-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metas kepti: gardūs cukinijų blyneliai iš vos 5 ingredientų

Šiuo metu – pats cukinijų sezonas, jos auga pasiutusiu greičiu. Neburbėkite dėl šių daržovių gausos, bet išbandykite naujus receptus su jomis. Šie blyneliai gali tapti tikru atradimu!
Cukinijų blyneliai
Cukinijų blyneliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 nedidelės arba 1 vidutinė cukinija (iš viso apie 500 g);
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • ryšelis svogūnų laiškų, smulkiai supjaustytų;
  • 3 valg. šaukšt. miltų;
  • aliejaus, kepimui.

Gaminimas:

1. Stambia („burokine“) tarka sutarkuokite cukiniją, tarkius sudėkite į plieninį sietą, apibarstykite druską ir palikite 15 min. Praėjus šiam laikui tarkius kuo geriau nuspauskite, kad liktų kuo mažiau sulčių.

2. Dubenyje suplakite kiaušinį, tuomet berkite į jį cukinijos tarkius, svogūnus bei miltus, taip pat galite įberti ir maltų juodųjų pipirų. Visus ingredientus labai gerai išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų.

3. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų ir dėdami šaukštu ar pirmiausiai suformavę nedidelius paplotėlius tiesiog rankomis, kepkite blynus. Stenkitės, kad jie nebūtų per stori – svarbu, kad jie spėtų iškepti, kol paviršius nepradėjo degti. Kepkite iš abiejų pusių, kol įgaus gražią rusvą spalvą. Dėkite į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.

4. Tiekite dar šiltus su mėgstamu padažu ar tiesiog grūdėta varške, paskaninta krapais. Kelis tinkančių padažų receptus rasite žemiau:

Dzadzikis
Receptas: Dzadzikis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 65
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 400.00 g
Agurkai: 3.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Krapai: 4.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Agurkus sutarkuokite stambia trintuve arba smulkiai supjaustykite (galite nuluti nuo jų žievelę, bet nebūtinai).
  2. Gerai nuspauskite sultis, įberkite druskos, sukrėskite į jogurtą, įberkite trintus česnakus, smulkintus krapus ir gerai sumaišykite. Skaniausias dzadziki atvėsintas šaldytuve.

Galite valgyti jį vieną. Taip pat patiekti su įvairios rūšies balta duona, bandelėmis, skrebučiais, virtomis ar keptomis bulvėmis, salotomis. Netgi mėsos patiekalais.

Suskleisti
Jogurto padažas kepsniams, salotoms ir žuviai
Receptas: Jogurto padažas kepsniams, salotoms ir žuviai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 65
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 1.00 puodelis
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės žaliosios citrinos sultys)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sultys)
Medus: 1.00 valg. š.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, malti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Kaip gaminti

Sumaišykite visus ingredientus ir sutrinkite iki vientisos masės. Naudokite salotoms, kepsniams, žuviai, įvairiems užkandžiams.

Suskleisti
Jogurtinis padažas
Receptas: Jogurtinis padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.9 / 66
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 200.00 ml (liesas)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

Sudėkite visus ingredientus, išskyrus druską,  į vieną indą ir trintuvu sumaišykite iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite žalumynais.  

Suskleisti
Grūdėtosios varškės padažas
Receptas: Grūdėtosios varškės padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 30
Receptas
Ingredientai
Varškė: 4.00 valg. š. (grūdėtoji)
Jogurtas: 100.00 ml (liesas)
Žalioji citrina: 1.00 valg. š. (šviežiai spaustos sultys)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (1,5)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Kaip gaminti

Sudėkite visas sudedamąsias dalis į smulkintuvą ir plakite iki vientisos masės. Skonis tikrai nenuvils, o kalorijų tokiame padaže bus kur kas mažiau.  

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius