Dabar populiaru
15min be reklamos

Receptai pagal ingredientą „Kietasis sūris“

Cukinijų ir varškės blynai

Cukinijų ir varškės blynai 4 asm.

Trijų vaikų mama Amelija Jakučionė-Žliobė pusryčiams siūlo išsikepti puikių blynų, kuriems reikės pačių paprasčiausių ingredientų.

 

Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos pieno sūriu

Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos pieno sūriu 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: „Galette“ (galetė, galeta) – tai plokščias, laisvos formos pyragas, įdarytas saldžiais ir nesaldžiais įdarais, kilęs iš Prancūzijos, Normandijos regiono. Bretanės regione galetėmis vadinami blynai, pagaminti iš grikių miltų, dažniausiai įdaromi pikantiškais įdarais.

Daržovių ir sūrio kišas be tešlos

Daržovių ir sūrio kišas be tešlos 6 asm.

Prancūzišką kišą paprastai sudaro 3 sluoksniai: tešlos pagrindas, įvairūs priedai bei ant viršaus pilamas kiaušinių plakinys. Šį kartą – kepinys, laužantis tradicijas. Išbandykite!

 

Vegetariški žali brokolių kepsneliai

Vegetariški žali brokolių kepsneliai 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Žali gali būti ne tik garnyrai, o ir patys pagrindiniai patiekalai – vegetariški „kepsneliai“, kurių pagrindinis ingredientas yra brokoliai. Visiškai nereikia jaudintis dėl brokolių spalvos, mat patamsėti jie niekaip nespės dėl to, kad vargiai spės ir iškepti. Tačiau jei jus neramina mintis, kad brokolius šiuose kepsneliuose valgysite beveik žalius ir labai traškius, galite juos trumpai apvirti (tik saugokite jų žalią spalvą!).

 

Keptos voveraitės su polenta ir česnakiniu padažu

Keptos voveraitės su polenta ir česnakiniu padažu 2 asm.

Pasiruoškite originalų patiekalą, kurio receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura.

Nesaldus graikiškas špinatų ir fetos pyragas „Spanakopita“

Nesaldus graikiškas špinatų ir fetos pyragas „Spanakopita“ 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kas jau kas, o graikai žino, ką gaminti iškyloms ir šeimos šventėms. Nesaldūs pyragai, prikrauti daržovių, yra tikras taip vadinamas „crowd pleaser“ (arba pulko žmonių džiugintojas). Juos iškepame vienoje skardoje, o supjaustę gabalėliais galime pamaitinti visą minią.

Cukinijų maltinukai pomidorų padaže

Cukinijų maltinukai pomidorų padaže 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šiuose gražiuose „maltinukuose“ nėra nė kruopelės mėsos! Užtai sunaudosite jiems dailiai užaugusią sodo gražuolę – vidutinio dydžio cukiniją! Tik keletas papildomų ingredientų – prieskoninių žolelių, kiaušinio, džiūvėsių ir tarkuoto kietojo sūrio – ir vegetariška vakarienė paruošta. Ir vos su keliais lašais aliejaus, tad bonusas – ji bus dar ir labai lengva.

Burokėlių lapų pesto padažas su moliūgų sėklomis

Burokėlių lapų pesto padažas su moliūgų sėklomis 6 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Pesto padažus galite gaminti ne tik iš prieskoninių žolelių (bazilikų, petražolių ir pan.), bet ir iš daugumos darže augančių daržovių lapų: ridikėlių, burokėlių, morkų, mongoldų, lapinių kopūstų ir t.t (stenkitės rinkti jaunus lapus). Padažus taip pat galite paskaninti piktžolėmis: žliūgėmis, balandomis, galinsogomis, garšvomis, dilgėlėmis, kiaulpienių lapeliais. Tik su piktžolėmis nereiktų persistengti, kad per didelis kiekis jų gydomųjų savybių nesuveiktų atvirkščiai...

Greitos Cezario salotos

Greitos Cezario salotos 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai)Šios Cezario salotos yra iš quick fix serijos. Kaip žinia, svarbiausias Cezario salotų akcentas yra kreminės konsistencijos padažas, kurį gaminant tikrai yra ką veikti. O čia mes imsime ir padažui panaudosime... majonezą, garstyčias ir česnakus. Jis tikrai neturėtų nuvilti net pažengusių gurmanų.

Krapų pesto padažas su anakardžiais

Krapų pesto padažas su anakardžiais 6 asm.

Šis pesto padažas gali būti gaminamas ir iš kitokių riešutų ar sėklų (pvz. saulėgrąžų), o juo gardinami ne tik makaronai, bet ir klasikiniai vasaros piknikų užkandžiai – duonelės, trapučiai ir kt.

Rizotas su smidrais ir vištiena

Rizotas su smidrais ir vištiena 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kreminės konsistencijos ryžiai su įvairiausiais priedais yra vienas mano mėgstamiausių Italijos virtuvės patiekalų. Negana to, kad jis aromatingas ir sotus, tai dar ir į valias galima improvizuoti su skoniais ir įvairiausiais priedais!

 

Vištos krūtinėlė, įdaryta špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais

Vištos krūtinėlė, įdaryta špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais 2 asm.

Kai ilgai tupinėti prie puodų nesinori, gelbsti greitai paruošiami patiekalai. Vienas tokių – ne tik elegantiškas, tačiau ir maistingas vištienos patiekalas, kurį siūlo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. Jis tiks ir darbo dienos vakarienei, ir savaitgalio pietums, net kai laukiate išrankesnių svečių.

Agnės Grigaliūnienės aštrusis keto omletas

Agnės Grigaliūnienės aštrusis keto omletas 4 asm.

Išbandykite gardaus ir greitai paruošiamo omleto receptą! Juo savo knygoje „#agnėsketo... ir kiti receptai“ dalinasi Agnė Grigaliūnienė. 

Pavasariška galetė su sūriais, žaliomis daržovėmis ir putpelių kiaušiniais

Pavasariška galetė su sūriais, žaliomis daržovėmis ir putpelių kiaušiniais 4 asm.

Maisto tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“ kūrėja Jurgita Vaskel siūlo Velykoms ir iškylos krepšiui puikiai tinkantį kepinį.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Sluoksniuotos tešlos tarta su burokėliais ir pelėsiniu sūriu

Sluoksniuotos tešlos tarta su burokėliais ir pelėsiniu sūriu 16 asm.

Lietuvių taip mėgstami burokėliai puikiai tinka ne tik šaltibarščiams ar tradicinei mišrainei gaminti, tačiau ir žymiai rafinuotesniems patiekalams. Pavyzdžiui, tokiems, kokio receptą siūlo kulinaras, knygų autorius Paulius Strasevičius. Tai efektingai atrodanti tarta, ryškia spalva ir skoniu nustebinsianti bet kokia proga.

Maži kibinai su vištiena

Maži kibinai su vištiena 5 asm.

Kibinai puikiai tinka kaip užkandis kone bet kokia proga, tą gerai patvirtina ir kulinaras, knygų autorius Paulius Strasevičius, kibinukų su vištiena receptą įtraukęs į savo knygą „Vieno kąsnio užkandžiai“.

Tepamas sūrelis su česnaku ir šviežiomis žolelėmis

Tepamas sūrelis su česnaku ir šviežiomis žolelėmis 4 asm.

1. Kruopščiai susmulkinkite petražoles, krapus ir baziliką. 2. Sviestą išsukite kartu su kreminiu sūriu, parmezanu, česnaku ir susmulkintomis žolelėmis. Suberkite juoduosius pipirus ir druską. Dar kartą gerai išmaišykite ir palikite nakčiai pastovė...
Dilgėlių sriuba su bulvių kukuliukais

Dilgėlių sriuba su bulvių kukuliukais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šios skaisčiai žalios dilgėlių sriubos receptas – iš tikros virtuvės žvaigždės Clauso Meyerio repertuaro. Jei nesate mėginę gaminti patiekalų su dilgėlėmis, galite pradėti nuo šio nesudėtingo recepto.

Kad nedilgintų, dilgėles reikia nuplikyti verdančiu vandeniu. Galite įmerkti į verdančio vandens puodą ir palaikyti 30 s, tada iškart išgriebti ir merkti į ledinį vandenį: taip augalai išlaikys skaisčią žalią spalvą. Net jei dar jas šiek tiek pavirsite, dilgėlės išliks skaisčiai žalios! Tačiau nevirkite dilgėlių ilgiau nei 2-3 minutes, tiek visai pakaks, kad jos suminkštėtų, o ir išlaikytų naudingas medžiagas.

Paprikoje keptas kiaušinis

Paprikoje keptas kiaušinis 2 asm.

Kiaušinius esame įpratę virti, kepti, dėti į salotas ar kitus patiekalus ir net gruzdinti, tačiau jų panaudojimo galimybės – kur kas platesnės. Kiaušiniai yra vienas iš nedaugelio produktų, derančių beveik su viskuo.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką