Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Svogūnai“

Itališkas medžiotojų vištienos troškinys

Itališkas medžiotojų vištienos troškinys 4 asm.

Italai turi ne vieną patiekalą, skaičiuojantį šimtmečius. Vieną tokių TV laidoje „Gardu Gardu“ pristato iš šios šalies kilęs kulinaras Gian Luca Demarco – tai puikaus skonio vištienos ir daržovių troškinys. Pasak šefo, nors patiekalas pradėtas gaminti medžiotojų dar gilioje senovėje, miškuose ant laužo, tačiau ir šiais laikais jis yra tarp mėgstamiausių ir populiariausių Italijoje.

Vištienos ir šakninių daržovių troškinys

Vištienos ir šakninių daržovių troškinys 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Įvairios šakninės daržovės, šiek tiek pupelių, vištiena ir šviežios žolelės – viskas, nesudėtingas, bet puikus troškinys paruoštas.

Tradiciniai bulviniai blynai

Tradiciniai bulviniai blynai 2 asm.

Bulviniams blynams gaminti reikėtų rinktis krakmolingas bulves, kurios išskirtų kuo mažiau skysčio. Jei tokių bulvių neturite, bulvių masę galima nusunkti ir taip išvengti per didelio drėgmės kiekio. Taip pat į tešlą galima įdėti miltų, tačiau kuo jų daugiau, tuo blynai būna kietesni.

Česnakų sriuba su vištiena

Česnakų sriuba su vištiena 4 asm.

Strelkabelka.lt: Pirmą kartą kažkurią žiemą šią sriubą viriau pagal receptą iš tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“. Ir, kaip visada būna, jei receptas patinka, laikui bėgant jis būna adaptuojamas. Taip nutiko ir su šiuo, nes labai retai kada turiu šaldymo kameroje vištienos sultinio. O be gero sultinio, geros sriubos ir neišvirsit.

Bulviniai piršteliai su špinatais ir garstyčių padažu

Bulviniai piršteliai su špinatais ir garstyčių padažu 4 asm.

Šiuose bulviniuose piršteliuose dera skirtingos tekstūros bei skoniai: piršteliai traškūs išorėje, minkšti ir purūs viduje. Švelnų bulvių saldumą papildo pikantiškas grietinėlės ir garstyčių padažas, o špinatai patiekalui suteikia kiek daugiau spalvų ir naujų skonių.

Pikantiškas „Napoleono tortas su žuvimi“

Pikantiškas „Napoleono tortas su žuvimi“ 10 asm.

Šį pikantišką torto receptą iš savo pirmosios kulinarinės knygos „Lietuviška virtuvė: atrasti iš naujo“ pristato maisto tinklaraščio skanusgyvenimas.com autorė Ilona Juciūtė-Čibirkienė. 

Grikių tortas „Dzūkorius“ su grybais

Grikių tortas „Dzūkorius“ su grybais 8 asm.

Šis Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centro Druskininkų filialo virėjų profesijos mokytojos Danguolės Vasiliauskienės kartu su virėjų specialybės mokiniais sugalvotas ir realizuotas tortas reprezentuoja Dzūkijos kraštą.

Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“

Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“ 8 asm.

Šis tortas savo skoniais, spalvomis bei natūralumu primins prieškario Lietuvą. Tuo pačiu jis papildys jau įprastus šventinius skonius bei atvers naują puslapį kulinarijos istorijoje.

Grybų įdaras cepelinams

Grybų įdaras cepelinams 6 asm.

Cepelinai su grybais – ypatingas patiekalas, nes šis įdaras labai aromatingas, gardus. Patiekite tokius cepelinus su spirgučiais arba grietine.

Jautienos įdaras cepelinams

Jautienos įdaras cepelinams 6 asm.

Įprastai cepelinai ruošiami su kiauliena, tačiau kodėl neišbandžius įdaro iš jautienos? Šiek tiek liesesnio, kitokio skonio, o gal patiks?

Raugintų kopūstų įdaras cepelinams

Raugintų kopūstų įdaras cepelinams 6 asm.

Netikėtas, šiek tiek pikantiškas įdaras, su kuriuo paruošite labai sočius ir įdomius cepelinus.

Rusiški pyragėliai su raugintais kopūstais ir grybais

Rusiški pyragėliai su raugintais kopūstais ir grybais 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Pasigaminkime rusiškų pyragėlių su raugintais kopūstais ir grybais. Man regis tai visai geras Rusijos kulinarinio paveldo patiekalas.

Bulgariški kebabai

Bulgariški kebabai 4 asm.

Strelkabelka.lt: Šie bulgariški kebabai įdomūs dėl vienos paprastos priežasties – juose buvo įdėta sodos, kuri suteikia mėsai lengvumo, ir dar jie labai lengvai pasipučia. Man tai buvo visiškai netikėtas atradimas.

Vištienos troškinys „coq au vin“ pagal Paulį Bocuse'ą

Vištienos troškinys „coq au vin“ pagal Paulį Bocuse'ą 4 asm.

Tai klasikinis prancūzų patiekalas „coq au vin“, šiek tiek modifikuotas vieno žymiausių pasaulio  šefų. Kalbant visai paprastai, tai vištiena su daržovėmis, troškinta vyne, recepte figūruoja dar ir konjakas. 

Rytietiškas avienos troškinys

Rytietiškas avienos troškinys 6 asm.

Šis ypatingas avienos troškinys iš nuostabos privers aikčioti net didžiausius šeimos gurmanus. Negana to, kad troškinys – sotus ir sveikas, jo sudėtyje yra daugybė produktų, kurie daugiau ar mažiau pasižymi imunitetą stiprinančiomis savybėmis – tai svogūnai, morkos, česnakai. 

Tiršta sriuba iš Toskanos „ribollita“

Tiršta sriuba iš Toskanos „ribollita“ 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): „Ribollita“ skamba lyg koks iš Verdi operos „išlipęs“ personažas, bet iš tiesų yra daržovių sriuba, tirštinta šviesia duona. Savo linksmą vardą ji gavo todėl, kad paprasta daržovių sriuba tradiciškai būdavo patiekiama pašildyta – „re-bouilli“ – drauge su duonos likučiais. Sriuba yra labai tiršta, o pastovėjusi ji man labiau primena košę nei sriubą, bet aš visgi lenkiuosi jos skoniui.

Naminės pieniškos dešrelės

Naminės pieniškos dešrelės 6 asm.

Kai labai nori, namuose įmanoma pasigaminti viską. Net pieniškas dešreles. Ar šis noras tikrai vertas laiko ir to didelio darbo, kurio dešrelės reikalauja – spręsti jums patiems!

Senoviniai moliūgų sklindžiai

Senoviniai moliūgų sklindžiai 6 asm.

Beata Nicholson: Labai apsidžiaugiau, kai radau ir išbandžiau šį senovinį arbūzų (taip anais laikais buvo vadinami moliūgai!) sklindžių receptą. Skanu, sotu, puikiai tinka šventiniams pusryčiams ir visiems kitiems ilgiems savaitgalio rytams.

Medžiotojų troškinys su grikiais

Medžiotojų troškinys su grikiais 4 asm.

Miško žvėrys: Šis receptas nusižiūrėtas nuo medžiotojų, kurie kūrybingai sudoroja sumedžiotą žvėrieną ir laukinius paukščius iki paskutinio mėsos kąsnelio.

Be lukšto virtas kiaušinis su daržovėmis paskanintais grikiais

Be lukšto virtas kiaušinis su daržovėmis paskanintais grikiais 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Labai mėgstu grikius su trupučiu sojų padažo ir trumpai pakepintomis daržovėmis. Ir taip, nepamirškime be lukšto virto kiaušinio ant viršaus!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką