Dabar populiaru
Published: 24 july 2012 17:19

Lithuania opposed EC idea to make big companies hire data protection inspectors

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija pastebi, jog savo asmeninius duomenys gyventojai dažnai paviešina patys.
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr. / In Remigijus Šimašius view, the current regulation of personal data protection is faulty.

Lithuania disapproves of the European Commission's (EC) idea to stipulate an obligation for large companies to have a separate employee in charge of personal data protection, Justice Minister Remigijus Šimašius says.

"The commission's proposal is that companies with staff of 250 and more should have a data protection officer who, among other things, would have to be licensed for the job. I cannot support this aspect," the minister told BNS via telephone from Cyprus.

The EC proposal is on the agenda of an informal meeting of EU ministers in Nicosia. In Šimašius' words, regulations could envisage an obligation for companies to authorize an employee to guarantee personal data protection without having to establish a separate position.

Šimašius said the current proposal would bring an inadequate burden upon businesses.

"A large number of countries have general observations that the administrative burden should either be reduced or there should be no new restrictions. The issue of data protection inspector has been raised. I hope our remarks will be heard," the justice minister said.

In his words, the current regulation of personal data protection is faulty – "it is rather bureaucratic and burdening for businesses," therefore, the EC initiative includes good proposals too.

"Some of the thing are made simpler – for example, the duty for data protection officers to register and receive permits from data protection inspectorates is scrapped," said Šimašius.

The Justice Ministry cited EC calculations, which suggest that the duty for the private sector in the European Union may cost about 320 million euros. Spendings in the public sector have not been assessed.

The minister made more remarks in connection to the regulation, which has been in discussion for nearly six months. The Lithuanian official also emphasized he was in support of the objective to work out a better mechanism of regulating personal data and envisage more measures that would enable people to improve management of their online data, develop a set of rules that would be in effect in all of the EU and increase the liability of data managers in case of undue use of data.

"It is crucial to protect the data; however, it is just as important that people who exchange e-mails on a daily basis do not become hostage to some regulation, which makes it unclear whether they are offenders or not," Šimašius told BNS.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Report mistake

Successfully sent

Thank you

Naujienos

Aktualu

Ekonominės krizės vis labiau slegiami turkai skundžiasi aukštomis kainomis ir kaltina JAV

Aktualu

Kėdainietės istorija gniaužia kvapą: gaisre palaidojusi namus ir mamą, vargsta dėl vandentiekio

Vardai

M.Petruškevičius svarsto paviešinti du prieš žmonas smurtaujančius žinomus vyrus: „Aš šokiruotas“

Pasaulis kišenėje

Sustojęs laikas: Mirštančio Elėjos dvaro pakraštyje kvepia karališka arbata

Gyvenimas

Pažinčių svetainėse moterys elgiasi kitaip nei vyrai

Aktualu

Po avarijos automobilio iš Airijos vairuotojo ieško tarnybinis šuo

24sek

Adas Juškevičius Prancūzijoje prisistatė firminiais tritaškiais

Pasaulis kišenėje

Už 8 val. kelio nuo Lietuvos – turistų dar neatrastas miestas lyg iš distopinės knygos

Pasaulio savaitės įvykiai – įspūdingiausiuose kadruose (2018 rugpjūčio 12–18 d.)

Sportas

Prisvilęs Cristiano Ronaldo debiutas Italijoje – mačo herojumi tapo ne jis

Vardai

Viktorija Siegel pasibaisėjo degalinės plovyklos paslauga: „Šitas plovimas vertas 17 eurų?!“

Gyvenimas

Unikali apklausa: koks seksas patinka šiuolaikinėms moterims ir kokius lūkesčius jos turi

Aktualu

Paulius Jurkevičius: Pievų, pieno ir sielų lyderis

15min tema Aktualu

Nusikaltėlių slaptavietės (3): kaip namuose slepiami ginklai ir žmonės

Vardai

Eglei Jakštytei – 27-eri: apie gyvenimo vyrą, sielos miestą prie jūros ir naują etapą muzikoje

Maistas

Ką įdomaus kepsninėse ruošti veganams ir vegetarams: 4 originalūs receptai

Vardai

„G&G Sindikato“ nario Donciavo ir Vaidos Viršutytės vestuvės: jaunavedžių meilės liudininku tapo Lilas

Deuce

Novakas Džokovičius pateko į Sinsinačio turnyro finalą

Vardai

Nickas Jonas pasipiršo 11 metų už jį vyresnei Bolivudo aktorei Priyankai Choprai

24sek

Jaunieji krepšinio karaliai – Lietuvą pašalinusi Kroatija tapo Europos čempione

Naujienos

Aktualu

Ekonominės krizės vis labiau slegiami turkai skundžiasi aukštomis kainomis ir kaltina JAV

Aktualu

Kėdainietės istorija gniaužia kvapą: gaisre palaidojusi namus ir mamą, vargsta dėl vandentiekio

Vardai

M.Petruškevičius svarsto paviešinti du prieš žmonas smurtaujančius žinomus vyrus: „Aš šokiruotas“

Pasaulis kišenėje

Sustojęs laikas: Mirštančio Elėjos dvaro pakraštyje kvepia karališka arbata

Gyvenimas

Pažinčių svetainėse moterys elgiasi kitaip nei vyrai

Aktualu

Po avarijos automobilio iš Airijos vairuotojo ieško tarnybinis šuo

24sek

Adas Juškevičius Prancūzijoje prisistatė firminiais tritaškiais

Pasaulis kišenėje

Už 8 val. kelio nuo Lietuvos – turistų dar neatrastas miestas lyg iš distopinės knygos

Pasaulio savaitės įvykiai – įspūdingiausiuose kadruose (2018 rugpjūčio 12–18 d.)

Sportas

Prisvilęs Cristiano Ronaldo debiutas Italijoje – mačo herojumi tapo ne jis

Vardai

Viktorija Siegel pasibaisėjo degalinės plovyklos paslauga: „Šitas plovimas vertas 17 eurų?!“

Gyvenimas

Unikali apklausa: koks seksas patinka šiuolaikinėms moterims ir kokius lūkesčius jos turi

Aktualu

Paulius Jurkevičius: Pievų, pieno ir sielų lyderis

15min tema Aktualu

Nusikaltėlių slaptavietės (3): kaip namuose slepiami ginklai ir žmonės

Vardai

Eglei Jakštytei – 27-eri: apie gyvenimo vyrą, sielos miestą prie jūros ir naują etapą muzikoje

Maistas

Ką įdomaus kepsninėse ruošti veganams ir vegetarams: 4 originalūs receptai

Vardai

„G&G Sindikato“ nario Donciavo ir Vaidos Viršutytės vestuvės: jaunavedžių meilės liudininku tapo Lilas

Deuce

Novakas Džokovičius pateko į Sinsinačio turnyro finalą

Vardai

Nickas Jonas pasipiršo 11 metų už jį vyresnei Bolivudo aktorei Priyankai Choprai

24sek

Jaunieji krepšinio karaliai – Lietuvą pašalinusi Kroatija tapo Europos čempione

Vardai

Atgal į mokyklą