Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Kiaušiniai“

Prieskoniais pagardintas bananų-morkų pyragas

Prieskoniais pagardintas bananų-morkų pyragas 8 asm.

Jei kada kepėte bananų duoną, žinote, koks tai didis gėris. O dabar įsivaizduokite, kad prie bananų dar prisijungia morkos, šildantys prieskoniai ir lengvas maskarponės kremas... Skamba pasakiškai? Toks ir šis nekasdienis pyragas!

Aštrūs kiaušiniai acar-tigu

Aštrūs kiaušiniai acar-tigu 3 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Jeigu virtuvės šefo kepurė turi šimtą klosčių, reiškia, kad šis magas moka pagaminti kiaušinį šimtu būdų. Ne kiekvienas gali didžiuotis tokiu atributu. Pabandysiu jums padėti, pasiūlydamas šį indonezietišką kiaušinių receptą.

Citrusais kvepiantys naminiai varškėčiai

Citrusais kvepiantys naminiai varškėčiai 4 asm.

Labai paprastas, tačiau nuostabus patiekalas, varškėčiai, gali kvepėti citrusiniais vaisiais. Ir tam prireiks tik vieno priedo, išbandykite!

Kriaušinis keksas su šokolado gabaliukais

Kriaušinis keksas su šokolado gabaliukais 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Keksai yra tokie pat praktiški kepiniai, kaip ir keksiukai – greitai paruošiami ir nejautrūs kulinariniams tikslumams. Tešla pagaminta akimirksniu, o ir pats pyragas netrukus tampa tinkamas ragauti. O tas kvapas!

Itališkas apkepas „Gatto di patate“

Itališkas apkepas „Gatto di patate“ 4 asm.

Šis apkepas kilęs iš Neapolio, jis kiek panašus į prancūziškąjį, tačiau išvengiama bulvių pjaustymo plonyčiais griežinėliais. Kaip ir prancūziškąjį „pusbrolį“, jį taip pat galima gardinti įvairiais priedais – pavyzdžiui, riekelėmis pjaustytomis juodosiomis alyvuogėmis.

Citrinomis kvepiantys keksiukai su cukinijomis

Citrinomis kvepiantys keksiukai su cukinijomis 6 asm.

Keksiukai – itin populiarus desertas, mėgstamas daugelio. Jei jau išbandėte daugybę receptų, metas mažiesiems kepinukams su cukinijomis ir citrusais. Puikūs ir vieni, ir pagardinti trupučiu džemo. Skanus būdas naikinti cukinijas (net gerokai peraugusias), kurių šiuo metu vis dar gausu.

Cukinijų varškėčiai

Cukinijų varškėčiai 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Man cukinijų derliaus metas neįsivaizduojamas be blynelių! Tarkuotas cukinijas maišau su bananais ir obuoliais, norėdama išgauti gražesnę spalvą pridedu tarkuotų moliūgų... O šįkart nusprendžiau cukinijomis pagardinti ir mažų, ir didelių taip mėgstamus varškėčius! Puikus rezultatas, kurį, tikiuosi, įvertins jūsų šeima.

Pomidorų tarta su ožkų pieno sūriu

Pomidorų tarta su ožkų pieno sūriu 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Iškepus su pomidorais bei lengva medaus nata ožkų sūris sūris tampa itin gero skonio – visai nesijaučia ir neįprasto kvapo, tai lyg mums taip gerai žinoma varškė su nauju prieskoniu. Na, o jeigu jūs visai nusistatę prieš ožkų pieno sūrį, naudokite tiesiog gerą, riebią varškę, neabejoju, kad tarta taip pat bus labai vykusi.

Karameliniai riešutiniai kvadratėliai

Karameliniai riešutiniai kvadratėliai 8 asm.

Miško žvėrys: Šie pyragėliai – vieni iš mėgstamiausių, kur puikiai dera mažai saldi trapi tešla, aromatingi riešutai bei saldi lipni karamelė.

Cukinijų ir pomidorų apkepas su ryžiais

Cukinijų ir pomidorų apkepas su ryžiais 6 asm.

Kol cukinijų ir pomidorų gausu, reikia šias gėrybes išnaudoti visu pajėgumu. Jų duetas tikrai puikus, o papildytas ryžiais tampa visai savarankišku, labai gardžiu patiekalu. Tiesą sakant, ne tik gardžiu, bet ir sočiu, tačiau lengvu, puikiai tinkančiu ir pietums, ir vakarienei. Žinoma, jei neištveriate be mėsos, šis apkepas gali tapti originaliu garnyru.

Hirošimos okonomijakis

Hirošimos okonomijakis 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Okonomijakis – sudėtingas žodis. Ir patiekalas nelabai gražus: nei omletas, nei paplotis, nei koks blynas. Kažkoks neišvaizdus japoniškas kratinys. Ir vartyti jį daug reikia kepant iš keptuvės į keptuvę. Bet skanus.

Itališkos spurgytės su obuoliais

Itališkos spurgytės su obuoliais 6 asm.

Lengvumo ir gaivumo šioms spurgytėms suteikia būtent obuoliai! Puikus skanėstas prie arbatos, kavos ar kakavos.

Cukinijų-vištienos kepsneliai su pomidorų padažu

Cukinijų-vištienos kepsneliai su pomidorų padažu 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Kai soduose netrūksta šviežiausių daržovių, nieko kito ir nesinori valgyti. Aš šiandien rankose laikiau sesers dovanotus pomidorus, cukinijas ir sukau galvą, ką čia man tokio gardaus iš jų pasigaminti. Dėl pomidorų nekyla abejonės – suvirsiu juos į pomidorų padažą, o štai iš cukinijų aš paruošiu praktiškus ir gaivius kepsnelius su vištiena. Pats tas vasaros dienai!

Smetoniškasis „Napoleonas“

Smetoniškasis „Napoleonas“ 12 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Šio smetoniškojo torto receptą sužinojome iš vienos mokytojos Druskininkuose. O ji teigia, kad Napoleonas gaminamas tik iš kaimiškų produktų ir valgyti jį reikia tik po trijų dienų. Mokytojai nepatinka „pramoniniai“ ir kavinių „Napoleonai“ dėl išblyškusios baltos spalvos. O aš – dėl autorystės ir gimimo vietos. Imperatorius juk buvo apsistojęs Lietuvoje, pietavo, vakarieniavo...

Baklažanų suktinukai su feta

Baklažanų suktinukai su feta 4 asm.

Miško žvėrys: Kartais norisi ko nors įdomesnio, subtilesnio, ypač savaitgaliais ar per šventes. Išmėginkite šiuos suktinukus: minkštas baklažanas traškioje riešutų plutelėje su pikantišku sūriu ir drauge su saldžiu ir kvapniu pomidorų padažų. Juos galima valgyti ir šaltus, bet skaniausi – šilti, tiesiai iš orkaitės. Skanaus!

Nostalgiškasis „Kuršėnų“ vyniotinis

Nostalgiškasis „Kuršėnų“ vyniotinis 6 asm.

Net ir šiais laikais, kai tortų, pyragų ir kitų saldumynų pasirinkimas didžiulis, lietuviai ir toliau mielai renkasi nostalgiją keliantį vyniotinį. Jo galima ne tik nesunkiai nusipirkti, bet ir paruošti namuose. Pasigaminti namuose „Kuršėnų“ vyniotinį nėra sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Kiekviena šeimininkė turi savo gudrybių, kaip desertą paruošti kuo skanesnį, tačiau gaminant šį vyniotinį svarbiausia mokėti tinkamai išplakti baltymus, neperkepti biskvito ir neišlydyti sviesto. 

Varškinis obuolių pyragas

Varškinis obuolių pyragas 6 asm.

„Samčio užrašai“: Mano namuose šaldytuve visada būna varškės, o tada jau mąstau: ką skanaus gaminti? Kelias dienas pasiutusiai įkyriai zvimbė mintis: „kepk pyragą, kepk...“. Bet vis buvau užsiėmusi, tačiau pagaliau iškepiau. Tikras skanumas! Rekomenduoju visiems būtinai išbandyti.

Pomidorų pyragas su mocarela

Pomidorų pyragas su mocarela 4 asm.

Šiltesnio klimato Europos šalyse ypač populiarūs įdaryti pyragai po truputį įsitvirtina ir Lietuvoje. Puiku tai, kad juos galima valgyti ir šiltus, ir šaltus, o šįkart išmėginkite lengvo pomidorų pyrago su mocarela receptą.

Apverstas abrikosų pyragas

Apverstas abrikosų pyragas 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Genialumas kartais slypi paprastume. Kaip štai šis pyragas: paprastutis, bet drėgnas biskvitas ir jo saldumą atsverianti abrikosų rūgštelė – nepakartojama ir drauge labai paprasta kombinacija. O kad ši skonių simfonija būtų užbaigta iki galo, patiekite pyragą dar truputį šiltą, su vaniliniais ledais.

Polentos ir cukinijų fritata

Polentos ir cukinijų fritata 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Nors fritata atrodo, tarsi būtų ypač reiklus laikui ir pastangoms kepinys, jį paruošite akimirksniu, o po 15 minučių kepimo orkaitėje ant stalo garuos skaisčiai geltoni polentos pusryčiai!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką