Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2011 lapkričio 7d. 10:54

Patarimai: kaip pasigaminti šviežių sulčių kokteilius namuose

Jei kokteilis išėjo per tirštas, praskieskite jį apelsinų sultimis.
123rf.com nuotr. / Jei kokteilis išėjo per tirštas, praskieskite jį apelsinų sultimis.
Po sunkios darbo dienos žiupsnį energijos gali padovanoti šviežių sulčių kokteilis. Iš įvairiausių daržovių ir vaisių miksuojami deriniai – nepamainomas vitaminų šaltinis visais metų laikais.

Jei virtuvėje turite sulčiaspaudę arba plaktuvę, juos lengvai galite pasiruošti ir namuose.

10 vertingų patarimų

• Gamindami kokteilį su morkų sultimis, įmaišykite šaukštelį aliejaus arba grietinėlės. Šių ingredientų dėka organizmas greičiau įsisavins morkose esančius vitaminus.

• Iš morkų, obuolių ir petražolių suplaktas sulčių kokteilis padės nusilpusiam imunitetui.

• Per saldžiam kokteiliui gaivos įpūs keli šaukšteliai žaliųjų citrinų sulčių.

• Jei kokteilis išėjo per tirštas, jį praskieskite apelsinų sultimis.

• Moliūgai, morkos ir abrikosai – kiek netikėtas, tačiau ypač sveikatingas vaisių ir daržovių derinys. Jį rekomenduojama gerti sergant mažakraujyste.

• Imbierą galima maišyti į daugelį sulčių kokteilių. Jis ne tik pagyvina jų skonį, bet ir padeda esant virškinimo sutrikimams bei sergant peršalimo ligomis.

• Nervų sistemos sutrikimais besiskundžiantiems žmonėms rekomenduojama tris kartus per savaitę išgerti iš pomidorų, salierų ir kopūstų pagamintą sulčių kokteilį.

• Jei nemėgstate sulčių kokteilių saldinti sirupu ar medumi, įmaišykite sunokusio mango vaisiaus minkštimo.

• Veido odą pagražins agurkų, serbentų, greipfrutų ir obuolių sulčių kokteilis. Jame slypi visai dienai žmogaus organizmui reikalingas vitamino C kiekis.

• Kedro riešutų miltai tinka ne tik kepiniams gardinti. Šis ingredientas gali tapti paskutiniu jūsų improvizuoto sulčių kokteilio akcentu!

Medaus, mėtų ir apelsinų sulčių kokteilis

Jums reikės:

– 1 stiklinės vandens;

– 1 stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių;

– kelių šviežių ar džiovintų mėtų lapelių (daugiau ar mažiau – priklauso nuo to, kiek intensyviai kokteilyje norite justi mėtas);

– 2 arb. šaukštelių medaus;

– 1 arb. šaukštelio citrinos sulčių;

– 2 arb. šaukštelių klevų sirupo;

– žiupsnelio cinamono.

Gaminimas:

1. Užplikykite mėtų lapelius verdančiu vandeniu ir leiskite arbatai pritraukti.

2. Atvėsusią arbatą perkoškite sieteliu ir supilkite į ją ką tik išspaustas apelsinų sultis.

3. Sudėkite medų, įpilkite citrinos sultis ir klevų sirupą.

4. Mišinį suplakite elektriniu trintuvu, apibarstykite cinamonu ir gerkite.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

15MAX

Mano kiemas

Atsakingai kuriamas šeimos verslas

Video

00:22
01:07
00:21

Esports namai

Grožio programa 360°

URBAN˙/

Kiekvienas gali

Kiekvienas gali
Parašykite atsiliepimą apie 15min