-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 21

Mokymus su pacientais organizavęs Alvydas Navickas nebevadovauja Psichiatrijos klinikai

„Asmenybės augimo grupių“ mokymus, kuriuose dalyvavo Vilniaus psichikos sveikatos centro pacientai, organizavęs psichiatras Alvydas Navickas nuo rugsėjo nebevadovauja Vilniaus universiteto Psichiatrijos klinikai.
Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos posėdis
Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos posėdis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tačiau posto A.Navickas neteko ne dėl pažeidimų, kuriuos jo darbe nustatė ir savivaldybė, ir ligoninė, o dėl to, jog rugpjūčio 31 dieną baigėsi terminas, kuriam psichiatras buvo paskirtas klinikos laikinuoju vadovu.

Vilniaus universiteto Psichiatrijos klinikos nauja laikinąja vadove tapo A.Navicko dešinioji ranka Lietuvos psichiatrų asociacijoje Sigita Lesinskienė. Ji Psichiatrijos klinikai vadovaus tol, kol naujai išrinktas Medicinos fakulteto dekanas skirs pastovų klinikos vadovą.

Tuo tarpu Psichiatrų asociacijai iki šiol tebevadovaujantis A.Navickas nuo šiol tėra eilinis Vilniaus universiteto docentas.

Jau būdamas tik eilinis dėstytojas A.Navickas rugsėjo 15 dieną iš Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto dekano Algirdo Utkaus sulaukė tarnybinės nuobaudos už tai, kad dar būdamas Psichiatrijos klinikos vadovu gegužę suorganizavo „Asmenybės augimo grupių“ mokymus su Vilniaus psichikos sveikatos centro pacientais.

Kaip 15min informavo Vilniaus universiteto Viešosios komunikacijos vadovas Ervinas Spūdys, A.Navickui skirtas papeikimas.

„Papeikimas skirtas už darbo drausmės pažeidimą, pasireiškusį jam suteiktų teisių viršijimu bei Vilniaus universiteto darbo tvarkos taisyklėse įtvirtintų darbuotojo pareigų laikytis darbo drausmės ir savo pareigas atlikti dorai ir sąžiningai nesilaikymu“, – nurodė E.Spūdys.

15min gegužę pranešė, kad Vilniaus psichikos sveikatos centro pacientai be ligoninės vadovo Martyno Marcinkevičiaus žinios dalyvaudavo mokymuose vadovams. Paaiškėjo, kad įmonių vadovus su ligoniais paslapčia suveda ne bet kas, o tuometis Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Psichiatrijos klinikos vadovas, Lietuvos psichiatrų asociacijos prezidentas A.Navickas.

Jis pats tokiuose mokymuose pacientų teisių pažeidimo nemato. Atvirkščiai – A.Navickas sakė darantis tik gera: laužantis stereotipus apie psichikos sutrikimų turinčius asmenis.

Generalinė prokuratūra po šio 15min straipsnio pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo. Tyrimas tebevyksta, tačiau įtariamųjų jame dar nėra.

Vilniaus savivaldybės administracijos suburta komisija jau baigė šios istorijos tyrimą ir nustatė, kad Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Psichiatrijos klinikos vadovas A.Navickas ir Vilniaus psichikos sveikatos centro Psichosocialinės reabilitacijos skyriaus vedėjas Janas Hilbigas ir šio centro Pirmojo skyriaus vedėjas Laurynas Bukelskis organizuodami „Asmenybės augimo grupių“ mokymus Lietuvos banko darbuotojams pažeidė pacientų teises.

Vilniaus psichikos sveikatos centras dėl situacijos atliko vidinį tyrimą ir nustatė pažeidimus. L.Bukelskis pasitraukė iš centro skyriaus vedėjo pareigų, o J.Hilbigas nesulaukė jokių nuobaudų.

Jungtinių Tautų (JT) Neįgaliųjų teisių komiteto narys ekspertas Jonas Ruškus pateikė nuomonę, kad šiais mokymais buvo grubiai pažeistos žmogaus teisės.

Dėl šių mokymų tyrimą dar atlieka Seimo kontrolieriaus tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius