Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugsėjo 1d. 11:00

Ruošiame atsargas žiemai su paprikomis: 12 klasikinių ir naujų receptų

Paprikos su imbierais
Aidos Chlebinskaitės nuotr. / Paprikos su imbierais

Spalvingosios paprikos džiugina ir akį, ir gomurį, o skirtingos jų rūšys leidžia paruošti pačių įvairiausių patiekalų. Kai visus suplanuotuosius išbandysite, šių daržovių, jau puikiai derančių ir Lietuvoje, pasiruoškite ir šaltajam sezonui!

Receptai
Receptas: Pomidorų, svogūnų, salierų, petražolių ir saldžiųjų paprikų mišrainė
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.2 / 60
Kaip gaminti

1. Svogūnus nulupti ir supjaustyti, išvalyti paprikas. Pomidorus, paprikas, salierų ir petražolių šaknis supjaustyti kubeliais, žaliąją dalį susmulkinti žirklėmis.

2. Viską, išskyrus actą, sudėti į puodą ir ant mažos ugnies virti apie 2 val. Galiausiai supilti actą, sudėti česnakus. Karštą mišrainę išpilstyti į stiklainius, sandariai uždaryti.

Ingredientai
Pomidorai: 3.00 kg (lupti)
Svogūnai: 6.00 vnt. (dideli)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Salierai: 3.00 vnt. (šaknys kartu su viršutine žaliąja dalimi)
Petražolės: 3.00 vnt. (šaknys kartu su viršutine žaliąja dalimi)
Paprikos: 2.00 vnt. (didelės saldžiosios)
Cukrus: 200.00 g
Druska: 100.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti)
Actas: 3.00 valg. š. (2–3 šaukštai 30% acto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų ir saldžiųjų paprikų mišrainė
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 44
Kaip gaminti

1. Pomidorus įpjauti, minutei panardinti į verdantį vandenį, nulupti, supjaustyti didokais gabalėliais.

2. Iš paprikų išvalyti sėklas, minkštimą supjaustyti žiedais arba juostelėmis.

3. Į pomidorus ir paprikas įmaišyti cukrų, druską, žiupsnelį pipirų, aliejų, actą. Ant mažos ugnies virti apie 20 min.

4. Supilstyti į tris puslitrinius stiklainius ir sandariai uždaryti.

Ingredientai
Pomidorai: 1500.00 g (prinokusių)
Paprikos: 1.00 kg (saldžiųjų)
Cukrus: 5.00 arbat. š.
Druska: 4.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Actas: 30.00 ml (1,5 šaukšto baltojo vyno acto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kopūstų, saldžiųjų paprikų, morkų ir svogūnų mišrainė
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 22
Kaip gaminti

1. Daržoves supjaustyti, sudėti į didelį indą, įmaišyti aliejų, actą, cukrų, druską, išmaišyti ir trim dienoms palikti, kad įsiskonėtų.

2. Pastovėjusią mišrainę sudėti į švarius stiklainius, užsukti ir laikyti (iki 3 mėn.) šaldytuve arba rūsyje.

Ingredientai
Kopūstai: 2500.00 g
Paprikos: 500.00 g
Morkos: 500.00 g
Svogūnai: 500.00 g
Aliejus: 250.00 ml
Actas: 250.00 ml
Druska: 2.00 valg. š.
Cukrus: 170.00 g (150-170 g)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldžiųjų paprikų ir cukinijų mišrainė
10 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.2 / 54
Kaip gaminti

1. Cukinijas nuplauti, perpjauti į keturias dalis, išvalyti sėklyną. Apibarstyti šaukštu druskos ir palikti valandą pastovėti.

2. Paprikas perpjauti perpus, išimti sėklas, supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į didelį dubenį.

3. Susidariusį skystį nuo cukinijų nupilti, o cukinijas supjaustyti šiaudeliais.

4. Į puodą supilti aliejų, suberti cukrų, likusią druską ir ant nedidelės ugnies kaitinti, kol cukrus ir druska ištirps.

5. Į karštą marinatą sudėti paruoštas daržoves, gerai išmaišyti ir ant nedidelės ugnies troškinti 20 min.

6. Galiausiai sukrėsti pomidorų padažą, išmaišyti ir dar 10 min. patroškinti. Supilti actą, gerai išmaišyti ir nukelti nuo ugnies. Karštą mišrainę sudėti į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždaryti. 

Ingredientai
Paprikos: 700.00 g (įvairių spalvų)
Cukinijos: 2.00 kg (nedidelių)
Pomidorų padažas: 500.00 g (aštraus)
Cukrus: 200.00 g
Aliejus: 250.00 ml
Actas: 120.00 ml
Druska: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldžiųjų paprikų ir česnakų mišrainė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 20
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite, išvalykite sėklas ir supjaustykite skersai platesniais šiaudeliais.
  2. Nulupkite česnakų skilteles, jas supjaustykite griežinėliais. Iš likusių produktų puode užvirkite marinatą, pakaitinkite apie dvi minutes.
  3. Sumeskite paprikas, česnakus ir virkite dar penkias–šešias minutes.
  4. Greitai atvėsinkite, tarkime, mišinį perpildami į kitą puodą. Padėkite šaltai ir laikykite penkias dienas, du ar tris kartus per dieną pamaišykite.
  5. Tada vėl užvirinkite ir ant mažos ugnies kaitinkite 15–20 minučių.
  6. Mišrainę supilkite į sterilius indus, sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Paprikos: 3.00 kg (saldžiųjų)
Česnakai: 130.00 g (skiltelių)
Vanduo: 500.00 ml
Aliejus: 325.00 ml
Cukrus: 200.00 g
Druska: 1.00 valg. š. (rūpios)
Actas: 3.00 valg. š. (30 proc.)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Paprikos, marinuotos su medumi
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 50
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite.
  2. Visus marinatui pasiruošti skirtus produktus supilkite į puodą, užkaitinkite ir virkite dešimt minučių.
  3. Suberkite paprikas, išmaišykite ir virkite, kol daržovės pašviesės.
  4. Išgriebkite paprikas ir sudėkite į paruoštus stiklainius, užpilkite marinatu ir sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Paprikos: 2500.00 g (saldžiųjų)
Vanduo: 1.00 l (marinatui)
Actas: 100.00 ml (marinatui)
Medus: 50.00 g (marinatui)
Aliejus: 250.00 ml (marinatui)
Druska: 1.00 valg. š. (marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Paprikos su imbierais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.7 / 10
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Česnakus susmulkinkite ir suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų kartu su imbierais – kepkite pamaišydami maždaug penkias minutes. Sumeskite paprikas ir gerai išmaišykite.
  2. Apelsinus nuplikykite verdančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. Žieveles ir sultis supilkite į keptuvę. Suberkite druską, cukrų, juoduosius pipirus ir gvazdikėlius. Viską gerai išmaišykite, uždenkite ir ant labai nedidelės ugnies troškinkite 20–25 minutes. Atidenkite ir dar kaitinkinkite tol, kol išgaruos skystis.
  3. Sukrėskite masę į stiklainius, pridenkite dangteliais, dėkite į karštą vandenį ir kaitinkite 30 minučių. Sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Paprikos: 10.00 vnt. (įvairiaspalvių saldžiųjų)
Aliejus: 150.00 ml
Česnakai: 10.00 skiltelės
Imbieras: 120.00 g (smulkinto)
Apelsinai: 3.00 vnt.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 2.00 arbat. š. (maltų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Paprikos, marinuotos su obuoliais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 36
Kaip gaminti
  1. Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite. Obuolius taip pat supjaustykite, išpjaukite sėklalizdžius.
  2. Į puodą supilkite marinatui skirtus produktus ir užvirkite. Į verdantį marinatą paeiliui kelioms minutėms įmeskite paprikas ir obuolius.
  3. Sudėkite juos į indelius ir užpilkite marinatu. Iš karto sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Paprikos: 3.00 kg (saldžiųjų)
Obuoliai: 3.00 kg (rūgščių (geriausia antaninių))
Vanduo: 4.00 l (marinatui)
Cukrus: 300.00 g (300 - 400 - marinatui)
Actas: 300.00 ml (marinatui)
Druska: 4.00 valg. š. (marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baklažanų ir paprikų mišrainė
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.0 / 4
Kaip gaminti
  1. Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
  2. Keptuvėje pašildykite aliejų, supilkite actą ir druską su cukrumi. Šiame mišinyje iš abiejų pusių apkepkite baklažanų griežinėlius. Išgriebkite.
  3. Išvalytas saldžiąsias paprikas supjaustykite žiedais ir apkepkite tame pačiame prieskoniais pagardintame aliejuje. Aitriąsias paprikas ir nuluptą česnaką susmulkinkite.
  4. Nuplautus pomidorus supjaustykite skiltelėmis. Daržoves paspausdami sluoksniuokite į stiklainius ir užpilkite tuo pačiu aliejumi, kuriame jos kepė.
  5. Pridenkite dangteliais ir dėkite į puodą su šiltu vandeniu. Užvirkite ir 100 laipsnių temperatūros vandenyje kaitinkite pusvalandį.
  6. Stiklainius išimkite, sandariai užsukite dangtelius, apverskite ir taip palikite per naktį.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Baklažanai: 1.00 kg
Paprikos: 200.00 g (saldžiųjų)
Pomidorai: 150.00 g
Aitrioji paprika: 50.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 100.00 ml
Actas: 60.00 ml
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aštrus pomidorų padažas su obuoliais ir paprikomis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 35
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite, įpjaukite ir 30 sekundžių panardinkite į verdantį vandenį.
  2. Nulupkite, perpjaukite į keturias dalis, pašalinkite sėklas, susmulkinkite. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Gabaliukais supjaustykite ir nuplautas bei išvalytas paprikas, obuolius.
  3. Visus recepto produktus sudėkite į puodą. Visą laiką maišydami kaitinkite, kol ištirps cukrus.
  4. Puodo nedenkite ir ant nedidelės ugnies kaitinkite pusantros valandos, tik nepamirškite kartkartėmis pamaišyti.
  5. Sutirštėjusį padažą išpilstykite į sterilius karštus stiklainius, sandariai uždarykite ir laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Pomidorai: 2.00 kg
Paprikos: 3.00 vnt. (saldžiųjų raudonų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 500.00 g
Actas: 450.00 ml (balto vyno)
Cukrus: 350.00 g
Druska: 2.00 arbat. š.
Garstyčios: 3.00 valg. š. (sėklų)
Imbieras: 2.00 valg. š. (smulkintos šaknies)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų ir paprikų čatnis
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 53
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir supjaustykite gabalėliais.
  2. Saldžiąsias paprikas išvalykite, supjaustykite kubeliais.
  3. Keptuvėje išlydytame svieste pakepinkite visus birius prieskonius: garstyčių ir kalendrų grūdelius, cinamoną, gvazdikėlius, sumeskite ir laužytus laurų lapelius.
  4. Kai prieskonių mišinys smarkiai pakvips, į keptuvę įmeskite išvalytą kapotą aitriąją papriką ir smulkia trintuve tarkuotą imbierą. Viską gerai išmaišykite, sumeskite pomidorų ir paprikų gabalėlius, pagal skonį pasūdykite.
  5. Ant silpnos ugnies pagardą troškinkite apie 20 min., kol dalis skysčio nugaruos ir jis sutirštės.
  6. Galiausiai įmaišykite ananasų gabalėlius ir pagal skonį įberkite cukraus.
Ingredientai
Pomidorai: 5.00 vnt. (sunokę)
Ananasai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų gabalėlių)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis)
Paprikos: 2.00 vnt. (po vieną saldžiąją raudoną ir geltoną)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Garstyčios: 1.00 g (pagal skonį juodųjų)
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kuminai: 1.00 g (pagal skonį)
Kalendros: 1.00 g (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Rudasis cukrus: 2.00 g (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų ir aitriųjų paprikų padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 28
Kaip gaminti
  1. Pusę pomidorų nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Kol kas padėkite į šalį.
  2. Kitą pusę irgi supjaustykite gabaliukais (prieš tai nulupkite odelę) ir dėkite į plaktuvą.
  3. Ten pat dėkite imbierą, česnaką, aitriąsias paprikas ir susmulkinkite.
  4. Į troškintuvą dėkite pomidorų gabaliukus, susmulkintus pomidorus, cukrų, actą ir gerai išmaišykite.
  5. Statykite virti.
  6. Kai užvirs, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį ir troškinkite 30–40 min., kol sutirštės.

Receptą atsiuntė Helena J.

Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežio gabalėlis maždaug 4 - 5 cm)
Pipirai: 4.00 vnt. (aitriosios paprikos - galima ir mažiau)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Cukrus: 150.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Actas: 120.00 ml (vyno actas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Video

23:56
01:17
01:11

Dabar tu gali

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką