Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Cinamonas“

Mielinės bandelės su lašinukais

Mielinės bandelės su lašinukais 6 asm.

Verta tokių bandelių išsikepti savaitgalį, o gal prieš kokią kelionę (pavyzdžiui, dviračiais), labai skaniai jas suvalgysite gryname ore.

Avižine koše įdaryti obuoliai, su karamele ir lazdyno riešutais

Avižine koše įdaryti obuoliai, su karamele ir lazdyno riešutais 4 asm.

Išbandykite nekasdienį desertą iš obuolių – įdarykite juos avižų koše, paskaninkite karamele bei lazdyno riešutais ir patys nustebsite, kaip tobulai viskas dera. Receptu dalinasi žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. 

Avižinių dribsnių-braškių batonėliai

Avižinių dribsnių-braškių batonėliai 4 asm.

Jei pavyko nusipirkti kvapnių ir saldžių braškių, išbandykite šiuos batonėlius, kurie gali tapti puikiais pusryčiais ar nuostabiu užkandžiu netikėtai išalkus. Receptu dalinasi žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.

Šokoladinis pyragas su avižiniais dribsniais

Šokoladinis pyragas su avižiniais dribsniais 6 asm.

Pyragų receptų rastume daugybę, vieni jų pernelyg nestebina, ragaudami kitų bandome atspėti, iš kokių gi ingredientų kepinys paruoštas. Gali būti, kad taip spėlios ir tie, kas ragaus šio originalaus pyrago su šokoladu ir avižiniais dribsniais. Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi žinomas šefas Liutauras Čeprackas. 

Ant grotelių kepti jautienos šonkauliai su rūkyta paprika ir obuolių sultimis

Ant grotelių kepti jautienos šonkauliai su rūkyta paprika ir obuolių sultimis 6 asm.

Didelių pastangų gaminant šį patiekalą neprireiks, o rezultatas nudžiugins visą būrį valgytojų.

Nekeptas karamelinis tortas su karamelizuotais riešutais

Nekeptas karamelinis tortas su karamelizuotais riešutais 8 asm.

Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Šis nuostabus burnoje tirpstantis, lyg šilkinis karamelinis tortas su maskarpone ir karamelizuotais riešutais nesunkiai pagaminamas, jo nereikia kepti. Kuo puikiausiai galite jį pasiruošti savo šventės ar dienos, kai nutarsite juo pasimėgauti, išvakarėse.

Bananų duona be pridėtinio cukraus

Bananų duona be pridėtinio cukraus 6 asm.

Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Ši saldi, minkšta ir drėgna bananų duona yra be pridėtinio cukraus ir labai nesudėtingai paruošiama. Puikiai tinka pusryčiams ar kaip sveikas užkandis, o gal desertas su riešutų sviestu, džemu, „Nutella“. Gardi ji ir be jokių priedų, nes yra tikrai skalsi, sodraus skonio.

Minkštas rabarbarų pyragas su trupinių kepure

Minkštas rabarbarų pyragas su trupinių kepure 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Pirmąjį rabarbarų derlių dažniausiai imu gegužės pradžioje, o šiemet rabarbarų pyragų sezoną atidalysiu per Motinos dieną. Šio kepinio, kuris yra be glitimo ir laktozės, receptą  įtraukiau ir į  savo knygą „Sezoninių skanumynų istorijos“, patikėkite, jis puikus!

Sveikuoliški avižų vafliai be glitimo

Sveikuoliški avižų vafliai be glitimo 2 asm.

Išbandykite gardžius vaflius, kuriems naudojami avižų miltai. 

 

Kavos ir graikinių riešutų pyragas

Kavos ir graikinių riešutų pyragas 6 asm.

Gardus ir purus pyragas, kuriame susipina graikinių riešutų ir kavos skoniai bei aromatai.

 

Lengvai paruošiamas kokosinis kremas

Lengvai paruošiamas kokosinis kremas 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kokosai – pavojingas riešutas, mat kasmet pasaulyje ši krentanti palmės bomba užmuša apie 150 žmonių. Bet jis gali ir išgelbėti gyvybes – anot įvairių šaltinių, Antrajame pasauliniame kare Ramiajame vandenyne šviežias kokoso vanduo, esant būtinybei, būdavo perpilamas sužeistiems kariams vietoj kraujo. Kol kas Lietuvoje kokoso riešutai ant galvų nekrenta ir jie labiau tinkami gastronomijai. Kaip ir šiame tradiciniame azijietiškame deserte.

Žymės: desertas, Kokosai
Veganiška bananų duona

Veganiška bananų duona 6 asm.

Šio veganiško kepinio receptu dalinasi maisto gaminimo entuziastė, veganė Dovilė Šeduikytė kartu su projektu auGalingas pirmadienis. Išbandykite!

 

Spragintų grikių granola

Spragintų grikių granola 4 asm.

Naminės granolos turėtų būti kiekvienuose namuose – tai puikus pasirinkimas ryte, kai skubame, o ir geras užkandis, kai nieko kito spintelėse ir šaldytuve nėra. Maistinga, skani granola nesunkiai paruošiama, o šįkart ypatingų skonio akcentų jai suteikia spraginti grikiai. Šiuo receptu su 15min skaitytojais dalijasi vienas žymiausių virtuvės šefų, Lietuvos gastronomijos forumo iniciatorius, Liutauras Čeprackas.

Įdarytos paprikos su daug žolelių ir prieskonių

Įdarytos paprikos su daug žolelių ir prieskonių 6 asm.

Įdarytų paprikų receptų egzistuoja daugybė – nuo paprastųjų su malta mėsa iki lengvučių veganiškų. Daržoves, kurių kokybė net ir šaltuoju sezonu parduotuvėse pernelyg nesuprastėja, šįkart siūlome įdaryti mėsos ir ryžių mišiniu, o įspūdingą skonių ir aromatų sprogimą sukursite įdarą gausiai pagardinę Vidurio Rytams būdinga prieskonių ir aromatinių žolelių puokšte.

Grikių ir pūstų ryžių granola

Grikių ir pūstų ryžių granola 4 asm.

FeedMySister.comTraškūs grikiai, lengvi pūsti ryžiai, cinamonas, mėgstami riešutai kartu su riešutiniu jogurtu, klevų sirupu ir mėgstamais vaisiais.

Įdaryta veršio širdis

Įdaryta veršio širdis 2 asm.

Jau patiekalo pavadinimas skamba netikėtai, tiesa? Gal kasdienai tokio ir negamintume, tačiau sulaukus kokios nors progos, kai prie stalo sės įdomių mėsos patiekalų nesibaidantys valgytojai, pirmyn! Receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. 

MInkšti, burnoje tirpstantys imbieriniai keksiukai

MInkšti, burnoje tirpstantys imbieriniai keksiukai 6 asm.

Jei meduolių jau prisivalgėte, būtinai išbandykite minkštus, drėgnus, švelniai saldžius ir itin kvapnius keksiukus, kurių receptą ir siūlome.

Avižinių dribsnių kvadratėliai su datulėmis

Avižinių dribsnių kvadratėliai su datulėmis 4 asm.

Jei norite bent jau kuriam laikui norite išspręsti pusryčių dilemą, siūlome išsikepti puikių avižinių kvadratėlių – užteks visai savaitei, o energijos kibti į darbus porą tokių suvalgius nepritrūks.

Desertas „Pavlova“ su spanguolėmis ir aguonomis

Desertas „Pavlova“ su spanguolėmis ir aguonomis 10 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai žiemiška žymiojo deserto „Pavlova“ versija. Traškus morengas, grietinėlė ir uogos yra nuodėmingai skanus derinys. Šiame recepte grietinėlę siūlau sumaišyti su tirštu jogurtu ir citrinos žievelėmis, kad būtų gaivesnė, morengą suplakti su aguonomis, o šviežias uogas pakeisti troškintomis spanguolėmis su apelsinais ir cinamonu. Viską kartu sudėję, sukursite labai skanų, žiemišką desertą. Morengą galite iškepti prieš kelias dienas, o spanguolių padažą irgi pasigaminkite iš anksto, tada prieš pateikiant desertą, beliks tik suplakti grietinėlę, ją užtepti ant baltymų pagrindo ir aplieti spanguolių padažu.

Karštas šokoladas su cinamonu

Karštas šokoladas su cinamonu 2 asm.

Kvapniu šio skanėsto akcentu tegul tampa cinamonas, o ant viršaus pabarstykite mažų zefyriukų – bus gražu ir smagu!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką