Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugpjūčio 10d. 09:00

Įdomūs patiekalai iš agurkų ir cukinijų: nuo bokštelių ir šulinėlių iki traškučių ar suflė

Įdaryti agurkai
Vida Press nuotr. / Įdaryti agurkai

Ir cukinijoms, ir agurkams būdingas švelnus skonis, kurį kulinarai vertina ne kaip trūkumą, bet kaip privalumą. Tokias chameleoniškas daržoves galima skaninti beveik kuo tik norime, ruošti ir užkandžius, ir rimtuosius patiekalus, ir desertus. Šį kartą surinkome keliolika receptų, kuriuose agurkai ir cukinijos atsiskleidžia kuo įdomesniu amplua.

Receptai
Receptas: Cukinijų šulinėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.1 / 27
Kaip gaminti

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius. Tik nepervirkite, tegul lieka šiek tiek kietoki.

2. Nuplaukite ir nusausinkite viščiukų krūtinėles, supjaustykite nedideliais kubeliais, pabarstykite paukštienos prieskoniais ir druska. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištienos kubelius, trumpai pakepinkite.

3. Nusunkite ir nuvarvinkite konservuotus kukurūzus.

4. Dubenyje sumaišykite virtus ryžius, apkeptą vištieną ir kukurūzus. Paragaukite. Jei reikia, dar pasūdykite.

5. Cukinijas supjaustykite maždaug 7 cm storio griežinėliais, išskobkite minkštimą su sėklomis, įdarykite cukinijų šulinėlius ryžių ir vištienos įdaru. Sudėkite įdarytas cukinijas į stiklinį kepimo indą, įpilkite pasūdytos grietinėlės, uždenkite folija ir kepkite 200ºC temperatūros orkaitėje maždaug 40 min. Baigiant kepti ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio.

Ingredientai
Cukinijos: 4.00 vnt. (nedidelės)
Ryžiai: 400.00 g
Vištiena: 4.00 vnt. (krūtinėlės)
Kukurūzai: 1.00 vnt. (indelis konservuotų)
Grietinėlė: 500.00 ml
Sūris: 100.00 g (tarkuoto parmezano)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų suktinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 44
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, suberkite prieskonius, pasūdykite.

2. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite išilgai plonais griežinėliais, sudėkite į marinatą ir palaikykite maždaug 15 min.

3. Cukinijų griežinėlius iškepkite ant grotelių arba keptuvėje. Jei cukinijas kepsite keptuvėje, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų. Įkaitintame aliejuje trumpai apkepkite vytinto kumpio griežinėlius. Leiskite atvėsti.

4. Elektriniu grūstuvu sutrinkite varškę, įmaišykite grietinėlę, išspauskite česnaką, pagal skonį pasūdykite.

5. Ant cukinijos riekelės dėkite kumpį, ant viršaus užtepkite varškės kremo, suvyniokite ir persmeikite dantų krapštuku. Tiekite kaip užkandį su šviežiais gražgarsčių lapeliais ir pomidorais.

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (Jauna)
Varškė: 200.00 g
Grietinėlė: 50.00 ml
Kumpis: 8.00 riekės (griežinėliai; vytinto)
Česnakai: 1.00 skiltelės (ir marinatui skiltelė česnako)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (Marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Marinatui; šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir marinatui taip pat)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (Marinatui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Agurkų taurelės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 9
Kaip gaminti

1. Agurkus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite apie 6 cm ilgio gabalėliais. Kiekvienam iš galo šaukšteliu išskobkite didžiąją dalį minkštimo.

2. Kalakutieną nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite nedideliais gabalėliais, apibarstykite prieskoninėmis žolelėmis, druska ir išmaišykite. Palikite pusvalandį pastovėti.

3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite karštuose riebaluose. Sukrėskite medų, suberkite imbierą, supilkite apelsinų sultis, išmaišykite ir apie minutę pakaitinkite.

4. Sudėkite paukštieną ir kartkartėmis pamaišydama kepkite apie 15 minučių. Nukėlusi nuo ugnies, palikite, kad atvėstų.

5. Pikantiška mase prikimškite agurkų taureles. Ant viršaus užkrėskite po šlakelį su grietine išsuktos fetos. Tiekdami puoškite šviežių krapų šakelėmis.

Kulinaro patarimas: pikantiška kalakutiena gardu įdaryti ir nedidelių šviežių agurkėlių puseles (agurkus pjaukite išilgai).

Ingredientai
Agurkai: 2.00 vnt. (ilgavaisiai)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kalakutiena: 300.00 g (filė)
Džiovintų prieskoninių žolelių mišinys 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Medus: 1.00 valg. š. (skystas)
Apelsinai: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (žiupsnis tarkuoto šviežio)
Fetos sūris: 25.00 g (minkšta)
Grietinė: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salotos agurkų griežinėliuose
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 15
Kaip gaminti

1. Agurką nuplaukite, nusausinkite, nulupkite ir supjaustytkite storais žiedais.

2. Į juos pridėkite salotų iš paprikos, fetos, pomidorų ir jautienos kubelių, apšlakstytų aliejumi, actu bei pagardintų druska, pipirais. Papuoškite šviežiais mairūno lapeliais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Paprikos: 1.00 vnt. (0,5 raudonos, saldžiosios)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 100.00 g
Kumpis: 100.00 g (jautienos vytintas)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Actas: 1.00 valg. š. (vyno)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų bokšteliai
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 3
Kaip gaminti

1. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite ir nupjaukite galiukus. Išplakite kiaušinį. Cukinijas supjaustykite 1–1,5 centimetro storio griežinėliais, apvoliokite kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Griežinėlius apšlakstykite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių.

2. Grybus nuvalykite, supjaustykite plonais griežinėliais, suberkite į keptuvę su ištirpintu sviestu ir ant vidutinės ugnies nuolat maišydami kepkite 5 minutes. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, įdėkite grietinės, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10 minučių.

3. Pomidorus nuplaukite ir nuolat maišydami apkepkite gerai įkaitintame aliejuje.

4. Į didelę lėkštę išdėliokite cukinijų griežinėlius. Ant kiekvieno griežinėlio uždėkite kalnelį troškintų grybų ir užklokite kitu cukinijos griežinėliu. Ant viršaus uždėkite vyšninį pomidorą. 

5. Prie cukinijų bokštelių labai tinka biri grikių košė, virti ilgagrūdžiai ryžiai arba virtos bulvės.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 4.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Pievagrybiai: 400.00 g
Pomidorai: 8.00 vnt. (vyšniniai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š.
Grietinė: 5.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Agurkų ir nugarinės suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 13
Kaip gaminti

1. „Wasabi“ pastą išsukite su majonezu, citrinos sultimis, trupučiu druskos, aitriosios paprikos. Kremą supilkite į konditerinį indą.

2. Agurkus nuplaukite, nupjaukite galus ir specialiu įrankiu išilgai supjaustykite plonomis lanksčiomis juostelėmis. Imbierą supjaustykite labai plonais griežinėliais.

3. Ant agurko juostelės uždėkite nugarinės griežinėlių (jeigu per dideli – dalį nupjaukite), ant jos – imbiero griežinėlių, susukite ir sutvirtinkite mediniu smeigtuku.

4. Suktinukus sudėkite į lėkštę, į kiekvieną įspauskite kremo, pabarstykite sezamais ir papuoškite pipirnėmis. 

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
"Wasabi" pasta: 2.00 arbat. š.
Majonezas: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Agurkai: 3.00 vnt. (švieži apie 15 cm ilgio)
Imbieras: 20.00 g (šaknies)
Kiauliena: 250.00 g (karštai rūkytos nugarinės, plonai pjaustytos)
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. baltųjų ir juodųjų)
Daigintos pipirnės: 1.00 vnt. (šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų bokšteliai su žaliavalgišku barbekiu padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 12
Kaip gaminti
  1. Visus išvardytus produktus sutrinkite elektriniu plakikliu.
  2. Cukiniją supjaustykite išilgai plonomis, ilgomis juostelėmis. Susukite jas į ritinėlius ir uždėkite padažo.
  3. Patiekite su saulėgrąžų daigais, šviežiais griežinėliais pjaustytais pievagrybiais, mėgstamų salotų lapais, svogūnų laiškais ir pomidorais.
A. Chlebinskaitės nuotr./Knyga „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“.
A. Chlebinskaitės nuotr./Knyga „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“.

 

 

 

 

Receptas iš J. Djakonovaitės knygos „Žalia – gardu. 100 žaliavalgiškų receptų“.

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė jauna)
Džiovinti pomidorai: 5.00 vnt. (saulėje džiovinti)
Datulės: 5.00 vnt. (didelės mirkytos)
Paprikos: 1.00 valg. š. (0,5 - dūminės)
Kajeno paprika: 1.00 žiupsnelis
Kuminai: 1.00 žiupsnelis (indiškųjų)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š. (tyro)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. („Tamari“)
Vanduo: 20.00 ml (šlakelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų ravioliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 14
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 210 °C.

2. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, sudėkite į kepimo indą. Pabarstykite česnakais, druska ir pipirais, pašlakstykite aliejumi ir balzaminiu actu, pabarstykite bazilikais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 min.

3. Kol pomidorai kepa, labai plonai (mandolina arba daržovių skutikliu) supjaustykite cukinijas, jas pabarstykite trupučiu druskos, kad suminkštėtų.

4. Sumaišykite įdaro ingredientus. Pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų. Imkite 5 cukinijos juosteles ir suklokite jas viena ant kitos ant darbastalio taip, kad gautumėte panašią formą į gėlės žiedlapio (kaip nuotraukoje).

Nidos Degutienės nuotr. /Cukinijų raviolių gaminimas
Nidos Degutienės nuotr. /Cukinijų raviolių gaminimas

Į vidurį dėkite įdaro ir užlankstykite pirmosios cukinijos juostelės dalis vieną ant kitos. Tada lankstykite kiekvienos žemiau esančios juostelės kraštus, kol gausite „raviolį“. Atidėkite į šalį ir suformuokite likusius raviolius.

Nidos Degutienės nuotr. /Cukinijų raviolių gaminimas
Nidos Degutienės nuotr. /Cukinijų raviolių gaminimas

5. Sudėkite raviolius ant apkepintų pomidorų ir pašaukite į orkaitę dar 15 minučių. Patiekdami pabarstykite parmezano sūriu ir šviežiais bazilikais.

 

Ingredientai
Pomidorai: 5.00 vnt. (dideli, supjaustyti padažui ir dar keli mažesni papuošimui)
Česnakai: 4.00 skiltelės (pomidorų padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (pomidorų padažui)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š. (pomidorų padažui)
Bazilikai: 1.00 sauja (pomidorų padažui ir dar šiek tiek patiekimui)
Druska: 3.00 žiupsnelis (padažui ir ravioliams; arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (padažui ir ravioliams; arba pagal skonį)
Cukinijos: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio; ravioliams)
Rikotos sūris: 1.00 st. (ravioliams)
Fetos sūris: 0.50 st. (sutrupinto; ravioliams)
Parmezano sūris: 0.50 st. (ravioliams ir dar šiek tiek patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijos su ančiuviais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 2
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, išgriebusi nuvarvinkite. Nuskustą morką sutarkuokite. Ančiuvius išgriebkite iš marinato, nusausinkite ir susmulkinkite.

2. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite horizontaliai pusiau. Peiliu ar šaukšteliu išskobkite minkštimą, susmulkinkite.

3. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto. Sudėkite smulkintus svogūnus, įberkite žiupsnį šviežių smulkintų šalavijų ir maišydama kepinkite, kol svogūnai pagels. Sudėkite smulkintą cukinijų minkštimą, tarkuotas morkas ir kepinkite apie 5 minutes.

4. Sudėkite smulkintus ančiuvius, suberkite virtus ryžius ir kelias minutes pakaitinkite. Gauta mase prikimškite išskobtas cukinijas. Dėkite į kepimo indą, apšlakstykite aliejumi. Kepkite 180 C karščio orkaitėje 15–20 minučių.

Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (jaunos vidutinio dydžio)
Ančiuviai: (filė) 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Morkos: 1.00 vnt.
Ryžiai: 120.00 g (pakelis ilgagrūdžių)
Šalavijai: 5.00 g (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Avokadų ir agurkų salotos su linais
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.8 / 157
Kaip gaminti
  1. Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę. Iškaulinkite avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais.
  2. Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus. Daržoves sumaišykite, užpilkite citrinos sultimis, sėmenų aliejumi, įberkite juoduosius pipirus, krapus ir linų sėmenis.
  3. Viską gerai ir intensyviai išmaišykite. Avokadas turi šiek tiek aptirpti ir išsileisti, kad kartu su citrina bei aliejumi sukurtų šių salotų padažą.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio ilgasis)
Avokadai: 1.00 vnt. (didelis gerai sunokęs)
Salotos: 4.00 vnt. (keli „Iceberg" salotų lapai)
Citrinos: 1.00 vnt. (½ citrinos sultys)
Krapai: 20.00 g (šluotelė smulkiai sukapotų krapų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 2.00 g (½ pusės šaukštelio šviežiai maltų)
Linų sėmenys: 3.00 g (1 šaukštelio)
Linų sėmenų aliejus: 2.00 valg. š. (keli šaukštai šalto spaudimo)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijos „svaja“
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.4 / 5
Kaip gaminti

1. Keptuvėje ant aliejaus pakepinkite maltą mėsą su pjaustytu svogūnu, įberkite krapų.

2. Kuskuso kruopas išbrinkinkite verdančiame vandenyje.

3. Iškeptą mėsą sumaišykite su kuskusu.

4. Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir užberkite druskos. Ant viršaus dėkite sumaišytą mėsą su kruopomis, tada konservuotus kukurūzus ir pjaustytą saulėje džiovintą pomidorą. Kepkite orkaitėje 10 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 40.00 g
Malta mėsa 200.00 g
Kukurūzai: 2.00 valg. š. (konservuoti)
Džiovinti pomidorai: 2.00 vnt. (aliejuje)
Kuskusas: 100.00 g
Krapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tunų ir cukinijų "tartaras"
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

Labai paprastas, greitas ir skanus patiekalas, populiarus daugumoje Italijos regionų, dažnai patiekiamas ir kaip užkandis (it. antipasto), ir kaip pagrindinis gaivus šaltasis patiekalas (it. secondo piatto).

1. Mažais kubeliais supjaustykite tunų filė, suberkite į dubenėlį.

2. Į keturias dalis supjaustykite česnako skiltelę ir išmaišykite su žuvimi.

3. Pusiau perpjaukite citriną ir išspauskite sultis. Jas supilkite į dubenėlį su tunais ir palikite marinuotis maždaug 10 min. Praėjus numatytam laikui išrinkite česnako gabalėlius.

4. Nuplaukite ir kubeliais supjaustykite cukiniją, virkite 5 minutes.

5. Patiekite tartarą ant stalo kiek įdomiau – jums reikės keturių nedidelių cilindro formos indelių. Pirmiausia į kiekvieną sudėkite tunų kubelius, vėliau virtas cukinijas ir galiausiai smulkintas gražgarstes. Viską šiek tiek paspauskite ir išverskite ant lėkštučių.

6. Apipilkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir patiekite.

 

 

Ingredientai
Tunas: 400.00 g (šviežių tunų filė)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Cukinijos: 400.00 g
Gražgarstės: 50.00 g
Citrinos: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų suflė
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 6
Kaip gaminti

1. Cukiniją nulupkite (jei odelė plona ir gležna, lupti nebūtina). Aštriu peiliu ar plačiu daržovių skustuku supjaustykite kuo didesniais griežinėliais (geriau pjaustyti išilgai).

2. Švarioje sausoje keptuvėje išlydykite sviestą, maišant suberkite miltus ir truputį pakepinkite (miltai turi likti šviesūs). Nuolat maišant plona srovele supilkite šaltą pieną. Kai padažas užvirs, pasūdykite, pagardinkite muskatų riešutais ir nukelkite nuo ugnies.

3. Į karštą masę sudėkite ištrintus trynius, tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite. Tada sukrėskite standžiai išplaktus baltymus ir labai atsargiai įmaišykite į masę.

4. Paruoštą masę sukrėskite į sviestu pateptus kepimo indelius, į kiekvieną įdėkite po cukinijos roželę, indelius sudėkite į skardą, įpilkite truputį vandens ir pusvalandį kepkite 175 °C karštumo orkaitėje. Paskui temperatūrą padidinkite iki 190 °C ir kepkite dar 5 min.

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Sūris: 200.00 g (fermentinis)
Kiaušiniai: 10.00 vnt.
Sviestas: 130.00 g
Miltai: 150.00 g
Pienas: 800.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 arbat. š. (malti riešutai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bemielė pica su cukinijomis ir sūriais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.7 / 9
Kaip gaminti
  1. Į gilų dubenį persijokite su kėlimo milteliais bei druska sumaišytus miltus. Supilkite aliejų, trinkite masę švariais pirštais, kol riebalai tolygiai pasiskirstys.
  2. Supilkite rūgpienį, suminkykite vidutinio kietumo tešlą (jei pernelyg tiršta, įpilkite vandens). Palikite pusvalandį.
  3. Cukinijas ir mocarelą supjaustykite plonais griežinėliais. Graikinius riešutus pasmulkinkite ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. Šviežius krapus nuplaukite, nupurtykite vandens perteklių, susmulkinkite.
  4. Iš tešlos ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite ploną lakštą, įtieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite tarkuoto čederio. 
  5. Tolygiai išdėliokite cukinijų griežinėlius, tarpuose pabarstykite skrudintų riešutų. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes. Ištraukusi ant viršaus tolygiai pabarstykite smulkinto ožkų pieno sūrio, šaukite į karštą orkaitę dar 4–5 minutėms.
  6. Tiekite apibarsčiusi smulkintais šviežiais krapais.  

Pagaminsite per 1 val. 10 min. (neskaičiuojant tešlos brinkinimo laiko).

Ingredientai
Rūgpienis: (papločiui) 150.00 ml
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml (50 nerafinuoto - papločiui ir įdarui)
Miltai: 400.00 g (kvietinių - papločiui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (nubraukto - papločiui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (papločiui)
Vanduo: 1.00 st. (šalto, virinto - papločiui)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š. (padažas, pagal skonį - papločiui)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė - įdarui)
Čederio sūris: 100.00 g (tarkuoto - įdarui)
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (keli rutuliukai - įdarui)
Ožkų pieno sūris: 80.00 g (įdarui)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (įdarui)
Krapai: 1.00 sauja (šviežių - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų traškučiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 43
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 110 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir papurškite aliejumi.
  2. Cukiniją gerai nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Paprasčiausia tai padaryti su specialia daržovių pjaustykle. Jei neturite tokios, tiks bulvių skustukas ar aštrus peilis. Stenkitės, kad griežinėliai būtų kuo vienodesnio storio, gana ploni.
  3. Paruoštus griežinėlius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apipurškite dar šlakeliu aliejaus. Apibarstykite džiovintu rozmarinu, žiupsniu druskos ar kitais prieskoniais pagal skonį. Su prieskoniais elkitės atsargiai – cukinijų traškučius labai lengva persūdyti, todėl geriau druskos berkite mažiau, o vėliau, jei reikės, užbersite dar šiek tiek.
  4. Dėkite kepimo skardą su cukinijų griežinėliais į skardą ir kepkite 45 minutes. Tuomet apsukite kepimo skardą, dėkite ją atgal į orkaitę, ir kepkite dar 30–50 min., kol cukinijų traškučiai gražiai apskrus ir bus traškūs.
  5. Traškučius patiekite iš karto, kai tik atvės, ir suvalgykite per kelias valandas – tuomet jie bus patys traškiausi ir skaniausi. Vėliau jie tampa minkšti.  
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Aliejus: 100.00 ml
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba kiti prieskoniai pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grilyje kepti agurkai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 4
Kaip gaminti

1. Supjaustykite agurkus ketvirčiais. Atskirame dubenėlyje išmaišykite actą, alyvuogių aliejų, česnaką ir druską, įdėkite agurkus ir palikite marinuotis 10 – 15 minučių.

2. Vėliau agurkus dėkite ant grilio, tačiau būtinai ant vidutinio stiprumo kaitros. Kepkite apie 10 minučių ir nuolat stebėkite.

Ingredientai
Agurkai: 10.00 vnt. (nedidelių)
Vyno actas: 0.30 puodelis (raudonojo)
Alyvuogių aliejus: 0.30 puodelis
Česnakai: 2.00 valg. š. (traiškytų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mėtinis agurkų desertas
2 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.0 / 7
Kaip gaminti

1. Vandenį, ištirpinus jame suskaldytą mėtinį saldainį, pusę minutės pavirkite su želiniu cukrumi.

2. Atvėsinkite ir pilkite sluoksnį želės, dėkite agurkų ir taip sluoksniuokite. Kameroje sušąla per pusvalandį. Galima dar įdėti citrinos.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė 

Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt.
Dansukker želė - cukrus "Multi" 40.00 g
Vanduo: 100.00 ml
Mėtinis saldainiukas 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Afganistano moterys, neįveikusios dviejų pirštų nekaltybės testo, vis dar kalinamos su žudikėmis

Aktualu

15min paaiškina: kaip Lietuvoje vyks prekyba vaistais su kanapėmis?

Pasaulis kišenėje

Rudens magija: 5 vietos Vilniuje, kurias fotografas rekomenduoja puikioms nuotraukoms

Verslas

Ingrida Šimonytė: čia dar vienas „rekordinis“ biudžetas

Kultūra

Paskelbtas prestižinės „Man Booker“ premijos laureatas

„Ginčas“: kaip FIBA vadovo netektis pakeis pasaulio krepšinį?

Verslas

Obuolių supirkėjai: derlius geras, bet vaisiai – per pigūs

Sportas

J.Lowo košmaras tęsiasi: Vokietija Paryžiuje krito prieš planetos čempionus

Gyvenimas

Šeima trejus metus gyvena tik viena diena: Elzė gimė su sindromu, su kuriuo išgyvena tik vienetai

15min iš Stambulo 24sek

Prieš mūšį su „Anadolu Efes“ – geros žinios žalgiriečių stovykloje

Vardai

Ypatingą šou su scenos kolegomis surengęs Radžis: „Esu pirmas čigoniukas, koncertuojantis arenose“

Išankstinė Kanų liūtų reklamų peržiūra su 15min

24sek

Čempionų lyga: „Lietkabelis“ krito Izraelyje ir prarado D.Tarolį

Gazas

Mįslė: kaip pervažiuoti iš šalies, kurioje eismas vyksta kaire puse, į valstybę, kurioje automobiliai juda dešine?

Vardai

Marius Jovaiša iškilmingai pristatė antrą „Neregėtą Lietuvą“: fotografą sveikino garbūs svečiai

Vardai

Ieva Narkutė pristatė albumą ir papasakojo apie puodelį kavos, kuris baigėsi labai netikėtai

Vardai

Koncerte „Nekaltinu savo likimo“ Radžį sveikino garsūs bičiuliai ir jo gerbėja Raisa Šarkienė

Verslas

Konkursas „Už darnią plėtrą“: prie jūros kviečiantys apartamentai Kuršių nerijoje

24sek

L.Lekavičius ir „Panathinaikos“ krito Bavarijoje

Gyvenimas

Pienligė – ne tik moterų, bet ir vyrų liga

Naujienos

Policijos generalinis komisaras E.Šileris: „Policija turi tarnauti žmonėms“

Aktualu

Į Kauno ligonę naktį pristatytas kojos lūžį patyręs trimetis

Verslas

Nedarbo lygis šių metų antrą ketvirtį smuktelėjo iki 5,9 proc.

Pasaulis kišenėje

Kelionės 1-am proc. žmonijos: kaip atrodys prabangus „Ritz-Carlton“ kruizas

Gyvenimas

Iškviesta greitoji vyrui praskėlė galvą, o ligoninės svaidėsi lyg kamuoliu, kol šis mirė

Deuce

Torontas: Rafaelis Nadalis sunkioje kovoje palaužė Staną Wawrinką

Filmas „Kaip pakabinti nežemišką paną“ su Nicole Kidman

Verslas

Lietuvos bankas: keturios vartojimo kredito bendrovės skaičiavo per dideles palūkanas

Aktualu

Penktadienio rytą ugniagesiai tramdo pavojingą gaisrą Gėjaus miške

Pasaulis kišenėje

P.Poderskis apie Vilniaus reklamą: iš to, kas šiandien matoma, pinigai atsipirks su kaupu

Aktualu

Kaune – pirmojo atnaujinto parko atidarymas: kils ir „Kaunas auga“ oro balionas

Aktualu

Sirijoje 2017-aisiais užregistruota 68 tūkst. žuvusiųjų

Verslas

5 dalykai apie didėsiančias pensijas: ką svarbu žinoti senjorams?

Gyvenimas

Nemiga vyresniame amžiuje: kaip pagerinti miego kokybę?

Verslas

Teoriškai amžius paskolai – ne kliūtis, o kaip praktiškai?

24sek

Ambicingas lietuvių projektas ketina pakeisti sporto santvarką visame pasaulyje

Aktualu

Apsilankymas pavojingiausiame Pravieniškių sektoriuje: pakylančios grindys bei VIP kambarėlis

Aktualu

Komisija spręs, ar Klaipėdos tarybos narys V.Titovas vertas apkaltos

Aktualu

Orai.lt: kaitrą gins iš vakarų atslinkęs lietus

Pasaulis kišenėje

Psichologė: kaip atsipalaiduoti, jei vėluoja skrydis

Gera keliauti kartu

Video

32:10
01:02
01:11

BALTIJOS MAISTO IR GĖRIMŲ PARODA „BAF“ 2018

Įkvėpk daugiau gyvenimo

Nacionalinis sveikatos egzaminas 2018

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką