-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 08 /19:48

Svarbiausios šio trečiadienio naujienos apie koronavirusą

Kadangi pastaruoju metu naujienų srautas apie koronavirusą yra labai didelis, 15min siūlo čia, vienoje vietoje, perskaityti pagrindines šio trečiadienio, balandžio 8 d., naujienas apie tai.
Koronavirusas
Koronavirusas / 123RF.com nuotr.

1. Lietuvoje nustatyti 912 koronaviruso atvejų, iš jų 166 – Klaipėdoje. Liga serga 154 medikai. Kaip sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, šiuo metu ligoninėse gydomi 134 pacientai, iš jų 21 būklė sunki, 13 yra reanimacijoje su deguonimi, 8 reanimacijoje su plaučių ventiliacija. Dar yra 32 pacientai su deguonies kaukėmis ne reanimacijoje.

2. Vyriausybė apsisprendė: karantinas – dar dvi savaites, judėjimo Lietuvoje ribojimai prasidės dar penktadienio vakarą.

3. Nuo penktadienio įsigalios nurodymas viešose vietose dėvėti veido apsaugos priemones – kaukes, respiratorius ar panašius daiktus. Tiesa, premjeras pažymėjo, kad šis nurodymas nėra absoliutus. Premjeras Saulius Skvernelis minėjo, kad jeigu gyventojai preciziškai laikysis karantino režimo sąlygų, o po Velykų savaitgalio COVID-19 neišplis dar labiau, karantino režimas bus švelninamas.

4. Mokslininkai skaičiuoja, kad sušvelninus karantiną gegužę turėsime 20 tūkst. COVID-19 pacientų, o rudenį gresia didžiulė antra banga.

5. Dėl koronaviruso bus tiriami 19 Kalvarijos ligoninės pacientų ir 11 medikų, užkratą atvežė slaugytoja. A.Veryga pripažino, kad dabar virusas plinta iš ligoninės į ligoninę, todėl būtina dar griežčiau riboti medikų važinėjimą ir darbą per kelias vietas. Teisės profesorius Vytautas Nekrošius sako, kad asmeniškai pats mano, kad darbe užsikrėtę medikai turi visas galimybes savo teises ginti teismuose.

6. 15min duomenimis, mažiausiai trys asmenys, kovo 27 dieną parskridę iš Londono į Vilnių, jau 11 dienų nesulaukia oro uoste paimtų mėginių tyrimo rezultatų. Vienas jų dėl prastos savijautos išvežtas į ligoninę, atlikus naują testą paaiškėjo, kad serga COVID-19.

7. Viešųjų pirkimų duomenys: ką ir už kiek pirko pagrindinės su koronavirusu kovojančios ligoninės?

8. Su COVID-19 pacientais dirbanti slaugytoja Vera pasidalino, ką kasdien patiria: „Žmonės, likite namuose!“.

9. Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) direktorius prof. dr. Saulius Čaplinskas savo feisbuko paskyroje pasidalijo ekspertų išvada apie tai, kad koronavirusą galimai platiname tiesiog kvėpuodami.

10. Paskelbti viešojo transporto maršrutai, kuriais iš Vilniaus Santaros klinikų galėjo pabėgti COVID-19 serganti moteris. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prašo gyventojų kreiptis, jei teko tuo važiuoti minėtais maršrutais.

11. Koronavirusas pasaulyje: Europoje užregistruotų atvejų skaičius viršijo 750 tūkst. Danija ir Norvegija pradės švelninti dėl koronaviruso plitimo priimtus apribojimus. Jungtinės karalystės premjero Boriso Johnsono sveikatos būklė – patenkinama.

VIDEO: Pamatykite, kaip atrodė žaibiškas koronaviruso plitimas visoje Europoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius