Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 07 /2019 05 13

Kiek pinigų rinkimų kampanijai surinko kandidatai į prezidentus?

Pagal kampanijai surinktas lėšas lyderis yra jau buvęs „valstiečių“ kandidatas prezidento rinkimuose premjeras Saulius Skvernelis. Beveik visa jo turima suma – 350 tūkst. eurų – paaukota Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS). Antroje vietoje – Ingrida Šimonytė, surinkusi kiek daugiau nei 200 tūkst. eurų iš fizinių asmenų aukų, trečias – Gitanas Nausėda.
Kandidatų į Respublikos Prezidentus debatai
Kandidatų į Lietuvos Respublikos Prezidentus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Portalas 15min domisi, kiek pinigų surinko kandidatai į Lietuvos prezidentus ir kas jiems iki pirmojo rinkimų turo aukojo dosniausiai. Rengiant straipsnį remtasi kandidatų iždininkų Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pateiktais duomenimis, kurie skelbiami VRK puslapyje. Gegužės 10 d. buvo paskutinė diena kada buvo galima paremti kandidatus.

Sąrašo lyderis Saulius Skvernelis, sukaupęs 353 tūkst. Eur. Antra – Ingrida Šimonytė, surinkusi 201 tūkst. Eur. Trečias – Gitanas Nausėda, surinkęs beveik 185 tūkst. Eur. Vytenis Povilas Andriukaitis ketvirtas su 141 tūkst. Eur. Penktoje vietoje yra Valdemaras Tomaševskis, kuriam visą paramą – 79 tūkst. eurų – skyrė jo paties vadovaujama Lietuvos lenkų rinkimų akcija-krikščioniškų šeimų sąjunga.

Po pirmojo rinkimų turo iš devynių kandidatų antrajame ture rungsis I.Šimonytė su G.Nausėda, todėl jie vėl gali rinkti paramą. I.Šimonytei jau pirmadienį, dieną po rinkimų, buvo pervestos lėšos.

S.Skvernelį rėmė partija

S.Skvernelio rinkimų sąskaitoje 353 591 euras.

Fizinių asmenų aukų S.Skvernelis gavo tik 3290 eurų, mažų aukų – 301 eurą. Visus kitus 350 tūkst. eurų per aštuonis kartus jam paaukojo jį iškėlusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Paskutinė 50 tūkst. eurų įmoka sąskaitą pasiekė gegužės 3 d.

Gegužės 10 d. duomenimis didesnių aukų S.Skvernelis sulaukė iš „valstiečių“ Seimo narių ar padėjėjų parlamente. 1100 eurų kandidatui paaukojo Alfredas Stasys Nausėda, 1000 eurų – Viktoras Rinkevičius, eurų pervedė Vytautas Bakas, 300 eurų – Valius Ąžuolas, 200 eurų – Kęstutis Smirnovas, 150 eurų – Vytautas Rastenis.

20 eurų skyrė Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Vladimiras Banelis.

Mažomis aukomis kandidatą parėmė keliolika žmonių.

Beje, vieno fizinio asmens, bandžiusio paaukoti šešis kartus, pinigų S.Skvernelis atsisakė, nes jo parama esą buvo nenuoširdi.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

S.Skvernelis rinkimuose užėmė trečią vietą: jis surinko 19,67 proc. balsų.

I.Šimonytė gavo daugiausia mažų aukų

Visi 201 717 eurų ir 47 centai, kuriuos surinko I.Šimonytė – fizinių asmenų aukos. Iš ją iškėlusios Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pinigų I.Šimonytė negavo, savo asmeninių lėšų kampanijai taip pat neskyrė.

Sekmadienį I.Šimonytė surinko 31,21 proc. balsų.

Penktadienį, gegužės 3 d., TS-LKD Vykdomojo rinkimų štabo vadovas Andrius Vyšniauskas 15min komentavo, kad partija yra numačiusi biudžetą rinkimams, tačiau kol kas pinigų neskyrė, nes I.Šimonytės štabas dar to neprašė. Jis pridūrė, kad kampanijai pakanka surenkamų fizinių asmenų aukų.

„Pulsą sekame, žinome, kokios išlaidos ir pan. Tačiau konkretaus skaičiaus nėra įvardinta, kaip mes matome, labai gerai sekasi rinkti fizinių asmenų aukas, matome, kad jų daugėja. Suma, kurią norime pervesti, yra ta, kuri optimaliai atspindės išlaidas, kurias padaro rinkimų kampanija. Tai kol mes neturime galutinio jų susivedimo, tol mes jokio pavedimo nedarome, bet ketiname padaryti artimiausiu metu. Kitą savaitę štabas matys sąskaitas ir gal bus prašymas lėšoms“, – teigė A.Vyšniauskas.

Suma, kurią norime pervesti, yra ta, kuri optimaliai atspindės išlaidas, kurias padaro rinkimų kampanija.

I.Šimonytės rinkimų štabo vadovas Paulius Lukauskas 15min atsakė, kad kitą savaitę ketinama suskaičiuoti išlaidas ir kreiptis į partiją dėl paramos. Jis kol kas negalėjo nurodyti, kokios sumos pinigų gali prireikti.

Vis dėlto, partija savo lėšų iki pirmojo rinkimų turo kandidatei taip ir nepervedė.

39 481 eurą 22 centus I.Šimonytė gavo mažomis sumomis, neviršijančiomis 12 EUR. Tokias sumas aukojančių asmenų tapatybės yra neviešinamos.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė

Didesnėmis sumomis I.Šimonytei paaukojo beveik 300 skirtingų asmenų.

8850 eurų kampaniją parėmė Monika Variakojienė. „Google“ nurodo, kad žmogus tokiu vardu ir pavarde dirba JAV drabužių įmonėje „Slant“.

I.Šimonytės štabo vadovė komunikacijai Giedrė Balčytytė 15min negalėjo nurodyti, kas yra gausiausiai kampaniją parėmusi M.Variakojienė.

Tačiau G.Balčytytė patikino, kad kiekvieno aukotojo reputacija yra tikrinama. „Jei kiltų kokių abejonių dėl aukojančiųjų reputacijos, aukas grąžintume, tačiau kol kas tuo pagrindu aukų grąžinti neteko. [Apie M.Variakojienę] nežinome nieko, dėl ko galėtume abejoti žmogaus reputacija“, – nurodė G.Balčytytė.

8850 eurų I.Šimonytė gavo ir iš bendrovės „Amilina“ valdybos pirmininko Dano Tvarijonavičiaus.

„Rokiškio sūrio“ vadovas Dalius Trumpa balandžio 17 d. paaukojo 8500 eurų.

8192 eurus kandidatei paaukojo Aras Pranckevičius. Paieška rodo, kad jis galėtų būti programuotojas.

8000 eurų – I.Šimonytei paaukojo Tomas Dirvonskas. „Google“ paieška atskleidžia kad asmuo tokiu vardu yra mobiliųjų programėlių kūrimo įmonės „Lemon Labs“ įkūrėjas, bendrovės „Treatwell“, valdančios tokio paties pavadinimo mobiliąją programėlę, vyriausiasis direktorius.

8000 eurų kandidatei pervedė Inga Lukauskienė.

8000 eurų paaukojo SBA koncerno savininkas Arūnas Martinkevičius.

Dar 5750 eurų pridėjo Antanas Danys, buvęs „Swedbank“ Lietuvoje valdybos pirmininkas ir administracijos vadovas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė

5000 eurų kandidatei skyrė Giedrius Jocius – pagal „Google“ paiešką asmuo tokiu vardu ir pavarde yra „KTD group“ direktorius. Dar tiek pridėjo ir Saulius Čebanauskas, greičiausiai dirbantis IT sektoriuje.

Gegužės 6 d. 5000 eurų pervedė Mindaugas Navickas. Paieškos sistema nurodo, kad jis yra advokatas.

3500 eurų – I.Šimonytei paaukojo advokatas Antanas Vainauskas. Norėjo paaukoti ir daugiau, bet dar 4500 eurų kandidatė nepriėmė.

Po 3000 eurų I.Šimonytei paaukojo Andrius ir Tomas Šlimai. „Google“ paieška atskleidžia, kad Andrius Šlimas yra startuolio „Oberlo“ įkūrėjas ir vienas vadovų, o Tomas Šlimas – „Oberlo“ rinkodaros vadovas. Dėl jų aukos priėmimo I.Šimonytė dar neapsisprendė.

Taip pat 3000 eurų I.Šimonytei paaukojo Ignas Staškevičius – galimai tas pats asmuo, kuris yra vienas „VP Market“ akcininkų.

3000 eurų skyrė buvęs Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Gediminas Almantas.

3000 eurų pridėjo ir vienas iš NFQ įkūrėjų Darius Lebedzinskas.

2800 skyrė B2B PARK vadovė Daiva Žemaitė-Pretzmann.

Po 2000 eurų I.Šimonytei paaukojo Justas Janauskas ir Milda Mitkutė – tikėtina, tie patys J.Janauskas ir M.Mitkutė, kurie yra „Vinted“ bendrovės įkūrėjai, taip pat Šarūnas Legeckas – pagal „Google“ paiešką, asmuo tokiu vardu yra bendrovės „Hyperb“ įkūrėjas. Taip pat IT srityje dirbantis Andrius Lekstutis skyrė dar 2000 eurų.

1250 eurų paaukojo Robertas Šaltis – „Google“ paieška atskleidžia, kad asmuo tokiu vardu yra Lietuvos draudimo brokerių įmonių asociacijos prezidentas. Likusių aukotojų aukos neviršijo tūkstančio eurų.

Po 1000 eurų I.Šimonytei paaukojo buvęs ūkio ministras Rimantas Žylius, buvęs ūkio viceministras Adomas Ąžuolas Audickas ir buvęs Dalios Grybauskaitės patarėjas, dabartinis Lietuvos ambasadorius Vokietijoje Darius Jonas Semaška.

Taip pat 1000 eurų paaukojo Indijos Respublikos garbės konsulas Lietuvoje Rajinder Kumar Chaudhary, verslininkai Tomas Šiuipys ir Mindaugas Mališauskas, Giedrius Beiga, 1100 – Dalia Beigienė.

1000 eurų paaukojo ir Algimantas Markauskas – „Google“ atskleidžia, kad asmuo tokiu vardu yra „Thermo Fisher“ vadovas. 1000 eurų kampaniją remia Šarūnas Šiugžda, greičiausiai tas pats asmuo, kuris vadovauja „LitCapital Asset Managemen“.

Po 1000 eurų I.Šimonytei pervedė ir Gabrielius ir Austėja Landsbergiai.

500 eurų I.Šimonytei paaukojo Mišriai Seimo narių grupei priklausantis parlamentaras Justas Džiugelis, 100 eurų – TV laidų vedėjai Beata Nicholson, Algirdas Ramanauskas. Po 50 eurų – žurnalo „Verslo klasė“ redaktorius Aurelijus Katkevičius ir komikas Olegas Šurajevas.

Trečias – į antrą turą patekęs G.Nausėda

Trečias pagal surinktas aukas – G.Nausėda. Jo sąskaitoje, remiantis VRK pateiktais duomenimis – 184 896 eurai ir 50 centų.

Didžiąją dalį – 160 885 eurus – suaukojo fiziniai asmenys didesnėmis nei 12 eurų aukomis. Mažų aukų G.Nausėda gavo 6311 eurų ir 50 centų. Likusios lėšos – paties kandidato.

Kovo 22 -ąją pretendentas į savo rinkimų sąskaitą pervedė 17 700 eurų – maksimalią leidžiamą sumą.

G.Nausėda rinkimuose gavo 30,93 proc. balsų ir nežymiai atsilieka nuo I.Šimonytės.

Didžiausią galimą sumą – 8850 eurų – G.Nausėda rinkimams gavo iš Jono Jablonskio.

Per du kartus 8500 eurų G.Nausėdai skyrė „Rokiškio sūrio“ akcininkas Antanas Trumpa.

Dar 8500 eurų pretendentui paaukojo Jonas Valdas Tratulis. „Google“ atskleidžia, kad asmuo tokiu vardu yra Kauno įmonės „BP Investico“ vadovas ir Jonavoje įsikūrusios kepyklos „Baltasis pyragas“ vadovas.

Rimantas Busila, LTL Kredito unijos valdybos pirmininkas, pervedė 7500 eurų. Tos pačios kredito unijos valdybos narys Vytautas Kupliauskas pervedė 7360 eurų. Abi sumos priimtos.

G.Nausėda galiausiai priėmė įmonės „Odisėja“ vadovės Kristinos Beržinskaitės 5000 eurų auką.

5000 eurų kandidato kampanijai skyrė Povilas Bradulskis, pagal paiešką tokiu vardu ir pavarde galima rasti įmonės „Heidelbergcement Klaipėda“ vadovą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gitano Nausėdos rinkiminės programos pristatymas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gitano Nausėdos rinkiminės programos pristatymas

4900 eurų G.Nausėdai paaukojo Darius Pupelis – „Google“ atskleidžia, kad asmuo tokiu vardu yra UAB „Bendrieji statybų projektai“ vadovas.

4250 eurų G.Nausėdai paaukojo Stanislovas Vaiciukevičius. Asmuo tokiu vardu, rodo „Google“ paieška, yra UAB „Baltijos birža“ direktorius.

Po 4000 eurų kampanijai pervedė „Grigeo“ direktorius Gintautas Pangonis ir Dalius Trumpa – „Rokiškio sūris“ vadovas ir akcininkas.

Buvęs sveikatos apsaugos ministro patarėjas Darius Kazlauskas pervedė 3250 eurų.

Kandidato kampanijai 3000 eurų pervedė Ramūnas Vanagas. Pagal paiešką jis turėtų būti advokatas.

2750 eurų skyrė Jūratė Šiaulienė, dirbanti Trakų rajono savivaldybėje, 2420 eurų – Edvinas Beliavcevas.

Dar 2000 eurų G.Nausėdai paaukojo Rasa Tratulienė.

2000 eurų siekiančias sumas G.Nausėdai paaukojo ir dar keli asmenys.

2929 eurus paaukojo Tomas Kaminskas, 2623 eurus paaukojo Marius Zeniauskas, 2500 eurų – Edmundas Inokaitis, 2012 eurų – Jonas Paškauskas, 2000 eurų – Ričardas Gžibauskas.

1400 eurų skyrė Indijos Respublikos garbės konsulas Lietuvoje Rajinder Kumar Chaudhary, taip pat parėmęs I.Šimonytę.

G.Nausėdai gausiai aukojo keli jo štabo nariai. Tarp jų – 2400 eurų G.Nausėdos politinei kampanijai paaukojęs štabo narys Povilas Mačiulis, atsakingas už politinę strategiją. Štabo komunikacijai vadovaujantis Aistis Zabarauskas kampanijai skyrė 3400 eurų.

1280 eurų pervedė Ingrida Verbickienė.

Dar 1212 eurų paaukojo kita štabo narė – kandidato vizitų Lietuvoje ir užsienyje organizatorė Ieva Ulčickaitė.

1100 eurų paaukojo Jūratė Janavičiūtė, 1000 eurų – Česlovas Nausėda, Rasa Birutienė, Anželika Banevičienė, Ieva Elenbergienė, Almantas Abromavičius ir Janas Komaiška, Linas Baltrėnas.

G.Nausėda nepriėmė buvusio kolegos SEB banke Audriaus Žiugždos 2000 eurų aukos, taip pat – buvusio „Vilniaus prekybos“ akcininko Dariaus Nedzinsko 1000 eurų aukos.

„Pieno žvaigždėms“ priklausančios Mažeikių pieninės vadovas Aušrys Baravykas ir „Pieno žvaigždės“ valdybos narys Voldemaras Klovas kandidato kampaniją remia aukomis po 3000 eurų. Kitas „Pieno žvaigždžių“ valdybos narys Julius Kvaraciejus G.Nausėdai pervedė 6000 eurų. VRK puslapyje nurodoma, kad šios aukos grąžintos aukotojams.

Tačiau ne dėl politinių motyvų. Kaip 15min paaiškino G.Nausėdos rinkimų štabo komunikacijos vadovas Aistis Zabarauskas, minėtų asmenų aukos nepriimtos tik dėl techninių priežasčių – jie nėra deklaravęs pajamų, o to nepadarius, kandidatams galima aukoti tik 12 eurų.

V.P.Andriukaičiui – 100 tūkst. eurų iš LSDP

Ketvirtas pagal turimas lėšas yra Vytenis Povilas Andriukaitis. Jis sąskaitoje turi 141 766 eurus. 100 tūkst. eurų kandidatui skyrė Lietuvos socialdemokratų partija. Partija balandžio 29 d. pervedė 350 eurų, o gegužės 9 d. – dar 500 eurų, o paskutinę dieną, kada buvo galima skirti paramą, LSDP nepagailėjo 15 tūkst. eurų.

Gegužės 6 ir 9 dienomis V.P.Andriukaitis į savo asmeninę sąskaita pervedė 8000 eurų.

Mažų aukų iki 12 Eur kandidatas turi 858 eurus, didesnių – 17 058, eurus.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vytenis Andriukaitis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vytenis Andriukaitis

Rinkimuose už V.P.Andriukaitį savo balsą atidavė 4,79 proc. rinkėjų. Jis liko ketvirtoje vietoje.

Gegužę 8500 eurų pervedė Eugenija Sutkienė, teisininkė, advokatė, viena iš advokatų kontoros „TGS Baltic“ steigėjų. Kandidatas šią paramą priėmė.

Kandidato sąskaitoje buvusio V.Andriukaičio patarėjo sveikatos apsaugos ministerijoje Dariaus Prialgausko pervesti 1500 eurų ir Ingos Prialgauskienės 1000 eurų.

1300 eurų pervedė bendrapartietis Seimo narys Julius Sabatauskas.

Vaiva Jegelevičienė paaukojo 800 eurų, 700 eurų pervedė Saulius Stripeika, Juozas Olekas – 100 eurų, Jolanta Butkevičienė – 500 eurų.

Po kelis šimtus eurų kampanijai pervedė europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė, Seimo nariai Rasa Budbergytė, Algirdas Sysas.

D.Trumpa taip pat ketino skirti 1100 eurų V.P.Andriukaičiui, tačiau balandžio 23 d. šios lėšos nebuvo priimtos.

Penktoje vietoje – V.Tomaševskis, surinkęs 79 tūkst. eurų

Penktasis pagal surinktas lėšas kampanijai – Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkas, europarlamentaras V.Tomaševskis. Jam kovo pabaigoje 10 tūkst. eurų pervedė partija. Nuo balandžio 30 d. iki gegužės 7 d. partija dar keturis kartus pervedė pinigų, kurių bendra suma siekia 50 tūkst. eurų.

Gegužės 9 d. partija pervedė dar 19 tūkst. eurų. Fizinių asmenų aukų kandidatas negavo.

V.Tomaševskis rinkimų pirmajame ture liko šeštas, surinkęs 3,98 proc. rinkėjų balsų.

A.Juozaitis – šeštas

Šeštoje vietoje pagal surinktas lėšas – A.Juozaitis, surinkęs 35 331 eurą ir 90 centų. Beveik visą šią sumą sudaro fizinių asmenų aukos, išskyrus 1500 eurų nuo Lietuvos tautininkų ir respublikonų sąjungos.

8477 eurai ir 22 centai – mažos fizinių asmenų aukos, neviršijančios 12 eurų.

Likusią sumą – 25 354 eurus ir 68 centus – sudaro didesnės fizinių asmenų aukos. Tokių aukotojų A.Juozaičiui yra daugiau nei šimtas.

A.Juozaitis rinkimuose surinko 4,69 proc. balsų ir užėmė penktą vietą.

Daugiausia – 5000 eurų – A.Juozaičiui paaukojo Alfredas Stasys Vėgėlė. „Google“ paieška atskleidžia, kad asmuo tokiu vardu yra šildymo sistemų prekybos grupės „Vilpra“ pagrindinis akcininkas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Arvydas Juozaitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Arvydas Juozaitis

Po 1000 eurų paaukojo Saulius Jokčius, Rimantas Jaruškevičius ir Gintaras Songaila. Po 1100 eurų Dalius ir Antanas Trumpos, „Rokiškio sūrio“ atstovai. 1000 eurų skyrė Arūnas Eigirdas, Tautininkų sąjungos narys.

Kitų asmenų aukos nesiekia 1000 eurų.

Toliau pagal surinktas aukas rikiuojasi Seimo narys Mindaugas Puidokas. Jis turi 11 510 eurų 49 centus. Pats kandidatas savo kampanijai skyrė 5000 eurų, dar 2000 eurų jis pervedė gegužės pradžioje. Antra pagal dydį – Seimo nario padėjėjo apygardoje ir rinkimų štabo vadovo Roberto Stanionio – 1000 eurų auka.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mindaugas Puidokas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mindaugas Puidokas

Likusius pinigus M.Puidokui paaukojo kiti fiziniai asmenys.

Už M.Puidoką rinkimuose balsavo 2,58 proc. gyventojų. Pagal surinktų balsų skaičių jis taip pat užėmė septintą vietą.

Naglio Puteikio sąskaitoje buvo 5875 eurai. Anksčiau 5000 eurų buvo skyrusi jo paties vadovaujama Lietuvos Centro partija. Tačiau pirmadienį, dieną po rinkimų, šių pinigų VRK duomenyse nebėra. Kitos aukos yra fizinių asmenų aukos.

Devintas yra pats savo kampanijai iš asmeninių lėšų 2000 eurų skyręs Valentinas Mazuronis. Fiziniai asmenys jam paaukojo 77 eurus ir 77 centus.

Tiek N.Puteikis, tiek V.Mazuronis nesurinko 1 proc. rinkėjų balsų: už juos atitinkamai balsavo 0,79 proc. ir 0,65 proc. rinkėjų.

Petras Auštrevičius, Alfonsas Butė, Kazimieras Juraitis ir Petras Gražulis iškrito iš prezidento rinkimų kovos, nes nesurinko reikiamo parašų skaičiaus. Kiekvienas atitinkamai savo sąskaitoje turėjo: 4665 eurus, 1200 eurų, 915 eurų, 500 eurų.

Kaip vyksta kandidatų finansavimas?

Kandidatų į prezidentus kampanijos gali būti finansuojamos partijos lėšomis, asmeninėmis kandidato lėšomis, fizinių asmenų aukomis ir palūkanomis už politinės kampanijos sąskaitoje esančias lėšas.

Kitomis lėšomis finansuoti rinkimų kampanijas draudžiama. Juridiniai asmenys kandidatams aukoti negali.

Maksimali fizinio asmens auka kandidatui gali siekti 10 vidutinių mėnesinių darbo užmokesčių, arba 8850 Eur. Taip pat ji negali viršyti 10 proc. deklaruotų aukotojo metinių pajamų.

Fizinių asmenų aukos yra skirstomas į mažas aukas ir visas kitas aukas. Mažos aukos – tai aukos, kurios neviršija 12 Eur.

Kandidatui aukojantis mažą auką asmuo neprivalo deklaruoti savo turto ir pajamų, taip pat jo pavardė nėra viešinama.

Visi didesnes negu 12 Eur aukas aukojantys asmenys ne vėliau kaip per 10 darbo dienų nuo aukos gavimo privalo būti paviešinti. Taip pat jie iki aukos suteikimo privalo deklaruoti turtą ir pajamas.

Maksimali suma, kurią pats kandidatas gali paaukoti savo kampanijai, siekia 20 vidutinių mėnesinių darbo užmokesčių, arba 17 700 Eur.

Šis tekstas pirmą kartą publikuotas buvo vasario 6 d., po to atnaujintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius