Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų įvykis 2012: išrinkite didžiausią technologijų nesėkmę

Kiekvienais metais galime pasidžiaugti išradingomis technologijomis. Kaip bebūtų, ne visi išradimai ir naujovės iš karto susilaukia pasisekimo. 15min.lt žvilgsnis į nesėkmingiausius metų išradimus ir neprigijusius sprendimus.
Technologijos
Technologijos / „Scanpix“ nuotr.

„Apple Maps“. Kompanija „Apple“ susilaukė kritikos lavinos dėl savo žemėlapių tarnybos. Naujoji žemėlapių tarnyba pakeitė iki tol naudotą „Google Maps“. Už pašaipų susilaukusį projektą atsakingas asmuo buvo atleistas, o „Apple“ generalinis direktorius Timas Cookas priėmė kompanijai nebūdingą sprendimą ir atsiprašė klientų už žemėlapių tarnybos trūkumus bei pasiūlė kol kas naudoti konkurentų produktus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Apple Maps“ žemėlapiai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Apple Maps“ žemėlapiai

Neseniai netgi pasirodė informacija, kad Australijos policija ragina turistus nesinaudoti „Apple Maps“ žemėlapių tarnyba, nes tai gali kelti pavojų gyvybei.

ACTA sutarties atmetimas. Milžiniško visuomenės dėmesio susilaukusi prieštaringa ACTA sutartis liepos mėnesį buvo atmesta Europos parlamente.

Anksčiau 22 Europos Sąjungos narės, tarp jų ir Lietuva, pasirašė ACTA sutartį, tačiau ji nebuvo formaliai ratifikuota. EP nusprendus sutarties neratifikuoti, ji pasmerkta žlugti – tai reiškia, kad jokios ES narės negalės prisijungti prie šios sutarties 

„Microsoft“ renginyje demonstruotas planšetinis kompiuteris „Surface“ „užlūžo“ pačiu nepalankiausiu momentu. Windows“ padalinio prezidentas Stevenas Sinofsky tokį scenarijų galėjo tik sapnuoti košmare. Jam pradėjus pasakoti apie naująjį produktą ir demonstruoti galimybes, šis užstrigo vos įjungus interneto naršyklę.

Žurnalistams išsiaiškinus, kad pristatyto telefono „Nokia Lumia 920“ vaizdo kameros galimybės buvo demonstruojamos naudojant ne telefoną, o filmavimo kamerą, kompanija suskubo atsiprašyti už nesusipratimą.

„Mes turėjome įspėti, kad demonstruojamos tik OIS galimybės. Tai nebuvo nufilmuota su „Lumia 920“ ir mes atsiprašome už painiavą“, – rašoma „Nokia“ tinklaraštyje. 

„Mac“ kompiuteriai ir virusai. „Botnet“ tinkle buvo daugiau nei 550 tūkst. infekuotų sistemų, didžioji dalis jų yra JAV ir Kanados teritorijose.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Mac“ kompiuteriai
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Mac“ kompiuteriai

Kenkėjiška programa išsaugo „Mac“ kompiuterio kietame diske vykdomąjį failą, kuris skirtas informacijai apie valdymo serverių apkrovą parsisiųsti bei vėlesniam kenkėjiško kodo įvykdymui. Pradėjusi veikti, programa tikrina, ar kompiuteryje nėra įdiegta apsaugos priemonių, kurios galėtų sužlugdyti „operaciją“. Kenkėjiška programa „BackDoor.Flashback“ užkrečia kompiuterius, dirbančius su operacine sistema „Mac OS X“.

Prieš įsidiegdama kenkėjiška programa patikrina, ar kompiuteryje nėra antivirusinių programų, o jų neradusi išmeta pranešimą apie sistemos atnaujinimą ir prašo vartotojo įvesti slaptažodį. Jei slaptažodis įvedamas, virusas tiesiog įsidiegia į „Safari“ naršyklę.

Socialiniam tinklui „Facebook“ išėjus į akcijų biržą jo akcijos buvo įvertintos 38 doleriais už vienetą (bendra kompanijos vertė tuomet siekė 104 mlrd. dolerių). Praėjus mažiau nei dviem savaitėm akcijų vertė sumenko beveik ketvirtadaliu. Šis debiutas akcijų biržoje laikytinas vienu iš blogiausių pasirodymų pastaraisiais metais.

Vasarį pasirodė informacija dėl Lietuvos antipiratinės veiklos asociacijos (LANVA) siekių pričiupti visus nelegaliai įkėlusius ar platinančius filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ kopijas

Visgi interneto piratai nepabūgo išankstinių grasinimų gaudyti filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ nelegalius siuntėjus – „nemokamą“ filmo kopiją atsisiuntė tūkstančiai žmonių. Tačiau interneto piratų gaudymo operacijos vaisiai buvo tikrai neįspūdingi – buvo užfiksuoti tik maždaug 25 IP adresai, kuriais buvo platinama nelegali filmo kopija.

„Linkomanija“ savotiškai paerzino filmo gynėjus: pasirodė aprašymas, kad filmo skleidimas atidedamas nakčiai „kad niekas nepagautų“. Mažesnėse „Torrent“ svetainėse taip pat pasirodė filmo kopija, o tai dar labiau apsunkino LANVA ir policijos pareigūnų darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius