Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Rudasis cukrus“

Šventinis šaltalankių tortas

Šventinis šaltalankių tortas 8 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė tinklaraščio „Miško žvėrys“ bendraautorė Lina Burdenkova.

 

Klasikiniai meduoliai, tinkantys eglutei puošti

Klasikiniai meduoliai, tinkantys eglutei puošti 6 asm.

Šiuos meduolius verta kepti kiek storesnius ir svarbu neperkepti. Tuomet jų išorė bus traški, o vidus kiek minkštas. Šie meduoliai gerai išlaiko formą, yra tvirti, tad tinkami puošti eglutę ar vainiką, o jų rinkinys gali tapti gera dovana. Pastovėję kelias dienas šie meduoliai darosi dar skanesni.

Trapūs imbieriniai meduoliai

Trapūs imbieriniai meduoliai 6 asm.

Šių meduolių tešla bus gana kieta, tad nebijokite jos iškočioti plonai ir išsikepti lengvučių meduolių su ryškiomis prieskonių natomis.

 

Citrinomis kvepiantys pyragėliai „madlenos“

Citrinomis kvepiantys pyragėliai „madlenos“ 6 asm.

Šių minkštučių, citrinomis ir medumi kvepiančių pyragėlių receptą siūlo tinklaraščio „Penktadienio desertas“ kūrėja Kotryna Starkienė.

Morkų tortas su kriaušėmis

Morkų tortas su kriaušėmis 12 asm.

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė šefė-konditerė Daivos Kovzan.

Turtingo skonio tortas „Razina“

Turtingo skonio tortas „Razina“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė jaunasis virtuvės šefas Rokas Galvonas. 

Nuostabus kulinaro Pauliaus Strasevičiaus morkų tortas

Nuostabus kulinaro Pauliaus Strasevičiaus morkų tortas 10 asm.

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ skyrė tinklaraščio „Kitchen Obsession“ ir kulinarinių knygų autorius Paulius Strasevičius.

Šokoladinis tortas be glitimo

Šokoladinis tortas be glitimo 8 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė neceliakinį jautrumą glitimui turinti ir daug apie šį negalavimą žinanti Inga Krasuckienė. Rašydama kulinarinę knygą „Kepiniai be glitimo“ į pagalbą ji pasikvietė vieną žymiausių profesionalių konditerių Lietuvoje Jekateriną Zvonkuvienę.

 

Citrininiai blynai su kefyru ir „chia“ sėklomis

Citrininiai blynai su kefyru ir „chia“ sėklomis 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai):  Nors blynai tikrai nėra dietinis patiekalas, tačiau visai nebūtinai jie turi būti riebūs ir kaloringi. Su minimaliom pastangom blynus galima išsikepti sveikesnius, lengvesnius ir be jokių kompromisų skoniui!

Negana to, kadangi tešlą maišysite su kefyru, praturtinsite organizmą kalciu, vitaminu B12, gyvomis kultūromis ir kitais naudingais elementais. Chia sėklos, beje, čia tiesiog būtinos, nes jų traškėjimas valgant yra nepakartojamas!

Kvapnus ir minkštas medaus tortas

Kvapnus ir minkštas medaus tortas 12 asm.

Šį įspūdingą medaus tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Elžbieta Monkevič, VMG žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė ir kulinarinių knygų autorė. 

Labai šokoladinis tortas

Labai šokoladinis tortas 8 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristato Vilniuje veikiantis baras „Bix“. 

Tortas su maskarponės sūriu ir braškėmis

Tortas su maskarponės sūriu ir braškėmis 12 asm.

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė Druskininkų reabilitacijos centras „UPA“.

 

Saldžiųjų bulvių blynai su pekano riešutais

Saldžiųjų bulvių blynai su pekano riešutais 4 asm.

Netradiciniai blynai nustebins ir skoniu, ir tekstūra – būtina išbandyti!

Sotūs ir gardūs kokosiniai blyneliai

Sotūs ir gardūs kokosiniai blyneliai 4 asm.

Miško žvėrysŠie kokosiniai blyneliai man ypač patiko, nes neturėdama specialios keptuvės galėjau iškepti apskritų blynelių. Jie sotūs bei gardūs net ir šalti.

 

Morkų keksiukai be gliuteno ir pieno produktų

Morkų keksiukai be gliuteno ir pieno produktų 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): kalbant apie begliutenius produktus puiku tai, kad jie yra ne tik sveikesni, bet ir puikaus skonio. Iškepiau šių morkų keksiukų, kad tą pademonstruočiau. Jiems naudojami miltai, kuriuos sudaro lygiomis dalimis imti kokosų, baltųjų ryžių ir kukurūzų miltai. Galite tiesiog sumaišyti kiekvienų po puodelį ir laikyti uždarame inde, o tada visada turėsite paruoštą begliutenį mišinį. 

Grietinėlės sūrio pyragas su karamele ir obuoliais

Grietinėlės sūrio pyragas su karamele ir obuoliais 8 asm.

Miško žvėrys: Galvoje vis kirbėjo noras įprastus grietinėlės sūrio pyragus kiek paįvairinti. O jei, prapjovę pyragą, bičiuliai jame netikėtai rastų gardų ir gaivų įdarą? Ši mintis užkabino, ir po keleto eksperimentų atradau šį pyragą – dailų, kvapnų, itin jaukų.

Trapūs rageliai su datulių įdaru

Trapūs rageliai su datulių įdaru 6 asm.

Strelkabelka.ltRageliai. Nors „rugelach“ man skamba geriau. Ragelius kepė mano močiutė. Kiek siekia atmintis, buvo skanūs. Šie irgi skanūs. Į juos dėta kreminio sūrio (cream cheese), kuris kažką daro tešlai ir ji pagerėja n kartų!

Paryžietiškas karštas šokoladas

Paryžietiškas karštas šokoladas 4 asm.

Šokoladas saldina gyvenimą, kelia nuotaiką, o karštas dar ir šiek tiek sušildo. Pasimėgaukite šiuo skanėstu, paruoštu taip, kaip tą daro paryžiečiai – receptu dalijasi gyvenimu Prancūzijos sostinėje besimėgaujantis kulinaras ir knygų autorius amerikietis Davidas Lebovitzas.

Morkų pyragas su šokoladu

Morkų pyragas su šokoladu 6 asm.

1. Morkas sutarkuokite, o kiaušinius išplakite su cukrumi, kol pastarasis ištirps. Plakinį sumaišykite su morkomis. 2. Į morkų mišinį įmaišykite apelsinų žieveles ir miltus. 3. Gautą masę sukrėskite į kepimo indą ir pašaukite į iki 180 laipsnių į...
Morkų keksiukai su pistacijomis

Morkų keksiukai su pistacijomis 4 asm.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. 2. Maišytuve suplakite kiaušinius su cukrumi ir aliejumi, kol masė taps balsva. Tuomet suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite ir sudėkite morkas bei pistacijas. 3. Viską gerai išmaišykite...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką