Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Mėtos“ 7 puslapis

Pikantiška žalumynų užtepėlė

Pikantiška žalumynų užtepėlė 5 asm.

Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, sumeskite į plakimo indą. Žoleles nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite lapelius, plonąją kotelio dalį palikite. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, sumeskite į indą su prieskoninėmis žolelė...
Vištų krūtinėlių kepsneliai

Vištų krūtinėlių kepsneliai 2 asm.

1. Paruoškite žaliąjį aptepą: kokosų drožles pamirkykite truputyje vandens, mėtų ir petražolių lapelius suplėšykite, svogūnėlį ir papriką sukapokite, česnaką sugrūskite, imbierą smulkiai sutarkuokite, kuminus sugrūskite arba sumalkite kavamale....
Šalta žirnelių sriuba su pupų salotomis

Šalta žirnelių sriuba su pupų salotomis 4 asm.

1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite sugrūstą česnaką, supjaustytus svogūnėlius ir kepinkite, kol šie suminkštės. 2. Suberkite žirnelius, cukrų, supilkite verdantį sultinį. Virkite 12 min., jei žirneliai švieži, arba 4 min., jeigu š...
Aštriosios vištienos salotos

Aštriosios vištienos salotos 4 asm.

1. Morką, papają, salierus supjaustykite panašaus ilgio šiaudeliais, mėsą – plonais griežinėliais, svogūnų laiškus susmulkinkite, riešutus paskrudinkite, nutrinkite luobeles ir sutrupinkite. 2. Visus salotoms skirtus produktus išmaišykite dubenyje....
Krepšeliai su citrininiu kremu

Krepšeliai su citrininiu kremu 4 asm.

Ant medinės lentelės miltus gerai sumaišykite su druska ir cukrumi. Sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir trinkite produktus švariais sausais pirštais, kol gausite trupinius. Masės viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinį ir suminkykite...
Ledų kokteilis

Ledų kokteilis 4 asm.

1. Mėtų lapelius nuskabykite nuo šakelių, susmulkinkite ir sumeskite į grūsti skirtą dubenį. 2. Žaliąją citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite pusės citrinos žievelių, likusią pusę palikite, supjaustykite citriną...
Obuolių gardėsis

Obuolių gardėsis 6 asm.

1. Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, susmulkinkite ir sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir brendyje pamirkytomis razinomis. 2. Šaltą sviestą labai smulkiai sukapokite peiliu,...
Mėtiniai makaronai

Mėtiniai makaronai 4 asm.

1. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite, padėkite šiltai. Citriną kruopščiai nušveiskite šepetėliu po karštu vandeniu, perliekite verdančiu vandeniu. Nutarkuokite pusės vaisiaus žievelę, išspauskite sultis. 2. Į prikaistuvį...
Užkandėlė su baklažanais

Užkandėlė su baklažanais 4 asm.

1. Nulupkite ir sutrinkite česnako skilteles jas sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Duoną supjaustykite storomis riekėmis, patepkite aliejumi su česnakais ir kepkite orkaitėje, kol apskrus.  2. Baklažaną perpjaukite per pusę, pabarstykite druska,...
Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu

Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu 2 asm.

1. Nuplautus ir nusausintus ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, agurkus – kubeliais, o svogūnų laiškus susmulkinkite. 2. Daržoves sudėkite į dvi gilias lėkštes, įdėkite petražolių ir mėtų lapelių (jų nebūtina pjaustyti), išmaišykite....
Kepti maltinukai su jogurtiniu padažu

Kepti maltinukai su jogurtiniu padažu 4 asm.

1. Paruoškite faršą. Į mėsą suberkite kuo smulkiau pjaustytą papriką ir žalumynus. Viską lengvai išminkykite. Tuomet susmulkintą batoną pamirkykite grietinėlėje arba piene ir  sudėkite į mėsą. Suberkite prieskonius ir įmuškite vieną kiaušinį. Iš...
Vištienos troškinys su moliūgu

Vištienos troškinys su moliūgu 2 asm.

1. Kubeliais supjaustytą moliūgą su smulkintu česnaku pakepkite išlydytoje mažesnėje sviesto dalyje. Kai vištiena suminkštės, supilkite džiūvėsėlius ir dar truputį pakepinkite. 2. Sudėkite smulkintą vištieną, įberkite vištienos prieskonių, truputį...
Sūrio pyragas su vynuogėmis

Sūrio pyragas su vynuogėmis 4 asm.

1. Iš lazdynų riešutų, stiklinės miltų, 100 g cukraus, kiaušinio, 150 g pjaustyto sviesto užminkykite tešlą. Įvyniokite į foliją ir 30 minučių laikykite šaldytuve. 2. Stalą pabarstykite miltais. Iš atšalusios tešlos iškočiokite maždaug 36 cm...
Pyragas su braškėmis

Pyragas su braškėmis 4 asm.

1. Miltus išsijokite ant stalo, pabarstykite druska. Ant jų sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir kapokite dideliu plačiu peiliu, kol susidarys vienodi trupiniai. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltelinį cukrų ir maišykite peiliu iš kraštų už...
Krepšelis su gervuogėmis ir braškėmis

Krepšelis su gervuogėmis ir braškėmis 4 asm.

1. Sviestą išsukite su milteliniu cukrumi ir druska. Įmaišykite kiaušinį, trynius ir miltus. Užminkykite tešlą, suvyniokite į foliją ir pusvalandį laikykite šaldytuve. 2. Atšaldytą tešlą iškočiokite, įtieskite į kepimo popieriumi išklotą formą. Teš...
Pyragas su mėlynėmis

Pyragas su mėlynėmis 4 asm.

1. 120 g sviesto išsukite su 40 g milteliniu cukrumi, kiaušiniu, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Suberkite miltus ir išminkykite. Tešlos rutulį suvyniokite į foliją ir padėkite į šaldytuvą. 2. Tešlą įtieskite į sviestu pateptą ir maltais...
Baltymų pyragaičiai su imbieriniu kremu ir avietėmis

Baltymų pyragaičiai su imbieriniu kremu ir avietėmis 4 asm.

1. Į indą supilkite kiaušinių baltymus, įpilkite citrinų sulčių ir plakite, kol masės padvigubės. Plakant toliau, po šaukštą sudėkite miltelinį cukrų. Išplakite, baltymai turi būti standūs ir blizgūs. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir pripieš...
Kokteilis su kinkanais

Kokteilis su kinkanais 6 asm.

1. Žaliąsias citrinas ir kinkanus nuplaukite. Iš citrinų išspauskite sultis. 2. Kinkanus supjaustykite griežinėliais, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nukoškite. 3. Mėtas nuplikykite ir nusausinkite. 4. Į plaktuvo indą supilkite citrinų sultis,...
Šerbetas „Smaližių rojus“

Šerbetas „Smaližių rojus“ 6 asm.

1. Kaip nurodyta ant pakuotės, išvirkite šokoladą, ataušinkite. Dėkite į šaldiklį ir gerai atšaldykite (šokoladą vis pamaišykite, kad nesušaltų į vientisą ledą). 2. Sušalusią masę sukrėskite į plaktuvą, supilkite vanilinį sirupą, įdėkite saują...
Mėtų limonadas

Mėtų limonadas 6 asm.

1. Vieną citriną supjaustykite griežinėliais. Kitas gerai nuplaukite, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. 2. Vandenį užpilkite ant citrinų žievelių ir virkite 5–7 minutes. Į citrinų nuovirą įberkite cukraus, įdėkite smulkintų mėtų....
Užsisakykite 15min naujienlaiškius