Dabar populiaru
15min be reklamos

Receptai pagal ingredientą „Svogūnai“

Duonos gabalėliais įdaryta antis su apelsinų padažu

Duonos gabalėliais įdaryta antis su apelsinų padažu 6 asm.

Prieš kepant ant anties odos peiliu ar žirklėmis verta nedidelius įpjovimus, kad anties riebalai galėtų paprasčiau nutekėti.

 

Imbierinė antis su citrusais

Imbierinė antis su citrusais 6 asm.

Citrusiniai vaisiai nuostabiai pagardina paukštieną, o imbierai suteikia švelnaus pikantiškumo. Išbandykite šį receptą ir įsitikinsite!

 

Karkos, troškintos BBQ padaže

Karkos, troškintos BBQ padaže 2 asm.

Tinklaraštis „Aurimėlio virtuvė“: Labai mėgstu gaminti tuos patiekalus, prie kurių nereikia daug „žaisti“, o rezultatas labai džiugina. Viską sudedu į puodą, kelios valandos orkaitėje ir „bon appetit“!

 

Tiršta itališka pupelių sriuba su makaronų likučiais

Tiršta itališka pupelių sriuba su makaronų likučiais 4 asm.

Nida Degutienė: Ši sriuba – ypač paprastas receptas iš tokių kasdienių produktų, kokius jūs tikrai visus turite savo virtuvės spintelėse. Ji labai tiks, kai norėsis ko nors sotaus, bet kartu ir ne mėsiško. O juk pupelės – tikras baltymų fabrikas, tad itin tinka vegetarams! Tik nepamirškit pupelių užmerkti iš vakaro, antraip įklimpsit į patiekalo gaminimą kokioms 3 valandoms.

Sotus perlinių kruopų, kiaulienos ir baklažanų troškinys

Sotus perlinių kruopų, kiaulienos ir baklažanų troškinys 2 asm.

Orui vėstant daug dėmesio sulaukia įvairūs troškiniai. Itin tinkama daržovė šiam patiekalų tipui yra bakažanas, kurį pastaraisiais metais lietuviai prisimena vis dažniau.

Paprasta, skani ir soti vištienos ir ryžių sriuba

Paprasta, skani ir soti vištienos ir ryžių sriuba 4 asm.

Keli gabaliukai kokybiškos vištienos, šiek tiek daržovių, sauja ryžių bei prieskonių ir žalumynų – tai viskas, ko jums prireiks šiai sriubai, kuria pasisotinsite darbo dienos vakarą. Žinoma, siūlome tik orientacinį receptą, nes šis patiekalas – kuo puikiausia „drobė“ įvairioms improvizacijoms.

 

Dešrelės, keptos Jorkšyro pudinge

Dešrelės, keptos Jorkšyro pudinge 2 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltRašytiniuose šaltiniuose patiekalas „Toad in the hole“ pirmą kartą buvo paminėtas anglų kulinarijos rašytojos Hannah Glasse knygoje „The Art of Cookery“ 1747 metais. Tik tuo metu blynų tešlos masėje, vadinamoje Jorkšyro pudingu, buvo kepamos ne dešrelės, o balandžiai.

Trumpai apie tai, kas tas Jorkšyro pudingas. Tai išsipūtusio blyno formos angliškas garnyras, pagamintas iš kiaušinių, miltų ir pieno ar vandens tešlos. Senais laikais indai su tešlą buvo statomi po ant iešmo kepamu kepsniu varvantiems riebalams surinkti. Nuo karščio tešla iškildavo, išsipūsdavo ir prisigerdavo kepamos mėsos sulčių ir riebalų. Dabar Jorkšyro pudingai dažniausiai patiekiami su mėsa.

Triušienos maltinukai su džiovintais pomidorais ir grikiais

Triušienos maltinukai su džiovintais pomidorais ir grikiais 4 asm.

Kaip sako tinklaraštininkas, profesionalus kulinaras Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ autorius, malta triušiena yra mėsa, kurią jis itin mėgsta ir kuri dažnai karaliauja jo virtuvėje. Tad išbandykite patiekalą, kuriame ji derinama su džiovintais pomidorais ir grikiais – bus skanu!

 

Kiaušinienė brokolių patale

Kiaušinienė brokolių patale 4 asm.

Šis patiekalas – puikus būdas ne tik suvalgyti daugiau daržovių, bet ir sunaudoti jų likučius.

 

Maltos kiaulienos terinas su žirneliais Velykoms

Maltos kiaulienos terinas su žirneliais Velykoms 6 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Šiam terinui labiausiai tiks namuose maltas kiaulienos kumpis ir sodo prieskoninių žolelių mišinys iš petražolių, rozmarinų, mairūnų, bazilikų, raudonėlių, čiobrelių bei dašių. O kad jis būtų dar skanesnis ir žaismingesnis į mėsą pribėriau šaldytų žaliųjų žirnelių.

Raudonojo vyno padaže troškinta jautiena

Raudonojo vyno padaže troškinta jautiena 4 asm.

Išbandykite receptą iš debiutinės virtuvės šefo Gian Lucos Demarco kulinarinės knygos.

 

Silkių filė įdaryti kiaušiniai

Silkių filė įdaryti kiaušiniai 4 asm.

Išbandykite itin netikėtą, bet puikų įdarytų kiaušinių receptą. 

 

Raugo duona su džiovintais baravykais

Raugo duona su džiovintais baravykais 4 asm.

Išbandykite receptą, kurį siūlo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. Tiesa, jis tiks tiems, kas jau turi pasigaminto raugo. O jei neturite, netrukus pamokysime, kaip jo pasiruošti.

 

Perlinių kruopų troškinys su šonine, daržovėm ir baravykais

Perlinių kruopų troškinys su šonine, daržovėm ir baravykais 4 asm.

Išbandykite receptą, kurį vienoje TV laidoje pristatė žinomas virtuvės šefas Tomas Rimvydis.

 

Karka su daržovėmis

Karka su daržovėmis 4 asm.

Kviečiame pasiruošti lietuvių mėgstamą patiekalą, kurio receptu TV laidoje pasidalino virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais 4 asm.

Gamindami įvairiausius patiekalus pupeles, ko gero, renkamės dažniau, tačiau avinžirniai (kartais dar pavadinami turkiškais žirniais) irgi turi savo gerbėjų. Siūlome išsivirti sočios ir kvapnios sriubos su ankštiniais. Tikrai pasotins!

 

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Antiena su aštriu šokolado padažu

Antiena su aštriu šokolado padažu 2 asm.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

Grikių ir varškės kotletukai

Grikių ir varškės kotletukai 4 asm.

Grikių dažnai griebiamės tada, kai visos maisto atsargos namie išsenka, tačiau tai toli gražu nėra „vargo kruopa“. Grikiai ir skanūs, ir maistingi, o jei kartais prisivirėte jų per daug, dar keli papildomi priedai ir išsikepsite puikių kotletukų. 

 

Lengvas ir skanus jautienos ir saldžiųjų bulvių troškinys

Lengvas ir skanus jautienos ir saldžiųjų bulvių troškinys 6 asm.

Nei jautiena, nei saldžiosios bulvės, arba batatai, mūsų valgiaraštyje nėra nei retenybė, nei naujiena. Kai norėsite sušilti ir pasisotinti, kaiskite puodą ir ruoškite šį troškinį – jis nesudėtingas, gardus ir kvapnus!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką