-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 28

30 komandų per 30 dienų: kitu keliu eiti nusprendę „Magic“

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko daugiau nei mėnuo, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą apžvelgsime veteranais nusprendusią pasipildyti „Magic“.
Bismackas Byiombo, Frankas Vogelis, Nikola Vucevičius ir Serge'as Ibaka
Bismackas Byiombo, Frankas Vogelis, Nikola Vucevičius ir Serge'as Ibaka / USA TODAY Sports/Sipa USA
Temos: 2 NBA Orlando Magic

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 35-47.

Išvyko: Dewayne'as Dedmonas, Ersanas Ilyasova, Brandonas Jenningsas, Devynas Marble'as, Shabazzas Napieras, Andrew Nicholsonas, Victoras Oladipo, Jasonas Smithas.

Papildė: vyriausiasis treneris Frankas Vogelis, Stephenas Zimmermanas, D.J.Augustinas, Bismackas Byiombo, Jeffas Greenas, Serge'as Ibaka, Jodie Meeksas, C.J.Wilcoxas.

Trumpai: „Magic“ vis dar ieško rakto į pergales nuo to laiko, kai komandą paliko Dwightas Howardas.

Galima pasižadėti savo komandą lipdyti vien iš jaunų talentų, tačiau visai kas kita yra to pažado laikytis. Orlandą palikus D.Howardui ekipa kantriai pildėsi perspektyviais talentais, tačiau šią vasarą nusprendė į komandą prisivilioti nemažai veteranų, kurie smarkiai užpildė ne tik sudėtį, tačiau ir algų kepurę.

Tai buvo labai darbinga generalinio vadybininko Robo Hennigano vasara. Jis „Magic“ pavertė tikru jaunystės bei patirties deriniu. Ilgalaikes sutartis su klubu turi vos du žaidėjai – B.Byiombo bei Evanas Fournier. Kiti komandos krepšininkai turi vienerių metų kontraktus arba jie yra labai nedideli. Šiemet šiek tiek paišlaidavę Orlando komandos vadovai neabejotinai žvelgia į 2017 metų vasarą.

Tačiau daugelis „Magic“ ėjimų kėlė abejonių. Orlandas nusprendė išsiskirti su Tobiasu Harrisu ir mokėti panašius pinigus J.Greenui. Žinoma, pastarojo sutartis baigsis po artėjančio sezono.

Tai reiškia, kad šiuo metu po krepšiais Floridos valstijos klube rungtyniaus J.Greenas, S.Ibaka, B.Byiombo, Aaronas Gordonas ir Nikola Vucevičius. Tai ganėtinai perpildytas aukštaūgių sąrašas, o prieš prasidedant vasarai buvo daug kalbama apie viltis daug minučių suteikti A.Gordonui.

Naujojo ekipos stratego F.Vogelio laukia nelengva užduotis. Šis treneris visų nuostabai nepratęsė sutarties su „Pacers“ ir persikėlė į „Magic“. Orlandui itin pasisekė, nes tokio gero stratego klubas neturėjo nuo Stano Van Gundy laikų, kai komanda dažniausiai rungtyniaudavo atkrintamosiose ir sykį finale.

F.Vogelis nebeturės savo komandoje V.Oladipo, kuris buvo išmainytas į S.Ibaką, o jam tai paskutiniai kontrakto metai. „Magic“ už šį aukštaūgį taip pat paaukojo ir savo pirmojo rato šaukimą. Praeityje jis buvo puikiai besiginantis krepšininkas, kuris užtikrintai atkovojo kamuolius, tačiau „Thunder“ ekipoje jis tapo metiku iš tolimų distancijų.

Galbūt pamatysime S.Ibaką sugrįžtantį prie savo senojo žaidimo, nes puolėjas stengsis pakelti savo rinkos kainą, o Orlandui praverstų užtikrinta gynyba.

Kalbant apie gynybą, R.Henniganas nemažai sumokėjo už tai, kad į Floridą prisiviliotų B.Byiombo. Prieš šešis mėnesius vidurio puolėjas nebuvo labai įdomus kitoms komandos, tačiau taip suspindėjo atkrintamosiose varžybose, kad akimirksniu patraukė „Magic“ vadovo dėmesį. Jis nusprendė surizikuoti, nes per ketverius metus centras uždirbs 70 mln. JAV dolerių.

Sutartis buvo pratęsta su geriausiu komandos snaiperiu E.Fournier (penkeri metai, 85 mln.). Jis žaidžia geriausią krepšinį savo karjeroje, todėl jaunajam Mario Hezonjai bus nelengva iš jo atimti pakankamai daug žaidimo minučių. Atakuojančio gynėjo pozicijoje „Magic“ taip pat pasistiprino J.Meeksu.

Vienintelė problema, kuri išliko Orlando klubo rotacijoje yra įžaidėjo pozicija. Elfridas Paytonas yra labai perspektyvus, tačiau jam dar reikia nemažai laiko tobulėti. D.J.Augustinas labiau yra atsarginis įžaidėjas, todėl šios pozicijos krepšininkas greičiausiai bus medžiojamas mainų būdu arba 2017 metų vasarą.

Ant popieriaus „Magic“ smarkiai patobulėjo, tačiau į atkrintamąsias klubui bus patekti nelengva. Tačiau komanda pasikeitė. Veteranų gausa turėtų paversti tai protingesne bei geresne ekipa gynyboje.

„Magic“ vis dar bando atsistatyti po D.Howardo išvykimo, tačiau darbo liko nemažai.

Kitos apžvalgos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius