Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugsėjo 19d. 09:00

20 apkepų su sezoninėmis gėrybėmis: kepame ir sočius nesaldžius, ir desertinius

Ryžių ir obuolių apkepas
Vida Press nuotr. / Ryžių ir obuolių apkepas

Ruošti patiekalus iš sezoninių gėrybių racionaliausia: jų daug, jos (dažniausiai) pigios, jų skonis pats geriausias. Apsidairome, ką šiuo metu turime, o turime daug: obuolių, kriaušių ir pomidorų, baklažanų, cukinijų ir miško grybų, jau subrendo ir moliūgai. Iš viso šio gėrio šįkart skatiname kepti apkepus, o kokį konkrečiai, išsirinkite patys!

Nesaldūs apkepai:

Receptai
Receptas: Apkepas su pomidorais
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.7 / 10
Kaip gaminti

1. Makaronus su šlakeliu aliejaus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir perplaukite, kad nebūtų sulipę.

2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

3. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais.

4. Kiaušinius iki vientisos masės išplakite su pienu, grietinėle ir per sietelį pertrinta varške, suberkite miltus. Plakinį pagal skonį pasūdykite, pagardinkite Provanso žolelių mišiniu.

5. Į riebalais pateptą kepimo skardą klokite lakštinių sluoksnį, tada paskleiskite svogūnų ir pomidorų, viską pasūdykite, pagardinkite pipirais, užpilkite kiaušinių plakiniu, likusiais pomidorais ir tarkuotu sūriu.

6. Kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.

 

Ingredientai
Pomidorai: 6.00 vnt. (dideli)
Kiaušiniai: 7.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Grietinėlė: 1.00 st.
Varškė: 270.00 g (riebi)
Miltai: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 3.00 vnt.
Mocarelos sūris: 1.00 sauja (tarkuota)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotos)
Makaronai: 200.00 g (virti švieži lakštiniai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių ir porų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 12
Kaip gaminti

1.Bulves nulupkite ir supjaustykite centimetro storio griežinėliais. Nesvylančioje keptuvėje, kurią galima pašauti į orkaitę, įkaitinkite aliejų, sudėkite bulvių griežinėlius ir kepkite apie 10 minučių ant nedidelės ugnies.

2.Porus nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite ant bulvių ir dar apie 5 minutes pakepinkite. Pabarstykite druska ir maltais pipirais.

3.Petražoles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Kiaušinius išplakite su pipirais ir druska. Įmaišykite tarkuotą sūrį ir kapotas petražoles. Masę užpilkite ant atvėsusių bulvių su porais, lengvai pamaišykite.

4.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių, kol kiaušiniai sukrekės ir šiek tiek apskrus.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Bulvės: 800.00 g (su lupenomis virtos)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Porai: 2.00 vnt.
Petražolės: 1.00 sauja
Kiaušiniai: 8.00 vnt.
Sūris: 150.00 g (tarkuotas fermentinis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grybų apkepas su obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Į sviestu išteptą kepimo indą sudėkite plonomis riekelėmis supjaustytas nuskustas bulves. Jas iš karto truputį apibarstykite druska. Ant bulvių eilėmis dėkite nulupto obuolio riekeles ir grybus (grybų prieš tai nereikia virti). Pabarstykite druskos, juodųjų pipirų ir suberkite dalį susmulkintų čiobrelių.

2. Dubenyje iki purumo suplakite kiaušinius, grietinę ir grietinėlę. Į šį mišinį sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką, įpilkite citrinos sulčių, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir sudėkite likusią dalį čiobrelių. Šį tirštą padažą užpilkite ant bulvių ir grybų su obuoliais.

3. Apkepą įdėkite į 180 ºC įkaitintą orkaitę ir apie 35 min. kepkite.  

Ingredientai
Grybai: 200.00 g (švieži baravykai)
Bulvės: 200.00 g
Obuoliai: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 g (nedidelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š. (riebi)
Grietinėlė: 100.00 ml
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 5.00 g (švieži - arba mairūnai)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių ir voveraičių apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 25
Kaip gaminti

1.Į įkaitintą keptuvę dėkite nuvalytus grybus, apkepkite, sudėkite pjaustytą kumpį ir žiedais pjaustytus svogūnus. Viską lengvai apkepkite.

2.Išplakite kiaušinius, sumaišykite su pienu. Apkeptą grybų mišinį dėkite į skardą, išteptą sviestu, ant viršaus – virtas bulves, pjaustytas riekelėmis.

3.Viską užpilkite plakiniu, pagardinkite druska ir pipirais. Užbarstykite tarkuotu sūriu ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite 15–20 minučių.

4.Apkepą tiekite pabarstytą smulkintomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Bulvės: 7.00 vnt. (virtos)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Kumpis: 100.00 g
Pienas: 200.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grybai: 300.00 g (voveraitės)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja (šviežios)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų ir fetos apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 22
Kaip gaminti

1.Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Cukinijas nuplaukite, bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis.

2.Daržoves sudėkite į dubenį, pabarstykite miltais, druska, pipirais, raudonėliais ir lengvai išmaišykite. Fetą sutrupinkite ir pusę jos užbarstykite ant daržovių.

3.Mėtas nuplaukite, nukratykite, nuskabykite lapelius ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Varškės sūrį supjaustykite riekelėmis.

4.Į alyvuogių aliejumi pateptą kepimo formą eilėmis dėkite varškės sūrio riekeles su mėtomis ir daržovėmis. Viską užpilkite grietinėle. Ant viršaus užbarstykite likusią fetą. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie valandą.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 700.00 g
Bulvės: 400.00 g (su lupenomis virtos)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Fetos sūris: 400.00 g
Varškės sūris: 200.00 g (paprastas)
Mėtos: 3.00 g (kelios šakelės šviežių)
Grietinėlė: 200.00 ml
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų ir baklažanų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.7 / 14
Kaip gaminti

1.Pomidorus supjaustykite. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir su aliejumi apkepkite storadugniame puode. Sudėkite grūstą česnaką, laurų lapelį ir kaitinkite dar kelias minutes.

2.Sudėkite pomidorus ir pusvalandį troškinkite. Laurų lapelį išimkite, pagardinkite druska, maltais pipirais. Įmaišykite smulkintus žalumynus.

3.Baklažanus supjaustykite išilgai apie pusės centimetro storio šiaudeliais. Sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, aptepkite aliejumi ir 230 laipsnių orkaitėje kepkite apie 15 minučių. Apverskite, vėl aptepkite aliejumi ir kepkite dar 10 minučių.

4.Batono riekeles supjaustykite nedideliais kubeliais ir paskrudinkite keptuvėje be riebalų. Pagardinkite aštriais prieskoniais.

5.Į skardą dėkite ploną sluoksnį pomidorų padažo, ant jo – sluoksnį baklažanų, ant jų vėl pomidorų padažo, apibarstykite batono kubeliais. Sluoksnius dar kartą pakartokite. Viršų apibarstykite tarkuota mocarela.

6.Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 30 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Pomidorai: 2.00 kg
Svogūnai: 2.00 vnt. (dideli)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Česnakai: 3.00 skiltelės
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Bazilikai: 3.00 g (lapeliai)
Petražolės: 3.00 g (lapeliai)
Baklažanai: 1.00 kg
Duona: 7.00 riekės (6–7 riekelės batono)
Šalavijai: 4.00 g (3–4 šalavijų lapeliai)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Mocarelos sūris: 250.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Makaronų apkepas su daržovėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.0 / 11
Kaip gaminti

1.Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, nusunkite ir nuvarvinkite. Baklažaną, papriką, brokolį nuplaukite ir nuvalykite. Baklažaną supjaustykite kubeliais, papriką – plonomis juostelėmis, brokolį išskirstykite žiedynais.

2.Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Pomidorą trumpam panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite odelę, minkštimą supjaustykite skiltelėmis. Puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir patroškinkite svogūnus, česnakus, baklažaną, papriką, brokolį.

3.Sudėkite pjaustytą pomidorą, prieskoninius žalumynus, pagardinkite druska, pipirais ir 10–15 minučių patroškinkite ant nedidelės ugnies. Supilkite citrinų sultis. Į riebalais išteptą karščiui atsparią formą sudėkite makaronus ir troškintas daržoves.

4.Viršų apibarstykite mocarela ir apie 15 minučių kepkite 220 laipsnių orkaitėje.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (spiraliniai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Baklažanai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 50.00 ml
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Čiobreliai: 3.00 g
Rozmarinai: 3.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai citrinų sulčių)
Sviestas: 2.00 valg. š. (formai patepti)
Mocarelos sūris: 125.00 g (tarkuota)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Makaronų apkepas su grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 9
Kaip gaminti

1.Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite, nuvarvinkite sietelyje ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Puode užvirinkite mėsos sultinį.

2.Sukrėskite grietinę, smulkintą česnaką ir ant silpnos ugnies virkite 5 minutes. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis, pievagrybius – plonomis riekelėmis ir sumaišykite su makaronais.

3.Kepimo indą patepkite sviestu ir sukrėskite makaronų masę. Užpilkite paruoštu padažu.

4.Paviršių pabarstykite tarkuotu parmezanu, lazdynų riešutais ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių. Pabarstykite kapotais krapais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Makaronai vamzdeliai: 300.00 g
Pievagrybiai: 400.00 g
Grietinė: 200.00 ml (riebi)
Parmezano sūris: 150.00 g
Mėsos sultinys: 150.00 ml
Česnakai: 6.00 skiltelės
Cukinijos: 1.00 vnt.
Lazdynų riešutai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Krapai: 2.00 valg. š. (kapoti)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baklažanų apkepas su aviena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
2.8 / 4
Kaip gaminti

1. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su faršu, paskaninkite Viduržemio regiono žolelių mišiniu, pipirais ir druska. Baklažaną supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite prieskoniais ir susukite. Ritinėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.

2. Nedideliame puodelyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pakepinkite. Nuolat maišydami po truputį pilkite pieną, dėkite sūrelį. Pagardinkite įvairiais prieskoniais, druska ir pipirais. Padažą nuolat maišydami kaitinkite, kol pradės tirštėti.

3. Į aliejumi apšlakstytą kepimo formą dėkite sluoksnį baklažanų, tuomet – sluoksnį faršo, apšlakstykite padažu. Taip sluoksniuokite, kol sudėsite visus produktus. Viršutinis sluoksnis turi būti baklažanų. Apkepo viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–40 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis arba du maži)
Citrinos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Pienas: 1.00 st.
Lydytas sūrelis: 100.00 g
Sūris: 3.00 valg. š. (3 - 4 fermentinis)
Faršas: 500.00 g (avienos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Greitas bulvių ir moliūgų apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 113
Kaip gaminti
  1. Moliūgą ir nuskustas bulves sutarkuokite stambia (burokine)  tarka.
  2. Svogūnus nulupkite supjaustykite, apkepkite svieste ir supilkite į tarkuotų bulvių ir moliūgų masę.
  3. Kiaušinius išplakite ir supilkite į masę, suberkite miltus, pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite. Išmaišykite.
  4. Kepimo indą ištepkite sviestu ir sukrėskite masę.
  5. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20–30 minučių. Kai apkepas bus jau beveik iškepęs, apiberkite jo viršų parmezano sūriu ir dar kelias minutes pakepkite, kol sūris išsilydys. Patiekite su mėgstamu padažu.
Ingredientai
Moliūgai: 400.00 g
Bulvės: 4.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 2.00 g (dideli)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 4.00 valg. š.
Parmezano sūris: 200.00 g (tarkuoto)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š. (kepti ir skardai patepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Itališkas baklažanų apkepas „parmigiana“
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.2 / 16
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite itin plonais griežinėliais. Sudėkite į koštuvą, apibarstykite druska, prispauskite iš viršaus ir palikite porai valandų, kad dingtų kartumas.

2. Tada imkitės padažo. Alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūną ir česnaką, kad gražiai pageltonuotų. Italė Monia, kuri su manimi pasidalino parmidžianos receptu, sakė, kad kepant reikia sulaukti „kada svogūnai pradeda dainuoti“ – tada reikia pilti pomidorus. Įdėkite žiupsnį druskos, cukraus, pipirų ir šviežio baziliko. Virkite ant mažos ugnies maišydami, kol padažas sutirštės.

3. Baklažanus pakepinkite ant saulėgrąžų aliejaus iš abiejų pusių. Nusausinkite riebalus.

4. Tada kepimo inde apatiniame sluoksnyje sudėkite pusę baklažanų, kad padengtų visą plotą. Užpilkite pusę padažo. Užberkite sluoksnį smulkintos mocarelos, sluoksnį smulkinto parmezano.

5. Tada vėl klokite baklažanus, pilkite pomidorų padažą ir gausiai apibarstykite parmezanu. Pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite apie 15 minučių, kol susidarys sūrio pluta. Patiekite karštą.

Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis)
Konservuoti pomidorai: 250.00 g (smulkintų konservuotų savo sultyse)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Parmezano sūris: 2.00 sauja (tarkuoto)
Mocarelos sūris: 3.00 vnt. (rutuliukai)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Saulėgrąžų aliejus: 5.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (padažui ir baklažanams)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š.
Bazilikai: 2.00 vnt. (šakelės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų ir pomidorų apkepas su ryžiais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.0 / 23
Kaip gaminti

1. Išvirkite ryžius, tačiau nukaiskite kokia 1 minute anksčiau – kad būtų netoli išvirimo, tačiau dar ne visai išvirę.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Dvi dideles kepimo skardas patepkite alyvuogių aliejumi ir į vieną sudėkite cukinijų riekeles, į kitą – pomidorų. Pabarstykite trupučiu druskos ir pipirų ir dėkite kepti. Pomidorus kepkite 10 min. (nevartykite), cukinijas – 20 min. (įpusėjus laikui apverskite).

3. Kol daržovės kepa orkaitėje, storadugnėje keptuvėje įkaitinkite 2 valg. šaukšt. aliejaus ir suberkite svogūnus, smulkintus česnakus bei žiupsnį druskos, maišydami kepinkite, kol svogūnai taps auksiniai, ims po truputį karamelizuotis. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite kiek pravėsti.

4. Dideliame dubenyje sumaišykite ryžius, keptus svogūnus, paplaktus kiaušinius ir pusę kiekio sūrio. Įberkite pipirų ir čiobrelius.

5. Nedidelę apvalią ar stačiakampę kepimo formą aukštesniais kraštais patepkite trupučiu alyvuogių aliejaus ir supilkite ryžių-svogūnų-kiaušinių mišinį, išlyginkite.

6. Ant ryžių sluoksnio dėkite apkepintas cukinijas, o ant šių – pomidorus. Viršų pabarstykite likusiu sūriu.

7. Kepkite orkaitėje, kol viršus taps auksinės spalvos – tai gali trukti 20–30 min. Skanaus!

Ingredientai
Ryžiai: 100.00 g (ilgagrūdžių)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės, supjaustytos 5 mm storio riekelėmis)
Pomidorai: 9.00 vnt. (prinokę, bet tvirti pomidorai, supjaustyti 1 cm riekėmis)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (šviežiai maltų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, supjaustytas plonais griežinėliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (lengvai paplakti)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (geriau švieži, bet galima keisti džiovintais)
Parmezano sūris: 100.00 g (smulkiai tarkuoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Madame Chantal cukinijų apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 9
Kaip gaminti

1. Cukinijas perpjaukite išilgai per pusę ir supjaustykite griežinėliais. 5-8 minutes pakaitinkite garuose.

2. Trintuve susmulkinkite sūrį. Kiaušinius išplakite. Pridėkite druskos ir pipirų, sumaišykite su grietine bei dviem trečdaliais sūrio. Sudėkite cukinijos gabalėlius ir išmaišykite.

3. Gautą mišinį supilkite į sviestu ar aliejumi išteptą kepimo formą, apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite pusę valandos 200 laipsnių temperatūroje.

Ingredientai
Cukinijos: 800.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Grietinė: 300.00 g
Sūris: 150.00 g („Tilžės“)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Saldieji apkepai:

Receptai
Receptas: Skanus ir šiltas, ir šaltas ryžių ir obuolių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 6
Kaip gaminti

1. Į puodą supilkite stiklinę pieno ir stiklinę vandens, įberkite žiupsnį druskos, užvirkite ir suberkite ryžius. Virkite ant mažos ugnies apie 15 min. – turite gauti tirštą, tačiau dar birią ryžių košę.

2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.

3. Kiaušinius išplakite su likusiu pienu.

4. Keturkampį ar apvalų stiklinį ar keramikinį kepimo indą ištepkite sviestu. Sudėkite pusę ryžių košės ir ją išlyginkite. Klokite obuolių skilteles, pabarstykite jas cukrumi ir cinamonu, o tada dėkite kitą pusę košės, išlyginkite.

5. Ryžių-obuolių sluoksniuotinį apipilkite kiaušinių-pieno plakiniu, ant viršaus padėliokite sviesto kubelių ir dėkite kepti.

6. Kepkite apie 30 min., kol viršus bus gražiai auksinis, krašteliai apskrudę. Galite valgyti iškart, galite, kai pravės. Jei kepate vakarienei, likučiai puikiai tiks pusryčiams, tik laikykite apkepą šaldytuve.

Ingredientai
Ryžiai: 1.00 st.
Pienas: 1.30 st.
Vanduo: 1.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 80.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Obuoliai: 6.00 vnt.
Razinos: 1.00 sauja
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Itin tinkantis pusryčiams obuolių ir avižinių dribsnių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite obuolių gabalėlius su citrinos sultimis, cukrumi, kukurūzų krakmolu, cinamonu ir druska, spanguolėmis (jei jas naudojate). Perdėkite į ovalų ar keturkampį stiklinį ar keramikinį kepimo indą ir paskleiskite tolygiu sluoksniu.

3. Vidutinio dydžio puode ištirpinkite sviestą ir medų, suberkite avižinius dribsnius, miltus, migdolų riekeles ir kokosų drožles, dar žiupsnį druskos ir pamaišykite, kol ingredientai sulips į gumuliukus. Suberkite juos ant kepimo formoje paskleistų obuolių, padėliokite, kad būtų tolygiai pasiskirstę.

4. Dėkite kepimo indą į orkaitę ir kepkite apie 40–50 min., kol obuoliai bus minkšti, o dribsnių sluoksnis – intensyviai auksinis. Jei viršus pernelyg skrunda, galima pridengti folija, bet nudenkite ją likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, kad viršus būtų sausas, o ne drėgnas nuo iš obuolių kylančių garų.

5. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir dėkite su visu indu ant stalo – tegul kiekvienas įsideda, kiek nori. Skanaukite su šaukštu tiršto jogurto ar be nieko. Jei visko iš karto nesuvalgysite, laikykite šaldytuve.

Ingredientai
Obuoliai: 1.50 kg (nuluptų ir supjaustytų kubeliais)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis
Sviestas: 80.00 g
Spanguolės: 4.00 valg. š. (nebūtinai)
Medus: 2.00 valg. š.
Miltai: 80.00 g
Avižiniai dribsniai: 150.00 g (neskaldytų, greito paruošimo netinka)
Migdolai: 60.00 g (skiltelių ar riekelių)
Kokosų drožlės: 40.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 1
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC laipsnių temperatūros. Kepimo indo dugną ir šonus gerai ištepkite sviestu, suberkite slyvas vienu sluoksniu.

2. Dubenyje suplakite kiaušinius, miltus, cukrų, grietinėlę, druską ir apie trečdalį pieno. Maišykite, kol masėje neliks gumuliukų, o tada supilkite likusį pieną, alkoholį (jei naudojate) ir vanilės ekstraktą.

3. Gautą mišinį užpilkite ant slyvų kepimo inde ir dėkite į orkaitę. Kepkite apie 20 min., užtenka, kad kepinio centras bus kiek sutvirtėjęs, perkepti neverta.

4. Išimkite iš orkaitės, leiskite minutę-kitą pravėsti, tada viršų pabarstykite atidėtu cukrumi. Kepinį tiekite karštą ar kambario temperatūros, atšalęs jis vis dar valgomas, bet nebe toks skanus.

Ingredientai
Slyvos: 400.00 g (be kauliukų, supjaustytų perpus ar ketvirčiais)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli, kambario temperatūros)
Miltai: 70.00 g
Cukrus: 50.00 g (ir dar šiek tiek viršui apibarstyti)
Grietinėlė: 60.00 ml
Pienas: 180.00 ml (riebaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š.
Konjakas: 1.50 valg. š. (arba brendžio)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Varškės apkepas su moliūgais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 25
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) 22 cm skersmens kepimo indą.
  2. Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas. Užpilkite pienu ir atidėkite į šalį, kol manų kruopos išbrinks.
  3. Atskirkite kiaušinio trynius ir baltymus. Trynius išplakite su ruduoju cukrumi. Į tą patį dubenį sudėkite moliūgų tyrę, varškę, suberkite maltą cinamoną, imbierą, muskatą, vanilinį cukrų ir druską. Maisto smulkintuvu išplakite viską iki vientisos kreminės masės. Įmaišykite išbrinkusias manų kruopas.
  4. Kiaušinio baltymą elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
  5. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 min., kol gražiai apskrus ir sutvirtės.
  6. Tiekite nedelsiant su norimu padažu: grietine, varškės padažu, uogomis, džemu ar kitais priedais. Skanaus!  
Ingredientai
Manai: 100.00 g
Pienas: 190.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Rudasis cukrus: 100.00 g
Moliūgai: 400.00 g (tyrė)
Varškė: 500.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 5.00 g (maltas)
Muskatas: 2.00 g (maltas)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 5.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldus moliūgų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 18
Kaip gaminti

1.Moliūgą nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Iš nurodytų produktų išvirkite sirupą, atšaldykite ir užpilkite moliūgus. Palikite šaldytuve per naktį.

2.Moliūgus iš sirupo išgriebkite ir nuvarvinkite. Skrudinamosios duonos riekes plonai iškočiokite. Į kiekvieną riekę įvyniokite 3–4 moliūgo gabaliukus ir sudėkite į sviestu pateptą kepimo formą.

3.Kiaušinius, trynius, vanilinį cukrų, grietinėlę, pieną, cukrų ir cinamoną išplakite ir supilkite ant duonos su moliūgais.

4.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes, kol gražiai paruduos.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Moliūgai: 400.00 g (300-400 g)
Duona: 8.00 riekės (skrudinamoji)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (ir 2 tryniai)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamoji (35 proc. riebumo))
Pienas: 150.00 ml
Cukrus: 80.00 g (ir 3-4 valg. š. sirupui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (ir 1 arbat. š. sirupui)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 st. (sirupui)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt. (sirupui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (žievelės sirupui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Moliūgų ir varškės apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 32
Kaip gaminti

1. Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite 15 minučių brinkti.

2. Džiovintus abrikosus ir razinas užpilkite verdančiu vandeniu, palikite brinkti.

3. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska, sudėkite varškę, pagardinkite cinamonu ir kardamonu. Į varškės masę sudėkite manus ir gerai išmaišykite.

4. Džiovintus vaisius nusausinkite, susmulkinkite ir sudėkite į varškę su moliūgo kubeliais ir riešutais.

5. Masę sukrėskite į sviestu išteptą kepimo indą, ant viršaus uždėkite kelis gabalėlius sviesto. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių arba kol švelniai parus.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Moliūgai: 300.00 g (kubeliais pjaustytas)
Varškė: 200.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š. (ir 1 valg. š. formai ištepti)
Džiovinti abrikosai: 1.00 sauja
Razinos: 50.00 g
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kardamonas: 5.00 g (nebūtina)
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š. (3-4)
Manai: 5.00 valg. š. (4-5)
Pienas: 125.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (kapoti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Grūdėtosios varškės apkepas su kriaušėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 40
Kaip gaminti

1. Kiaušinius iki putų išplakite su druska, ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Į plakinį sudėkite varškę, suberkite manų kruopas, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.

2. Kriaušes nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į varškės masę. Išmaišykite. Paruoštą masę sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą ir apibarstykite kokosų drožlėmis.

3. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes. Skanu valgyti su šviežiomis trintomis uogomis.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Varškė: 400.00 g (grūdėta)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Manai: 6.00 valg. š. (5-6)
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kriaušės: 2.00 vnt. (1 didelė arba 2 mažos)
Kokosų drožlės: 3.00 valg. š. (2-3)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Dabar tu gali

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką