Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
04 06

Iki 30-ies beveik nesirgusi Kristina virto ligų maišu: išeitį rado ne gydytojai, bet ji pati

„Aš jau buvau pasiekusi tokią ribą, kad sakiau – „arba pavyks, arba susitaikysiu ir gyvensiu kaip ligonė“, – sako Kristina Razminienė. Daugiau nei prieš metus ji ryžosi visiškai pakeisti savo mitybą ir nebevartoti cukraus, perdirbtų maisto produktų. Jau anksčiau dėl nustatytos celiakijos ji nebevalgė jokių glitimo turinčių gaminių, tad, kaip pati sako, nepradėjo „nuo nulio“.
Kristina Razminienė
Kristina Razminienė / "Dobiliuko foto" nuotr., Pexels.com nuotr. / 15min koliažas

Apsispręsti nebuvo sunku, nes dešimtmetį Kristina, kuriai dabar vos per keturiasdešimt, nuolat sirgo: lėtinis sinusitas, herpes virusas, žarnyno, sąnarių skausmai, nuovargis ją buvo pavertę žmogumi, kuris ne gyvena, bet tiesiog vegetuoja.

Nuo 30-ies sveikata pradėjo ristis žemyn

Kristina sako, kad iki trisdešimties metų ji labai retai sirgdavo: „Man nieko neskaudėjo, gal kartą peršalimu ar gripu sirgau ir viskas.“ Tačiau pastaruosius dešimt metų ji niekaip neišsikapstė iš įvairiausių fizinių skausmų.

„Viskas prasidėjo daugiau nei prieš dešimt metų. Pirmieji simptomai buvo širdies permušimai. Tuo metu man buvo trisdešimt keleri – iki tol rimtai nebuvau sirgusi. Pirmiausia ir ieškojau priežasčių, kodėl atsirado tie permušimai“, – pasakojo Kristina Razminienė, neslėpusi, kad atsakymo į šį klausimą ji nerado iki šiol.

Po kurio laiko greta širdies permušimų išlindo dar vienas simptomas – nuovargis. Kristina pasakoja, kad pavargusi jausdavosi vos atsikėlusi ryte. „Atrodo, išsimiegodavau gerai, miegodavau pakankamai valandų, bet jausdavausi pavargusi. Ne tiek, kad griūčiau į lovą, bet tiek, kad galvodavau: „Nejaugi visą gyvenimą dabar taip ir bus? Nejaugi visi taip jaučiasi?“ – prisiminė Kristina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius