-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tiems, kam saldėsiai pakelia nuotaiką: 15 nesudėtingų naminių desertų receptų

Jokia paslaptis – yra nemažai žmonių, kuriems nuotaiką puikiai pakelia kąsnis skanėsto. Viso pyrago ar keliolikos keksiukų vienu ypu suvalgyti nesiūlome, verčiau pasimėgaukite pačiu procesu, o tada valgykite po kąsnelį. Žinoma, vėliau nepamirškite intensyvios mankštos ar pasivaikščiojimo ten, kur praeivių kuo mažiau ar visai nėra. Skanaus!
Šokoladinis skanėstas „braunis“
Šokoladinis skanėstas „braunis“ / Tinklaraščio archyvo nuotr.
Sausainiai „Taika pasauliui“
Receptas: Šokoladiniai sausainiai „Taika pasauliui“
6 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.4 / 17
Receptas
Ingredientai
Miltai: 170.00 g
Kakava: 28.00 g (nesaldintos)
Sviestas: 155.00 g (kambario temperatūros)
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Rudasis cukrus: 134.00 g
Cukrus: 50.00 g
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Druska: 0.50 arbat. š. (geriau kristalų (fleur de sel))
Šokoladas: 142.00 g (pieniško arba juodojo)
Kaip gaminti

Kodėl toks pavadinimas? Šiuo receptu Dorie pirmąsyk pasidalino Paris Sweets, kur jie vadinosi „Korova Cookies“. Tačiau jos kaimynas R.G. buvo įsitikinęs, jog visa, ko reikia pasaulinei taikai ir laimei užtikrinti, – kasdien turėti šių sausainių. Nesu tikra, ar viskas taip paprasta, bet po tokių ditirambų kaipgi neišmėginsi?!

1. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius.

2. Virtuviniame kombaine arba rankiniu plaktuvu sviestą išplakite, kol taps minkštas. Suberkite abiejų rūšių cukrų, druską ir vanilės ekstraktą, ir plakite dar 2 minutes.

3. Į plaktuvo dubenį suberkite sausų ingredientų mišinį. Indą užklokite virtuviniu rankšluosčiu – jis neleis miltams išskristi iš dubens. Lėtai, pulsuojančiu režimu po keletą sekundžių maišykite ingredientus – turėtų pakakti kokių 5 kartų. Jei dubens dugne vis dar matote daug sausų miltų, papulsuokite dar keletą katų. Jei ne, atidengę dubenį pamaišykite dar apie pusę minutės, kol pranyks visi miltai. Kad išgautumėte kiek įmanoma trapią tekstūrą, svarbu tešlos neperminkyti. Tešla gali būti labai biri!

4. Šokoladą sukapokite mažais gabalėliais, suberkite į tešlą ir išmaišykite.

5. Paruoštą tešlą padalinkite pusiau. Kiekvieną iš dalių suformuokite į maždaug 3,5 cm skersmens cilindrą, įvyniokite į maistinę plėvelę ir vėsinkite šaldytuve bent 3 valandas.*

 

6. Orkaitę įkaitinkite iki 160°C temperatūros. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.

7. Aštriausiu peiliu supjaustykite cilindrus į 1 cm skersmens storio sausainius.** Pjaunami sausainiai gali trupėti – neišsigąskite ir juos tiesiog suspauskite atgal. Paruoštus sausainius išdėliokite kepimo skardose, palikdami kelių centimetrų tarpus.

8. Pašaukite po vieną skardą į orkaitę ir kepkite sausainius apie 12 minučių – iš išorės jie gali atrodyti dar neiškepę, tačiau taip ir turi būti. Iškepusius sausainius perkelkite ant grotelių ar kito paviršiaus atvėsti, kol jie bus tik vos šilti. Tiekite šiltus arba kambario temperatūros.

9. Likusius sausainius laikykite orui nepralaidžiame inde ir suvalgykite per 3 dienas. Iškeptus sausainius taip pat galima šaldyti iki 2 mėnesių.

Pastabos:

  • Tešlą galite laikyti šaldytuve iki 3 dienų arba šaldyti iki 2 mėnesių. Jei tešlą šaldote, prieš kepdami jos neatšildykite, paprasčiausiai supjaustykite ją gabalėliais ir kepkite minute ilgiau nei paprastai.
  • Kad pjaunant sausainiai išliktų apvalūs, po kiekvieno pjovimo pasukite cilindrą ketvirčiu – taip tešla bus spaudžiama tolygiai ir cilindrai nesideformuos.
Suskleisti
Šokoladiniai sausainiai su anakardžiais
Receptas: Šokoladiniai sausainiai su riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 12
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 75.00 g
Cukrus: 250.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Miltai: 500.00 g
Kakava: 125.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Riešutai: 100.00 g (mėgstamų)
Kaip gaminti

1. Sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinį išplakite, suberkite miltus, kepimo miltelius, kakavą, šokoladą ir druską. Viską gerai išmaišykite, tuomet suberkite kapotų riešutų ir vėl išmaišykite.

2. Sausainius suformuokite šaukštu, sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą.

3. Iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepkite iki 20-ies minučių.

Suskleisti
Šokoladinis pyragas „Brownie“
Receptas: Drėgnas šokoladinis pyragas „brownie“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 145
Receptas
Ingredientai
Miltai: 150.00 g
Kepimo milteliai: 6.00 g (3/4 arbat. š.)
Sviestas: 175.00 g
Cukrus: 450.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (4 dideli arba 5 maži)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas)
Druska: 5.00 g
Juodasis šokoladas: 180.00 g (ir 100 g viršui aplieti, bet nebūtina)
Riešutai: 120.00 g (mėgstami riešutai, bet nebūtina)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo indą (30x20 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi arba folija.

2. Jeigu naudojate riešutus, paskleiskite juos ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Pakepinkite įkaitintoje orkaitėje apie 5-8 minutes. Išimkite ir atidėkite į šalį.

3. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Atidėkite į šalį.

4. Pasiruoškite „garų vonelę“: į vidutinio dydžio puodą įpilkite šiek tiek vandens. Paimkite dubenį, kurį galėtumėte uždėti ant puodo viršaus taip, kad jis laikytųsi, bet dugnu neliestų vandens (įsitikinkite, kad vandens dubuo neliečia – tai labai svarbu). Į šį dubenį sudėkite smulkintą šokoladą ir sviestą. Kaitinkite puodą ant vidutinio didumo ugnies, maišydami dubenėlyje esančius šokoladą ir sviestą. Puode užvirus vandeniui, ims kilti garai, kurie šildys ant jo esantį dubenėlį ir tuomet produktai ims tirpti.  Kaitinkite, kol šokoladas ir sviestas ištirps bei taps gražia, vientisa mase.

5. Nuimkite dubenį nuo puodo. Šokolado ir sviesto masę perpilkite į kitą, didesnį dubenį. Suberkite cukrų ir išplakite. Tuomet po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakdami. Supilkite ir įmaišykite vanilės ekstraktą.

6. Galiausiai suberkite į dubenį miltų mišinį: berkite jį per tris kartus, vis išmaišydami tešlą.

7. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi ar folija išklotą kepimo indą ir paskleiskite jame kuo tolygiau. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Atidžiai stebėkite kepimo laiką, kuris didele dalimi priklauso ir nuo Jūsų orkaitės – ruošiant šį amerikietišką šokoladinį pyragą, labai svarbu išimti jį iš orkaitės ne per anksti ir ne per vėlai. Ar pyragas jau iškepė, galite patikrinti mediniu pagaliuku ar dantų krapštuku. Įkiškite jį į kepinio centrą ir ištraukite:

• o jeigu ant medinio pagaliuko liko keli tvirtesnės tešlos gabalėliai, pyragą tuojau pat imkite iš orkaitės – jis idealiai iškepęs.

• o jeigu medinis pagaliukas visas yra apsivėlęs skysta tešla, jis dar neiškepęs – kepkite toliau, nuolat stebėdami ir tikrindami pyrago būklę.

• o jeigu medinis pagaliukas visiškai švarus – reiškia, jog pyragą perkepėte ir jis neteko savo išskirtinės drėgnos konsistencijos. Todėl, kad ir kaip tai būtų įprasta kepant kitus pyragus, jokiu būdu nelaukite, kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš orkaitės, bus švarus.

8. Išėmę pyragą iš orkaitės, atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tai gali trukti porą valandų, tačiau būkite kantrūs – kitu atveju, jei bandysite iš kepimo indo išimti pyragą anksčiau, dar karštą, tai sėkmingai padaryti bus labai sunku. Taigi, atvėsinę iki kambario temperatūros, išimkite iš kepimo indo.

9. Jei nusprendėte naudoti šokoladą ir riešutus, šokoladą iš pradžių ištirpinkite „garų vonelėje“. Nuo pakepintų riešutų nuimkite odeles – jos atšoks labai lengvai, vos patrynus tarp delnų ar pirštų. Tirpintu šokoladu aptepkite atvėsusį šokoladinį pyragą. Iš karto apibarstykite smulkintais kepintais riešutais. Palikite pyragą pastovėti, kol šokoladas sustings. Tuomet supjaustykite kvadratėliais ir patiekite.

10. Jeigu šokolado ir riešutų nenaudosite, galite iš karto, atvėsusį išėmę iš kepimo indo, supjaustyti kvadratėliais, o prieš patiekdami apibarstyti kakava ar milteliniu cukrumi. Skanaus!

Labai labai šokoladinį pyragą kepė ir aprašė Asta Černė

Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: Drėgnas šokoladinis pyragas (Brownie) (JAV)

Suskleisti
Bananų ir brownie sūrio pyragas
Receptas: Bananų ir „brownie“ sūrio pyragas
20 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.2 / 60
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 170.00 g (šalto – „brownie“)
Juodasis šokoladas: 230.00 g („brownie“)
Cukrus: 400.00 g (250 g – „brownie“ ir 150 g – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (4 didelių – „brownie“ ir 2 tryniai – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Miltai: 210.00 g (140 g – „brownie“ ir 70 g – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Kakava: 2.00 valg. š. (tamsių miltelių – „brownie“)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. – „brownie“)
Vanilė: 2.00 arbat. š. (1,5 arbat. š. ekstrakto – „brownie“ ir 0,5 arbat. š. – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Šokoladas: 150.00 g (gabalėlių – „brownie“)
Maskarponės sūris: 500.00 g (tinka bet kuris kitas kreminis sūris – bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Bananai: 2.00 vnt. (dideli arba 3 maži gerai prinokę bananiniam kreminio sūrio sluoksniui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo folija išklokite 20 x 30 cm dydžio kepimo indo dugną ir sieneles. Foliją galite dar apipurkšti šlakeliu aliejaus.
  2. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą (230 g) ir kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Kaitinkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydamos, kol masė taps lygi ir vientisa. Nuimkite nuo ugnies ir suberkite cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu. Tuomet įmuškite kiaušinius ir vėl plakite iki vientisos masės.
  3. Suberkite į plakinį miltus, kakavos miltelius, druską ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite. Sudėkite šokolado gabalėlius ir dar kartą išmaišykite, kad jie pasiskirstytų masėje tolygiai.
  4. Paruoštą brownie masę tolygiai paskirstykite paruoštame kepimo inde.
  5. Į kitą dubenį sudėkite kreminį sūrį, kiaušinių trynius, cukrų ir vanilės ekstraktą. Išplakite iki vientisos masės. Bananus atskirame dubenėlyje maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite į kreminį sūrį.
  6. Paruoštą bananinę kreminio sūrio masę šaukštu paskirstykite ant brownie paviršiaus. Tuomet paimkite aštrų peilį ir perbraukite per paviršių, šiek tiek lengvai pamaišydamos, kartais iškeldamos brownie masę į paviršių.
  7. Paruoštą pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 min., kol skanėsto vidurys sutvirtės. Išjungę orkaitę, palikite atvėsti. Tuomet nuimkite foliją. Supjaustykite pyragą kvadratėliais ir patiekite.

 

Suskleisti
Kakavinis tinginys
Receptas: Paprasčiausias kakavinis „Tinginys“
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 246
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 360.00 g („Selga“, „Gaidelis“ arba kiti)
Sviestas: 75.00 g (82 proc. riebumo)
Pienas: 90.00 ml
Cukrus: 50.00 g
Kakava: 20.00 g (tamsi, geriausia – šokoladinė)
Vanilė: 5.00 ml (½ arb. š. vanilės ekstrakto)
Kaip gaminti
  1. Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. Į prikaistuvį sudėkite sviestą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydamos, kol sviestas ištirps. Supilkite pieną, suberkite cukrų ir kakavą. Toliau kaitinkite, pamaišydamos, kol cukrus ištirps ir masė užvirs. Masei pradėjus tirštėti, ugnį išjunkite ir prikaistuvį nukelkite nuo ugnies. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
  3. Masę kelioms minutėms palikite truputį atvėsti. Tuomet suberkite į ją laužytus sausainius ir gerai sumaišykite, kad visi sausainiai apsiveltų.
  4. Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol „Tinginys“ sustings.
  5. Nuimkite maistinę plėvelę, supjaustykite pyragą norimais gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
Suskleisti
Varškės tinginys
Receptas: Varškės „Tinginys“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 295
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 180.00 g („Selga“, „Gaidelis“ arba kiti)
Sviestas: 100.00 g
Cukrus: 100.00 g
Varškė: 180.00 g (pusriebė)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Razinos: 50.00 g (auksinės)
Žemės riešutai: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. Minkštą kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios masės. Varškę pertrinkite iki vientisos masės ir įmaišykite į sviesto ir cukraus plakinį. Suberkite vanilinį cukrų.
  3. Džiovintus abrikosus ir auksines razinas perliekite verdančiu vandeniu. Gerai nusausinkite. Abrikosus perpjaukite į kelias dalis. Riešutus taip pat nuplaukite ir nusausinkite.
  4. Suberkite laužytus sausainius, džiovintus vaisius ir riešutus į varškės masę. Gerai sumaišykite.
  5. Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol „Tinginys“ sustings.
  6. Nuimkite maistinę plėvelę, labai aštriu peiliu supjaustykite norimais gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
Suskleisti
„Tinginių“ pyragas
Receptas: „Tinginių“ pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 22
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (šokoladiniai)
Grietinėlė: 1.00 vnt. (plakamoji)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. 33–35 proc. riebumo grietinėlę išplakite su cukrumi.
  2. Sausainius išdėliokite inde ir sluoksniuokite su plakta grietinėle.

 

Suskleisti
Aguonų keksas
Receptas: Paprastasis aguonų keksas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.1 / 21
Receptas
Ingredientai
Miltai: 110.00 g
Migdolų miltai: 115.00 g
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Sviestas: 225.00 g (kambario temperatūros)
Cukrus: 160.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Aguonos: 20.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė)
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė)
Kaip gaminti

Kadangi kekso formulė yra visiškai klasikinė, sumažinau cukraus kiekį. Minus 30 procentų yra ta riba, kai tai dar nepakenkia kepiniui ir jo skoniui. Tiesa, kiekvienu atveju reikia žiūrėti į receptą – tai ne visada gali pasiteisinti.

1. Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais. Sumaišykite su maltais migdolais.

2. Sviestą išplakite su cukrumi iki purios ir balkšvos masės – apie 5 minutes. Suberkite tarkuotą citrinos ir apelsino žieveles, išmaišykite. Toliau plakant po vieną įmuškite kiaušinius. Per kelis kartus suberkite miltų ir migdolų mišinį. Išmaišykite. Ir galiausiai įmaišykite aguonas, supilkite į kepimo formą (200x110x75 mm).

3. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45–50 minučių – įkišus medinį pagaliuką jis turi būti sausas. Jei ne, pakepkite dar šiek tiek. Iškepus keksui, leiskite jam dar pravėsti kepimo formoje 10 min., tuomet išimkite ir padėkite ant grotelių.

Suskleisti
Karališkas šokoladinis pyragas
Receptas: Karališkas, bet greitai paruošiamas šokoladinis pyragas
10 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Kiaušinio baltymas: 2.00 vnt. (biskvitui Dakuaz)
Cukrus: 22.00 g (biskvitui Dakuaz)
Migdolų miltai: 45.00 g (biskvitui Dakuaz)
Cukraus pudra: 22.00 g (biskvitui Dakuaz)
Miltai: 15.00 g (biskvitui Dakuaz)
Šokoladas: 240.00 g (pieniško; 75 g lazdyno riešutų traškučiui ir 165 g šokoladiniam musui)
Riešutų sviestas: 90.00 g (lazdyno riešutų; lazdyno riešutų traškučiui)
Biskvitas: 55.00 g (biskvitinių traškučių)
Juodasis šokoladas: 65.00 g (šokoladiniam musui)
Grietinėlė: 360.00 g (riebios)
Kaip gaminti

1. Kepame biskvitą Dakuaz. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Į baltymus supilkite cukrų ir plakite iki standžių putų. Kitame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, cukraus pudrą ir miltus. Šį mišinį suberkite į baltymus ir atsargiai, nuolat sukdami dubenį, įmaišykite.

2. 22 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite į ją tešlą ir lygiai paskirstykite.

3. Kepkite apie 13 minučių. Leiskite biskvitui visiškai atvėsti. Tuomet 22 cm skersmens kepimo formos arba konditerinio žiedo šonus išklokite acetatine plėvele. Į formos dugną dėkite biskvitą.

4. Gaminame lazdyno riešutų traškutį. Mikrobangėje arba garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Sudėkite lazdyno riešutų sviestą ir gerai išmaišykite. Suberkite traškučius ir dar sykį išmaišykite.

 

5. Traškutį paskleiskite ant biskvito ir leiskite sustingti.

6. Ruošiame šokoladinį musą. Mikrobangėje arba garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Leiskite jam kiek pravėsti. Grietinėlę išplakite iki vidutinio standumo.

7. Į šokoladą įdėkite keletą šaukštų grietinėlės ir gerai išmaišykite. Sudėkite likusią grietinėlę ir atsargiai, nuolat sukdami dubenį, mentele įmaišykite ją į šokoladą.

8. Musą supilkite ant paruošto pagrindo. Išlyginkite ir leiskite keletą valandų sustingti

Suskleisti
Riešutų sviesto saldainiai
Receptas: Greiti riešutų sviesto saldainiai
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.5 / 8
Receptas
Ingredientai
Riešutų sviestas: 0.30 puodelis (skysto ir dar 1 šaukštas šokoladiniam sluoksniui)
Kokosų aliejus: 2.00 valg. š. (ir dar 1 šaukštelis šokoladiniam viršui)
Kakava: 2.00 arbat. š. (šokoladiniam viršui)
Agavų sirupas: 2.00 valg. š. (arba datulių/klevų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Riešutų sviestą, kokosų aliejų ir pasirinktą sirupą sudėkite į nedidelį puodą ir maišydami ant mažos kaitros ištirpinkite.

2. Gautą skystą masę supilkite į nedidelę kepimo popieriumi išklotą kvadratinę dėžutę.

3. Tą patį padarykite ir su kakaviniu sluoksniu. Jį supilkite ant viršaus ir mediniu pagaliuku nupieškite sūkurius.

4. Dėžutę uždenkite ir kelioms valandoms palikite šaldytuve, o tada dar 2 valandoms šaldiklyje (galima ir iš karto dėti į šaldiklį, jei yra galimybė dėžutę pastatyti lygiai, kad desertas sustingtų lygiai, o ne kreivai).

5. Prieš valgant galima kelias minutes palaikyti kambario temperatūroje, bet šiaip laikyti reikia šaltai, nes desertas gana greitai tirpsta.

Suskleisti
Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene
Receptas: Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 110
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Miltai: 400.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 200.00 g (šalto)
Druska: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Uogienė: 400.00 g (juodųjų serbentų)
Kaip gaminti

1. Sumaišyti paprastą ir vanilinį cukrų, miltus, kepimo miltelius ir druską. Sudėti gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską maišyti šakute ar trintuvu, kol susidarys trupiniai.

2. Pusę tešlos sudėti į kepimo popieriumi išklotą 20×20 cm dydžio kepimo formą ir prispausti prie dugno. Uogienę lygiu sluoksniu supilti ant tešlos. Likusią tešlą sutrupinti ant viršaus.

3. Kepti 190 °C temperatūros orkaitėje 45 minutes, kol paviršius gražiai apkeps. Prieš patiekiant visiškai atvėsinti.

Suskleisti
Varškės pyragas
Receptas: Laiko patikrintas varškės pyragas su uogiene
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 81
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 140.00 g (šalto; pagrindui)
Miltai: 240.00 g (pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (įdarui)
Cukrus: 90.00 g (įdarui)
Varškė: 500.00 g (įdarui)
Uogienė: 250.00 ml (tirštos; įdarui)
Kaip gaminti

1. Į virtuvinį kombainą suberiame miltus, druską ir supjaustytą kubeliais sviestą. Įjungiame pulso funkciją ir laikome, kol tešla tampa smėlio tekstūros.

2. Suberiame į sviestu ištemptą kepimo formą (skersmuo 20 cm) ir lengvai ranka spausdami suformuojame pyrago pagrindą. Apie 100 g pasiliekame pyrago apibarstymui.

3. Iki balkšvos masės išplakame kiaušinius su cukrumi. Sudedame varškę ir viską gerai išmaišome. Supilame ant pyrago pagrindo. Ant viršaus tolygiai paskirstome uogienę (šį kartą naudojau bruknių) ir apibarstome likusiais trupiniais.

4. Kepame 180 C temperatūroje apie 90 minučių arba kol gražiai paruduoja.

Suskleisti
Kakavinis varškės pyragas
Receptas: Kakavinis pyragas su varškės įdaru
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.0 / 76
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 220.00 g (120 g sviesto arba kepiniams skirto margarino tešlai ir 100 g sviesto (kambario temperatūros) įdarui)
Cukrus: 200.00 g (po 100 g tešlai ir įdarui)
Miltai: 1.50 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (po vieną tešai ir įdarui)
Kakava: 2.00 valg. š. (kokybiškos nesaldintos)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (nubrauktas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Varškė: 500.00 g (pusriebės)
Krakmolas: 2.00 valg. š. (bulvių)
Vanilinis cukrus: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite tešlą. Jai skirtą sviestą ar margariną išlydykite ir supilkite į nemažą dubenį. Kol riebalai dar šiltoki, berkite kakavą, cukrų, gerai išmaišykite ir atvėsinkite. Kai mišinys bus atvėsęs, muškite kiaušinį ir vėl išmaišykite.

2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius, o tada berkite į skystą mišinį. Suminkykite vidutinio kietumo tešlą, įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir porai valandų dėkite į šaldytuvą.

3. Pagaminkite įdarą. Varškę labai kruopščiai ištrinkite dideliame dubenyje arba pertrinkite per sietelį. Kitame dubenyje iki purumo išsukite sviestą, o tada dėkite jį, kiaušinį ir paprastą ir vanilinį cukrų į pertrintą varškę ir gerai išsukite. Galiausiai suberkite krakmolą ir darsyk išmaišykite.

4. Stačiakampę ar kvadratinę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

5. Iš šaldytuvo išimite tešlą ir padalykite į dvi dalis – viena tebūnie kiek didesnė. Imkite šią didesniąją dalį ir burokine tarka tarkuokite ją tiesiai į skardą. Kai sutarkuosite, švelniai palyginkite, kad gautumėte apatinį pyrago sluoksnį. Tarkuojant labai svarbu pernelyg negniaužyti tešlos rankomis, kad ji neimtų šilti ir lipti prie tarkos.

6. Ant pyrago pagrindo dėkite varškę ir išlyginkite ją iki vienodo storio sluoksnio. Ant jo tarkuokite likusią tešlą ir vėl sulyginkite paviršių.

7. Dėkite formą su pyragu į orkaitę ir kepkite apie 40 min. Iškepusį išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti. Jei norite šiek tiek egzotikos, į varškę galite įmaišyti smulkiai pjaustytų džiovintų spanguolių ar apelsinų cukatų.

 

Suskleisti
Paprastas varškės pyragas
Receptas: Paprastas varškės pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.0 / 70
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g ((tešlai))
Cukrus: 400.00 ml ((200 ml tešlai ir 200 ml įdarui))
Vanilės ekstraktas: 1.00 žiupsnelis ((tešlai))
Miltai: 500.00 ml ((tešlai))
Varškė: 1.00 kg ((pertrintos, įdarui))
Kiaušiniai: 4.00 vnt. ((įdarui))
Krakmolas: 2.00 valg. š. ((įdarui))
Džemas: 1.00 st. ((įdarui))
Kaip gaminti
  1. Šaltą sviestą sutarkuojame ir pirštais triname su cukrumi, vanile ir miltais tol, kol gausime daug, vienodo dydžio, šlapių trupinukų.
  2. Varškę gerai suplakame su kiaušiniais, cukrumi, krakmolu ir vanile.
  3. Į nemažą kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens) suberiame pusę tešlos trupinių, juos tolygiai paskirstome dugne. Nepamirštam kepimo formos iškloti sviestiniu popieriumi. 
  4. Ant viršaus pilame pusę varškės masės, uždedame džemo, supilame pasilikusią varškę. Likusius tešlos trupinius užbarstome ant viršaus.
  5. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių ir pašauname pyragą. Kepame apie 1,5 val.
  6. Ištraukę iš orkaitės, paliekame atvėsti kambario temperatūroje, o vėliau, bent kelias valandas, stingdome šaldytuve.

Receptą rasite čia.

Suskleisti
Pyragas „Smaližiauk“
Receptas: Pyragas „Smaližiauk“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 16
Receptas
Ingredientai
Žemės riešutai: 100.00 g
Sviestas: 100.00 g
Sausainiai: 3.00 vnt. (pakuotės „Selga“)
Sutirštintas pienas: 200.00 g (indelis)
Šokoladas: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Sutrupinkite sausainius kaip „Tinginiui“, pakepinkite susmulkintus žemės riešutus, ištirpinkite sviestą ir sumaišykite jį su riešutais.
  2. Sausainius, riešutus ir sutirštintą pieną sumaišykite, sukrėskite į kepimo indą, ant masės viršaus užtarkuokite šokolado (arba užtepkite šokoladinio kremo) ir 20 min. pašaukite į orkaitę. Pjaustykite atvėsusį.
  3. Saldus kerintis pyragas.

Receptą atsiuntė Neringa L.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius