Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Kiaušiniai“

Aguonų pyragas su mandarinais

Aguonų pyragas su mandarinais 6 asm.

Šis pyragas suvienija 2 nuostabius ingredientus, siejamus su žiema ir su Kalėdomis, – mandarinus bei aguonas. Kepkite ir ragaukite!

 

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais 6 asm.

Šį pyragą galima vadinti tikru paskutinės minutės pasiūlymu Kalėdoms, mat jo nereikia brandinti, pertepti ar ypatingai dekoruoti. Paprasta, tačiau neprasta! 

 

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais 4 asm.

Jei ruošiatės šventei, šefas Ruslanas Bolgovas siūlo paruošti vištienos krūtinėlę, įdarytą moliūgų sėklomis, kuskuso kruopomis bei saulėje džiovintais pomidorais. „Sotu, lengva, šventiška“, – taip trumpai šį patiekalą apibūdina jis, prie įdarytos vištienos krūtinėlės rekomenduojantis aštrius karamelizuotus obuolius.

Šventinis riešutų vyniotinis su varške

Šventinis riešutų vyniotinis su varške 10 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Gal Jums neteko varškės vyniotinio pavadinti tortu, bet manau, kad šį tikrai galima taip vadinti – nors jis neatrodo lyg tipiškas tortas, čia yra ir biskvitas, ir pertepimas, ir net papuošimas. Geriausia yra tai, jog gali būti, kad visų produktų, šiam tortui, jau turite namie, o pasigaminti jį yra labai paprasta, greita ir nereikalauja jokių ypatingų įrankių ar skardų, kurios gali būt jau užimtos kitais šventiniam stalui paruoštais patiekalais.

 

Meksikietiškas Trijų Karalių pyragas „Rosca de reyes“

Meksikietiškas Trijų Karalių pyragas „Rosca de reyes“ 10 asm.

Jolanta Vitkutė: Per Trijų karalių dieną, sausio 6-ąją, meksikiečiai tradiciškai su šeima arba draugais valgo karaliaus pyragą – „rosca de reyes“ – tai tarsi didžiulis sviestinės tešlos riestainis, gardintas cukruotais vaisiais ir aplietas cukraus glajumi. Bet smagiausia, jog jame suslapstytos plastikinės lėlytės! 

 

Kepti ankštiniai pipirai su brinzos sūriu

Kepti ankštiniai pipirai su brinzos sūriu 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anądien parduotuvėje sūrių skyriuje žvilgsnis užkliuvo už bulgariškos brinzos. Tarpušventyje dažnai norisi paklaidžioti mažiau įprastų skonių vietose. Prisiminiau, kad Bulgarija buvo bene pirmasis mano „užsienis“ ir kad ši Balkanų šalis paliko daug skanių prisiminimų. Vienas iš jų – brinza įdaryti ir apkepti ankštiniai pipirai (bulgariškai – чушки бюрек).

 

Kvapnus pyragas su karamelizuotais mandarinais

Kvapnus pyragas su karamelizuotais mandarinais 6 asm.

FeedMySister.com„Ne gyvenimas, o pasaka“, – sakydavo močiutė. Ne todėl, kad mes turėdavome daug, o todėl, kad ji mokėdavo džiaugtis paprastais dalykais. Vis dar pamename jos sausainius, apibarstytus cukrumi, pyragą, kvepiantį citrinomis, ir pašnekesius virtuvėje.

Meduoliais kvepiantis varškės pyragas Kalėdoms

Meduoliais kvepiantis varškės pyragas Kalėdoms 10 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šio pyrago gaminimo eiga bei išvaizda kiek panaši į tradicinio varškės sūrio pyrago gaminimą. Kadangi šiam receptui naudoju gryną riebią varškę, kurią sutrinu su graikišku jogurtu, pyrago konsistencija yra mažiau puri ir kremiška, bet labiau rupi, su jaučiama varške. Jis tikrai patiks visiems varškės skanumynų mėgėjams.

 

Lengvas kaip sniegas kalėdinis Salomėjos vyniotinis

Lengvas kaip sniegas kalėdinis Salomėjos vyniotinis 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Per kiekvienas Kalėdas mano šeimoje kepamas desertinis vyniotinis. Jo receptą iš kartos į kartą perdavė žmonos „babytė“ Salomėja. O dabar juo dalinamės su jumis.

Kokosiniai sausainiai su džiovintomos vyšniomis

Kokosiniai sausainiai su džiovintomos vyšniomis 4 asm.

Šie šventiškų spalvų, saldūs ir kvapnūs kepinukai papuoš Kalėdų stalą, taip pat puikiai tiks dovanoti, beliks tik juos gražiai supakuoti. Ypatingos meistrystės ir kruopštumo kepant šiuos sausainius nereikės, tad susiraskite reikiamų produktų ir pirmyn!

Šventinis varškės pyragas su migdolų pagrindu ir spanguolių putėsiais

Šventinis varškės pyragas su migdolų pagrindu ir spanguolių putėsiais 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Spanguolės. Jos yra žiemos sezono žvaigždės! Spanguolių man visuomet parūpina mama. Ji – uogų rinkimo čempionė!

 

Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais

Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais 4 asm.

Dzūkija – miškų kraštas, todėl vieni populiariausių regiono patiekalų ingredientų yra uogos ir grybai. Švenčių, o gal tiesiog savaitgalio proga išsikepkite mielinių pyragėlių pagal seniausios Druskininkų giminės receptą.

 

Šokoladiniai sausainiai su riešutais

Šokoladiniai sausainiai su riešutais 6 asm.

Šie sausainiai – neabejotina klasika, juos dar galima paskaninti ir riešutais.

 

Lengvas itališkas speltų miltų pyragas su šokolado gabaliukais

Lengvas itališkas speltų miltų pyragas su šokolado gabaliukais 6 asm.

Suteikite sau atokvėpio minutę su gardžiu naminiu pyragu, kurio gaminimas toks nesudėtingas, jog tikrai nenuvargins, čia juk ne kelių aukštų tortas!

Minkšti ir labai imbieriniai sausainiai

Minkšti ir labai imbieriniai sausainiai 6 asm.

Siūlome minkštų, aromatingų meduolinių sausainių su kristalizuoto imbiero gabaliukais receptą.

Olandiški kalėdiniai sausainiai „Speculaas“

Olandiški kalėdiniai sausainiai „Speculaas“ 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šie sausainiai kilę iš Olandijos ir Belgijos. Tradiciškai Olandijoje jie kepami šv. Mikalojaus (angl. st.Nicholas) dienai gruodžio 5-osios vakarą, o Belgijoje ta pačia proga, tik gruodžio 6-ąją. Tomis dienomis Šv.Mikalojus vaikams į batus neša dovanas.

 

Citrinomis kvepiantys migdoliniai sausainiai

Citrinomis kvepiantys migdoliniai sausainiai 6 asm.

Šie sausainiai itin tinkami skanauti žiemą, mat vien jų aromatas nuteikia jaukiai.

 

Apelsinais kvepiantis migdolinis bananų keksas

Apelsinais kvepiantis migdolinis bananų keksas 8 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Apelsinai ir mandarinai man, kaip turbūt ir daugumai jūsų, visada asocijuojasi su švenčių laukimo sezonu. Tad šis pyragas idealiai tinka savaitgalio kepinių planams.

Mielinės bandelės su šafranu šv. Liucijos dienai

Mielinės bandelės su šafranu šv. Liucijos dienai 8 asm.

Gruodžio 13-ąją visame pasaulyje minima šventosios Liucijos diena. Būtent nuo tos dienos jau nebeilgėja vakarai (tik ryte saulė dar vis pateka minute kita vėliau), todėl tai simbolinė tamsiojo laikotarpio pabaiga. Švedijoje šią dieną tradiciškai kepamos mielinės bandelės su šafranu – gardžios, ryškiai geltonos jos primena apie vėl sugrįžtančią šviesą.

Brandintas kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais

Brandintas kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Brandinti kalėdiniai pyragai labai populiarūs Anglijoje. Pirmąkart jo ragavau, kai dukros studijų draugas atsivežė į svečius tokį, paties keptą, lauktuvių. Sodraus skonio keksas – tikrai tas, kurio paragavus visą kūną užlieja saldi palaima… Be to, toks keksas – puiki Kalėdinė dovana, kurią galima paruošti gerokai iš anksto.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką