Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 05 11 /20:58

Svarbiausios šio pirmadienio naujienos apie koronavirusą ir karantiną

Kadangi pastaruoju metu naujienų srautas apie koronavirusą ir karantiną yra labai didelis, 15min siūlo čia, vienoje vietoje, perskaityti pagrindines šio pirmadienio, gegužės 11 d., naujienas apie tai.
Koronavirusas
Koronavirusas / 123rf.com nuotr.

1. Koronavirusas Lietuvoje: infekcija nustatyta dar 6 žmonėms. Nuo epidemijos pradžios patvirtintų ligos atvejų skaičius Lietuvoje siekia 1485. Pasveikusiais laikomi – 833 asmenys. Dar serga – 598 pacientai. Be to, sekmadienį naujas atvejis nustatytas 11 metų vaikui, parskridusiam į Lietuvą privačiu lėktuvu iš Maskvos. Stacionare gydomi 77 pacientai, iš jų reanimacijoje – 14, ventiliuojami – šeši, su deguonies kaukėmis – 27. Šiuo metu izoliuoti yra 303 asmenys.

2. Užfiksuotas pirmasis koronaviruso atvejis Neringoje, o reabilitacijos centre „Pušyno kelias“ pirmadienį patvirtinti trys koronaviruso atvejai.

3. Koronavirusu židiniu buvusi Šeškinės poliklinika atvėrė duris: pacientai vaikščios pagal rodykles, o konsultacijos telefonu – ir po karantino

4. Pandemijai plečiantis nustatoma vis daugiau COVID-19 simptomų. video|177686}

5. Mokslininkai paneigė mitą, kad mirštama „nuo senatvės, o ne nuo koronaviruso“.

6. Anot Nacionalinės visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovės Rolandos Lingienės, virusas plinta sostinėje: Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje jau registruota 18 COVID-19 atvejų (8 darbuotojai ir 10 pacientų – aštuoni iš Vidaus ligų skyriaus ir du reanimacijos skyriaus). Antavilių pensionate išvis jau nustatyti 34 atvejai, iš jų 21 gyventojui.

VIDEO: A.Veryga apie naujus COVID-19 atvejus Lietuvoje ir tolimesnę kovą su pandemija

7. Po šilto savaitgalio, kai daugiau gyventojų leido laiką lauke, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga spaudos konferencijoje teigė, kad yra visos galimybės, kad virusas pradės plisti greičiau. Bet apie karantino sąlygų švelninimo stabdymą reiktų galvoti, jei koronaviruso atvejų skaičiai pradėtų didėti staiga. Jis taip pat užsiminė, kad svarstoma leisti asmenines šventes lauke, o artimiausiu metu bus priimti sprendimai dėl restoranų atidarymo.

8. Šią savaitę, dėl švelninamo karantino, grįžta skrydžiai, atsiveria Latvija, Estija ir iš dalies – Lenkija: ką reikia žinoti?

9. Koronavirusas pasaulyje: JAV – 776 nauji mirties atvejai, Baltarusijoje užsikrėtusių – 23,9 tūkst. Vokietijoje vėl daugėja COVID-19 atvejų: bet kaltas nebūtinai visuomenės atsipalaidavimas. Maskvoje balandį mirtingumas – 20 proc. didesnis nei 10 metų vidurkis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius