Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Maskvoje – Darjos Duginos laidotuvės

Maskvoje šimtai žmonių susirinko į vieno žymiausių Rusijos nacionalistų ideologų nužudytos dukters Darjos Duginos laidotuves. Ultranacionalisto Aleksandro Dugino duktė D.Dugina žuvo šeštadienį per automobilyje padėtos bombos sprogimą netoli Maskvos.
Darjos Duginos laidotuvės
Darjos Duginos laidotuvės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kyjivas kategoriškai atmeta Rusijos saugumo tarnybos FSB kaltinimus, neva Ukrainos žvalgybos tarnybos užsakė jos nužudymą. Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danylovas sako, kad D.Duginą nužudė Rusijos specialiosios tarnybos

Antradienio rytą Maskvos televizijos centro salėje prie D.Duginos karsto ėjo aukšto rango politikai, nacionalistai ir draugai.

Ant juodos sienos už karsto kabojo didelė nespalvota žurnaliste ir nacionalistinės žiniasklaidos komentatore dirbusios D.Duginos nuotrauka, praneša „Reuters“.

Jos tėvas, 60 metų A.Duginas, kuris daugelį metų pasisakė už naujos Rusijos imperijos, kuri absorbuotų tokių šalių kaip Ukraina teritoriją, sukūrimą, sakė gedintiesiems, kad jo dukra žuvo už Rusiją.

„Jei jos tragiška mirtis ką nors sujaudino, ji būtų paprašiusi ginti šventąją (rusų) stačiatikybę, žmones ir Tėvynę.

Ji žuvo už Rusiją, tėvynę ir fronto linijoje, kuri yra ne Ukrainoje, o čia“, – laidotuvėse kalbėjo A.Duginas.

29 metų D.Duginos vairuojamas jos tėvui priklausantis automobilis „Toyota Land Cruiser“ buvo susprogdintas šeštadienį apie 21 val. vietos (ir Lietuvos) laiku netoli Didžiųjų Viaziomų gyvenvietės, maždaug už 40 km nuo Maskvos, jai grįžtant namo iš vieno festivalio netoli sostinės.

Tyrimų komiteto Maskvos srities padalinys nurodė, kad automobilyje buvo padėtas sprogstamasis įtaisas.

Kaip pranešė britų visuomeninis transliuotojas BBC, A.Duginas ir jo duktė buvo pakviesti kaip garbės svečiai į festivalį „Tradicija“ Zacharovo dvare, kur kadaise gyveno iškilus rusų poetas Aleksandras Puškinas.

D.Dugina iš renginio išvažiavo tėvo automobiliu, o A.Duginas tik paskutinę minutę nusprendė išvykti kita mašina, todėl manoma, kad būtent jis galėjo būti pagrindinis sprogdinimo taikinys, sakoma BBC pranešime.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Darijos Duginos žuties vietoje dirbo Rusijos kriminalistikos ekspertai.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Darijos Duginos žuties vietoje dirbo Rusijos kriminalistikos ekspertai.

D.Dugina užsiėmė žurnalistika, filosofija ir politikos mokslais, 2022 metų liepą ji buvo įtraukta į Jungtinės Karalystės sankcijų sąrašą.

D.Dugina, nacionalistinės pakraipos televizijos „Cargrad“ apžvalgininkė, kaip ir jos tėvas aktyviai palaikė Rusijos agresiją Ukrainoje.

Dėl dezinformacijos apie karą skleidimą JAV ir Britanija D.Duginai buvo įvedusi sankcijas. Daug analitikų mano, kad nužudyti D.Duginą galėjo Rusijos specialiosios tarnybos, taip siekiant pateisinti represijas arba sušvelninti vis garsiau Kremlių kritikuojančią „karo partiją“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius