Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 gegužės 4d. 15:30

3 populiarūs sūriai, idealiai tinkantys nesaldiems kepiniams ir desertams. Receptai

Sūrio pyragas
Vida Press nuotr. / Sūrio pyragas

Sūris – vienas iš labiausiai vertinamų ir plačiausiai pamėgtų produktų pasaulyje. Parduotuvėse jų galima rasti pačių įvairiausių – nuo brandintų iki pelėsinių, nuo parmezano iki mocarelos, nuo varškės iki rūkyto ar tepamo. Sūrio panaudojimo galimybės virtuvėje irgi neišsemiamos, o kai kurie jų idealiai tinka kepiniams – ir nesaldiems, pikantiškiems, ir desertiniams, o kur dar galybė įvairių nekeptų skanėstų. Susipažinkite!

Kaip pastebi prekybininkai, lietuviai sūrius itin mėgsta ir ne tik tradicinius – varškės ar fermentinį, bet ir gurmaniškus, netikėtų skonių. Žinoma, kai kurių sūrių paklausa svyruoja priklausomai nuo sezono. Štai kreminis sūris mėgstamas ir perkamas ištisus metus, o vasarą smarkiai išauga sūrių, skirtų salotoms, tokių kaip mocarela, feta, paklausa. Kaip rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai, šiltąjį sezoną išauga susidomėjimas kepti ant žarijų tinkamais sūriais, prieš šventes tautiečiai renkasi daugiau maskarponės, o štai pelėsinis sūris populiarus išlieka tiek per šventes, tiek šaltuoju metų laikotarpiu.

123RF.com nuotr./Itališki sūriai
123RF.com nuotr./Itališki sūriai

Kaip sako maisto ekspertė Vilma Juodkazienė, sūris – turtingą skonių pasaulį atveriantis produktas, skirtingose šalyse turintis senas gamybos ir vartojimo tradicijas.

„Prancūzijoje ar Italijoje, taip pat ir Graikijoje sūris yra neatsiejamas tradicinės virtuvės produktas, be kurio tikriausiai sunkiai įsivaizduojami pietūs ar vakarienė, o kartais ir pusryčiai“, – pastebi ji ir priduria, kad be fetos sūrio neįsivaizduojamos graikiškos salotos ar Izraelyje taip pamėgta šakšuka. Be mocarelos neiškepsime tikros itališkos picos.

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Tačiau sūris plačiai naudojamas ne tik įvairiausiuose pikantiškuose patiekaluose, bet ir konditeriniuose gaminiuose. Pavyzdžiui, italai naudodami maskarponės sūrį ruošia savo tradicinį desertą tiramisu, o iš kreminio sūrio daugybėje šalių populiaru kepti sūrio pyragus.

V.Juodkazienė siūlo geriau susipažinti ir 3 rūšių sūriais, kurie itin tinka kepiniams ir desertams.

Kreminis sūris. Šis sūris gaminimas iš grietinėlės arba nugriebto pieno. Jis minkštas, baltas, švelnaus skonio. Kreminis sūris žmonėms dažnai asocijuojasi su „Filadelfijos“ kreminiu sūriu, tačiau šis sūris atsirado visai ne Pensilvanijoje, o šalia Niujorko. Šio produkto gimimas siekia 1870 metus.

Vida Press nuotr./Kreminis sūris
Vida Press nuotr./Kreminis sūris

Kreminis sūris nėra naudojamas tik sumuštiniams ar riestainiams sutepti. Jis tinka ir gaminant sausainius, pyragaičius, taip pat verdant bulvių košę, ruošiant įvairiausius padažus. O vienas labiausiai pamėgtų patiekalų, gaminamų su šiuo sūriu, žinoma, yra sūrio pyragas.

Receptas: Sūrio pyragas su citrinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.0 / 25
Kaip gaminti
  1. Avižinius sausainius smulkiai sutrupinkite ir sumaišykite su maltais riešutais, minkštu sviestu.
  2. Gautą masę verskite į kepimo formą (recepto autorė naudojo 24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, paskirstykite po paviršių ir šiek tiek suslėkite rankomis. Pastatykite į šaldytuvą.
  3. Kiaušinius suplakite su cukrumi, sudėkite kambario temperatūros sūrį, krakmolą, įspauskite citrinų sultis.
  4. Viską gerai išplakite iki vientisos masės ir išlyginkite ant šaldytuve sutvirtėjusio sausainių pagrindo.
  5. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių, kepkite apie 80 minučių.
  6. Pyragą atvėsinkite kambario temperatūroje, tada atšaldykite šaldytuve ir skanaukite.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (avižinių - pagrindui)
Riešutai: 5.00 valg. š. (maltų (recepto autorė naudojo lazdynų) - pagrindui)
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros - pagrindui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (M dydžio - sūrio masei)
Cukrus: 1.00 puodelis (236ml - sūrio masei)
Citrinos: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio - sulčių - sūrio masei)
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š. (sūrio masei)
Sūris: 250.00 g („Philadelphia“ - sūrio masei)
Maskarponės sūris: 250.00 g (sūrio masei)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: „Oreo“ sūrio pyragas
16 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 28
Kaip gaminti

Keletas techninių pastabų:

  • sausainius smulkinkite su visu įdaru.
  • Galima naudoti bet kokį grietinėlės sūrį, rikotą, maskarponę ar šių produktų derinius įvairiomis proporcijomis.
  • Jei neturite virtuvinio kombaino, sausainius galite susmulkinti taip: sudėkite juos į maišelį ir laužykite kočėlu, bulvių grūstuve ar bet kokiu sunkesniu daiktu.
  • Iš viso reikia 44 „Oreo“ sausainių. Mūsų parduotuvėse šie sausainiai dažniausiai pardavinėjami dėžutėse po 16 sausainių, tad reikia 3 dėžučių, iš kurių lieka 4 sausainiai smaližiams, kuriems sunku laukti, kol pyragas sustings.

1. Ištirpinkite sviestą.

2. Virtuviniame kombaine iki labai smulkių trupinių susmulkinkite 8 sausainius (su visu įdaru). Atidėkite juos – jie bus reikalingi vėliau, pyrago paviršiui apibarsyti.

3. Susmulkinkite 16 sausainių, reikalingų sūrio masei. Skaniausia, kai jie nėra sumalti iki miltų ir lieka stambesnių gabalėlių. Todėl smulkinkite sausainius pulsiniu režimu. Atidėkite.

4. Galiausiai į virtuvinį kombainą sudėkite likusius 20 sausainių, skirtų pagrindui. Susmulkinkite gan smulkiai, pabaigoje supilkite ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite.

5. Trupinius su sviestu tolygiai paskleiskite torto žiede ar kepimo formoje nuimamais kraštais. Lengvai paspauskite ir padėkite į šaldytuvą.

6. Grietinėlės sūrį išplakite su cukrumi. Kai cukrus ištirps, supilkite grietinėlę ir plakite, kol masė sutirštės. Įmaišykite smulkintus sausainius (16 stambiau smulkintų sausainių).

7. Sūrio masę paskleiskite ant sausainių pagrindo, išlyginkite ir apibarstykite likusiais sausainių trupiniais. Palikite šaldytuve bent 6 valandoms, o geriausia – per naktį.

Ingredientai
Oreo sausainiai: 44.00 vnt. (20 pagrindui, 16 sūrio masei ir 8 viršui apibarstyti)
Sviestas: 60.00 g (lengvai sūdyto, pagrindui)
Grietinėlės sūris: 800.00 g (kambario temperatūros; sūrio masei)
Grietinėlė: 400.00 g (ne mažiau kaip 35 proc. riebumo; sūrio masei)
Cukrus: 100.00 g (sūrio masei)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Lašišos ir kreminio sūrio pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.5 / 4
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska.
  2. Per vidurį dėkite pasmulkintą šaltą sviestą ir peiliu kapokite tešlą, kol gausite daug trupinukų (lyg ruoštume „Napoleono“ tešlą).
  3. Supilkite ledinį vandenį ir šaltomis rankomis greitai sulipdykite tešlos rutulį.
  4. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve 3–4 valandas.
  5. Sūrį atšildykite iki kambario temperatūros ir išsukite su prieskoniais, įmaišykite smulkintą lašišą.
  6. Atšalusią tešlą iškočiokite į vieną platų skritulį ir atsargiai perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (galima kočioti iškart ant kepimo popieriaus lakšto).
  7. Vidurį aptepkite sūrio įdaru, o likusius tešlos kraštelius užlenkite į vidurį.
  8. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių, įdėkite pyragą kepti ir iškart sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių.
  9. Kepkite apie 30 minučių, kol tešla paruduos.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Miltai: 350.00 g (tešlai)
Cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Sviestas: 220.00 g (šalto - tešlai)
Vanduo: 1.00 puodelis (1/4 ledinio - tešlai)
Sūris: 265.00 g (lieso „Philadelphia“ - įdarui)
Rūkyta lašiša: 125.00 g (arba sūdytos - įdarui)
Krapai: 1.00 arbat. š. (džiovintų smulkintų - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. nutarkuotos žievelės - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (1/2 maltų - įdarui)
Agurkai: 300.00 g (šviežių - patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Feta. Šio sūrio istorija siekia gilią senovę. Manoma, kad fetos sūris pirmą kartą buvo pagamintas maždaug prieš 8 000 metų. Labai tikėtina, kad jo atradimas buvo visiškai atsitiktinis, pieną gabenant supylus į gyvulių skrandžius. Pavadinimas „feta“ pažodžiui reiškia „gabalėlis“ ir tikriausiai tiksliai nurodo sūrio pjaustymo į statines techniką – ši tradicija iki šiol yra taikoma.

Fotolia nuotr./Feta
Fotolia nuotr./Feta

Feta naudojama gaminant graikiškas salotas, taip pat mėgstama valgyti derinant su arbūzu, ji dažnai valgoma ir su įvairiausiomis graikiškomis pitomis, graikišku špinatų pyragu. Feta taip pat skaninamos graikiško stiliaus brusketos, pica, įdaromos paprikos.

Receptas: Nesaldus pyragas su feta, pomidorais ir alyvuogėmis
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.1 / 14
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite 180 C. 

2. Miltus suberkite į dubenėlį, sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir džiovintu raudonėliu. Supilkite lengvai plaktus kiaušinius, jogurtą ir aliejų. Išmaišykite mediniu šaukštu.

3. Fetos sūrį supjaustykite kubeliais, vyšninius pomidorus padalinkite į keturias dalis, o alyvuoges perpjaukite pusiau. Suberkite viską į tešlą ir sumaišykite.

4. Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite paruoštą tešlą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-55 min. Mano forma yra 30x10cm dydžio, bet naudokite tokią, kokią turite, tik jei forma kiek trumpesnė ir platesnė, pyragą kepkite bent 55 minutes.

5. Atvėsinkite, supjaustykite ir mėgaukitės.

Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Fetos sūris: 180.00 g
Pomidorai: 180.00 g (vyšninių)
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų be kauliukų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Pikantiška pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.0 / 2
Kaip gaminti

Mėgaukitės šia pyne su žiemiškų lapelių, tokių kaip špinatai, gražgarstės ir sultenės, salotomis, pagardintomis citrininiu padažu – ta rūgšti gaiva labai gerai atvers pikantišką ir lengvai saldų pynės skonį

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C° laipsnių temperatūros.

2. Moliūgą supjaustykite maždaug 1,5 cm kubeliais, apliekite alyvuogių aliejumi, pagardinkite trintu česnaku, druska, pipirais. Suberkite ant kepimo skardos ir kepkite apie 2 0min., kol suminkštės. Iškepus leiskite truputį atvėsti.

3. Suberkite keptus moliūgo gabaliukus į dubenėlį, sumaišykite su smulkiais kubelias pjaustytu fetos sūriu, džiovintomis spanguolėmis. Spanguolių berkite pagal skonį, kuo daugiau jų bus, tuo saldžiau. Pagardinkite įdarą cinamonu. Moliūgu sėklas lengvai sukapokite, maždaug tris šaukštus dėkite į įdarą, o vieną palikite pabarstymui.

4. Išvyniokite sluoksniuotą tešlą, įdarą sudėkite išilgai tešlos gabalo viduryje, kraštus supjaustykite juostelėmis ir imdami vieną po kitos susiauskite įdarą sudarydami pynę.

 

5. Patepkite viršų plaktu kiaušiniu, apiberkite likusiomis moliūgų sėklomis ir kepkite įkaitintoje orkaitėje (vis dar 200 C°) 30 min.

Pastabos:

  • Prasidėjus žiemai galima lengvai nusipirkti ir šviežių spanguolių – jos čia irgi visai tiktų. Tik jos gali suteikti kiek daugiau rūgštumo, tad turbūt į įdarą aš įdėčiau truputį medaus. Galbūt aš jas netgi apkepčiau orkaitėje drauge su moliūgu, subėrusi praėjus pusei moliūgo kepimo laiko.
  • Naudojau Hokaido moliūgą, bet čia tiks ir sviestinis arba toks, kokį tik jūs turite.
Ingredientai
Moliūgai: 400.00 g (be žievės ir sėklų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Fetos sūris: 200.00 g
Džiovintos spanguolės: 1.00 sauja
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Moliūgo sėklos: 4.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai aptepti)
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (lakštas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Varškės ir fetos pyragas su saulėje džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 15
Kaip gaminti
  1. Mielės sumaišykite su cukrumi ir pienu, paliekite porai minučių suaktyvėti.
  2. Miltus sumaišykite su druska, į gautą mišinį supilkite mielės.
  3. Tešlą gerai išminkykite ir palikite ~1 valandai augti.
  4. Pomidorus su česnakais susmulkinkite.
  5. Varškę sumaišykite su feta, įmaišykite česnakus, pomidorus, pomidorų pastą, provanso žoleles.
  6. Tešlą iškočiokite, klokite į formą, sudėkite įdarą ir viską užklokite tešla.
  7. Pyragą aptepkite kiaušinio plakiniu ir jame padarykite keletą skylučių šakute.
  8. Pyragą kepkite ~20 minučių 200 laipsnių orkaitėje.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ingredientai
Miltai: 360.00 g (tešlai)
Mielės: 42.00 g (tešlai)
Pienas: 200.00 ml (šilto - tešlai)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (0,5 - tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Varškė: 500.00 g (9 % riebumo - įdarui)
Fetos sūris: 250.00 g (įdarui)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (saulėje džiovintų - įdarui)
Pomidorų pasta: (4 -5 saulėje džiovintų - įdarui) 4.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Maskarponė. Jeigu reikėtų rinkti mėgstamiausią italų kreminį sūrį, šį konkursą laimėtų maskarponė. Sakoma, kad šio populiaraus sūrio pavadinimas kilo iš žodžio mascarpa, kuris tam tikrose itališkose tarmėse reiškė rikotą. Tačiau skirtingai nei rikota, kuri yra gaminama iš pieno, maskarponė gaminama iš grietinėlės.

Vida Press nuotr./Maskarponės sūris
Vida Press nuotr./Maskarponės sūris

Itališkoje virtuvėje maskarponė yra viena iš dažniausiai naudojamų bazių gaminant tiek tiramisu, sūrio pyragus ir netgi padažą spagečiams ar rizotą. Maskarponės pradžia istorikai laiko XVI–XVII amžių. Šio sūrio kilmės vieta, kaip ir daugelio itališkų sūrių, yra Lombardijos regionas.

Receptai
Receptas: Šokoladinis maskarponės vyniotinis
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 34
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 C°.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi iki šviesios purios masės, o baltymus drauge su žiupsneliu druskos – iki stangrių putų. Lopetėle atsargiai įmaišykite baltymus į plaktus trynius.

3. Sumaišykite miltus, krakmolą ir kakavą. Po truputį berkite į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišykite. Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, turi išeiti maždaug 30x33 cm stačiakampis. Kepkite gerai įkaitusioje orkaitėje 6 minutes. Skardą išimkite iš orkaitės ir biskvitą uždenkite sudrėkintu virtuviniu rankšluosčiu – taip jis neišsausės.

4. Maskarponę plakite virtuviniu plaktuvu drauge su cukraus pudra. Po vieną šaukštą pilkite kavą, kol gausite lengvai tepamo kremo konsistencija, Priklausomai nuo maskarponės, gali reikėti nuo 3 iki 5 šaukštų kavos.

5. Atsargiai apverskite biskvitą. Nuimkite kepimo popierių. 2 šaukštus kremo atidėkite į šalį papuošimui, o likusį užtepkite ant biskvito tolygiu sluoksniu. Apiberkite kapotu šokoladu.

6. Pradėdami nuo vieno krašto, labai atsargiai susukite vyniotinį.

7. Likusiu kremu aptepkite vyniotinio viršų, apiberkite tarkuoto šokolado drožlėmis. Dėkite į šaldytuvą bent valandai, bet prieš patiekdami palaikykite 15 min. kambario temperatūroje.

Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (biskvitui)
Cukrus: 100.00 g (biskvitui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (biskvitui)
Miltai: 30.00 g (biskvitui)
Krakmolas: 40.00 g (biskvitui)
Kakava: 30.00 g (be cukraus; biskvitui)
Maskarponės sūris: 350.00 g (įdarui)
Cukraus pudra: 40.00 g (įdarui)
Kava: 5.00 valg. š. (espresso arba tiesiog stiprios; įdarui)
Juodasis šokoladas: 90.00 g (40 g smulkiai sukapoto, su riešutais ar be jų įdarui ir 50 g sutarkuoto papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Nekeptas maskarponės sūrio tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.5 / 22
Kaip gaminti

1. Sausainius susmulkinkite iki smulkių trupinių ir įtarkuokite į juos žaliąją dalį laimo žievelės.

2. Trupinius užpilkite išlydytu sviestu ir gerai išmaišykite. Suberkite juos į kepimo formą, išlyginkite ir nuo vidurio suspauskite, kad susidarytų aukštesnė sienelė ties formos kraštais. Dėkite į šaldytuvą 10 minučių, kad sustingtų.

3. Prikaistuvyje pašildykite maskarponės sūrį, kad suskystėtų. Perpilkite maskarponės sūrį į atskirą dubenį, suberkite cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite.

4. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir iš lėto supilkite jį į maskarponės masę nuolat maišant. Išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite ant sustingusio sausainių pagrindo. Dėkite į šaldytuvą gerai valandai arba net nakčiai.

5. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standžių putų. Naudodami konditerinį maišelį dekoruokite sustingusio torto paviršių.

6. Išdėliokite šviežias avietes arba kitas uogas, apibarstykite cukraus pudra bei juodojo šokolado drožlėmis arba pabarstukais.

Ingredientai
Avižiniai sausainiai: 350.00 g
Sviestas: 100.00 g
Grietinėlė: 400.00 g (plakamosios; dekoravimui)
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Cukraus pudra: 150.00 g (ir dar pora šaukštų dekoravimui)
Maskarponės sūris: 350.00 g
Juodasis šokoladas: 300.00 g (ir dar šiek tiek drožlių dekoravimui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Avietės: 2.00 sauja (dekoravimui; galite naudoti ir kitas uogas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Stebuklingai skanus tiramisu
10 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 12
Kaip gaminti

Pagaminkite kremą:

1. Plakite baltymus su žiupsniu druskos. Išplakus išimkite iš indo ir padėkite į šalį.

2. Dėkite į indą trynius bei cukrų. Plakite. Išplakus išimkite iš indo ir padėkite į šalį.

3. Plakite maskarponės sūrį su alkoholiu. Plakite švelniai ir trumpai. Svarbu neperplakti.

4. Į maskarponės sūrį dėkite išplaktus trynius. Plakite.

5. Sujungus maskarponės sūrio bei trynių-cukraus masę, įmaišykite plaktus baltymus.

Susluoksniuokite:

1. Paruoštą masę sluoksniuokite su biskvitiniais sausainiais, juos pamirkant kavoje. Mirkykite kavoje vos akimirką. Sausainiai turi sušlapti ne nuo kavos, o nuo kremo.

2. Susluoksniuotą tiramisu pabarstykite kakava.

3. Tortą patiekite tik kitą dieną.

Ingredientai
Maskarponės sūris: 1.00 kg
Kiaušinių tryniai: 150.00 g
Cukrus: 150.00 g
Kiaušinio baltymas: 250.00 g
Konjakas: 50.00 ml (arba viskio)
Kakava: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kava: 200.00 ml (juodos)
Sausainiai: 400.00 g (biskvitinių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Metas rinktis

Mėgaukis šiandien

Talentingi vaikai

Esports namai

Sveikos ir gražios kojos

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką