-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 12

Nepaliauja gąsdinti, kad COVID-19 skiepai susargdins AIDS ir kontroliuos mintis

Vakcinų nuo COVID-19 skeptikai nepailsdami platina jau ne kartą paneigtas melagienas: kad jos pakeis žmogaus DNR, moteris padarys nevaisingomis, susargdins AIDS, padės užvaldyti pasaulį ir net kontroliuoti paskiepytųjų mintis. Pasitelkdami sau parankius tyrimų rezultatus ar susiedami įvairią teisingą informaciją, jie daro savas išvadas ir bando įbauginti visuomenę.
Rusiškos vakcinos nuo koronaviruso gamyba
Vakcinos nuo koronaviruso gamyba / TASS nuotr.

Vieno lietuvio, kuris sakosi esąs muzikantas, o anksčiau net dirbęs mokykloje, paskelbtame įraše socialiniame tinkle „Facebook“ galima suskaičiuoti bent dešimt įvairių sąmokslo teorijų.

AIDS priežastis – virusas, ne vakcina

Jau pirmame įrašo sakinyje suplaktos kelios melagienos: „Vakcinose AIDS, nevaisingumas, programa keicianti zmogaus DNR, kur pats organizmas gali kovoti su savimi. Australijoje visi patikryti po vakcinos turi teigiama AIDS (…).“ (kalba netaisyta – red. past.).

Gandas, kad pasiskiepijusieji suserga AIDS, paplito iš Australijos. Mat kai kurie šios šalies kompanijos CSL ir Kvinslendo universiteto sukurtos vakcinos nuo COVID-19 bandymuose dalyvavę žmonės išties sulaukė teigiamų ŽIV testų rezultatų, nors šiuo virusu nebuvo užsikrėtę.

Vakcina teikė daug vilčių – pirmieji bandymai rodė, kad ji sėkmingai paskatina antikūnų gamybą, bet vyriausybė nutraukė susitarimą pirkti 51 mln. šios vakcinos dozių. Galiausiai tyrimai buvo sustabdyti.

Anot CSL ir Kvinslendo universiteto, ŽIV testų rezultatai buvo klaidingai teigiami, kitaip tariant, žmonės nebuvo užsikrėtę. Tai parodė ir papildomi patikrinimai.

Testai rodė užkratą, kadangi mokslininkai vakcinai kaip stabilizuojantį komponentą panaudojo ŽIV proteino fragmentą (ne visą virusą) ir kai kurių savanorių organizmuose atsirado antikūnų.

Vakcinos AIDS nesusargdina, šią ligą sukelia žmogaus imunodeficito virusas.

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Į vieną įrašą surinkta visa melagienų kolekcija
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Į vieną įrašą surinkta visa melagienų kolekcija

Gąsdinimai, kad vakcinos paveiks vaisingumą, tai pat neturi pagrindo. Mat dėl skiepo susidarantis viruso spyglio baltymas esą panašus į sincitiną-1, kuris reikalingas formuojantis placentai. Iš to daroma išvada, kad paskiepytų žmonių imunitetas kovos su šiuo baltymu, tad neleis placenta negalės susidaryti.

Pirmieji šią teoriją iškėlė žinomi COVID-19 skeptikai skeptikai vokietis pulmonologas dr. Wolfgangas Wodargas ir buvęs „Pfizer“ darbuotojas dr. Michaelas Yeadonas iš Jungtinės Karalystės. Jų išvedžiojimus paneigė ne vienas mokslininkas.

Teisingas faktas, kad žmogaus kūne esama baltymo sincitino-1, kuris būtinas nėštumo metu placentai vystytis. Tačiau jis ir SARS-CoV-2 spyglio baltymas nepanašūs tiek, kad vakcina paskatintų organizmą priešintis sincitino-1 gamybai.

Sąmokslo teorija, kad informacine RNR paremtos kompanijų „Pfizer“/„BioNTech“ ir „Moderna“ vakcinos pakeis žmonių DNR, yra viena populiariausių.

Nė viena iš vakcinų, sukurtų pagal iRNR technologiją, negali pakeisti DNR. Jos net neturi sąlyčio su DNR. Paprastai kalbant, tai yra instrukcija ląstelei, kaip gaminti baltymą ar jo dalį.

iRNR iš vakcinos moko mūsų ląsteles gaminti baltymą, kuris paskatina imuninį atsaką. Vos patekusi į ląstelę ji suyra, net nepasiekusi ląstelės branduolio, kur yra DNR.

Deja, mirčių pasaulyje padaugėjo

Toliau įraše pasakojama apie „ląsteles apšviečiantį liuceferiną, nuo žodžio liuciferis“. Liuciferinas esą „turi jūsų paso duomenis ir jumyse esanti medžiaga rodys jūsų buvimo vietą“.

Liuciferinu (jis išties pavadintas pagal lotynišką žodį lucifer – šviesos nešėjas) pavadintas šviesą skleidžiantis komponentas, randamas šviesą skleidžiančiuose organizmuose.

Bioglow nuotr./Naktį šviečiantis augalas
Bioglow nuotr./Naktį šviečiantis augalas

Tai vyksta ne tik dėl natūralaus proceso – mokslininkai taip pat sugebėjo priversti augalus švytėti. Jie „nulaužė“ dviejų tabako augalų rūšių genetinį kodą ir dabar šie augalai šviečia.

Mokslininkų sukurta grybelinė bioliuminescencinė sistema augaluose esančią įprastą rūgštį paverčia į luciferiną ir jie pradeda švytėti ir dabar šie augalai šviečia.

Informacija apie žmogų tariamai „siunciama i kompiuteri ,kur dirbtinas intelektas seka zmones ju zodzius ir net mintis“ (kalba netaisyta – red. past.), tęsiama įraše.

„Pagal Swabo kliedesius“ ši informacija esą „bus valdoma tų pačių klounų, kurie valdo pasaulį, o žmonės, netinkantys jiems, negaus darbo, paskolų, negalės nusipirkti namo, mašinos ir panašiai“.

Čia tikriausiai kalbama apie Pasaulio ekonomikos forumo įkūrėją ir vadovą vokietį Klausą Schwabą, kuris figūruoja sąmokslo teorijose, esą COVID-19 buvo sugalvota siekiant užvaldyti pasaulį.

Dar pernai internete buvo pasirodęs išgalvotas planas, kuriuo tariamai siekiama per pandemiją suvaržyti gyvenimą. Buvo pasakojama, kad parduotuvėse ims trūkti prekių, bus nustatyta nauja minimali alga, panaikinta privati nuosavybė, bet nurašytos visos skolos, kad nežlugtų ūkis, o už tai žmonės privalės skiepytis nuo COVID-19.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Klausas Schwabas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Klausas Schwabas

Toliau įraše minima „žmonija 2.0 arba perkrovimas“ (žmogaus kūno sujungimas su dirbtiniu intelektu“) yra aliuzija į K.Schwabo ir analitiko Thierry Malleret knygą „Didysis perkrovimas“. Kaip tik ji įkvėpė melagienoms apie pasaulio užvaldymą.

„Dabar naudojama psichinė teroristinė metodika, kaip baimė, žmonėms varoma baimė, nors mirčių nėra daugiau nei anksčiau pasaulyje“, – tvirtinama įraše.

Statistika rodo, kad mirusiųjų nuo COVID-19 skaičius jau perkopė 4 mln. Vienas tyrimas rodo, kad vien JAV galėjo mirti 900 tūkst. žmonių – dukart daugiau, palyginti su oficialiais skaičiais.

Šiemet nuo infekcijos jau mirė daugiau žmonių nei per visus 2020-uosius. Skaičiuojama, kad per pandemiją užregistruota 7-13 mln. mirčių daugiau nei jų galėjo būti.

Remiasi žinoma konspirologe

Galiausiai pridėta nuoroda į vaizdo įrašą, kuriame kalbinama žinoma melagienų skleidėja, amerikietė vidaus ligų gydytoja osteopatė dr. Carrie Madej.

Sausį, tuomečio prezidento Donaldo Trumpo šalininkams šturmuojant vienų iš JAV parlamento rūmų – Senato – pastatą, ji kalbėjo per riaušes prie Kapitolijaus Vašingtone.

Ji internete plintančiuose įrašuose gąsdina tuo pačiu – kad vakcinos nuo COVID-19 pakeis žmogaus genomą, sukels nevaisingumą, paveiks intelektą, užkrės ŽIV.

123RF.com nuotr./Raudonas kaspinas – tarptautinis paramos, prevencijos ir solidarumo su užsikrėtusiais ŽIV ir sergančiais AIDS simbolis
123RF.com nuotr./Raudonas kaspinas – tarptautinis paramos, prevencijos ir solidarumo su užsikrėtusiais ŽIV ir sergančiais AIDS simbolis

Pavyzdžiui, šiame vaizdo įraše medikė pasakoja, kaip paskiepyti žmonės bus sujungti su dirbtiniu intelektu (šį procesą angliškai ji vadina transhumanism), o vakcinų kūrėjai „turės dalį mūsų genomo“.

Patikimi šaltiniai

Informacinę erdvę stebinčių institucijų atstovai pataria nenaudoti socialinių tinklų kaip vienintelio informacijos šaltinio ir ypač skeptiškai vertinti bet kokią informaciją, skelbiamą komentaruose.

Raginama rinktis oficialių institucijų, patikimų žiniasklaidos priemonių duomenis bei akylai stebėti, iš kur atkeliauja informacija.

Oficialią informaciją apie COVID-19 pateikia Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), Statistikos departamentas, Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC), Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras (ECDC).

Jei kyla klausimų dėl COVID-19 vakcinos, siųskite juos mūsų redakcijai el. pašto adresu skiepai@15min.lt.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius