Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugsėjo 4d. 13:00

Vakarienei – vis dar lengva, bet jau rudeniška sriuba: įdomių receptų rinkinys

Lapinių kopūstų ir pupelių sriuba
Fotolia nuotr. / Lapinių kopūstų ir pupelių sriuba

Atvėsus orams šaltsriubėms daugelis jau pasakėme „atia“, o kai kas jau gal ir suskubo išvirti kokią šiltą, gardžią sriubą. Kol kas neverta nerti į žiemos repertuarą, kai sriuba gali priminti troškinį, verčiau pasiruošti daržovių gausios trintos, o gal įprastos sriubos. Jei patinka, gardinkite grybais, jei norisi aštrumo ir dar daugiau šilumos – pikantiškais prieskoniais, o gal ryškesnio skonio sūriu.

Receptai
Receptas: Marokietiška kalafiorų sriuba su morkomis ir obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 30
Kaip gaminti

1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus ir morkas, kepinkite, kol šiek tiek suminkštės.

2. Sudėkite obuolius, česnakus, imbierą, suberkite visus prieskonius ir dar maišydami kepinkite apie 3–5 minutes, kol visos daržovės persismelks prieskoniais, šiek tiek paskrus.

3. Suberkite kalafiorus, supilkite sultinį, užvirinkite ir uždengę virkite apie 10 min.

4. Sriubą šiek tiek atvėsinkite, tada supilkite į elektrinę kokteilinę ir išplakite iki vientisos masės. Jei sriuba pernelyg tiršta, atskieskite ją virintu vandeniu iki norimo tirštumo. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų.

5. Patiekite pabarstę pistacijų riešutais ir kalendrų lapeliais.

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt. (supjaustyti gabalėliais)
Morkos: 4.00 vnt. (supjaustytos gabalėliais)
Obuoliai: 3.00 vnt. (nedideli, nulupta odele, išimtomis sėklomis, supjaustyti gabalėliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutrintos)
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuoto šviežio)
Žiediniai kopūstai: 0.50 vnt. (vidutinio dydžio)
Daržovių sultinys: 500.00 ml (arba vandens)
Kuminai: 2.00 arbat. š. (malto)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Saldžiosios paprikos milteliai: 0.50 arbat. š.
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kvapnieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Itališka sriuba minestrone
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.3 / 7
Kaip gaminti

1. Į verdantį vandenį įmeskite sultinio kubelį, palaukite, kol ištirps.

2. Vienodais gabaliukais susmulkinkite daržoves, saliero ir poro stiebus, kopūstą. Suberkite viską į burbuliuojantį sultinį ir pavirkite 5 minutes.

3. Nupilkite tiek vandens, kad sriuba taptų tiršta.

4. Patiekdami sriubą gilioje lėkštėje suformuokite dosnų tyro „novello“ alyvuogių aliejaus „apskritimą“. Gausiai pabarstykite „parmigiano reggiano“ sūriu ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 100.00 g
Porai: 100.00 g
Morkos: 100.00 g
Salierų stiebai: 100.00 g
Cukinijos: 100.00 g
Kopūstai: 100.00 g (raudonojo)
Špinatai: 100.00 g (galima keisti burokėlių arba itališkos „bieda“ lapais)
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Parmezano sūris: 100.00 g (idealu, jei tai bus „parmigiano reggiano“)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį; šiežiai maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Porų ir lapinių kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 24
Kaip gaminti

1. Porus supjaustykite plonais griežinėliais. Puode išlydykite sviestą ir jame švelniai apkepinkite porus, kol jie suminkštės. Suberkite kubeliais supjaustytą bulvę ir saliero šaknį, dar minutę pakepinkite maišydami.

2. Supilkite sultinį, įberkit druskos, užvirkite. Virkite sriubą uždengtą ant mažos ugnies, kol bulvės ir salierai suminkštės.

3. Nupjaukite nuo koto ir susmulkinkite lapinio kopūsto lapus, kotus išmeskite (arba panaudokite daržovių sultiniui virti). Sudėkite į puodą ir palaukite, kol sriuba vėl užvirs. Po pusės minutės nukelkite nuo ugnies.

4. Virtuviniu plaktuvu suplakite iki vientisos masės, paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų.

Patiekite sriubą su paskrudintos duonos gabalėliu arba su paskrudintais pinijų riešutais, galite patarkuoti truputį kietojo sūrio.

Ingredientai
Porai: 4.00 vnt. (jei dideli, tuomet 3; tik baltos ir šviesiai žalios dalys)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Bulvės: 1.00 vnt. (didelė)
Salierai: 0.50 vnt. (šaknies)
Sultinys: 1.00 l (vištienos arba daržovių)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Lapiniai kopūstai (kale): 4.00 vnt. (lapai)
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š. (patiekimui)
Sūris: 2.00 valg. š. (tarkuoto; patiekimui)
Duona: 4.00 vnt. (skrudintos riekės; patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žirnių ir moliūgų sriuba su baravykais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 58
Kaip gaminti

1. Žirnius mirkykite per naktį.

2. Supilkite į puodą vandenyje (1,5 l) ištirpintą sultinį, dėkite lauro lapus ir žirnius. Virkite, kol žirniai suminkštės.

3. Kitame puode (įpilkite tiek vandens, kad tik šiek tiek apsemtų) virkite baravykus ir moliūgus tol, kol jie taps minkšti.

4. Žirniams suminkštėjus, sudėkite supjaustytas bulves, morkas ir svogūną.

5. Išvirus moliūgui ir grybams, sutrinkite juos iki vientisos, šilkinės masės (naudokite tik tiek nuo virimo likusio vandens, kad būtų įmanoma tolygiai sutrinti, bet ne visą).

6. Kai puode, kuriame verdate žirnius ir daržoves, viskas bus išvirę, supilkite į jį trintus moliūgus ir leiskite viskam šiek tiek pavirti (apie 2 min.).

7. Dėkite žviežių žalumynų ir patiekite.

Ingredientai
Žirniai: 0.50 puodelis (džiovintų)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Bulvės: 2.00 vnt. (vidutinės)
Daržovių sultinys: 2.00 vnt. (kubeliai kokybiško; arba galite išsivirti patys)
Baravykai: 1.00 sauja (džiovintų)
Vanduo: 1.50 l (sriubai ir šiek tiek moliūgams virti)
Moliūgai: 400.00 kg (nulupto ir supjaustyto sviestinio; galite rinktis ir kitos rūšies, bet šis tinka geriausiai)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 28
Kaip gaminti

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės.

2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar trintuvu. Šį patiekalą pagardinkite Dižono garstyčiomis ir grietinėle. Druskos ir pipirų berkite pagal skonį.

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 500.00 g
Svogūnai: 150.00 g
Morkos: 300.00 g
Bulvės: 150.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Daržovių sultinys: 1.00 l
Grietinėlė: 200.00 g (36 proc. riebumo)
Garstyčios: 50.00 g
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 0.75 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kreminė bulvių ir kalafiorų sriuba su ožkų pieno sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.3 / 7
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Plokščią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Storadugniame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir po žiupsnį druskos bei juodųjų pipirų, kepinkite pamaišydami, kol svogūnai taps perregimi. Sudėkite bulves ir 3/4 kalafiorų, supilkite sultinį ir įmeskite čiobrelių šakeles.

3. Virkite daržoves ant nedidelės ugnies apie 30 min., retkarčiais pamaišydami, kol jos suminkštės, tada išimkite čiobrelių šakeles.

4. Kol sriuba verda, likusius 1/4 kalafiorų bei briuselinių kopūstų lapelius paskleiskite kepimo formoje, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska. Kepkite 5–7 min., kol briuselinių kopūstų lapeliai suglebs, tada juos išimkite iš skardos, o kalafiorus pakepkite dar 7–10 min., kol taps auksiniai.

5. Visą puodo turinį elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Grąžinkite ant ugnies, supilkite grietinėlę ir užkaitinkite, paragaukite, ar netrūsta druskos ar pipirų.

6. Įpilkite sriubos į dubenėlius, į kiekvieną įberkite po šaukštą-kitą keptų kalafiorų žiedynėlių ir briuselinių kopūstų lapelių, paskaninkite ožkų pieno sūriu.

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (vidutinis, nuplautas ir supjaustytas žiedynais)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 0.50 vnt. (susmulkinto)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Bulvės: 2.00 vnt. (vidutinės, supjaustytos kubeliais)
Vištienos sultinys: 1.00 l
Grietinėlė: 50.00 ml
Čiobreliai: 3.00 vnt. (šakelės)
Briuseliniai kopūstai: 10.00 vnt. (galvučių, padalintų į lapelius)
Ožkų pieno sūris: 150.00 g (stambiai sutrupinto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Šildanti veganiška lęšių, žirnių ir saldžiųjų bulvių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 28
Kaip gaminti

1. Puode su trupučiu įkaitinto aliejaus apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Suberkite į puodą čili sėklas ir kmynus.

2. Svogūnui suminkštėjus sudėkite smulkiai supjaustytą česnako skiltelę, keletą sekundžių pakepkite. Tuomet sudėkite supjaustytą morką, saldžiąsias bulves, nuplautus lęšius ir nusunktus žirnius.

3. Supilkite daržovių sultinį, sumažinkite kaitrą iki vidutinės, virkite iki 15-20 min.

4. Daržovėms ir ankštiniams suminkštėjus sutrinkite sriubą trintuvu ar kokteilių plaktuvu. Jeigu norisi skystesnės – įpilkite papildomai sultinio ar vandens.

Patiekdami galite paskaninti mėgstamu aliejumi ar žalumynais.

Ingredientai
Žirniai: 0.75 st. (neskaldytų džiovintų (juos mirkykite 8-12 valandų, per tą laiką bent du kartus nusunkite ir perplaukite po tekančiu vandeniu))
Lęšiai: 0.50 st. (raudonųjų)
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Saldžiosios bulvės: 2.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Čili paprikos dribsnių: 1.00 žiupsnelis
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Daržovių sultinys: 1.00 l
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trinta moliūgų sriuba su lęšiais ir čiobreliais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 4
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite svogūnus, česnaką ir moliūgo minkštimą.

2. Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų Sudėkite svogūnus ir kepkite, kol suminkštės ir apskrus. Tuomet įmaišykite česnaką, moliūgo minkštimą, lęšius ir čiobrelį. Viską užpilkite karštu daržovių sultiniu. Pagardinkite druska ir pipirais. Virkite apie 20 minučių, kol lęšiai ir daržovės taps minkštos.

3. Tuo metu nuplaukite šviežio moliūgo sėklas ir nusausinkite jas virtuviniu rankšluosčiu. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus, suberkite moliūgo sėklas ir kepkite jas, kol pradės sproginėti. Kelis kartus atidžiai pamaišykite, kad sėklos nesudegtų ir uždenkite keptuvę. Kai sėklos apskrus ir išsipūs, apibarstykite jas žiupsneliu druskos ir cukraus. Dar kartą gerai išmaišykite.

4. Išvirusią moliūgų masę sutrinkite elektriniu maišytuvu iki vientisos, glotnios masės. Sudėkite grietinę ir dar kartą pamaišykite. Paragaukite ar netrūksta prieskonių. Ant viršaus uždėkite šaukštą grietinės, kelis čiobrelių lapelius ir apibarstykite kepintomis moliūgų sėklomis.

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Moliūgai: 800.00 g (minkštimo)
Moliūgo sėklos: 4.00 valg. š.
Lęšiai: 100.00 g (raudonųjų)
Čiobreliai: 3.00 vnt. (šviežių)
Daržovių sultinys: 1.00 l
Grietinė: 50.00 g (liesos)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 8
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinę aliejų kepkite svogūnus apie 5 minutes. Suberkite kario miltelius bei imbierą ir pakepkite dar 30 sekundžių. Suberkite morkas, supilkite sultinį, paskaninkite druska ir pipirais.

2. Virkite apie 15 minučių arba tol, kol morkos suminkštės.

3. Sutrinkite sriubą trintuve.

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (tarkuoto šviežio)
Kario prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Morkos: 4.00 vnt. (stambiai supjaustytos)
Daržovių sultinys: 4.00 st.
Lęšiai: 0.75 st. (raudonųjų)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ukrainietiška pupelių sriuba su džiovintomis slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
1.7 / 3
Kaip gaminti

Receptas tikrais nesudėtingas ir lieka daug vietos improvizacijai – pavyzdžiui, vietoje rūkytos vištienos naudoti mėsos kukulius. Arba nedėti grietinės. Kaip kam skaniau!

1. Pupeles nakčiai išmirkykite vandenyje (jei nėra galimybės – naudokite konservuotas). Svogūnus ir krūtinėlę supjaustykite kubeliais ir apkepinkite. Bulves supjaustykite kubeliais.

2. Užvirkite pusantro litro vandens ir sudėkite baltąsias pupeles su bulvėmis. Kai bulvės ir pupelės išvirs, sutrinkite jas su trintuvu. Kitame puode išvirkite raudonąsias pupeles ir nukoškite.

3. Sudėkite į trintą sriubą raudonąsias pupeles, vištieną su svogūnais, grietinę ir juodąsias slyvas. Įdėkite druskos ir juodųjų pipirų. Pakaitinkite sriubą iki virimo, nukaiskite. Patiekdami į lėkštę įdėkite šalavijo lapą.

Ingredientai
Pupelės: 300.00 g (200 g baltųjų ir 100 g raudonųjų)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Vištienos krūtinėlė: 150.00 g (rūkytos)
Grietinė: 150.00 g
Bulvės: 300.00 g
Džiovintos slyvos: 150.00 g (be kauliukų)
Šalavijai: 1.00 sauja
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kreminė sriuba iš saliero šaknies su krapais ir žuvimi
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 2
Kaip gaminti

1. Visas daržoves nuvalykite ir supjaustykite kubeliais.

2. Storadugniame puode ištirpinkite sviestą ir apkepinkite supjaustytas daržoves.

3. Užpilkite verdančiu vandeniu, užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite ant mažos ugnies 20-30 minučių, kol daržovės suminkštės.

4. Sutrinkite sriubą blenderiu (geriausiai – su panardinamu), įpilkite grietinėlę, sudėkite prieskonius pagal skonį.

5. Patiekiant lėkštėse į sriubą įdėkite žuvies gabalėlį ir apibarstykite smulkintais krapais.

Ingredientai
Salierai: 800.00 g (gumbo)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Bulvės: 3.00 vnt.
Vanduo: 1.00 l (verdančio)
Grietinėlė: 200.00 ml
Žuvis: 150.00 g (šalto rūkymo raudonos žuvies filė)
Sviestas: 30.00 g
Krapai: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trinta cukinijų ir pomidorų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 104
Kaip gaminti

1. Puode storu dugnu įkaitintame šaukšte alyvuogių aliejaus apkepinkite svogūnus, kol jie taps minkšti ir skaidrūs.

2. Suberkite cukinijas kartu su česnakais ir toliau kepinkite maišant, kol cukinijos truputį suminkštės. Tada sudėkite supjaustytus pomidorus, suberkite ciberžoles ir paprikas, įberkite druskos ir pipirų ir kepinkite maišydami apie 2–3 minutes.

3. Supilkite pašildytą sultinį ir uždengę virkite and vidutinės ugnies apie 10 minučių. Pabaigoje sriubą sutrinkite (galite trinti bulvių trintuve, nesijaudinant, kad liks nesutrintų gabalėlių, arba įmerkiamu plakikliu, arba supylę į elektrinį blenderį – iki visiškai vientisos konsistencijos).

4. Patiekite pagardinę grietinėle arba jogurtu (jei mėgstate), šviežiais bazilikų lapeliais ir paskrudintais batono gabalėliais, pakeptais su sūriu

Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (supjaustytas gabalėliais)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Cukinijos: 500.00 g (supjaustytų gabalėliais)
Česnakai: 2.00 skiltelės (susmulkintos arba sutrintos)
Pomidorai: 2.00 vnt. (apvirinti (nuluptos odelės) ir supjaustyti)
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Saldžiosios paprikos milteliai: 0.50 arbat. š.
Vištienos sultinys: 600.00 ml (arba daržovių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žiedinių kopūstų sriuba su gorgonzola
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 8
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasiruošiame daržovių sultinį. Morkas, svogūnus nulupame, nupjauname salierų galiukus, viską stambiai supjaustome, užpilame vandeniu, kad apsemtų, įberiame žiupsnį druskos, užviriname ir verdame apie 30 min. Nukošiame ir pasiliekame skystį.

2. Nuplauname ir stambiais žiedynais padalijame žiedinį kopūstą, smulkiai sukapojame česnaką, nuskutame ir kubeliais supjaustome bulves.

3. Puode storu dugnu įkaitiname porą šaukštų aliejaus, beriame žiedinio kopūsto ir bulvių gabalėlius, paskrudiname, kol taps aukso spalvos, tada dedame česnakus ir dar pakepiname, kol pakvips. Įmetame gabaliuką sviesto, išmaišome, kad jis ištirptų, užberiame miltų, o tada supilame pasiruoštą daržovių sultinį.

4. Sumažiname karštį ir verdame, kol viskas suminkštėja – apie 12–15 min.

5. Išvirusią sriubą sutriname elektriniu smulkintuvu, įpilame grietinėlės – turite gauti gražią vientisą, skystoką masę.

6. Kol verda sriuba, pasiruošiame kumpio traškučius. Parmos kumpio riekeles supjaustome juostelėmis, klojame jas į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dedame ją į iki 170°C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 10 min. Išėmus iš orkaitės paliekame atvėsti – svarbu, kad kumpis būtų traškus jį paspaudus.

7. Sriuba patiekiama taip: į kiekvienos lėkštės dugną dedame po gabaliuką gorgonzolos sūrio, pilame sriubos, o ant jos viršaus „patupdome“ kelias juosteles kumpio ir pabarstome kapotomis žolelėmis, puikiai tinka klasika – petražolės.

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 500.00 g
Bulvės: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Salierų stiebai: 2.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 30.00 g (labai tinka Ghi (Ghee) sviestas)
Grietinėlė: 500.00 ml (neriebios)
Miltai: 150.00 g
Gorgonzolos sūris: 50.00 g
Parmos kumpis: 4.00 riekės
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežių, smulkiai kapotų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kreminė špinatų ir grybų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 52
Kaip gaminti
  1. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite grybus ir kepkite, kol jie pasidarys aukso spalvos, tuomet suberkite pjaustytus porus.
  2. Į puodą supilkite 1,25 l vandens, sudėkite pjaustytas bulves. Užvirinkite ir virkite apie 15 minučių.
  3. Pridėkite žaliųjų žirnelių, špinatų ir troškinkite dar 10 minučių. Kai sriuba bus paruošta – sutrinkite iki vientisos masės elektriniu trintuvu. Jeigu ji per daug tiršta, tuomet įpilkite šiek tiek vandens.
  4. Paskaninkite druska, pipirais, citrinos sultimis bei jogurtu.
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Pievagrybiai: 225.00 g (ar bet kokie kiti mėgstami grybai)
Porai: 2.00 vnt. (baltoji dalis)
Bulvės: 2.00 vnt.
Šaldyti žirneliai: 2.00 puodelis (žalieji)
Špinatai: 225.00 g
Sultys: 2.00 arbat. š. (citrinų)
Jogurtas: 1.00 puodelis (¼ puodelio - liesas be priedų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką