Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moterų priešas celiulitas: kas jį lemia ir kaip su juo kovoti? Specialistės komentaras

Nenuostabu, kad dabar visos temos ir kalbos sukasi apie mitybą, sportą, išvaizdą – juk vasara jau visai čia pat (tikimės). Bet kuriuo atveju, net jei ir ne tris mėnesius, šiluma ir saulė mus tikrai džiugins, o tai reiškia ir atostogas prie jūros. Trumpos suknelės, maudymosi kostiumėliai, gražios kojos – deja, daugelis moterų apie tai tik svajoja, nes jų kojų „grožis“ pažymėtas celiulito.
Celiulitas
Celiulitas / Vida Press nuotr.

Amžius – nesvarbus?

Ne mitas, kad gazuoti gėrimai, traškučiai ir kiti panašūs dalykai turi neigiamo poveikio mūsų organizmui. Visa tai galime pavadinti dviem žodžiais – prasta mityba. Ji yra vienas veiksnių, kodėl atsiranda celiulitas. Tačiau dažnai įsivaizduojame ir tai, kad štai, bėga metai, reikia pradėti prisižiūrėti, nes užklups celiulitas. Tiesa ta, kad jis metų neskaičiuoja. Ir net jūsų svoris tam neturi įtakos, kaip teigia Kauno estetinės medicinos ir dermatologijos klinikos „Grožio pasaulis“ estetinės medicinos specialistė Justina Petrulionytė.

Celiulitas labai „myli“ tingius žmones.

„Celiulitas yra poodinio sluoksnio uždegimas, specifinis riebalinio audinio pokytis, dėl kurio oda paburksta ir pradeda formuotis „apelsino žievės“ efektas. Sutrikus mirkrocirkuliacijai ir limfos nutekėjimui „apelsino žievė“ pažeidžia tam tikras merginų, moterų kūno vietas ir visai nesvarbu, kiek jums metų ar koks jūsų svoris.

Įtakos celiulitui formuotis turi tokie veiksniai kaip vidaus, skydliaukės ligos, rūkymas, neaktyvus gyvenimo būdas, hormonų disbalansas (gimdymas, kontraceptikai, brendimas, klimaksas), aštrus maistas, traumos, paveldimumas, nesubalansuotos dietos, ilgalaikis stresas, vaistai, per didelė estrogeno koncentracija kraujyje“, – priežastis vardija specialistė.

Vida Press nuotr./Celiulitas
Vida Press nuotr./Celiulitas

Efektyviausi celiulito gydymo būdai

J.Petrulionytė nedvejodama teigia: celiulitas labai „myli“ tingius žmones. Juk, kad ir ką darytume, kai procesas ilgalaikis, jam reikia valios ir pastangų. Taip ir čia – būtina pradėti iš esmės savimi rūpintis. Specialistės teigimu, pirmiausia dėmesys turėtų krypti į mitybą, taip pat į savo kasdienį režimą reikėtų įtraukti sportą, kuris ypač svarbus visam organizmui. Ji pataria apsilankyti ir pas kūno priežiūros specialistą, kuris individualiai parinktų efektyviausias celiulito gydymo procedūras, rekomenduotų veiksmingas kūno priežiūros priemones.

Moterys, susiduriančios su rimtomis celiulito problemomis, nusiteikusios jas spręsti. Ir kremai ar panašios priemonės čia jau vargiai padės. Paklausta, kokios procedūros yra veiksmingiausios, siekiančioms atsikratyti celiulito, pašnekovė išskyrė tris: šalčio lipolizę, vakuuminį masažą ir limfodrenažą.

Šalčio lipolizė, pasak jos, veiksmingai gydo celiulitą ir sumažina riebalinio audinio sankaupas, atkuria odos elastingumą, stimuliuoja kraujotaką. Maksimalus efektas esą yra gaunamas taikant dvi procedūras – šalčio lipolizę ir vakuuminį masažą. Taip paveikiama limfinė sistema, todėl celiulitas dingsta per daug trumpesnį laiką. Pasak specialistės, šio masažo efektyvumas prilygsta keliems rankomis atliekamiems masažams ir dėl ypač stipraus poveikio teigiamas efektas matomas jau po vienos procedūros.

Jei skundžiatės išsiplėtusiomis kraujagyslėmis ar venomis, estetinės medicinos specialistė siūlo šalčio lipolizę derinti su presoterapija, vadinamuoju limfodrenažu.

J.Petrulionytės teigimu, ši procedūra ne tik veiksmingai gydo celiulitą, bet ir teigiamai veikia kraujotaką, pašalina problemas, susijusias su pablogėjusia cirkuliacija: veninės kraujotakos ir limfos apykaitos nepakankamumas, patinimai, venų varikozė, sunkių kojų pojūtis. Pasak specialistės, celiulito gydymo kursą paprastai sudaro 8–10 procedūrų, kurios atliekamos du kartus per savaitę.

Veiksmingos naminės priemonės

Be procedūrų kabinete, J.Petrulionytė rekomenduoja ir keletą jų namuose. Svarbiausia visas jas atlikti tinkamai, kad nepakenktumėte sau, neatsirastų kraujosrūvų, mėlynių, todėl prieš pradėdamos dar pasikonsultuokite su specialistu.

J.Petrulionytė siūlo išbandyti šias keturias namines procedūras.

Masažas šepečiu. Tam, kad suaktyvintumėte kraujotaką, poodiniame sluoksnyje problemines vietas masažuokite specialiu kūno šepečiu. Kryptys turi eiti sukamaisiais judesiais aukštyn.

Fotolia nuotr./Masažas šepečiu
Fotolia nuotr./Masažas šepečiu

Kontrastinis dušas. Jis sustangrins jūsų odą ir pagerins kraujotaką. Iš pradžių šilto, paskui šalto vandens srovę pilkite ant probleminių vietų.

Šveitimas. Labai svarbu šveisti odą. Tinka kavos tirščių šveitiklis, galima jį sumaišyti su alyvuogių aliejumi ar medumi.

Įvyniojimas. Nušveitus odą galima atlikti ir kūno įvyniojimo procedūrą. Sumaišykite kavos tirščius su medumi. Šia mase ištepkite odą, apsivyniokite plėvele ir apsiklojusi šiltu apklotu pagulėkite 20 minučių. Tada kruopščiai nuplaukite ir palepinkite odą geru maitinamuoju kremu. Visa tai galite atlikti du kartus per savaitę.

Kaip sako J.Petrulionytė, celiulito galima atsikratyti, tačiau tam įvykus derėtų nepamiršti ir toliau kruopščiai savimi rūpintis. Specialistės teigimu, per mėnesį derėtų pakartoti 2–4 anticeliulitines procedūras, taisyklingai maitintis, netingėti sportuoti ir, be viso to, rūpintis savo odos priežiūra namuose. „Tinkama mityba, sportas ir masažas yra žmogaus grožio ir sveikatos paslaptis“, – sako specialistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius