Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Cinamonas“

Grikių košė su abrikosais ir pistacijomis

Grikių košė su abrikosais ir pistacijomis 4 asm.

Miško žvėrys: Nors avižos – turbūt dažniausias svečias ant pusryčių stalo, tai tikrai ne vienintelis pasirinkimas! Šįsyk renkamės grikius. Juos dažniausiai regime nesaldžiame amplua – bet nustebsite, kaip puikiai šios kruopos dera su salstelėjusiais abrikosais ir smagiai traškančiomis pistacijomis.

 

Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais

Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais 6 asm.

Šį lengvą pyragą Druskininkų kepyklėlė „Boulangery“ paruošė projektui „100 tortų Lietuvai“. 

 

Saldžiųjų bulvių blynai su pekano riešutais

Saldžiųjų bulvių blynai su pekano riešutais 4 asm.

Netradiciniai blynai nustebins ir skoniu, ir tekstūra – būtina išbandyti!

Pusrytiniai avižinių dribsnių sausainiai

Pusrytiniai avižinių dribsnių sausainiai 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei jums (arba ypač jūsų vaikams) sunku pamilti pusrytinę košę, išmėginkite ją kitu pavidalu – avižinių sausainių forma! Nustebsite, kai perskaitysite šių sausainių sudėtį: avižiniai dribsniai, bananai, malti migdolai ir kokosai, džiovintos mėlynės, klevų sirupas ir šiek tiek alyvuogių aliejaus. Veganiški, sveikuoliški sausainiai, kuo puikiausiai tiks ne tik vietoje dubens pusrytinės košės, bet ir prie puodelio popietinės arbatos.

Morkų keksiukai be gliuteno ir pieno produktų

Morkų keksiukai be gliuteno ir pieno produktų 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): kalbant apie begliutenius produktus puiku tai, kad jie yra ne tik sveikesni, bet ir puikaus skonio. Iškepiau šių morkų keksiukų, kad tą pademonstruočiau. Jiems naudojami miltai, kuriuos sudaro lygiomis dalimis imti kokosų, baltųjų ryžių ir kukurūzų miltai. Galite tiesiog sumaišyti kiekvienų po puodelį ir laikyti uždarame inde, o tada visada turėsite paruoštą begliutenį mišinį. 

Morkų įdaras cepelinams

Morkų įdaras cepelinams 4 asm.

Cepelinus galima įdaryti ne tik mėsa ar varške, tačiau ir daržovėmis. Šiek tiek patroškintos morkos tinka idealiai, išbandykite!

Grietinėlės sūrio pyragas su karamele ir obuoliais

Grietinėlės sūrio pyragas su karamele ir obuoliais 8 asm.

Miško žvėrys: Galvoje vis kirbėjo noras įprastus grietinėlės sūrio pyragus kiek paįvairinti. O jei, prapjovę pyragą, bičiuliai jame netikėtai rastų gardų ir gaivų įdarą? Ši mintis užkabino, ir po keleto eksperimentų atradau šį pyragą – dailų, kvapnų, itin jaukų.

Mėlynių ir lazdyno riešutų kokteilis

Mėlynių ir lazdyno riešutų kokteilis 2 asm.

Visus ingredientus sudėkite į plakimo indą ir užpilkite vandeniu maždaug per 3–4 pirštus nuo viršaus. Viską suplakite ir išpilstykite į paruoštus indus. Skanaus!
Meduolinis tortas su spanguolėmis

Meduolinis tortas su spanguolėmis 8 asm.

Miško žvėrysKvepiantis žiema ir pasakomis, kvapnus ir gardus, labai tinkantis naujoms pradžioms – toks yra šis puikus tortas.

„Prezentaciniai keksiukai 150+“ be gliuteno

„Prezentaciniai keksiukai 150+“ be gliuteno 6 asm.

Ritos Šilenskienės, knygos „Pirmas šaukštas“ autorės receptas

 

Kepta antienos krūtinėlė raudonojo vyno ir vyšnių padaže

Kepta antienos krūtinėlė raudonojo vyno ir vyšnių padaže 4 asm.

Antienos patiekalai ant lietuvių stalo patiekiami vis dažniau, tačiau dažnai susiduriama su galvosūkiu: kaip tinkamai ją paruošti, kad mėsa išliktų sultinga bei skani?

Meduolinis pyragas

Meduolinis pyragas 8 asm.

Meduolio kvapas suaugusiems žmonėms dažnai primena vaikystę, todėl daugelis net nesudvejoja, ar tiekti jį ant šventinio stalo. Meduoliniai pyragai gali būti minkštesni ir kietesni, o juos iškepti nėra sudėtinga.

 

Šventinis džiovintų vaisių pyragas

Šventinis džiovintų vaisių pyragas 10 asm.

Gaminant džiovintą vaisių pyragą, kurį vėliau reikės kelias savaites brandinti, svarbiausia neskubėti ir paruoštą tešlą maišyti tol, kol ji taps puri ir šviesi. Taip pat svarbu atidžiai ir neskubant, po vieną, įmušti kiaušinius bei įtarkuoti apelsino ar citrinos žievelės.

Bananų duona su grikių miltais

Bananų duona su grikių miltais 6 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Turėkit kantrybės, apsipraskit su nauju ingredientu ir netrukus pajusite, kiek jis jums patinka. Pavyzdžiui, štai šios bananų duonos ragavo jau visai nemažas būrys mano draugų ir niekas nesiskundė dėl grikių miltų. Patikėkit manim, tai tikrai kietas reikalas! Labai tikiuosi, kad šis receptas jus tik paskatins virtuvėje vis išbandyti naujus dalykus. 

Obuolių pyragas, kuriame nesijaučia kieti obuoliai

Obuolių pyragas, kuriame nesijaučia kieti obuoliai 8 asm.

1. Nulupkite ir griežinėliais supjaustykite obuolius. Juos suberkite į keptuvę kartu su nedideliu sviesto gabalėliu. Troškinkite obuolius ant žemos temperatūros, o jiems sušilus pagal skonį įberkite cukraus ir cinamono, tačiau troškinti dar...
Morkų pyragas su varškės kremu

Morkų pyragas su varškės kremu 8 asm.

1. Į vieną indą sudėkite ir išmaišykite visus pyrago tešlai reikalingus sausus, o į kitą – skystus ingredientus. 2. Išmaišius viską atskirai, sumaišykite viską viename dubenyje, o tada krėskite į kepimo formą ir šaukite į iki 180°C laipsnių įkaitintą...
Pastarnokų pyragas su anyžiais ir apelsinais

Pastarnokų pyragas su anyžiais ir apelsinais 8 asm.

Strelkabelka.lt: Kaip ir didžioji dalis daržovių pyragų, šis taip pat yra gana klasikinis: su riešutais ir razinomis, panašios į kitus tekstūros bei skonio, užteptas riebiu kremu. Tik gal išsiskiria naudojamais prieskoniais – muskatu ir anyžiumi. Na, bent jau mano akis nebuvo užkliuvusi už tokių prieskonių anksčiau.

Brandintas vaisinis pyragas Kalėdoms

Brandintas vaisinis pyragas Kalėdoms 10 asm.

Pyragas, kurio receptą siūlome, turi subęsti ir tai užtruks ne mažiau, kaip 4 savaites. Pagalvokit, ar ne puiku: be karštligiškos skubos iškepate pyragą jau šį savaitgalį, švelniai jį kelias savaites paglobojate, o per šventes belieka mėgautis puikiu skoniu, aromatu ir svečių žeriamais komplimentais.

Mielinės bandelės su moliūgais ir cinamonu

Mielinės bandelės su moliūgais ir cinamonu 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tas kvapas namuose… Tas kepamų šviežių bandelių su cinamonu kvapas… Vien dėl jo verta imtis šio tikrai nesudėtingo proceso. Vien dėl to minkštučio kepinio, kuris, užgertas puodeliu aromatingos kavos, net niūriausią rudenišką dieną padaro saulėta ir šviesia… Beje, šiose bandelėse dalį miltų tešloje pakeisite trintų moliūgų koše, tad rytinis pasilepinimas bus (beveik) be nuodėmės.

Apelsininės madlenos su medumi ir prieskoniais

Apelsininės madlenos su medumi ir prieskoniais 6 asm.

Gali būti, kad šių dailiai atrodančių biskvitinių pyragėlių nuotraukomis gėrėjotės „Instagram“ tinkle, o gal pamenate juos iš Marselio Prusto romanų ciklo „Prarasto laiko beieškant“. Jei suklusote, kuo jau jie tokie ypatingi, pasiduokite šiam smalsumui ir pagaliau išsikepkite madlenų patys!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką