Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Morkos“

Žiedinių kopūstų ir morkų kotletukai

Žiedinių kopūstų ir morkų kotletukai 4 asm.

Lengvesni kotletukai iš populiarių daržovių patiks ir vegetarams, ir tiems, kam pietums ar vakarienei tiesiog nesinori mėsos.

 

Spalvotieji morkų ir avižinių dribsnių blyneliai

Spalvotieji morkų ir avižinių dribsnių blyneliai 4 asm.

Puikaus skonio ir netikėtos spalvos blyneliai, kurie patiks ir mažiems, ir dideliems.

 

Perlinių kruopų košė su pievagrybiais

Perlinių kruopų košė su pievagrybiais 4 asm.

Aromatingos daržovės ir pievagrybiai kilstelės paprasčiausią perlinių kruopų košę į kitą lygmenį, išbandykite!

Perlinių kruopų košė su morkomis

Perlinių kruopų košė su morkomis 2 asm.

Morkų gabaliukai ne tik pavers košę spalvingesne, bet ir suteiks papildomo salsvo skonio. 

Pupelių ir morkų mišrainė su krapais ir migdolais

Pupelių ir morkų mišrainė su krapais ir migdolais 4 asm.

Šioje mišrainėje ryškiai „groja“ krapai, o traškumo ir papildomo skonio suteiksia pakepinti migdolai. Patiekalas kyla į visai kitą lygį, išbandykite ir įsitikinsite!

Itin paprastai paruošiamos veganiškos įdarytos paprikos

Itin paprastai paruošiamos veganiškos įdarytos paprikos 5 asm.

„Vegan Pipiras“ : Šis ypač paprastas receptas tikrai patiks grikių mėgėjams, nes būtent jais ir įdarome paprikas. Jokia paslaptis, jog šie produktai – paprikos ir grikiai – maistingi, suteikiantys sotumo. Beje, įdaru prikimšome skirtingų spalvų paprikas – žaliąją, raudonąją, geltonąją ir oranžinę! 

Vištienos ir daržovių sriuba su avokadu

Vištienos ir daržovių sriuba su avokadu 4 asm.

Gardi ir netikėta sriuba, kurią pagaminti šefą Gian Lucą Demarco įkvėpė Azijos šalių virtuvė. 

Soti ir kvapni žuvienė

Soti ir kvapni žuvienė 10 asm.

Miško žvėrysKartais tikrai norisi šiltos tirštos garuojančios sriubos dubenėlio. O šįkart įprastą žuvienę pagardinome įvairiausiomis jūros gėrybėmis, pridėjome lydyto sūrelio – ir rezultatas pranoko visus lūkesčius.

 

Cukinijų ir morkų blyneliai

Cukinijų ir morkų blyneliai 4 asm.

Gardūs ir neapsunkinantys blyneliai, kurių išsikepsite labai greitai. 

Itališkas medžiotojų vištienos troškinys

Itališkas medžiotojų vištienos troškinys 4 asm.

Italai turi ne vieną patiekalą, skaičiuojantį šimtmečius. Vieną tokių TV laidoje „Gardu Gardu“ pristato iš šios šalies kilęs kulinaras Gian Luca Demarco – tai puikaus skonio vištienos ir daržovių troškinys. Pasak šefo, nors patiekalas pradėtas gaminti medžiotojų dar gilioje senovėje, miškuose ant laužo, tačiau ir šiais laikais jis yra tarp mėgstamiausių ir populiariausių Italijoje.

Vištienos ir šakninių daržovių troškinys

Vištienos ir šakninių daržovių troškinys 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Įvairios šakninės daržovės, šiek tiek pupelių, vištiena ir šviežios žolelės – viskas, nesudėtingas, bet puikus troškinys paruoštas.

Česnakų sriuba su vištiena

Česnakų sriuba su vištiena 4 asm.

Strelkabelka.lt: Pirmą kartą kažkurią žiemą šią sriubą viriau pagal receptą iš tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“. Ir, kaip visada būna, jei receptas patinka, laikui bėgant jis būna adaptuojamas. Taip nutiko ir su šiuo, nes labai retai kada turiu šaldymo kameroje vištienos sultinio. O be gero sultinio, geros sriubos ir neišvirsit.

Pikantiškas „Napoleono tortas su žuvimi“

Pikantiškas „Napoleono tortas su žuvimi“ 10 asm.

Šį pikantišką torto receptą iš savo pirmosios kulinarinės knygos „Lietuviška virtuvė: atrasti iš naujo“ pristato maisto tinklaraščio skanusgyvenimas.com autorė Ilona Juciūtė-Čibirkienė. 

Grikių tortas „Dzūkorius“ su grybais

Grikių tortas „Dzūkorius“ su grybais 8 asm.

Šis Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centro Druskininkų filialo virėjų profesijos mokytojos Danguolės Vasiliauskienės kartu su virėjų specialybės mokiniais sugalvotas ir realizuotas tortas reprezentuoja Dzūkijos kraštą.

Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“

Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“ 8 asm.

Šis tortas savo skoniais, spalvomis bei natūralumu primins prieškario Lietuvą. Tuo pačiu jis papildys jau įprastus šventinius skonius bei atvers naują puslapį kulinarijos istorijoje.

Morkų keksiukai be gliuteno ir pieno produktų

Morkų keksiukai be gliuteno ir pieno produktų 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): kalbant apie begliutenius produktus puiku tai, kad jie yra ne tik sveikesni, bet ir puikaus skonio. Iškepiau šių morkų keksiukų, kad tą pademonstruočiau. Jiems naudojami miltai, kuriuos sudaro lygiomis dalimis imti kokosų, baltųjų ryžių ir kukurūzų miltai. Galite tiesiog sumaišyti kiekvienų po puodelį ir laikyti uždarame inde, o tada visada turėsite paruoštą begliutenį mišinį. 

Raugintų kopūstų įdaras cepelinams

Raugintų kopūstų įdaras cepelinams 6 asm.

Netikėtas, šiek tiek pikantiškas įdaras, su kuriuo paruošite labai sočius ir įdomius cepelinus.

Morkų įdaras cepelinams

Morkų įdaras cepelinams 4 asm.

Cepelinus galima įdaryti ne tik mėsa ar varške, tačiau ir daržovėmis. Šiek tiek patroškintos morkos tinka idealiai, išbandykite!

Vištienos troškinys „coq au vin“ pagal Paulį Bocuse'ą

Vištienos troškinys „coq au vin“ pagal Paulį Bocuse'ą 4 asm.

Tai klasikinis prancūzų patiekalas „coq au vin“, šiek tiek modifikuotas vieno žymiausių pasaulio  šefų. Kalbant visai paprastai, tai vištiena su daržovėmis, troškinta vyne, recepte figūruoja dar ir konjakas. 

Greita ir soti vištienos sriuba su kuskusu

Greita ir soti vištienos sriuba su kuskusu 6 asm.

Jei prastai jaučiatės, šalta ar tiesiog „nėra nuotaikos“, pabandykite sau padėti išsivirdami vištienos sriubos. Kiek netikėtas ingredientas šiame recepte – ne labiau įprasti ryžiai ar makaronai, bet kuskusas. Ant jo pilsime jau išvirtą sriubą ir mėgausimės nuostabiu patiekalu!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką