Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Receptai pagal ingredientą „Kepimo milteliai“

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis

Šokoladinis tortas su karameliniu kremu ir vyšniomis 8 asm.

Šis puikus skanėstas tiks bet kokiai progai, tad išbandykite! Tortas nėra labai saldus, lengvos rūgštelės jam suteikia vyšnios

Veganiškos tofu spurgos

Veganiškos tofu spurgos 4 asm.

Jei mėgstate varškės spurgas, jums tikrai patiks ir šios tofu spurgos. Skonis identiškas, o tekstūra tokia, kokia ir turi būti – trašku iš išorės ir minkšta viduje. Net jei nesate didelis tofu fanas, šias spurgas tikrai verta išmėginti, nes pagaminti labai paprasta, o tofu visai nesijaučia!

Žaismingas moliūginis pyragas „Pelenės namelis“

Žaismingas moliūginis pyragas „Pelenės namelis“ 8 asm.

Tinklaraštis „Tekstoranas“: Suteptą sustingusį šį pyragą supjausčiau trikampiais, tada karamele sulipdžiau, galiausiai aptepiau trupučiuku balto šveicariško sviestinio kremo, pabarsčiau skrudintais migdolais ir žemės riešutais, tada stogelius apipyliau karamelės likučiais ir šokoladu nupiešiau langiukus.

 

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas 8 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltKalėdinis pyragas (anglai jį vadina pudingu) yra pudingo rūšis, tradiciškai patiekiama kaip Kalėdų vakarienės dalis Didžiojoje Britanijoje, Airijoje. Kilęs iš viduramžių Anglijos ir žinomas kaip „plum pudding“ – slyvų pudingas arba vadinamas tiesiog „pud“. Nepaisant pavadinimo, pudinge slyvų nėra, nes iki Viktorijos laikų razinas vadindavo slyvomis – „plum“.

Drėgnas ir kvapnus greipfrutų pyragas

Drėgnas ir kvapnus greipfrutų pyragas 8 asm.

Artėjant žiemai visada pakvimpa citrusais – mandarinais, apelsinais, citrinomis, greipfrutais... Gal pastarieji kartais lieka šiek tiek nuošalėje, tad šiandien kviečiame išsikepti pyragą su šiais pikantiškais vaisiais.

Obuolių pyragas su rozmarinais

Obuolių pyragas su rozmarinais 6 asm.

Nida Degutienė: Praturtinti rudeninio kepinio skonį verta ne tik įprastu cinamonu, muskatu ar vanile, bet ir visai netikėtais priedais – pavyzdžiui... rozmarinais. Švelni laukinė spygliuočių gaida tikrai nedominuos, ji tik padarys kepinį tiesiog kitokiu.

 

Moliūgų vyniotinis su varškės kremu

Moliūgų vyniotinis su varškės kremu 6 asm.

Nors dažniausiai iš moliūgų gaminamos trintos sriubos tyrė ar troškiniai, tačiau šios daržovės skonis puikiai atsiskleidžia ir kepiniuose. Tad išsikepkite kvapnų biskvitą, pagardinkite jį gaiviu varškės kremu ir susukite į vyniotinį.

 

Paprastutis „nematomas“ prancūziškas obuolių pyragas

Paprastutis „nematomas“ prancūziškas obuolių pyragas 6 asm.

„Gâteau invisible aux pommes“ arba „nematomas obuolių pyrago“ – tai, ko gero, lengviausias obuolių pyragas, kokį jums kada nors teko kepti.

„Tai puikus receptas, kurį savo kepinių užrašuose vertėtų turėti kiekvienam. Puikiai tinka mėgautis bet kuriuo paros metu – ne tik desertui, bet ir vėlyviems pusryčiams! Labiausiai dėl to, kad šiame pyrage telpa visas kilogramas obuolių. Būtent dėl to jis ir yra „nematomas“ – plonai pjaustytos obuolių skiltelės tarsi susilieja su saldžia ir kremine tešla. Taip susidaro vientisas, sodrus desertas“, – jį pristato konditerė Sonata Šalkauskaitė.

Sviestiniai sausainiai su pekanų iešutais

Sviestiniai sausainiai su pekanų iešutais 6 asm.

Kokiu metu besimėgautumėte, sviestiniai sausainiai su riešutų gabaliukais nudžiugins bet kada!

 

Traškūs išorėje, purūs viduje šokoladiniai sausainiai

Traškūs išorėje, purūs viduje šokoladiniai sausainiai 8 asm.

Šių sausainių tešlos rutuliukus galima apvolioti granuliuotame cukruje prieš apvoliojant cukraus pudroje. Padengiant sausainius bet kurios rūšies cukrumi, iš jų paviršiaus pasišalina drėgmė ir atsiranda įtrūkimų, nes jų viršus išdžiūsta sausainiui dar nespėjus sustingti. Dėl savo stambios kristalinės struktūros granuliuotas cukrus išdžiovina juos dar efektyviau. Kristalai sugeria drėgmę, o kiti, bet ne visi, ištirpsta susidariusiame sirupe. Sausainiams kepant toliau, drėgmė išgaruoja, o cukrus pradeda kristalizuotis – šį procesą pagreitina neištirpę cukraus kristalai. Kai susidaro pakankamai naujų kristalų, jie vėl pradeda ištraukti drėgmę. Rezultatas – sausainis su greičiau džiūstančiu paviršiumi, kuris lengviau sutrūkinėja.

Šokoladiniai grikių miltų keksiukai su burokėliais

Šokoladiniai grikių miltų keksiukai su burokėliais 6 asm.

Beata Nicholson: Šie keksiukai sunkūs bei drėgni ir kiek primena mūsų visų mylimą šokoladainį. O jei ne purpurinis spalvos keksiukų vidus, niekas nė neįtartų, kad kepinyje paslėpėte burokėlius. Beje, šie keksiukai nėra labai saldūs, tad jei esate smaližiai, padidinkite cukraus arba medaus kiekį.

 

Veganiškas apverstas pyragas su karamelizuotais ananasais

Veganiškas apverstas pyragas su karamelizuotais ananasais 10 asm.

Šis receptas– iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganiškos mitybos tinklaraščio Follow your spoon.

Šventinis keksas su lazdynų riešutais

Šventinis keksas su lazdynų riešutais 6 asm.

Nida Degutienė: Šis keksas tiks bet kuriai jūsų šventei. Kaip ir dera geram naminiam kepiniui, js ne tik minkštas ir purus, bet dar ir aromatingas: praturtintas lazdynų riešutų pagardais. Tirštas šokolado glajus neleis keksui išdžiūti, tad mėgautis galėsite nors ir visą savaitę. Jei ieškote greito, nesudėtingo ir visuomet pasiseksiančio deserto – drąsiai rinkitės šį šventinį keksą!

 

Vanilinis pyragas su citrininiu glajumi

Vanilinis pyragas su citrininiu glajumi 6 asm.

Išbandykite pyragą, kurio receptu dalinasi Facebook tinklaraščio autorė Virginija Pupeikytė-Dzhumerova.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Nostalgiškos varškės spurgos

Nostalgiškos varškės spurgos 6 asm.

Renata Ničajienė (tinklaraštis „Sezoninė virtuvė“): Apvalios kaip kamuoliukai, traškios iš išorės ir purios viduje varškės spurgos – tai pats mėgstamiausias nostalgiškas vaikystės skanumynas. Gamindami šias nedideles spurgas, į kiekvieną jų paįvairinimui įspauskite po šviežią ar šaldytą spanguolę, kepant uogos išsileis ir suteiks netikėtos rūgštelės.

 

Veganiški vafliai su cukinijomis

Veganiški vafliai su cukinijomis 3 asm.

Išbandykite veganiškus vaflius, kurie taps puikiu patiekalu pusryčiams ar vakarienei. 

Veganiški pyragėliai su obuolių ir aguonų įdaru

Veganiški pyragėliai su obuolių ir aguonų įdaru 4 asm.

Tokių pyragėlių, kokių pasigaminti siūlo „Vegan Pipiras“ tinklaraštininkai, galima skanauti ne tik kaip deserto, bet ir valgyti pusryčiams ar vakarienei. Jie saikingai saldūs, gaivūs, patinkantys ir suaugusiems, ir vaikams. Išbandykite!

 

Užsisakykite 15min naujienlaiškius