Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 10 /21:16

Svarbiausios šio penktadienio naujienos apie koronavirusą

Kadangi pastaruoju metu naujienų srautas apie koronavirusą yra labai didelis, 15min siūlo čia, vienoje vietoje, perskaityti pagrindines šio penktadienio, balandžio 10 d., naujienas apie tai.
Patikros akimirka
Asociatyvi nuotrauka / Arno Strumilos / 15min nuotr.

1. Lietuvoje nustatyti 999 koronaviruso atvejai, patvirtintos 22 mirtys, o 23 pacientai yra sunkios būklės. Ligoninėse, penktadienio duomenimis, gydomi 130 koronavirusu užikrėtusių žmonių. Kurios mokslininkų prognozės dėl koronaviruso plitimo pildosi ir kas bus toliau?

2. Įsigaliojo reikalavimas dėvėti veido kaukes. Nuo penktadienio vakaro pradėtas vykdyti Vyriausybės sprendimas Velykų savaitgalį riboti patekimą į Lietuvos miestus ir miestelius.

3. Medicininės kaukės išperkamos per pirmas prekybos valandas: „šluojamos“ ir vaistinės, ir prekybos centrai. Valstybė kaukes ir respiratorius pirko iš renginių organizatorių, programuotojų, viešbučių. Valdžia neketina skubos tvarka panaikinti mokesčius kaukėms – tam reiktų keisti įstatymą. Mokesčių ekspertai sako, kad valdžia tokiu atveju elgiasi nesąžiningai gyventojų atžvilgiu, prekybininkai skaičiuoja, kad kaina kristų beveik trečdaliu.

4. Santaros klinikų medikai skundžiasi respiratorių trūkumu ir kokybe, vadovai tikina, kad visko yra, tik tiekiama dozuotai

5. Prokurorai paskelbė pradedantys tirti, kaip koronavirusas išplito Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.

6. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga spaudos konferencijoje teigė, kad dėl dalies siūlymų švelninti karantiną infektologai nesutinka. Ministras taip pat minėjo, kad bus draudžiama medikams dirbti keliose įstaigose, siekiant pristabdyti viruso plitimą. Santaros klinikų gydytojas Vytautas Kasiulevičius sakė, kad karantino švelninimo gairės tikrai skiriasi nuo sklandančių internete.

7. Respublikinė Panevėžio ligoninė pranešė, kad pirminiai tyrimai rodo, jog Urologijos skyriuje dirbęs ir COVID-19 susirgęs medikas kolegų ir pacientų neužkrėtė.

8. Kauno miesto ir rajono savivaldybės nenoriai skelbia informaciją apie koronavirusą savo teritorijose.

9. Dėl dviejų darbuotojų, apsikrėtusių koronavirusu, sustojo gamyba Marijampolės įmonėje „Pakma“.

10. Velykos be giminių ir Mišių: ką pataria dvasininkai?

11. Koronavirusas pasaulyje: mirčių skaičius artėja 100 tūkst. link, užsikrėtusiųjų skaičius perkopė 1,6 mln.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius