnį ir nuolat vartydami kepkite 8–10 minučių. Tiekite tiek karštus, tiek šaltus su mėgstamu padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Jautiena: 600.00 g (600 - 700 malta)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (1/3 saldžioji raudona)
Pipirai: 1.00 vnt. (žalias, aitrus ir žiupsnelis penkių rušių pipirų)
Aštrūs mėsos prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Tabasko padažas: 2.00 ml (keli lašai)
Citrinos: 1.00 vnt. (keli lašai sulčių)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos kukuliai
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 18
Kaip gaminti

1. Baltos duonos riekeles sulaužykite nedideliais gabalėliais, užpilkite pienu, gerai išmirkykite ir nuspauskite.  Svogūnus nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve. Išmirkytą duoną ir svogūnus sudėkite į dubenį su paukštienos faršu, įmuškite 2 gerai nuplautus kiaušinius, suberkite kaparėlius, prieskonines žoleles, apelsinų žieveles, įspauskite citrinos sulčių.

2. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Likusį kiaušinį išplakite elektriniu plakikliu. Iš vištienos faršo drėgnomis rankomis formuokite taisyklingos formos kukulius, juos pamirkykite kiaušinio plakinyje ir gausiai apvoliokite džiūvėsėliuose.

3. Kepkite karštame aliejuje apie 20 minučių. Vištienos kukulius tiekite su mėgstamu padažu.  

Ingredientai
Vištiena: 600.00 g (malta)
Duona: 6.00 riekės (baltos)
Pienas: 150.00 ml
Svogūnai: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt. (šaukštelis tarkuotų žievelių)
Sultys: 3.00 valg. š. (pusės citrinos sulčių)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (kapoti)
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Džiūvėsiai: 1.00 st. (kukuliams apvolioti)
Aliejus: 500.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salotos su kukuliukais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 9
Kaip gaminti

1. Iš mėsos faršo keptuvėje iškepkite nedidelius kukuliukus.

2. Salotas suplėšykite, agurkus, papriką supjaustykite. Ant salotų suberkite smulkintas daržoves, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.

3. Išdėliokite keptus kukulius ir vyšninius pomidoriukus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, sojų padažu ir apibarstykite sezamo sėklomis.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė  

Ingredientai
Salotos: 200.00 g (mėgstamos - gražgarstės, ledkalnio ir kt.)
Agurkai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 200.00 g (vyšniniai)
Paprikos: 75.00 g
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Faršas: 200.00 g (paukštienos arba jautienos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baklažanų ir kukuliukų užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 3
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, apibarstykite prieskoniais ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus (aliejaus nepadauginkite!)

2. Sūrį sutarkuokite.

3. Paruoškite faršą -  kokį įprastai ruošiate maltinukams. Mėsos kukuliukus apkepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.

4. Ant baklažano dėkite mėsos kukulį, užberkite žiupsnelį sūrio, supjaustykite mažus pomidoriukus ir patiekite su salotomis.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt. (2-3 maži pomidoriukai)
Sūris: 100.00 g (kietojo)
Kukuliai (iš maltos mėsos) 10.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, džiovintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bora bora kukuliai
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 59
Kaip gaminti
  1. Kokoso drožles sumaišykite su paprikos milteliais ir druska. Įkaitinkite keptuvę ant kaitrios ugnies, suberkite kokoso drožles ir pakepinkite vis vartydami, kad nesudegtų, bet paskleistų malonų kvapą. Atidėkite į šalį atvėsti.
  2. Ananasą sumalkite virtuviniu kombainu. Jei labai daug sulčių dalį nupilkite ir išgerkite. Į faršą sudėkite prieskonius, žoleles, česnaką, trintą ananasą, įkulkite kiaušinius ir viską gerai išminkykite.
  3. Imkite truputį faršo, formuokite kukulius, apvoliokite pakepintose kokoso drožlėse ir dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Taip padarykite su visu faršu.
  4. Dėkite kukulius kepti į orkaitę apie 20-25 minutes 170 laipsnių temperatūroje. Tiekite su šviežiomis mėgiamomis salotomis, žirnelių piure, ar kitais pagardais.

Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA

Ingredientai
Kokosų drožlės: 1.00 puodelis (nesaldintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Paprikos: 1.00 arbat. š. (miltelių)
Ananasai: 1.00 vnt. (skardinė konservuoto savo sultyse arba šviežio smulkinto)
Imbieras: 1.00 vnt. (1 - 2 cm tarkuotos šaknies)
Česnakai: 2.00 skiltelės (smulkinto)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (sauja mėgstamų krapų, petražolių ir t.t)
Faršas: 800.00 g (neriebaus, mėgiamo - geriausiai pačių maltas)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avinžirnių kukuliai falafeliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 6
Kaip gaminti

1. Avinžirnius mirkykite vandenyje mažiausiai šešias valandas, geriausia užsimerkite iš vakaro. Dėkite į puodą su vandeniu, virkite apie 40 minučių, nukoškite. Išvirtus avinžirnius sutrinkite smulkintuvu, įdėkite sugrūstą ar smulkiai supjaustytą česnaką, prieskonius, žoleles ir miltus.

2. Viską gerai sumaišykite ir drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio kukulius.

3. Kepkite gilioje keptuvėje ant gerai įkaitinto aliejaus vartydami, kol falafeliai įgaus tamsiai auksinę spalvą ir gražiai apskrus. Riebalus nusausinkite popierine servetėle.

4. Patiekite su salotomis ir aštriais padažais.

Ingredientai
Avinžirniai: 250.00 g
Česnakai: 4.00 skiltelės
Žolelės: 1.00 sauja (petražolių, krapų, kalendrų)
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kuminai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ožkų sūrio ir jogurto kukuliukai su šviežiomis salotomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Sūrį sutrupinkite į dubenį, įdėkite jogurtą ir gerai išsukite. Jei mišinys per sausas, įdėkite dar jogurto. Dviem šaukštais ar šlapiomis rankomis suformuokite kukuliukus ir apvoliokite pistacijose.

2. Padažui skirtus produktus gerai išplakite.

3. Kukuliukus sudėkite į lėkštę ir patiekite su salotomis apšlakstę padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Ožkų pieno sūris: 400.00 g
Jogurtas: 3.00 valg. š. (natūralus)
Pistacijos: 5.00 valg. š. (smulkintos)
Salotos: 1.00 vnt. (įvairių salotų lapai)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui pusės citrinos sultys)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (padažui maltos)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Pasaulis kišenėje

Paryžius savaitgaliui: kur drąsios žiurkės ir kur neverkia vaikai

Gyvenimas

Švedijos ligoninėje dirbantis Mykolas: baletas gelbėdavo, kai sukrisdavo du koliokviumai per dieną

Aktualu

M.Gessen: „V.Putinas rusams žada rojų, bet dėl Rusijos branduolinės doktrinos meluoja“

Vardai

Vilniuje naują albumą pristatę broliukai latviai „Brainstorm“: „Čia visada jaučiamės laukiami“

Gyvenimas

Jos mus saugo. Oro iššūkis pareigūnėms: „Aro“ surengtas aukščio baimės testas

Gyvenimas

Vestuvinių suknelių kolekcijų pristatyme – žinomi modeliai ir kito sezono tendencijos

Verslas

Vilniaus valdžia ketina rekonstruoti sporto aikštyną Pilaitėje

Aktualu

Lenkijos lietuviams ir po referendumo dėl dvigubos pilietybės nebus lengva tapti Lietuvos piliečiais

Verslas

„Bloomberg“ būstinė – Jungtinės Karalystės Metų namas

Vardai

Pirmąkart su krikštasūniu Kipru duetu uždainavusi Simona Nainė: „Jaučiu dvigubą atsakomybę“

Gazas

BMW pajuto grėsmę: „Tesla Model 3“ bavarus stumia iš rinkos

Vardai

Kristupas Krivickas su žmona Jurgita laukiasi penkto vaiko

24sek

Pavojaus signalas: Domantas Sabonis dėl traumos gali praleisti rungtynes

Vardai

Vilniuje startavo paroda „Išteku.lt“: vestuvių tendencijomis domėjosi ir garsūs svečiai

Aktualu

Paulius Jurkevičius: Kas ten – pakeliui į dangų? Maisto bazaras VNO

Sportas

C.Ronaldo įvartis pergalės negarantavo – „Juventus“ prarado taškus namuose

15min recenzija Kultūra

Knygos recenzija. 100 000 Linos Ever žingsnių su Algirdu Toliatu

Aktualu

Selemonas Paltanavičius: ar žinote, kokius lizdus suka lašišos?

Aktualu

Niuporte sulaikyti du lietuviai ir latvis: jie paspęsdavo šiuolaikinės vergovės spąstus

24sek

Nusivylęs „Lietkabelio“ vairininkas: „Spręsim šitas problemas“

Naujienos

Pasaulis kišenėje

Pabėgti nuo civilizacijos! Slapčiausi Trakų rajono perlai

Gazas

„Press ralis 2018“: kova tarp elektromobilių tęsėsi net naktimis, nes Palangoje nėra tinkamos stotelės

Gyvenimas

Pacientai sunerimę: užsimota išgyvendinti privačią mediciną ir paciento teisę rinktis?

Sportas

Nerijaus Kesmino žvilgsnis į H grupę: superžaidėjų daugiau nei superkomandų

Pasaulis kišenėje

5 Lietuvos pajūrio vietos naujiems pojūčiams

„LKL Finalas“: „Žalgirio“ problemos Vilniuje ir Šaro pareiškimų įvertinimas

Aktualu

Nerimas dėl Rusijos: JAV Norvegijoje padvigubins jūrų pėstininkų skaičių

Laike nuo 1974-ųjų sustingęs apleistas oro uostas Kipre

Pasaulis kišenėje

Kaip atrodo muziejus, kuriame šiaurės korėjiečiai mokomi nekęsti JAV

Kirpėjos profesiją pasirinkusi Kristina: „Visada apie tai svajojau“

Vardai

Arūnas Valinskas tapo dėstytoju: rinks TV laidų vedėjų kursą

Sportas

Nurodymas teisėjams: jei nuošalė neaiški – vėliavėlės nekelti

Aktualu

Ar galingiausia pasaulio valstybė JAV uždarys vartus pabėgėliams?

Verslas

Pagalba sezoniniam verslui: patys galite pasirinkti, kada reikia pinigų

Aktualu

Orai.lt: kasdien bus vis šilčiau

Aktualu

Per gaisrą ir sprogimą Lentvaryje žuvo žmogus, sugriuvo dalis namo

Sportas

Lenkų niuksą gavęs E.Jankauskas: „Rungtynės aiškiai parodė mūsų spragas“

Aktualu

Atėnai ir Skopjė susitarė dėl naujo Makedonijos pavadinimo

Aktualu

KCNA: D.Trumpo ir Kim Jong Uno derybos žymi radikalius pokyčius dvišaliuose santykiuose

AŠ – FUTBOLO ŽINOVAS
Nepraleidžiate futbolo čempionatų ir apie šį žaidimą žinote viską? Dalyvaukite kasdienėje 15min apklausoje ir pasitikrinkite, ar atsakėte teisingai. Gero futbolo!
ŽIŪRĖKITE TEISINGĄ ATSAKYMĄ

Gera keliauti kartu

BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ PARODA „BAF“ 2018

Įkvėpk daugiau gyvenimo

Nacionalinis sveikatos egzaminas 2018

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką