-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 10 08

R.Karbauskis kibo į atlapus G.Paluckui: provokavo atsakyti į klausimą ir pažadėjo atsiprašymą

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis paramą antrame Seimo rinkimų ture pažadėjo socialdemokratams. O ką rems pastarieji? Politikas įsitikinęs, kad Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) dėl paramos sukirto rankomis su konservatoriais, tačiau LSDP lyderis Gintautas Paluckas tai neigia – tik dėkoja už „valstiečių“ palaikymą, o pats tokio nežada.
Ramūnas Karbauskis ir Gintautas Paluckas
Ramūnas Karbauskis ir Gintautas Paluckas / 15min nuotr.

Likus kelioms dienoms iki Seimo rinkimų tiesioginiame „Žinių radijo“ eteryje R.Karbauskis ir G.Paluckas susitiko laidoje „Ką rinkti?“.

Jos metu R.Karbauskis provokavo oponentą atsakyti į klausimą, ką LSDP rems antrajame Seimo rinkimų ture, kai vienmandatėse apygardose susikaus „valstiečių“ ir dešinei priskirtini konservatorių bei liberalų kandidatai. R.Karbauskis kartojo, jog „valstiečiai“ tokioje situacijoje rems LSDP.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

„Aš besąlygiškai sakau: mes antruose turuose, kur bus konservatoriai ir socialdemokratai, arba liberalai ir socialdemokratai, remsim socialdemokratų kandidatus, nes yra logika – centro kairės logika“, – aiškino LVŽS lyderis ir tikino, kad G.Paluckas analogiškos paramos nežada. O taip yra todėl, nes, pasak jo, socialdemokratų ir konservatorių kandidatai savivaldybėse dirba „išvien“.

„Mes dėl nieko nesame susitarę, nesame taręsi ir jūs puikiai tą žinote. Ir aš jums taip sakiau, premjerui taip sakiau“, – atkirto G.Paluckas.

Jis tikino, kad „ateitis yra švari“, kaip „baltas lapas“, kad viskas paaiškės po rinkimų dienos.

„Po spalio 11 dienos, kai mes matysime, kas yra antruose, mūsų skyriai kalbėsis ten, kur negali apsispręsti, su manimi“, – nurodė G.Paluckas.

Be kita ko, jis dėkojo „valstiečiams“ už pažadėtą „besąlygišką“ paramą.

„Ačiū, aš džiaugiuosi, todėl dar kartą sakau, kad mūsų nuostata nesikeičia: centro kairės koalicija yra mūsų prievolė kaip kairiosios partijos“, – kalbėjo LSDP vedlys.

„Antram ture šitas melas išaiškės. Ir jeigu jūs paremsit nors vienoj apygardoj konservatorius, liberalus, bus aišku, kad jūs šiandien meluojat. Taip? Taip“, – neatlyžo R.Karbauskis.

„Jūs jau pats su savimi šnekatės“, – pastebėjo G.Paluckas.

Jeigu jūs antruose turuose neremsit konservatorių, liberalų, o remsit „valstiečius“, tokiu atveju aš jūsų iš tikrųjų atsiprašysiu.

„Jeigu jūs antruose turuose neremsit konservatorių, liberalų, o remsit „valstiečius“, tokiu atveju aš jūsų iš tikrųjų atsiprašysiu, nes aš žinau paprasčiausiai, kad jūs dabar neduodat atsakymo, nes jo negalit duoti“, – pažadėjo R.Karbauskis, o G.Paluckas nenusileido.

„Aš viską galiu, bet tikrai nesileisiu į tokias manipuliacijas, kokiomis jūs užsiimate, nes tai yra negražu“, – atsakė jis.

Konservatorių komunikacijos vadovė Vytautė Šmaižytė anksčiau 15min paneigė, jog LSDP antrame ture jiems pažadėjo kokią nors paramą.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./TS-LKD
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./TS-LKD

„Tik R.Karbauskis pats gali atsakyti, ką jis turi galvoje. Mums irgi įdomu, ką jis kalba. Savo ruožtu, TS-LKD tiesiog vykdo aktyvią rinkimų kampaniją ir nėra linkusi sureikšminti prognozių, iš serijos, kas būtų jeigu būtų“, – komentavo ji.

Tiesa, kalbėdamas apie būsimą koaliciją, konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis galimybės suremti pečius su socialdemokratais neatmetė. Daugiau apie tai – čia.

Seimo rinkimuose tęsiasi išankstinis balsavimas. Rinkimų diena – sekmadienis, o antrasis Seimo rinkimų turas – spalio 25-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius