Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugsėjo 22d. 10:00

Savaitgalio pietums – lietuvių mėgstami balandėliai: 9 klasikiniai ir egzotiškesni receptai

“Garbanoti” balandėliai
Fotolia nuotr. / „Garbanoti“ balandėliai

Balandėlių galima nemėgti gaminti, nes darbo jie pareikalauja ne tiek jau mažai. Tačiau valgyti juos patinka (beveik) visiems. Dar daugiau – šiais visuotinių improvizacijų laikais yra sukurta net labai egzotiškų jų receptų, o tinginiams patiks būtent jiems skirti balandėliai, kur net nebereikia nieko vynioti!

Receptai
Receptas: Balandėliai su kalakutiena
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 22
Kaip gaminti

1. Kopūstą išvirkite, nupjaustykite lapkočius. Svogūną ir morką patroškinkite svieste su žiupsneliu muskato. Šį troškinį sudėkite į mėsą, suberkite mirkytus ryžius, įberkite pusę šaukšto druskos ir po žiupsnelį kitų prieskonių.

2. Po kukulį mėsos dėkite ant kopūsto lapo, sulankstykite, pavoliokite miltuose ir apkepkite svieste.

3. Dėkite apkepusius balandėlius į puodą, užpilkite vandeniu, pridėkite druskos, vėl tų pačių prieskonių bei vištienos sultinio, krapų, grietinės, pomidorų padažo ir virkite apie 45 min. Tiekite su bulvėmis

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt.
Faršas: 400.00 g (kalakutienos)
Ryžiai: 100.00 g (1 maišelis ilgagrūdžių)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Grietinė: 50.00 g
Miltai: 70.00 g
Druska: 2.00 arbat. š.
Vištienos sultinys: 1.00 vnt. (1 kubelis)
Krapai: 5.00 g (šakelė žalių)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis malto)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kitokie balandėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.8 / 12
Kaip gaminti

1. Svogūną ir kopūstą smulkiai supjaustykite. Kopūsto griežinėlius užpilkite verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikykite. Vandenį nupilkite ir gerai nuspauskite kopūstus.

2. Kopūstus ir svogūnus sudėkite į faršą, suberkite ryžius, įmuškite kiaušinį, įberkite mėsos prieskonių, pipirų, druskos ir gerai išminkykite. Iš paruošto faršo formuokite nedidelius kepsnelius ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai parus. Į kepimo indą, pašlakstytą aliejumi, sudėkite skustas ir perpjautas pusiau bulves, griežinėliais pjaustytą morką, smulkintą česnaką. Ant viršaus sudėkite kepsnelius, apipilkite pomidorų padažu, sutrupinkite sultinio kubelį ir užpilkite vandens tiek, kad apsemtų. Kepkite 180 °C orkaitėje 35–40 min., kol bulvės suminkštės.

3. Miltus sumaišykite su 0,5 stikl. šalto vandens, sudėkite grietinę, paskaninkite prieskoniais ir gerai sumaišykite. Grietinės padažą supilkite ant balandėlių ir dar apie 10 min. kepkite.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (pusės gūžės)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 vnt. (3–4)
Morkos: 1.00 vnt.
Bulvės: 5.00 vnt. (5–6)
Faršas: 400.00 g (400–500)
Ryžiai: 1.00 st. (0,5 stikl. virti)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Maltos mėsos prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Grietinė: 200.00 g
Miltai: 1.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (3–4)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Balandėliai su grybų ir svogūnų įdaru
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.4 / 8
Kaip gaminti

1. Kopūstų lapus paruoškite kaip paprastiems balandėliams: išpjaukite kotą, 5–7 min. visą gūžę pavirkite sūdytame vandenyje, paskui atšaldykite dubenyje su šaltu vandeniu ir išskirstykite atskirais lapais.

2. Paruoškite įdarą: smulkiai sukapotus svogūnus pakepinkite svieste. Kai svogūnų gabaliukai pasidarys skaidrūs, sudėkite susmulkintus grybus ir dar kelias minutes pakepinkite.

3. Ataušusius grybus sumaišykite su susmulkintais petražolių lapeliais, ryžiais, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

4. Ant kopūstų lapų dėkite po šaukštą įdaro ir suvyniokite. Paruoštus balandėlius sudėkite į likusiais kopūstų lapais išklotą puodą, supilkite sultinį ir uždengus troškinkite ant mažos ugnies 20–30 min.

5. Patiekite su grietinės ar kitokiu mėgstamu padažu.  

Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (gūžė)
Ryžiai: 250.00 g (biriai virtų arba 100 g nevirtų)
Grybai: 250.00 g (šviežių)
Sviestas: 50.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedideli)
Tirpus grybų sultinys 2.00 st.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (šviežių lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: “Garbanoti” balandėliai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 10
Kaip gaminti

1. Garbanotųjų kopūstų lapus apvirkite pasūdytame vandenyje, kad suminkštėtų. Nuvarvinkite ir palikite ataušti. Paskui kietąją lapo dalį išpjaukite arba sutraiškykite.

2. Ryžius išvirkite, į karštus sudėkite sviestą ir palikite ataušti. Kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais, kiaušinius išplakite su druska ir pipirais. Ataušusius ryžius sumaišykite su kiaušinių plakiniu, suberkite kumpio kubelius.

3. Ant kiekvieno kopūstų lapo uždėkite po kelis šaukštus įdaro ir sulankstykite vokeliu. Paruoštus balandėlius iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, paskui sudėkite į puodą, įpilkite 300 ml vandens ar sultinio ir ant nedidelės ugnies troškinkite 30 min.

4. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į puodą su balandėliais kelios minutės prieš nukeliant nuo ugnies.    

Ingredientai
Kopūstai: 10.00 vnt. (garbanotųjų kopūstų lapų)
Kumpis: 300.00 g (virto)
Ryžiai: 200.00 g (geriau apvalių)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorai: 2.00 vnt. (švieži)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Balandėliai su varške ir alyvuogėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 2
Kaip gaminti

1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite svieste, iki dailiai apskrus, tada suberkite žiedeliais pjaustytus porus, labai gerai nuvarvintus, nusausintus ir susmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, dar 8 min. patroškinkite – porai turi suminkštėti.

2. Į atvėsusį svogūnų ir porų mišinį suberkite per sietelį pertrintą varškę, alyvuoges, žalumynus, džiovintus bazilikus, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.

3. Kopūsto kotelį išpjaukite, lapus išskirstykite ir nuplikykite verdančiu vandeniu arba trumpai palaikykite virš garų. Ant kiekvieno kopūstlapio dėkite įdaro ir gražiai susukite.

4. Kopūstus dėkite į puodą su sultiniu, supilkite grietinėlę ir apie 20 min. patroškinkite.

5. Tiekite apibarsčiusi likusiomis alyvuogėmis.

Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt.
Alyvuogės: 1.00 vnt. (indelis pjaustytų juodųjų alyvuogių be kauliukų)
Varškė: 400.00 g (riebios)
Džiovinti pomidorai: 5.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Porai: 1.00 vnt.
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintų)
Krapai: 1.00 valg. š. (smulkintų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Balandėliai su jūrų gėrybėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 10
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Palikite atvėsti. Krevetes atšildykite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Aštriu peiliu išpjaukite kopūsto kotą. Dėkite daržovę į didelį puodą su verdančiu vandeniu taip, kad kiaurymė būtų viršuje. Šliūkštelėkite į ją verdančio vandens ir apie 6 min. virkite ant silpnos ugnies. Išgriebusi ir gerai nuvarvinusi, atskirkite lapus.

3. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus ir maišydama kelias minutes pakepinkite.

4. Suberkite krapus, kalendras ir dar porą minučių pakepinkite. Sukrėskite virtus ryžius, sudėkite krevetes, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos ir išmaišykite.

5. Gautą įdarą krėskite ant kopūsto lapų, susukite ritinėlius, kiekvieną perriškite svogūno laišku.

6. Dėkite į karščiui atsparų stiklinį indą, užpilkite vynu ir žuvų sultiniu, apšlakstykite citrinos sultimis, uždenkite ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Troškinkite apie 20 minučių.

Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Ryžiai: 150.00 g (ilgagrūdžių)
Krevetės: 250.00 g (šaldytų virtų)
Žuvies sultinys: 150.00 ml
Vynas: 100.00 ml (sauso baltojo)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kalendros: 1.00 valg. š. (šaukštas šviežių smulkintų arba žiupsnis džiovintų)
Krapai: 2.00 valg. š. (šviežių smulkintų)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Svogūnų laiškai: 20.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Balandėliai su varške
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 31
Kaip gaminti

1. Kopūstą nuplaukite, kotelį išpjaukite, lapus išskirstykite ir nuplikykite verdančiu vandeniu arba trumpai palaikykite virš garų, kad suminkštėtų.

2. Česnaką nulupkite ir kartu su bazilikų lapeliais sukapokite. Kedrines pinijas ir smulkintus graikinius riešutus labai trumpai, kad nesudegtų, paskrudinkite sausoje keptuvėje.

3. Varškę ir rikotą kelis kartus pertinkite per sietelį, sumaišykite su paruoštu prieskonių mišiniu, tarkuotu parmezanu, kepintais riešutais ir grietine. Masę pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Ant kiekvieno kopūstlapio dėkite po šaukštą įdaro, sulankstykite kaip volelį ir perriškite, kad neišsižiotų.  Paruoštus balandėlius dėkite į puodą su sultiniu, supilkite grietinėlę ir ant mažos ugnies troškinkite apie 20 min. Tiekite su mėgstamu padažu.

Ingredientai
Daržovių sultinys: 2.00 l (natūralus)
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebios)
Kopūstai: 1.00 vnt. (raudongūžis)
Varškė: 200.00 g (riebios)
Rikotos sūris: 200.00 g
Kedrinės pinijos: 200.00 g (sauja)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Parmezano sūris: 1.00 sauja
Česnakai: 3.00 skiltelės
Grietinė: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Bazilikai: 5.00 vnt. (lapeliai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Balandėliai su grybais ir kiaušiniais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 min.
4.0 / 2
Kaip gaminti
  1. Apvirkite kopūsto lapus.
  2. Aliejuje pakepkite pjaustytų svogūnų ir pjaustytų grybų ir 15 minučių patroškinkite.
  3. Virtus kiaušinius susmulkinkite ir sumaišykite su kapotais žalumynais, sudėkite grybus su svogūnais.
  4. Pasūdykite ir papipirinkite pagal skonį. Gautą įdarą dėkite ant kopūsto lapų, susukite balandėlius ir sudėkite į puodą.
  5. Užpilkite grietine ir kepkite orkaitėje.
  6. Šis patiekalas ypač naudingas diabetikams.  
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt.
Grybai: 300.00 g
Svogūnai: 3.00 vnt.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 10.00 g (kapoti, švieži)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tinginių balandėliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.2 / 21
Kaip gaminti

1. Ryžius apvirkite, kad būtų dar puskiečiai – maždaug pusę jiems skirto laiko, atvėsinkite. Keptuvėje įkaitinkite truputį alyvuogių aliejaus ir pakepinkite svogūnus, kol taps auksiškai geltoni, suminkštės, taip pat juos atvėsinkite.

2. Į didelį dubenį dėkite maltą mėsą, berkite ryžius, svogūnus, įspauskite česnaką, muškite kiaušinį, berkite džiovinto čiobrelio, po žiupsnį druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite, o tada šlapiomis rankomis suformuokite 14–16 rutuliukų. Išdėliokite juos ant aliejumi pateptos lėkštės ar lentelės ir atidėkite, kol paruošite daržoves.

3. Kopūstą supjaustykite, morkas nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais, nupjaukite viršutinę poro dalį ir taip pat supjaustykite griežinėliais. Papriką išvalykite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, tada greitai įmeskite į šaltą, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

4. Ant viryklės dėkite plačiadugnį puodą, ištirpinkite sviestą, sudėkite porus ir pusę morkų ir pakepinkite kelias minutes, kol porai pakvips.

5. Dėkite į puodą pjaustytus kopūstus, likusias morkas, paprikas, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, įberkite druskos, įmeskite kvapniuosius pipirus ir pavirkite apie 7–10 min., kol kopūstai šiek tiek sukris.

6. Ant daržovių viršaus sudėkite mėsos kukulius, į jų tarpus priberkite smulkintų pomidorų. Uždenkite ir ant lengvos ugnies troškinkite apie 15–20 min. Baigiant troškinti ant viršaus uždėkite pomidorų pastos, gausiai pabarstykite krapais ir leiskite nuo ugnies nukeltam puodui dar kelias minutes pastovėti.

7. Patiekite su virtomis bulvėmis, bulvių koše, o galite valgyti ir be jokių priedų, nes kukuliai ir daržovės – puikus savarankiškas patiekalas, be to, ir lengvesnis.

Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis šviežias)
Morkos: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Pomidorai: 1.00 vnt. (didelis, gerai prinokęs)
Porai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Malta mėsa: 500.00 g (geriausiai tinka kiaulienos ir jautienos mišinys, bet galite išbandyti ir su gryna kiauliena ar veršiena)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Ryžiai: 0.50 st. (ilgagrūdžių)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Sviestas: 25.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Kvapnieji pipirai: 5.00 vnt.
Krapai: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Buvau geras Gyvenimas

200 jaunuolių Kaune aplankė 100 senolių: 82-ejų Irena svajoja atsikratyti lazdos

Kultūra

Įsivaizduoti Lietuvą. 100 metų, 100 vizijų. Norbertas Černiauskas: Kaip basketbolas tapo krepšiniu

Interviu Aktualu

N.Puteikis apie dalyvavimą ir prezidento, ir merų rinkimuose: „Politikas kaip sportininkas“

24sek

„Bayern“ iškilmingai pristato „Žalgirį“: Tai klubas, įveikęs finansinius milžinus

Aktualu

Sostinėje pasipylė avarijos: įspūdingas 8 automobilių „bučinys“ Geležinio Vilko gatvėje

Sportas

Plaukimo valdžia malšina revoliuciją kurdama Čempionų lygą su 4 mln. dolerių

„Eurolygos dienos“ prognozė: nutrūks pralaimėjimų „Bayern“ serija (3/3)

N-18 Aktualu

Paauglį, Anglijoje išprievartavusį ir nužudžiusį 14-metę lietuvę, pripažinus kaltu, jos motina nepaliauja klausti, kodėl

Mokslas.IT

„Facebook“ trečiosioms šalims suteikė prieigą prie 6,8 mln. vartotojų nuotraukų

Vardai

Vandalai nuplėšė Agnetos Kleizienės kalėdines dekoracijas: „Gaila, kad grinčai gyvena visose šalyse“

Gazas

„Winter Rally“ dabiutas: Marius Žiukelis ir Steponas Kriaučiūnas su BMW 328

24sek

„Žalgirio“ varžovas po futbolo sparnu: apgaulingi milijonai ir auganti jėga Europoje

15min recenzija Kultūra

Knygos recenzija. „Ruduo“ – literatūrinis koliažas „Brexit“, meno, laiko ir atminties temomis

Aktualu

Birutė Davidonytė: Subliuškę Vyriausybės ir premjero pažadai

Vardai

143 kg svėrusi Rima Antonovienė: „Pasakiau sau – geriau jau mirsiu sportuodama, nei lašinių kalėjime“

Vardai

Maltiečiams talkinęs M.Katleris prakalbo apie savo ateitį: „Galbūt 40-ies būsiu niekam nebeįdomus“

Vardai

Birutė Navickaitė po 10 metų pertraukos papuošė eglę: „Gimus dukrai, vėl noriu švęsti Kalėdas“

Aktualu

Ispanija ketina išleisti 7,3 mlrd. eurų kariuomenės ginkluotės modernizavimui

Aktualu

Savaitė keliuose: 50 kartų daugiau sužeistųjų nei žuvusiųjų

24sek

B.Daviesas – tarp pretendentų tapti Eurolygos sezono MVP

Naujienos

Aktualu

Prie Panevėžio kaktomušą sukėlęs „klevo lapas“ buvo neblaivus ir neturėjo teisės vairuoti

N-18 Vardai

46-erių Carmen Electra nusifotografavo visiškai nuoga: buvusi „gelbėtoja“ atrodo perpus jauniau

Aktualu

Partijų reitinge po ilgo laiko „valstiečiai“ lenkia konservatorius

24sek

R.Kaukėno atsisveikinimo mače – sirgalių ovacijos ir kitam lietuviui

Popiežiaus vizitas Aktualu

Vatikano žurnalistai: popiežius gali prašyti Lietuvos solidarumo dėl pabėgėlių

Aktualu

Kultūros rusų kalba draudimas Lvovo srityje sulaukė Vakarų diplomatų kritikos

Aktualu

Orai.lt: atkeliauja ruduo

Gyvenimas

Lėtinės mieloleukemijos diagnozę išgirdusi Virginija: „Jei ne vyras, nežinau, ar būčiau ištvėrusi“

Aktualu

Kretingos rajone kelio vingyje rėžęsis į „Volvo“ žuvo motociklininkas

Aktualu

Pietvakarių Irane kovotojai užpuolė karinį paradą: yra aukų

Gyvenimas

Savalaikė akių ligų diagnostika gali išgelbėti jūsų regėjimą

„Suprantu, kad kai kurioms ES šalims reikia JAV paramos. Ir turime būti sąžiningi: jos iš kitų Europos partnerių negauna tiek, kiek iš Amerikos. Tačiau ilgalaikėje perspektyvoje tai pasikeis. Juk mūsų, europiečių, gynyba neturi būti priklausoma nuo kitame žemyne gyvenančių žmonių interesų“, teigė Europos saugumo analitikas Pierre'as Haroche. 
Interviu Aktualu

P.Haroche: „Europos gynyba neturi priklausyti nuo kitame žemyne gyvenančių žmonių interesų“

Aktualu

Meksikoje nužudytas jau devintas žurnalistas šiemet

Vardai

Karštas J.Jaručio 30-metis „Lofte“: „Freaks On Floor“ pristatė jubiliejinį albumą „Gold“

Vilniuje ruošiamasi popiežiaus atvykimui

Sportas

Pergalingą įvartį ypatingai atšventęs V.Urbonas: „Prieš rungtynes pasakiau, kad jis turi įmušti“

Popiežiaus vizitas Aktualu

G.Grušas: savaitgalį pasaulio dėmesys bus nukreiptas į Lietuvą

Aktualu

Abejonės dėl interesų skaidrumo pakenkė švietimo ministrės reitingui

Gyvenimas

15min ištyrė kai kurių šaltinių vandenį: ar tikrai turi gydomųjų galių ir kaip tinkamai laikyti?

Popiežiaus vizitas Aktualu

Privaloma popiežiaus vizito programos dalis: kodėl jis susitinka su jaunimu?

Vardai

Gera keliauti kartu

Kviečiame anties

Šiemet buvau geras

Maistas

Dovanoju sveikatą

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką